Depresija

Reitings 87
Reģ: 03.08.2013
Drūmais, rudenīgais laiks iedzina mani tā teikt strupceļā, un tagad apskauj no visām pusēm. Sāksim jau ar laiku aiz loga, tad vīrietis nekāds, veselības arī nav, bet darbi 100000, laika viņiem nav
Dusmas izlieku uz garāmgājējiem, mīlu vienkārši apsēsties un raudāt, biežāk gribas teikt viss, pietiek, kam mani te vajaga, bet tad padomāju un vajaga. Es pat nezinu, viss tik skumjš, neticīgs..
23.10.2013 11:45 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Depresija ir smaga slimība, nevis garstāvokļa forma - noskumis.

tieši tā. mazliet krīt uz nerva, ka katras bēdas šodienas pasaulē ir klasificējamas kā Depresija :D

izej no mājas, darbojies, aizej kaut vai pasauļoties, lai dabūtu "saules" starus un siltumu, tad mazāk stlbas domas nāks prātā un neatliks laika gauduļot ;)
23.10.2013 12:53 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es domaju,ka autore un visi citi, kuri nezinaja kas ir depresija, jau ir sapratusi, ka ta ir nopietna slimiba.
Iesaku kkada veida palutinat sevi, paskatites kadu filmu, nodarbinata sevi, piesakies kadiem kursiem. Laikapstakli nav skerslis un noteikti ne iemesls, lai sedetu ignotos un kur nu vel bimbat.
23.10.2013 12:57 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Ja cilvēks mēnesi neiet uz skolu, no gultas iziet ārā tikai tad,kad vajag aiziet uz vannasistabu un nopirkt gatavu ēdienu- tā ir izlaidība vai depresija?
23.10.2013 14:31 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es teiktu - depresija. Nu nav tā normāla, vesela cilvēka vēlme - mēnesi gulēt.
23.10.2013 14:34 |

10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Man vispār mazliet kaitina,ka tagad modē ir sev piedēvēt depresiju, pat lāga nezinot,kas tas ir. Jūtos slikti- depresija, dzīvē neiet-depresija, Tā ir ļoooti smaga slimība. Ja jūties TIK slikti, tad ej pie ārsta. ar Depresiju cīnīries cosmo nezvai palīdzēs. Tur vajag medikamentus un īpašu ārstēšanu.

Pilnīgi piekrītu!
23.10.2013 14:36 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Una, zinu, ka mēs esam cilvēki un saprast ka ir kāds kas jūtas vēl briesmīgāk ir grūti, tomēr, apzinot visas labās lietas kas ir apkārt varam paši nonākt pie secinājuma, ka visas pelēkās krāsas, aiz loga, vai mājās nav tik pelēkas!
Visas problēmas ir mūsu galvā, ja jūties nelaimīga, atbrīvojies no tā kas liek justies nelaimīgai, ja nelaimes cēlonis ir šķietami kaut kas iekšējs, kas nav saistīts ar kaut ko no malas, tad padomā no cita skatu punkta, Tev taču ir draugs, mīlestība, atbalsts, Tev ir māja, vesela ģimene, tā ir vesela bagātība, kuras daudziem trūkst un viņi tāpat jūtas laimīgi, jo spēj novērtēt to kas IR, to mazumu un tiekties pēc kā vairāk. Tava attieksme ir nevērīga, aklums, neredzēt pasaules skaistumu. Un laiks aiz logas varbūt ir pelēcīgs, tomēr ir tik daudz krāsu ko var saskatīt ar sirdi, izbaudi pastaigu, cilvēkus, pasmaidi, saģērbies smuki un ej ar pārliecību, mums ir pārāk maz laika lai to šķiestu skumjās kuras ir bez jebkāda iemesla un pamatotības!
23.10.2013 14:41 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Es ar pachiksteshu, ka iestajies rudenigi depresivs noskanojums. Darbi pari kaklam, nekas nesanak, vel piemetushas akrtigas veselibas problemas ar kuram nezinu ka tikt gala, ar skoals darbiem gruti. Sho veselibas problem delj un laika trukuma delj viss pajuk ar puisi, kas nebutu lielaka beda, bet shobrid shaja perioda ta gribas kadu blakus, kas novirzis domas no problemam :( pilnigs ticibas zudums sev pashai.... BET shajas visas problemas es redzu vienu sudraba malinju - es sevi iepazistu un saprotu aizvien vairak, kas like ceret, ka driz beidzot sakshu pienjemt pareizus lemumus.
Tadaa, labi, ka bij diskusija, kur izlikt sapi :D

Savadak - CHEERS!
23.10.2013 14:41 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Manai mammai bija depresīja, kad izjuka laulība pēc 17 gadu kopdzīves,
viņa gāja pie psihologa, dzēra antidepresantus un vispār bija tiešām nožēlojama palikusi,
pilnīgi sabrukusi, netika galā ar sevi un kur nu vēl bērniem.

Tajā laikā es nesapratu, kas viņai ir, bet tagad žēl, ka viņai vienai bija tam jātiek pāri,
jo es gribēdama nebūtu varējusi palīdzēt...
Viņa bija pilnīgi viena ar savām problēmām, bet viņa neskrēja pa pasaule kliedzot, ka viņai ir slikti- Klusām sēdēja un blenza vienā punktā, citreiz raudāja, stundām ilgi, citreiz kliedza- Smagi tas bija, arī mums bērniem, jo mēs nesapratām, kas ar mammu notiek.
23.10.2013 15:33 |

Reitings 350
Reģ: 05.07.2011
piekrītu, ka depresija ir slimība. tas tiešām ir tā, ka nu neko negribas, nekam nav jēgas, tikai cauru dienu gulēt, raudāt. un depresija nav iespējama uz vienu stundu vai uz to mirkli, kad ''man negribas rakstīt referātu''.
lai vai kā, ja autorei nav šīs depresijas, bet vienkārši slikts, bēdīgs noskaņojums, tad nu, man ārste ieteica divas lietas - darīt lietas, kas manī raisa dzīvesprieku un palietot b6 vitamīnus. :) par tiem b6 - kāda ir lietojusi, ir kādas atsauksmes?
23.10.2013 16:09 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Una zinot apmēram tavu situāciju, domāju ,ka tu pārspīlē! ;) Un tādas negatīvas emocijas/ pagurums ir pilnīgi normāli pa retam, galvenais mācēt iet tālāk!
23.10.2013 16:19 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Man vispār mazliet kaitina,ka tagad modē ir sev piedēvēt depresiju, pat lāga nezinot,kas tas ir. Jūtos slikti- depresija, dzīvē neiet-depresija, Tā ir ļoooti smaga slimība. Ja jūties TIK slikti, tad ej pie ārsta. ar Depresiju cīnīries cosmo nezvai palīdzēs. Tur vajag medikamentus un īpašu ārstēšanu.

Precīzi. Vienkārši slikts garastāvoklis dažas dienas NAV depresija. Depresija (īpaši klīniskā) ir ļoti smaga saslimšana.
23.10.2013 16:27 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
...bet vispār tiec ar sevi galā! Ja nevari koncentrēties uz lietām kas jādara pie vainas ir personīgā iekšējā nesakārtotība, galvā haoss, domās haoss. Dari tā ,lai justos labi /sakārtota! :)
23.10.2013 16:29 |

Reitings 48
Es domāju, ka viss ir atkarīgs no tā, kā tu skaties uz lietām, notikumiem. Visiem sen zināms, ka rudens nomāc, rada skumjas utt., bet kāpēc tad mēs visi tagad nesākam skumt un raudāt līdz pat Ziemassvētkiem?
Man arī kaut kad rudenī tā bija, bet tagad es vairs neļaujos tam. Es nepievēršu uzmanību lietām, kas varētu mani nomākt. Meklēju ikdienā to, kas mani iepriecina. Piemēram pagājušā piektdiena, nenormāls vējš, auksti, bet es braucu uz mājām no darba ar autobusu. Autobusā silti un , neskatoties uz to, ka braucam pa pilsētu, paveras skats uz super smuku saulrietu. Sezonas, problēmas un nepatīkami dzīves sīkumi nāk un iet, bet ne tajos tiek vērtēta dzīve.
23.10.2013 16:54 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Depresija ir slimiiba!Laikam bez psihiatra neiztikt,bet man ir zinaama sieviete tomeer,kura ciinijaas pati ar so slimiibu.
Tagad esmu kalnos -kaiminos dziivo gimene,kur jauna sieviete jau vairaakus gadus mocaas ar "Hronisko nogurumu",kuru izaarsteet,pat apaarsteet nav iespeejams-tas tiesam ir kaut kas sausmiigs.Kur gan vinas vecaaki vinu nav vedusi...Sii slimiiba saakaas Tahoe.Vispaar traki.Vina gandriiz visu laiku pavada gultaa...no saakuma uzlika diagnozi-depresija,aarsteeja kaa depresiju,neliidzeja.Tad aizdomaajaas par so "Hronisko nogurumu".
23.10.2013 17:11 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Rudens depresija - tieši ar šādiem vārdiem masu medijos tiek apzīmēts autores minētais noskaņojums.

Protams, ka tur pie vainas nav nekāda depresija, bet gan drūmā laika izraisītas emocijas, kas liek uz visu skatīties tumšās krāsās. Pārejoša parādība. Sāc laikam ar sevi - man parasti palīdz košākas drēbes (Tas gan gaumes jautājums, jo ne visas spēj iziet uz ielas dzeltenā mētelī un tā justies labi), vairāk dzer siltu tēju un kusties - tā apātija pati pāries.

Par depresijas piedēvēšanu katram otrajam, es arī brīnos, vēl tagad modē ir pie katra gadījuma meklēt bērnības traumas. Manā skatījumā tas viss ir muļķības - nav tik daudz to slimo.
23.10.2013 19:09 |

Reitings 16208
Man arii liekas,ka druumu garstaavokli loti biezi dod laika apstaakli...!Cilveki ir noteikti prieciigaaki siltajaas zemees.:)
23.10.2013 19:14 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Man ir depresija, tāpēc mani arī kaitina šie rudenīgie depresotāji.

Ja cilvēks mēnesi neiet uz skolu, no gultas iziet ārā tikai tad,kad vajag aiziet uz vannasistabu un nopirkt gatavu ēdienu- tā ir izlaidība vai depresija?

Tas var būt gan, gan. Es teiktu, ka nevar noteikt pēc šīm citātā nosauktām ārējām pazīmēm. Skatītos, vai cilvēks arī sevi nekopj, kādas viņam vispār domas prātā par sevi, dzīvi, stāvokli, kādā viņš atrodas utt.
23.10.2013 19:23 |

Reitings 1080
Man ir tieši tas pats jau kādu laiku :@
Cenšos paklausīties mūziku, izraudāties,piedzerties...
23.10.2013 19:27 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012

+++ Vo, vo - depresija ir nopietna medicīniska diagnoze nevis vnk besis slikta laika dēļ!
23.10.2013 19:31 |

Reitings 16208
Man liekas,ka taadu iistu depresijas slimnieku nekas nekaitina-vins ir taadaa kaa bezjuutu stadijaa!
Tas noteikti nediskutees Cosmo...Tas ir cilveeks,kuru nekas neinteresee.Slimnieki ir loti dazaadi gan...bet ir kaut kas taads,kad redzot sos slimniekus, nevar sajaukt ne ar ko citu.
23.10.2013 19:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits