Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

siera kūkas

 
Reitings 182
Reģ: 09.02.2013
Mīļās meitenes,uzrakstiet receptes,kuras esat iecienījušas un vienmēr izdodas..siera kūku,gribēto to,kas nav jācepj,jo savai krāsnij nevaru uzticēties..arī ar šo mākslu esmu uz Jūs,bet kādreiz jāsāk:))
27.10.2013 16:18 |
 
Reitings 1806
Reģ: 18.08.2013
manuprāt visvienkāršākā siera kūkas recepte:
2 paciņas selgas cepumu, klasisko un šokolādes
150gr sviests
3 paciņas kāruma svaigā siera
1 paciņa iebiezinātā piena, es ņemu Meirāna, jo tas ir biezāks
25 gr želatīna
pus citrona sula, bet tas ir jāskatās pēc garšas

cepumus saberž un sajauc kopā ar izkausētu sviestu, klāj formā kā pamatni, ieliek ledusskapī uz kādām 20min. svaigo sieru kopā ar iebiezināto pienu un izkausētu želatīnu sakuļ viendabīgā masā un pēc garšas pievieno citrona sulu. Masu klāj virs cepumu pamatnes un liek ledusskapī. Var arī pa virsu uztaisīt želeju. Kūka ir gatava jau pēc kādām 2h, kad virsējā masa ir saželējusi, bet es parasti taisu iepriekšējā vakarā, tad viņa tāda garšīgāka ir un cepumi apakšā nedrūp :)
27.10.2013 16:28 |
 
Reitings 182
Reģ: 09.02.2013
Paldies,Matilde!
Viņa nav baigi salda,ja liek klāt to iebiezināto pienu?
27.10.2013 16:33 |
 
Reitings 534
Reģ: 03.11.2011
300g selgas cepumi
150g sviests
500g skābais krējums
1/2 bundža vārītais iebiezinātais piens
200g svaigas siers
cukurs
piens
10-15g želatīns


-Kūkas pamatnei: cepumus sablenderē, pievieno izkausētu sviestu, sajauc viendabīgā masā. Traukā ieklāj partikas plēvi, pamatnē kārto cepumu masu.
- Skabo kr. puto līdz tas kļūst krēmigs
- Atsevišķi saputo svaigo sieru + iebiezināto pienu
- Krējuma un sera masas savieno, paputo, ja ir velme var pievienot cukuru
- Piena iemaisa želatīnu, atstāj, lai uzbriest. Tad uzsilda un maisa līdz tas pilnībā izkūst.
- Masā iemaisa želatīnu!

- dekorēju ar sezonas augļiem (parasti zemenes vai kivi + šokolāde)
27.10.2013 16:34 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es nelieku iebiezinato kreemu... iztieku ar vaniljas cukuru vai esenci...patik vairak kremigums,nevis saldums... cepumu pamatne ir jau pietiekami salda :) pa virsu lieku ogas,kas dod saldumu :)
27.10.2013 16:35 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Matilde, izklausās garšīgi, paldies! Es tieši uz svēkiem gribu gatavot siera kūku, bet recepšu tik daud! Mīļās meitenes, lūdzu, sakiet, kā siera kūka turās BEZ želatīna? Piem. šeit - http://spoki.tvnet.lv/receptes/Baltas-sokolades-siera-kuka/660741
27.10.2013 16:38 |
 
Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Ja taisat to, kurai klāt iebiezinātais piens- tad ņemat tikai Meirāna. Vislabāk tad sanāk :)
ar tiem citiem kaut kāda savādāka garša.
27.10.2013 16:43 |
 
Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Aaa, un es vienmēr lieku arī kādas ogas (upenes,zemenes..) , manuprāt ar ogām daudz labāk :)
27.10.2013 16:44 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
27.10.2013 17:01 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
_paris, nekad nesmu likusi zhelatinu un viss turas vnk izcili :)
27.10.2013 17:03 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
buuuu, hmmm.. paldies! Te atkal ir želatīns http://produktirasa.lv/receptes/lv/receptes/pagatavo//svaiga-aprikozu-siera-kuka man mulsums, kāpēc citur ir, citur nav.
27.10.2013 17:05 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
http://www.receptes.lv/receptes/randina-siera-kuka/

Šī pavisam noteikti ir gardākā, kuru esmu ēdusi!

Jā, bez želantīna kūkas turas! :)
27.10.2013 17:06 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Minci, tava ir jācep, cits stāsts.
27.10.2013 17:08 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Ehh, paris, piedod, nemanīju :)
27.10.2013 17:10 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nu es taisu pec Nigella cheesecake recepteem un vinja nekur neliek iekshaa zhelatinu..
27.10.2013 17:10 |
 
Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
tiešām viņas mājās gatavotas ir ēdamas? Es tik 1x ēdu, bet mājās taisīt neriskētu,
27.10.2013 17:41 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
cheap, tici man-100x labaak nekaa pirktaas ir maajas gatavotaas..man likas,ka tas ir tiiiik gruti-siera kuuku pagatavot,bet tiik easy un vnk sasoditi garshigi :)
27.10.2013 18:02 |
 
Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
un kāds tad siers ir labāks priekš šitās kūkas? :)
27.10.2013 18:25 |
 
Reitings 1806
Reģ: 18.08.2013
Es lieku želatīnu, jo tad viņa ir stingra, jo kaut kā man nebūtu uzticība ka bez želatīna ciņa pati no sevis atkal sabiezētu. Un nav gan pa saldu, tapēc jau lieku arī citrona sulu, tas dod tādu savaigumiņu, :)
27.10.2013 19:10 |
 
Reitings 1806
Reģ: 18.08.2013
Un odziņas un pārējo pēc fantāzijas un iespējām daru, vasarā zemenes, ziemā taisu želeju pa virsu..
cheap
Mājās taisītās ir pašas labākās, un man jau liekas ka siera kūka ir tā kur, ja galva ir uz pleciem, tad neko nevar salaist grīstē :D
Var ņemt mascarpone sieru, bet tas būs dārgāk, nekā mūsu pašu "kāruma" svaigais siers, man pat labāk garšo ar "kāruma" sieru. :)
27.10.2013 19:14 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Matilde, cik tev kūkas formas diametrā uz šo daudzumu?
27.10.2013 19:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)