matemātika

Reitings 35
Reģ: 17.09.2013
Čau.:)

Tātad,es nesaprotu matemātiku. Nav tā,ka es negribu to saprast,bet mani tā nesaista. Ir dzirdēts viedoklis,ka problēmas ar matemātiku ir tiem,kuriem vairāk attīstīta tā smadzeņu puslode,kura atbild par valodu apgūšanu. Bet nez kāpēc man šķiet,ka esmu galīgi īpašs gadījums,jo kad man sāk skaidrot vielu un rāda piemērus,pēc tam jārēķina pašai,mans prāts it kā nobloķējas un atsakās saprast. Vārdusakot,es neprotu to aprakstīt ar vārdiem,bet nu jā,man gribētos to saprast.

Varbūt kāda var man pateikt kaut ko tādu,kas uzmundrinātu,kas neļautu man padoties apgūt matemātiku?
30.10.2013 15:30 |

Reitings 35
Delilah - paldies!:)
30.10.2013 15:58 |

Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
un tad nesanāk, tad saproti, ka tā tam būs būt un palikt.

Nav tāda nesanāk un tā tam būs palikt. Tad ir jāmaina metode un jāmeklē veids, kā saprast to, ko nevari saprast.
nesanāksana un tā tam būs palikt, ir sevis mierināšana.
30.10.2013 16:00 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Teoriju noteikti nav vērts zubrīt.
Kurā klasē ej?
Vidusskolā un pamatskolā ar matemātiku man bija vidējas attiecības,bet augtskolā ar augstāko matemātiku kā cimdiņš ar rociņu :D Kaut kāds klikšķis notika.
30.10.2013 16:03 |

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Nav tāda nesanāk un tā tam būs palikt. Tad ir jāmaina metode un jāmeklē veids, kā saprast to, ko nevari saprast.
nesanāksana un tā tam būs palikt, ir sevis mierināšana.

Tas ir spēkā līdz kaut kādai robežai. Ir cilvēkiem stiprās puses un ir vājās. Varbūt viņa lieliski pārzin valodas, vai vēsturi, vai ģeogrāfiju?

Jā, ir jāsaprot kaut kādi pamati, bet, manuprāt, ir debili prasīt no viņas izcilību visur un vienmēr, visās jomās.

Tu apgalvo, ka zini visu un vislabāk? ;)
30.10.2013 16:11 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Nu tā vienkarši viena nesekmīgā man neko nemainija.

Skolā, kurā es mācījos, meta ārā, ja bija kāda nesekmīga atzīme....

Man matemātika ļoti labi padevās un padodas joprojām. Māsai gan klibo, bet, lai no skolas neizmestu saņēmās. Vidusskolā aizgāja uz humanitāro novirzienu mācīties, kur ir vairāk valodu un mazāk matemātikas - pabeidza vidusskolu, tika augstskolā budžetā, jo tur nevērtēja matemātikas CE līmeni (kas tomēr bija tīri ok).
Tagad kā par nelaimi māsai, arī viens kurs ir matemātika augstskolā, bet nu neko, zvana man, palīdzu un re - šodien pateica, ka visas atzīmes matemātikā 9.

Ko tas nozīmē? - nenokar degunu, centies, dari un viss izdosies!
30.10.2013 16:16 |

Reitings 494
Reģ: 17.10.2013
Vidusskolas pēdējā klasē mācos matemātiku vismaz 20h nedēļā,man galīgi neiet,nekad nav gājusi,bet velku kā vien varu,kaut kādu neapmierinōšu 7 jau var izvillkt:(
30.10.2013 16:17 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Laba smadzenu puslode atbild par geometriju (telpisko uztveri), bet kreisa par algebru. Vari pameklet interneta treninus kadai no puslodem un pameginat. No paris reizem noteikti nekas neuzlabosies, bet ilgtermina drosi vien bus kadi rezultati.
Pasai matemati praktiski nekad nav sagadajusi problemas, tomer vidusskolas laika sanaca noslimot temu par vektoriem un ta ari to neizdevas iemacities un izprast. Augstskola vektori bija tiesi viena no linearas algebras un analitiskas geometrijas eksamenu temam. Tad nu pirms liela notikuma samekleju visu iepejamo informaciju par vektoriem un 3 dienas no rita lidz vakaram gaju visiem materialiem cauri un meginaju tos izprast. Tresas dienas vakara es so temu jau pilniba biju apguvusi. Visa pamata ir motivacija un darbs. Neko nedarot un negribot, nekas pats no sevis neuzlaboses.
30.10.2013 16:59 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Kā es tevi saprotu! Tagad eju 12. klasē, domāju - varbūt paņemt privātskolotāju, taču man arī kauns, jo daudzas pamatlietas vienkārši nezinu.
30.10.2013 18:55 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Privātskolotāji, ja ar pieredzi, ir redzējuši tik ekstrēmus nezināšanas gadījumus, ka viņus pārsteigt būs grūti :) Nebaidies!
30.10.2013 18:58 |

Reitings 35
natural_girl - liels paldies par ieteikumu,noteikti pameklēšu.:)
30.10.2013 19:08 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Man arī uzdzen dusmas tie gudrīši, kas saka, ka kopš skolas matemātiku neizmanto. Deklinācijas gan katru dienu atkārtojat? Un bez zināšanām par Pasaules kariem vispāŗ dzīvot nevar ne? Visas šīs zināšanas attīsta cilvēka atmiņu, loģisko domāšanu, liek smadzenēm "kustēties". Nezinu kā tagad, bet manā laikā tie, kas saprata matemātiku, labi saprata arī pārējos priekšmetus. Un tie, kas bija nesekmīgi, valodāš arīnebija nekāi ģēniji. Tapēc stipri apšaubu to informāciju par smadzeņu puslodēm.
30.10.2013 21:48 |

Reitings 445
Bet autorei iesaku atrast kādu atsaucīgu cilvēku, kas būtu gatavs palīdzēt (privātskolotāju, labu klasesbiedru), ja tiešām ir vēlme saprast. Vēl labāk pie šī cilvēka ietu mācīties ar kādu draudzeni, kurai arī neiet. Kopā būs drošāk un arī neliela konkurence. Turklāt bieži vien, vienai "pielec" ātrāk un vienā līmenī esošiem cilvēkiem ir vieglāk saprasties un palīdzēt viens otram.
30.10.2013 21:50 |

Reitings 445
Atvainojos par kļūdām, steidzos.
30.10.2013 21:51 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Aldron, kreisa smadzenu puslode ari atbild par valodam. Ja paskatas uz macibu sarakstu, tad lielaka dala stundu ir kreisas puslodes stundas. Izklausas nelogiski, bet, ja saja tema iedzilinatos, tad viss skistu saprotams.
30.10.2013 21:58 |

Reitings 55
Reģ: 15.04.2013
Es ieteiktu meklēt privātskolotāju, tad matemātika izrādīsies ne tik grūti apgūstama un saprotama kā liekas. Tas ka nesaista visi mācību priekšmeti ir normāla parādība, bet, ja to prasa skolas/studiju programma, tad cīnīties pretī arī nav prātīgi, jo tās ir lietas, kuras ir jāizdara.
05.11.2013 15:09 |

Reitings 211
Reģ: 20.05.2013
Pateikšu tā - ja esi droša, ka Tev to matemātiku nekur tālāk nevajadzēs (saprotu, ka mācies vidusskolā) nu lai ir Tev tas 4 vai 5, galvenais sekmīgi. nu nevar visi būt matemātiķi.
Man jau pamatskolā neveicās ar to, atceros, ka pārdzīvoju par 5niekiem un tā, bet skolotāja tā arī pateica - "Tu esi māksliniece ne matemātiķe" :) katram ir jādara tas, kas visvairāk patīk un padodas, nevajag mocīties (ja tas patiešām tas ir tikai atzīmju dēļ)
Man arī vidusskolā nepadevās, eksāmenā dabūju D līmeni. A kas? dzīva esmu, studēju kultūras menedžmentu un ja man tagad vajadzētu kko rēķināt - neko neizrēķinātu :D
Citādāk ir tiem, kuriem nepieciešams, lai var iestāties eksaktajos novirzienos.
05.11.2013 15:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits