Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Garstāvokļu maiņas hormonu iespaidā

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Sveikas,

kādreiz mazliet iesmaidīju atceroties skolas laika par izteicienmie: kas tad šai lēcies- laikam mēnešreizes.

Bet šorīd reāli saprotu, ka man tas sāk kļūt par problēmu- manas garstāvokļu maiņas ik mēnēsa hormonu iespidā. Kontracepsijas metode tika nesen nomainīta, pirms kādiem trim mēnešiem ieliku spirāli, bet bez hormoniem. Tomēr pirmos mēnešus ir nereguluārs cikls un ilgs, līdz ar to sajūta, ka pusi mēneis pavadu kā pretīgākais cilvēks uz zemes.
Esmu neciešama, taisu drāmas, izp[lūstu emocijas un asās reakcijas, galējībās un visu laiku liekas, ka visi dara pāri. Visvairāk ciešs draugs- dzīvojam kopā un esam ikdienā kopā. Kašķu iemesli nerodas ne nokā un mani arguemnti arī nemainās, bet veids kā runāju, kā domāju ir pavisam savādāks- man parādās kaut kāda sajūta, ka man vajag pierādīt savu tasinību un ja iespe'jams to izdarīt veidā, lai ieriebtu otram. ka ta uzvedos saprotu tikai pec pāris dienām un arī uz kaut kādām stundām, tad atkal '' aiziet ciet'' un turpinu tā uzvesties.

Ko darīt- ieteikums padomāt, saņemties un tā nezuvesties nederēs, jo nopietni, to kāda esmu saprotu tikai pēc kāda laba laika. konkrētā brīdī leikas, ka tā vajag darīt.

Varbūt ir kaut kādi vitamībi vai tējas, ka izlīdzina emocinalitāti, hormonu darbību tajās dienās, vai arstam būt jājautā? un ko teikt, ka mēnešreizū laikā esmu nesciešami kašķiga??

pieredzi lūdzu!!!!
24.10.2013 01:08 |

Reitings 264
neviena tā arī nepadalās ar savu pieredzi vai ieteikumiem?? žēl
24.10.2013 19:33 |

Reitings 251
Reģ: 22.10.2013
Hormoni te nav vainīgi, vienkārši baigā maita esi!
24.10.2013 19:35 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Pasaule, ja jūti, ka kaut kas Tevi sāk kaitināt, pārtrauc darbību.
Metode tā pati, kas ar maziem bērniem. Ja Tevi kaitina, ka viņš pa dzīvokli izmētājis zeķes, tās vācot nevis lamā viņu, bet piezvani mammai un pajautā, kā gatavot to vai citu ēdienu. Ja Tev tracina tas, ko viņš skatās TV, ej vannā. Ja Tev tracina, ka pie viņa ciemos ir draugi, ej pastaigāties.
Tu jau esi atjēgusi, ka skandālu iemesls esi Tu un Tavi hormoni - iemācies sākt darīt ko citu, pirms sāc kašķi. Ar jautājumiem par tējām un vitamīniem ej pie ginekologa. Man palīdz melisas tēja, bet nesaku, ka tā palīdzēs 100% visām.
24.10.2013 19:44 |

Reitings 264
iespējams, bet kā pārstāt būt maitai, ja to saprotu pēc izdarītā?
24.10.2013 19:44 |

Reitings 264
Alexxa, paldies par padomu, bet šādi es vienmēr esmu tikusi galā ar savām problēmām un tas vienmer ir darbojie sun joprojām darbojas ar citiem cilvēkiem, bet ne ar manu puisi. Kad mainu sarunu tematu, jo jūtu, ka nebūs labi, viņš neļauj, atgriežas un atgriežas. Tas pats ja ir iekarsis un man nav enerģijas strīdētie spretī vai prātā ,kas riebīgs, es eju prom, bet viņš neļauj, fiziski tur un tā tas viss aiziet, viņš nāk pakaļ un runā, runā, runā, un mani tas izved, es saku visu pretī un vēl plusā.
Nemāku būt gudra un pankt savu, saglabāt vēsu prātu un radīt visiem mieru. Ir sajūta ka mājās vienmēr taifūns plosās.

Un pat, ja izdodas novirzīties, kā nebūt apvainojušai, man vienmēr paliek skumiji ap sirdi un liekas, ak viņš vainīgs.
24.10.2013 19:51 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
pasaule, Tev puisim vajag ar avīzi pa ausi !!!!

Praksē pierādīts, ja sieviete kašķīga, labāk vai nu paej malā, vai nu ietin šo segā, uzvāri tēju, pamasē plecus.

Man pašai pret šitiem garastāvokļiem palīdzēja ļaušanās tiem. Ar domu :"Jā, man ir sūdīgi, jā, es esmu kašķīga, un es drīkstu tāda būt, jo manī plosās daba". Un tad - izsniegt sev kādu ekstra lutināšanu un pieprasīt to no citiem.

Un rasaspodiņu tēja.
24.10.2013 19:57 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
es vispār neko no šī nesaprotu, brīžiem liekas, ka tas ir fufelis,lai attaisnotu iekšā mītošo maitu. Jo es sava cikla ietekmē nekādas izmaiņas uzvedībā nenovēroju. Vispār kāda zin, kas to katram cilvēkam ietekmē?
24.10.2013 20:04 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Centies to sarunu ar viņu pat neiesākt. Kā tajā piemērā ar zeķēm. Kaitina tās zeķes, nemaz necenties sākt ar viņu par to runāt, piezvani ar citu jautājumu mammai/draudzenei.
Ja tomēr kašķis ir sācies un Tevi tur un neļauj izvairīties, pasaki, ka ja nepalaidīs un tagad neizbeigs tēmu, būs sāpīgi abiem, jo Tev ir kašķīgs garastāvoklis. Es tādos gadījumos vienkārši ņēmu mašīnas atslēgas un gāju ārā. Sākumā nācās viņam skaidrot, ka negribu uz viņu bļaut vai sarunāt muļķības, tikai tāpēc, ka esmu neomā, tāpēc dodos nomierināties un atgriezīšos pēc stundas. Vēlāk nekas vairs nebija jāskaidro. Ja man kašķa laikā parādījās rokās auto atslēgas, viņš zināja, ka es atzīstu savu vainu un dodos nomierināties. Tikai jāpasaka pēc cik ilga laika atgriezīsies un šis laiks jāievēro. Tā Tu dod iespēju nomierināties jums abiem.
24.10.2013 20:14 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Vispār pēc tava stāsta vareja saprast, ka dusmojies tikai uz savu puisi. Varbūt nav pie vainas hormoni, bet tas ka kkas nav tā kā vajag jūsu attiecībās.. varbūt tu vairs viņu nemīli un tāpēc kaitina viss ko viņs dara.. tici man ar tā bijis, esmu pret visiem saulīte, bet kā nonācu mājās, tā tik sākās kašķi par neko :(
26.10.2013 22:46 |

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Es parasti draugam tā arī pasaku - tagad pāris dienas būšu riebīga. Cenšos, protams, nebūt, bet sanāk. Tāpēc pabrīdinu, un viņš samīļo, un tēju uztaisa un patur to prātā, ja es tomēr ne no kā uzburu kašķi.
29.10.2013 21:57 |

Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
Jā, man arī kādu nedēļu (citreiz pat ātrāk) pirms mēnešreizēm ieslēdzas kašķis. Pati mokos un draugs arī dabū ciest. Un tagad arī vairākas dienas esmu uz viņu sapūtusies. Bija iemesls man sadusmoties, bet visu laiku šīs dienas to cilāju un cilāju un meklēju tikai iemeslu strīdam un visu laiku jūtos apvainojusies.
29.10.2013 22:25 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
iesaku padzert ''stop stress'' , vari interneta ,kam tas domats, bet varetu palidzet , pret nogurumu un raudurigumu, rakskigumu un tada gara.Pati neesmu lietojusi, bet izskatas jau labs.
30.10.2013 11:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits