Blondā Marija, ko atrada pie čigāniem

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, dāmas!
Es apzinos, ka tas var būt riskanti, tomēr izveidošu šo tēmu...

Varbūt bijāt lasījušas ziņas par kādu blondu meitenīti, ko atrada pie čigāniem Grieķijā?
Tika uzsākta meklēšana, lai atrastu meitenītes vecākus - tika saņemti tūkstošiem zvanu no vecākiem, kuru bērni ir pazuduši vai nolaupīti... daudzu vecāku sirdīs iemājoja cerības stars..

Un, lūk kāda ir patiesība -
http://www.delfi.lv/sievietem/relationships/dzive/blonda-ciganu-berna-mate-atrasta-un-apsudzeta-marijas-pardosana.d?id=43758998

Meitenītes māte ir atradusies - tā ir kāda daudzbērnu māte, kas mazo Mariju pirms vairāk kā četriem gadiem atstājusi Grieķijā..

Es lasīju un manī mijās pārdomās, par to, ka
vai tā maz pasaulē var būt? Cik drausmīgas ir nabadzības sekas - kad miesīgi bērni tiek pārdoti, dzīvo neatbilstošos apstākļos un galu galā - atstāti svešā zemē.
Kur paliek mātes, vecāku mīlestība, rūpes?

Līdz ar dusmām un sašutumu izogas arī žēlums pret šo ģimeni. Varbūt viņi tiešām vēlēja tikai labu?
Varbūt māte ik vakaru raudāja spilvenā, jo nebija naudas telefonsarunai, lai piezvanītu un noskaidrotu, kas notiek ar meitu..?

Bet šīs pēdējās pārdomas laikam ir naiva cerība... jo patiesība grauž acīs - bērnu pārdošana, atstāšana, netīrība,... kāda gan šiem bērniem ir nākotne?!

Un kārtējo reizi sejā pliķi iesit pasaules netaisnība - kad citi gadiem mēģina tikt pie bērna, ko lolot un sargāt, bet kāds cits...kāds cits pat nezin vārdus saviem bērniem.

Tādas lūk manas pārdomas..
Gribēju tikai informēt par šo pēdējo ziņu, jo es kaut kā klusībā cerēju (kad parādījās šī ziņa), ka kāda ģimene tiešām atradīs savu bērnu, ko uzskatīja par mirušu jau...
25.10.2013 12:02 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
diemzeel, lai cik tas buutu mums nesaprotami, ir tiesaam tadas gimenes, kam nav nekaada saprasana , piemeram, pa tadu paartraukto. tie cilveki vispaar nedoma pa tadu terminu kaa ''ritdiena'' un ''naakotne'' vini dzivo noteiktam bridim, un tiesi taa ir, kaa viena te teica, - uzkaapj kjeemaa virsu, izdara savu lietu un aizmieg. saadiem cilveekiem sis raksts un musu viedokli pa vinu dzivi liktos pilniiba nesaprotami. kaapeec mees domajam pa izsargaasanos utt., tikai tapec,ka mes makam logiski domat, planot savas turpmakas dzives dienas, menesus, gadus. mes apzinamies sekas un nepieciesamos lidzeklus tam utt. tadiem cilvekiem ir vienalga, viniem taa berna dziviba nav nekada veertee. ir , nav - pilnigi pofig. domajiet , ja taa sieviete stavokli vina vispar to saprot lidz tam bridim, kad ierauga milzigu vederu sev? es domaaju nee. ta pat staigaa, dzer, smeeke, utt. un skumjakais ir tas, ka ne tikai tadas vides (ja mes to varam devet pa zemaakajiem slaniem) cilvekiem ir sads dzivesstils. ari dazai labai normaalai meitenei. es zinu pariiti, kas , esot stavokli, staiga pa klubiem, dzer , piipee, un , kad vinam pajautaa, vai nebaidas, ka mazajam kkas bus , atbilde ir viena - man pie dir*as, es vinu nebiju planojusi.
25.10.2013 13:10 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nu nevar taču cilvēkiem aizliegt ar seku nodarboties, katrs dzīvo, kā māk un uzskata par pareizu.
25.10.2013 13:14 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
wee- protams,lai dzīvo kā māk un grib,un piselējās kaut vai līdz bezsamaņai,BET CIEŠ TAK BĒRNI !! Kāpēc ir jādzemdē tas bērns,lai viņam visu bērnību jāmokās?
25.10.2013 13:16 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Pa cik viņa pārdeva tos bērnus? Gan jau mūsu naudā ne vairāk kā 5 lati. (t)
25.10.2013 13:20 |

Reitings 1493
Vispār jau nicinu vairumu PSRS ideoloģijas, bet to vienu niansi - ja darbspējīgs cilvēks nestrādā, viņu liek cietumā - gan idejiski atbalstu.
Nu tas ir skaidrs - ja cilvēks nestrādā, viņš nodarbojas ar hui*u: zog, dzer, dzemdē bērnus pa labi, pa kreisi, tērē valsts pabalstus tai savas hui*as veikšanai utt.

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vispār tiem vecākiem dziļi vienalga par Mariju. Vienkārši uzoda iespējamo naudu ( dzīvojam nabadzībā, vienas istabas mājā, berniem nav ko vilkt un ēst utt ) un uzradās. 100% sarosīsies aiztāvji, ziedotāju un pašvaldībai zem spiediena nāksies piešķirt dzīves vietu.

Reitings 11429
wendii,
ja cilvēks nestrādā, viņš nodarbojas ar hui*u: zog, dzer, dzemdē bērnus pa labi, pa kreisi, tērē valsts pabalstus tai savas hui*as veikšanai utt.

arī mājsaimnieces pārtikušā ģimenē?
25.10.2013 13:22 |

10 gadi
Reitings 1513
Jā, piekerītu vairākuma viedokļu..

Tur jau noteikti no mīlestības nav ne miņas - vecim gribas seksu un vsjo.
Rezultāts ir tāds, kāds tas ir.. žēl.

Un par to kontracepciju un abortu nosiešanu - tas ir traki, ka nevar pret gribu vai slepus to darīt.
Jo ir taču cilvēki, kas tiešām nesaprot un viņiem bijis - nebijis par bērniem, kas bija vai būs..
Mums arī te ir viens pārītis - abi ar kaut kādiem garīgiem traucējumiem, kas nemaz neļauj viņiem paturēt bērnus - tā bāriņtiesa jau otro bērnu ir aizvedusi uz bērnunamu.
Tā sieviete, protams, grūtniecību slēpj, neiet pie ārstiem...
Cik sapratu, tad viņai tika piedāvāts iziet kaut kādu veselības kursu vai kaut ko tādu - kas varbūt ļautu sakārtot veselību (garīgo) un varētu bērnus paturēt. Bet viņa nebija ieinteresēta..
Atbrauc, paņem viņas bērniņu un aiziet - un viņa pat asaru nenobirdina. Dzer tālāk.

Skumji, ka ir šādas netaisnības pasaulē.

Es reizēm tā aizdomājos - nez kādi augstāki spēki vai kas izvērtē kuram bērnam piedzimt normālā ģimene, bet kuram nākas dzīvot šausmās...
25.10.2013 13:23 |

10 gadi
Reitings 1513
Vispār tiem vecākiem dziļi vienalga par Mariju. Vienkārši uzoda iespējamo naudu

Jā, par šo arī iedomājos.

Mari,
rakstā laikam bija minēts, ka 200Ls mūsu naudā

Lūk, cik mātei savs bērns nozīmē. (nenozīme pareizāk sakot)
25.10.2013 13:25 |

Reitings 257
sidze,piekrītu tev visā. +žēl tos kārtīgos cilvēkus.,kas izmisīgi vēlas bērniņu,bet diemžēl nevar to radīt,bet sabiedrības pabiras dzemdē vienu pēc otra,un viņiem nospļauties par tiem.
25.10.2013 13:28 |

Reitings 11429
Nu re, par 1 bērnu 200 Ls. Nosiet olvadus un miers mājā, var čikināties tālāk. Bet no otras puses.. nebūs peļņas vairs.
25.10.2013 13:29 |

Reitings 9917
wee- protams,lai dzīvo kā māk un grib,un piselējās kaut vai līdz bezsamaņai,BET CIEŠ TAK BĒRNI !! Kāpēc ir jādzemdē tas bērns,lai viņam visu bērnību jāmokās?

Nu bet katrai sievietei ir tiesības dzemdēt un tie ir viņas bērna un viņas darīšana ko ar tiem darīt ... Nu tā tie cilvēki vairojās ... Mums tas var patikt , var nepatikt , bet diži daudz jau mēs ietekmēt nevaram ....

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
Mani ļoti aizskustināja šis:

http://www.ltv.lv/lv/raksts/20.10.2013-province.-bralju-bushana.id19315/

:(

raudāju skatoties.
Malači!

Reitings 257
Vēl pa krievijas kanāliem bieži rāda sižetus ,kur bāriņtiesa nāk ņemt nost bērnu. dzīvokļi,kā miskastes,žurku un tarakānu mitekļi,bērns pliks,zilumains. Apkārt samestas pudeles,un māte ,lej rūgtas asaras,ka vinjai bērnu ņem prom,viņa tak tik laba māte esot !
25.10.2013 13:30 |

Reitings 257
wee - tur jau tā lieta,ka nevaram. Bet teiksim,tu neatbalstītu likumu,kas tādos gadījumos,kā šis,atbalstītu sterilizēšanu? vai tomēr,lai jau dzemdē,pārdod dara ko grib ar tiem bērniem?
25.10.2013 13:32 |

10 gadi
Reitings 1513
Demi,
jā, man arī sanāca netīšām uzslēgt to raidījumu - ar interesi noskatījos.
Cik es sapratu, tad viņiem jau arī viesiem kādas garīgas problēmas, ja?

Izglītības nav, nauda tik cik no pabalstiem laikam.. Bet brāļi cīnās un dara!!!
Dārzu iekopj, izaudzē visu, māju remontē, ēst taisa!
Pamācīties no viņiem vēl!
25.10.2013 13:33 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
57days nesapratu, kāds sakars tavam citējumam un tam, ko uzrakstīji, bet ja gribas par omītēm, tad mana vecvecmāmiņa un vecvectētiņš nedzīvoja sagruvušā mājā ar miskasti istabas vidū un nepārdeva savus bērnus. Manai vecvecmāmiņai bija pieci bērni, sudraba galda piederumi, 10 ha zemes, 5 govis, 3 cūkas, 10 bišu stropi un neskaitāms daudzums ar vistām.. un, neskatoties uz to visu, 10 bērni nesadzima.. Nav vajadzīga augstākā izglītība medicīnā, ir vajadzīga apņemšanās, cieņa pret sevi un mazliet smadzeņu, lai savu dzīvi saplānotu... kā var secināt no stāsta, šie čigāni netiek galā ne tikai ar bērnu ražošanas kontrolēšanu, bet arī ar pavisam elementārām lietām, kā, piemēram, mazgāšanos.. tāpēc prasīt no viņiem tādu lietu kā paškontroli ir smieklīgi un naivi... :)
25.10.2013 13:35 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu bet katrai sievietei ir tiesības dzemdēt un tie ir viņas bērna un viņas darīšana ko ar tiem darīt ...
Nu tā nu gluži nav, kaut vai Ķīnas viena bērna likums, vardarbība ģimenē, cilvēku tirzniecība...
25.10.2013 13:36 |

Reitings 9917
wee - tur jau tā lieta,ka nevaram. Bet teiksim,tu neatbalstītu likumu,kas tādos gadījumos,kā šis,atbalstītu sterilizēšanu? vai tomēr,lai jau dzemdē,pārdod dara ko grib ar tiem bērniem?

nē , es neatbalstu sterilizāciju, kastrāciju u.c šādas lietas , neatkarīgi no nodarītā nodarījuma apmēra ... Tā lielākā mērā ir sabiedrības problēma, ne jau mežā tā sieviete auga...
Nu principā , kamēr māte neapdraud bērna dzīvību viņa var audzināt un darīt ko grib. Pārdod nebūt nav sliktākais variants ( man tas nav pieņemami ... ) ...
Man pat ir grūti spriest , kur citreiz bērns jūtas labāk , tādā "pa pusei ģimenē" vai bērnu namā .... abos gadījumos piejamā vide ir diezgan bēdīga ...
25.10.2013 13:41 |

10 gadi
Reitings 1513
weee,
bet šajā gadījumā, kad tā māte atstāja mazuli svešai sievietei nav bērna dzīvības apdraudēšana?!
un bērns nav prece, ko var pārdot.
25.10.2013 13:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits