Ar skumjām noskatoties :(

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Ilgi esmu uz to visu skatījusies un cerējusi,ka manas lekcijas,ko spēs mainīt,taču šodien ieraudzīju,ka no manis teiktā galvā ņemts nav nekas,ir tikai daudz sliktāk..

Tātad,man ir pazīstama sieviete ar četriem bērniem.2 bērni macas internātā,taču sobrīd ir mājas,jo brīvlaiks,meitenītei 2 gadi un mazākajam 2 mēneši..Jau biju daudz redzējusi cik slikti viņa izturas pret lielākajiem,6 un 7 gadi,visulaik lamājot,dresējot un spundējot istabā..Tāds grafiks kā brokastis,pusdienas un vakariņas nav,pa visu dienu iedod kautko pagrauzt un vakara,kad vīrs nak,tad visi kārtigi paēd..Nesu bērniem saldumus,ja Jūs redzētu to prieku un laimi..

Tad piedzima maziņais,pēc viņas runām sapratu,ka viņa ir laimīga un mainījusi savu attieksmi pret bērniem,tad tikai divgadnieks bija mājas..Slimnicas apciemojuma staroja no prieka par bēbi..Kādu laiku nebiju bijusi ciemos un šodien nolēmu apciemot..Nožēloju to.Divi lielie bērni spēlejās savā istabā.Diivgadnieks kā parasti sēdeja redeļu gultiņā un skatījās multenes,blakām sadrupināta baltmaize un ūdens pudelītē,piegāju''paķiķinat''bērnam nebija pampera un visa gulta piečurāta,ož(uz poda bērns nav mācits iet,viņai tāda podiņa nemaz nav)Mierīga pasēdēšana bija kliegšana un psihošana,pieskrien pie bērna,ielej pudele udeni,iedod baltmaizi,lai klusē..Trakākais,ka viņa tā pat ķērc arī uz pašu mazāko-aiztaisi muti,apnicis,ko bļauj vislaik..un tikai sūdzas,ka smagi iet,durdoms..Mēģinu viņai iestāstīt,ka tas tikai dēļ to,ka viņa streso un bļauj,bērni uzreiz nervozi.Bērniem vajag režimu veidot,dot normāli pusdienas,likt vienā laikā gulēt,paspēleties,taču to viņa nedzird,atcirta,ka zajebal no visiem morali klausīties.

Vīrs.Viņam laikam arī viss ir tāpat apnicis..Viņš katru dienu strādā,atnāk mājas,ieiet savā istabā un skatās seriālus,taču dzird,ka viņa vislaik bļauj uz bērniem..Esmu agrak dzirdejusi,ka viņš ar viņas runā un tad jau kliedz un bērni klausās un jūt to visu un tad viņa nesaprot,kapēc abi lielākie bērni ir ar novirzēm..

Viņi nav nabadzīgi,naudas ir un arī privāts dzīvoklis kārtigs ir,taču viņi nemāk naudu plānot pirkumiem,viņa veljoprojām nav iemācijusies sapirkt visu nepieciesamo,lai 3x dienā uztaisītu ēst,kautvai uztaisītu kārtigas pusdienas,ko ēst līdz vakaram..Tai vietā viņa sapērk visādus draņķus..

Runāju un runāju,biedēju,ka kaimiņu tak redz un dzird,nosūdzēs,bet viņai dziļi vienalga.Nav arī tā ka vienmēr slikta,citreiz arī samīļo,sabučo un ja pakrīt,tad mierina,bet tā visa ir daudz par maz..

Un stulbākais,ka internetā liek bildes un raksta bezgala garus tekstus cik ļoti mīl savus bērnus,bet tā attieksme nebūt nav tuvu tam visam.
30.10.2013 22:48 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Uzskatu, ka situācija ir ļoti nopietna, un bērni dzīvo briesmīgos apstākļos.

Meitenes, kas uzskata, ka tas ir normāli - kas tad pēc jūsu domām nav normāli?

Māte/tēvs bērniem nenodrošina pilnvērtīgu uzturu un kārtīgas ēdienreizes - tas var radīt ļoti nopietnas sekas bērnu fiziskajai attīstībai. Vecāki bērniem nav iemācījuši iet uz poda un liek gulēt sačurātā gultā - vecāku pienākums ir nodrošināt, lai bērni dzīvo sanitāros apstākļos. Un es te nedomāju, ka jābaidās par katru puteklīti vai netīru pirkstu bāšanu mutē. Ja bērns guļ sačurātā un smirdīgā gultā, tas nozīmē, ka šī smaka ir visā dzīvoklī. Vai normāla sieviete būtu ar mieru tā dzīvot? Netīrībā un smirdoņā?
Māte kliedz uz zīdaini un 2-gadīgu bērnu, lielākiem bērniem - viņa pakļauj savus bērnus emocionālai vardarbībai, bērni izaugs nervozi un par sevi nepārliecināti. Un, jā, tas var radīt bērnam morālas un garīgas attīstības traumas. Protams, kādreiz var norauties jebkurš, bet, ja tā ir ikdiena, tad tā jau ir problēma.
Māte sit - tā ir fiziska vardarbība. Un 2-gadīgam bērnam sist, ka viņš neiet uz poda - tā nav bērna atbildība, vecākiem ir jāiemāca, kā pods jālieto. Un šad tad uzšaut pa dubsi nevar salīdzināt, ja tas notiek katru dienu. Un, jā, es izaugu arī bez šad tad uzšaušanas pa dibenu, zinot robežas.
31.10.2013 16:46 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
sharmantaa vai tik tā nebiji tu,kasnesen sūdzējās par sišanu vai kaut ko tml no vīrieša puses (??), un tagad saka, ka nekad savu dzīvi neapspriestu forumos.

Es jau sen atmetu domu, ka šeit var norisināties arī normāla viedokļu apmaiņa. No jūsu puses tikai dzirdu

1. utore visus ir izdomājusi
2. nepietiek drosmes pateikt acīs, tikai ai muguras

kas vispār uz tēmu neattiecas, jo autore norādīja, ka ir runājusi ar māti. Un visas tās bļāvējas, tagad liekot roku uz sirds lai apzvēr, ka nevienā diskusijā nav pieminējušas nevienu citu, kā tikai sevi, ka nekad dzīvē nav pateikušas kaut ko sliktu kādam aiz muguras. Tā jau ir, ka kad nav normālu argumentu, pārmetamies uz apvainojumiem. Zems līmenis.

Par situāciju jau iepriekš izteicos, diemžēl, mans viedoklis tika noignorēts, turpinot personiskus apvainojumus, jo tā jau notiek, ja pret argumentētu viedokli nav nevienas normālas atbildes.

Es domāju, ka pasaulē nāk viss atpakaļ, un tad kad kādai no jums uz ielas paliks slikti, vai nedod dievs, kas nopietnāks, bet NEVIENS nepalīdzēs, tad arī visā godībā varēsiet izbaudīt viedokli, ka katra cilvēka dzīve attiecas tikai uz viņu pašu, un nevienu citu. Tieši tā, atkal runāšu galejībās, jo laikam savādāk šeit nav saprotams cik reizēm jūsu viedoklis mēdz būt aplams.
31.10.2013 16:56 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man gadus atpakal kaiminos dzeraji dzivoja, ka bomzi, berni netiri,sit ,needusi. Aizgaju un aci pret aci teicu ja nesaks normali dzivot izdarisu visu lai atnem bernus.Lia sie dzivo normalos apstaklos. ACIS PRET ACI. Un sie dzera talak, pat zidainim gultu nepirka, vecos ratos dzivojas. Un atbrauca soci, deva 3 dienais lai butu tiriba un gulta un partika. Neka snemainijas. BETES DEVU PRODUKTUS, MAZGAJU BERNIEM VELU, UN DAUDZREIZ AR SIEM ACI PRET ACI RUNAJU. DUnci mugura neduru. MAN IR MELE STARP ZOBIEM.

Ta ka man ir pilnas tiesibas teikt ka autore rikojas neetiski.
31.10.2013 16:59 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
izlasiju atkal visu no a-z un sapratu vienu,sis temas autore jau ir sajukusi teiktaja,ta vina sak ,ka berni briesmigos apstaklos,ka nav ko est bez maz vai un nocurajusies un nez kadi,bet tad peksni iet teksti,ka dzives apstakli vinai ir loti labi,dzivoklis loti laba stavokli,naudas ir pa pilnam utt......pilnig briesmas,ka viens meitens mal cita dzivi.....ja jau Tu autorit tik laba draudzene,tad tiesam nosuti sim cilvekam linku lai palasa,jo lai vina gatavojas uz tik labu draudzeni,jo Tu jau tik un ta iesi uz socialajiem vinu nodirst!!!!un varbut vinai nemaz nevajadzes psihilogu palidziba,ka izlasis te "gudro netapuso maminu ieteikumus":D

Cik no jums te ir mates????luk kads jautajums rodas....
31.10.2013 17:03 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pēdējais no manis.

Kubiete, vienu reizi kaut ko pateici svešai dzērāju ģimenei un domā, ka viss, visi grēki atlaisti? Un visas pārējās reizes kad negatīvi esi izteikusies par kādu citu? Arī autore norādīja, ka ir ar māti runājusi. JA JŪS NEMĀKAT LASĪT AR MAZIEM BURTIEM, VARBŪT PALĪDZĒS ŠĀDI - !!!AUTORE IR AR MĀTI RUNĀJUS!!!, paldies. Tātad, pēc taviem uzskatiem, arī viņai ir visas tiesības runāt par citiem negatīvi aiz muguras, jo vienreiz viņa ir pateikusi aci pret aci.

Un otrkārt, es nerunāju par pašu situāciju. Iespējams, ka tas viss ir izdomājums un piepušķots, tas lai paliek uz katra paša sirdsapziņas. Mani šausmina dažu komentētāju viedokļi, ka vecāki var atļauties visu. Ka ģimene ir tiesīga savos ietvros darīt jebko, un neviens nedrīkst iejaukties, pat ja tur ir vardarbība. Es nekad nesapratīšu cilvēkus, kas uzskata, ka tā ir norma. Pretīgi lasīt tādu teikumu, ka neko tur nevar darīt, ja nenotiks ar vienu, tad arkādu citu. PRETĪGI!!! Jo lai pasaulē kaut kas mainītos, jāsāk ar sevi, bet kamēr mums apkārt būs šādi domājoši indivīdi, nekas nemainīsies un vardarbība aizvien biežāk tiks uztverta kā norma.
31.10.2013 17:09 |

Reitings 48
Reģ: 01.08.2013
Lai cik skumji nebūtu,šāda skarba ikdienas realitāte nav mazums ģimeņu.Zinu diezgan līdzīgu situāciju,kur šāda ikdienas realitāte beidzās skumji...Arī šajā ģimenē bija 4 bērni,divi mazi,divi pusaudži,tēvs strādāja,itkā kautkas ko ēst bija(tas jasaprot,ka badā gluži nebija,bet regulāras ēdienreizes arī nebija),un identiski,kā rakstā minētajam,arī šajā ģimenē māte auroja.Mazos vairāk vaktēja pusaudži nekā māte.Gala rezultātā neizturot emocionālo spriedzi ģimenē vecakais pusaudzis pakārās.Pēc šī notikuma izrādijās,ka vairāk,kā pus pagasts bija zinājis par problēmām šajā ģimenē,bet neviens nevērsās socdienestā,kas varbūt laikus iejaucoties būtu spējuši novērst šo prātam neaptveramo nelaimi.Kopš šī notikuma ir pagājuši gadi,mazākie sāka iet skolā,ģimenē emocionālā vardarbība turpinājās,kā rezultāta bērni tika izņemti no ģimenes.
Secinājums-ne vienmēr vajag iebāzt galvu smiltīs,kā strausam,un izlikties,ka neko apkārt neredzam.
31.10.2013 17:11 |

Reitings 494
Reģ: 17.10.2013
Sveika,prieks,ka tev interesē mazo dzīvītes,bet tur ir tā lieta,ka tu tur neko nevari mainīt,tai mātei vajag ārstu un steidzami. Pietiks ar to,ka tu viņiem nopirksi saldumiņus vai arī uzaicināsi uz mājām paskatīties filmu. Tu nevari mainīt pasaules attieksmi,tu vari mainīt tikai savu:) Lai izdodas:)
31.10.2013 17:18 |

Reitings 273
Reģ: 24.08.2013
Es arī izveletos ielīst citu ģimenē,lai palīdzetu tikt ar sevi galā un cienīt savus bērnus,ne kā ievērotu stulbumu principu,ka citu gimene līst nedrīkst.Nav jau izdomats ielīst un nocelt vīru,vai skaustu,ka viņiem ir kautkas tāds un otrai nav,bet gan runa par bernu traumēšanu.

Ir gan no pazīstamiem dzirdēts un internetā lasīts cik daudz diemžēl notiek nelaimes ģimenē,bet tas varētu novērst ja kāds laicīgi būtu pamanījis problēmu,tieši šodien gāja viens seriāls un ārsts anoreksijas slimas meitenes vecākiem teica,ka cilvēks ar kādu problēmu ļoti piedomā pie to kā,lai to noslēpj no citiem.
31.10.2013 18:48 |

Reitings 603
Šodien pēc visā lasītā,nolēma iziet ārā pavedinat galvu..Aizgaju pie draudzenes..Viņa ari ļoti labi pazīst šo mammu...Paradiju šo diskusiju...Lasot viņa apstājas pie vietas,kur rakstīju,ka mammai atbalsts ir tēva sieva(pamāte) ..Runājam un nolemam paprasīt,ko viņa par to domā..Viņa atbrauca pie mums līdzko beidza darbu,apmēram piecos..Arī viņa lasīja šo,dažu rakstīties komentāriem laida acis pāri..No visa lasītā nolēmam,ka šobrīd pratīgakais būtu aprunaties ar viņu pavisam nopietni..

Sākumā viņa bija noraidoša,nerunīga un uzskatīja,ka mēs ceļam brēku tur kur tā nav..Tad sākam saukt faktus,ko pa šo laiku esam redzējušas..Apbrīnojami cik mierīgi viņas pamate runaja un cik daudz gudru domu viņai ir..Viņa nebrauca viņai virsū sodot un pieprasot,bet gan mīļi un laipni runaja par to cik daudz viņa un viņas bērni viņai nozīmē..Mammai sariesās asaras acīs un vienīgais,ko viņa teica,vai tiešam no malas tas izskatas tik traki?Tālak sarunu es nedzirdēju,jo mazais sāka raudāt,aprunajos ar bērniem,nerunīgi,toties bija priecīgi parunāties un paradīt,ko pa dienu darījuši..

Saruna ritēja galvenokārt ap to,ka tad ja ar bērniem apiesies normāli,tad viņi neraudās un viņai arī nebūs jastreso,būs laimigi gan berni,gan viņa.Ieteca sastādit dienas plānu..No rīta uztaisīt pusdienas,kas pietiktu līdz vakaram,izdomāt ar ko bernus nodarbināt,lai nebūtu jasēd tikai gultiņa un jaskatās multenes,abi lielie bērni svētdien brauks atpakal uz internāt skolu..

Aizbraucām visiuz veikalu,viņas pamate nopirka bērniem zimuļus,krāsas,papīru un daudz citu dažadu lietu,lai būtu ar ko nodarboties..Palīdzējam arī paņemt produktus no kuriem ilgākam laikam pietiks,lai ēstu kārtigi 3x diena ,ne tikai vakarā..Braucot mājas,viņa jau bija smaidīga un runīga,arī berni bija priecīgi par lietām,kas nopirktas..

Ar bērnu tēvu parunaties neizdevās,bet pamāte teica,ka aizbrauks viņam pakaļ,kad viņš beigs darbu un braucot majas parunās par palīdzēšanu un to,lai izrada uzmanību sievai,paslavē cik viņa čakla,skaista un tā..

Aaa,vēl viņa teica,la nedoma,ka tagat mēs skriesim un parbaudīsim kā viņa tiek galā,tā nebūšot,kontelēr neko negrib,ja cilvēks pats nesaprot,ka tas padara nelaimīgāku viņu pašu,tad ar varu neko neuzspiedīsi..

Ceru jau,ka kas labosies,vismaz kaut drusciņ..Teicam,lai viņa tikai pazvan un pajautā,ja vajag lai pieskata bērnus,ja vajag kautkur aiziet vai atpūsties,atradīsim laiku..

Tā apmēram sarunas gāja,visu sīkumos gan uzrakstīt nevaru,daudz emocijas bija par to visu..

aa un uzlikam zīmiti pirmajā stava pie ziņojama dēļa,ka meklējam kādu skolniecīti,kas par samaksu varētu pec skolas atnakt paspēlēties ar divgadnieku un vajadzības gadijumā pieskata bēbi,kamēr viņa aziet uz veikalu.
31.10.2013 21:24 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Malači dāmas :)
31.10.2013 21:32 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Nu re, es taču teicu, ka reizēm pietiek ar parastu atbalstu... Ceru, ka tā māte saņemsies un zinās arī turpmāk, ka viņai kāds arī var palīdzēt :) Prieks, ka parunājāties aci pret aci un ceru, ka ar vīru arī kārtīgi aprunāsies :)
31.10.2013 21:32 |

Reitings 494
Reģ: 17.10.2013
jauki,ka tā,ceram uz labiem rezultātiem:)
31.10.2013 21:33 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Hmm, iisti nesaprotu.
Ok, uz berniem nedriikst bļaut.. barot jaabaro pilnveertiigi,pampers jaamaina utml. bet tie ir vinas beerni, viņa ir maate. Galu galaa berniem ir ģimene.
Par daudz sacepies.. cik nav ģimenu taadu kuraas taa notiek,neiesi tač visus nosodiiit...
Redzeetu kaa pati tiktu gala ar četriem beerniem, iespeejams mammai depresija?
31.10.2013 22:45 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
DamnGirl Malaces, tiešām! :) Tagad mēģiniet viņai patiešām ticēt,izrādiet to. Ja viņa redzēs,ka apkārtējie viņai tic,atbalsta,priecājās, tad arī viņai šīs emocijas pielips...
31.10.2013 22:56 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tomēr galvenais ir vīra atbalsts, bez tā nekas nebūs. Jā viņa saņēmās pēc jūsu sarunām, motivācijām un kopīgas izklaides ( kura viņai tiešām bija nepieciešama ). Ja virs sevi turpinās nostādīt pozīcijā, kad pēc garas darba dienas viņam pienākas atpūta pie TV un lielākā daļa rūpju par bērniem jāuzņamās mātei... Viss atgriezīsoes vecajās sliedēs.
31.10.2013 23:05 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vīram ir " jādarbojas " ar bērniem arī pēc darba ( viņi ir četri, ok lielie internātā ). Tas kad tēvs aizved bērnus pie vecvecākiem ir tikai atkratīšanās no pienākumiem ( ok skarbi skan, bet nav nepatiesi ). Nesaku, kad tagad vīram nevajag aivest ( tas ir labi ja ir kas pieskata ), bet kā jau teicu ar bērniem ir jadarbojas, jāvelta viņiem laiks.
Tik lielā ģimenē ir jābūt vecāku tamdēmam, jeb sadarbībai, ja viens no viniem liek mīksto, tad otrs protestē... ar visām sekām...
31.10.2013 23:12 |

Reitings 34
Reģ: 27.09.2013
Vispirms jāizin kā bērni jāaudzina un tikai tad tādi jātaisa. Un nav faktors tas,ka ir vairāki bērni un nespēj tikt galā, tās ir pilnīgas muļķības, ir vienkārši tādas, kas nejēdz kā pareizi audzināt tā, lai tev būtu teikšana pār bērniem, nevis viņiem pār tevi.
31.10.2013 23:27 |

Reitings 603
lelde-diskusija par to,kas bija labi un slikti ir beidzies..es netaisos jaukties katra,kur redzu,ko sliktu.Saja gadijumā tas ir ilgā laika periodā un diezgan traki,un cilveki nav man sveši...

Pati nezinaju kā rikoties,jo runāšana bija bezjēdzīga..Pēc visa,ko šodien nācās izlasīt,lasīju gan es,draudzene un mātes pamāte,ceram,ka esam izdarijušas pareizi(lielākais malacis pamāte,viņas vārdos bija tik daudz gudrības un mīlestibas)

Un velreiz atbildot Kubietei-tad jau kuru reizi es un 194 saka par to,ka ar viņu esmu runājusi,tieši acīs,bet viņa bija noslēgta,ko dotu,ja es saktu uz viņas blaut vai zāgatu par nepareizu rīcibu?!Un par šo diskusija viņa tagat ZIN ,bet teica,ka visticamak,ka nelasīšot,jo lasīt kautko par sevi,it ipaši ,zinot ka tā ir taisnība nav patīkami.

Rīt pazvanīšu un pajautāšu viņas pamātei kā gāja sarunās ar viņas vīru,bet domāju un ceru,ka viņš būs sapratis un labosies.
31.10.2013 23:31 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Paldies Tev.
31.10.2013 23:37 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Sievietei pirmām kārtām jābūt laimīgai ar viru, tad savu laimi var sniegt bērniem. Ticu, ka viss būs brīnišķīgi, ja ir cilvēki, kas tik ļoti atbalsta.
01.11.2013 11:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits