Maksāt sodu vai nē?

Reitings 88
Reģ: 29.07.2010
Sveikas,

Pieķēra kontrole tramvajā, braucu pa zaķi divas pieturas.. nebija līdzi skaidrās naudas, tāpēc izrakstīja man soda kvīti, kas mēneša laikā ir jāsamaksā..

..vai tas ir jādara obligāti? :D Lai cik smieklīgi arī nebūtu, esmu dzirdējusi vairākus nostāstus par cilvēkiem, kas šīs kvītis vienkārši ignorē vai pat saplēš kontroles acu priekšā.. kādas var būt sekas tam, ja nesamaksā?
16.10.2013 21:29 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
daži bezbiļetnieki.

Septembrī konstatēti 5941 bezbiļetnieki. 5941 x Ls 0,5 = Ls 2970.50 (+/-, neņemot vērā atlaides)
Ir skaidrs, ka tas reālais zaķu skaits ir krietni lielāks
18.10.2013 15:27 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Reiz iekāpju trolejbusā, konstatēju, ka beigušies braucieni (starp citu, tā ir regulāra problēma - sistēma, kas normāli neuzrāda atlikušo braucienu skaitu! Ja, piemēram, pērku vienā reizē 4 braucienus, tos līdz galam neiztērēju un piepērku klāt vēl 4, tad brīdī, kad būšu iztērējusi pirmos 4, man uzrādīsies 0 braucieni. Un tikai nākamajā reizē nopīkstinot e-talonu, uzrādīsies tie jaunie 4. Līdz ar to, gadās situācijas, kad es "zinu", ka man vēl ir jābūt, bet pēkšņi izrādās, ka tomēr nav vairs). Nu lūk, konstatēju, ka beigušies braucieni, bet tā kā steidzos uz darbu, nekāpu laukā pirkt jaunus, bet gāju pie trolejbusa vadītāja pirkt biļeti. Izrādījās, ka makā sīknaudas ir mazāk kā 70 santīmi, bet ir piecītis. Dodu viņam piecīti, viņš atsakās izdot. Es jautāju - nu reāli, ko man darīt? Es varu arī nepirkt biļeti, bet ko tādā gadījumā kontrole iekāpjot darīs? Man atbildēja - tad arī skaidrosieties.

Stāvēju visu ceļu blakus šoferim ar savu piecīti rokā, lai redz, ka esmu gatava pirkt, bet no manis neņem. Kontrole neiekāpa. Bet skaidrs ir viens - šādu gadījumu dēļ kavēt savas darīšanas netaisos.
18.10.2013 15:34 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Riry, tie 3 tūkstoši LVL ir nieks, salīdzinot ar to, kas notiek Rīgas satiksmē. :)
18.10.2013 15:35 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Negribēji rakstīt JC un Alfa?

Zīle, šo maršrutu es vēl tagad mēdzu staigāt kājām, ja ir labi laikapstākļi - joprojām dzīvoju netālu no JC. Bet nē, es nepārteicos - Spice. Pāri visai Rīgai. 3h ar kājām ceļā. Tā turp/atpakaļ staigāju 2 nedēļas katru dienu. Cēlos 4:00, lai laikā būtu darbā, mājās biju 20:00. Un tajā laikā biļetes cena bija tikai 25 santīmi. Uz Purvciemu no Centra ir nedaudz vairāk kā pusstunda ko iet, pieņemot, ka maršruts ir no Origo uz Minsku. Arī tas ir staigāts.

Laine un cik aprobežotai ir jābūt, ja var iedomāties, ka var nemaksāt sodu, ja Tevi pieķer? Laikapstākļi nav attaisnojums. Varēja pastāvēt kaut kur zem jumta, pagaidīt, kamēr pāriet un iet tālāk. Ja reiz pieņēma lēmumu kāpt tajā tramvajā un braukt bez biļetes, tagad jāatbild par savas rīcības sekām un jāmaksā sods. Muļķe esi Tu pati.
18.10.2013 17:14 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Es runāju par cilvēkiem, kuriem ir tāda situācija kāda viņa ir unpāris pietur pabraukšanu, laiakapstākļu dēļ kā te minēja, saukšana par zeglēm un kratīšana ar pirkstu.Tas ir nožēlojami.
Piedod, bet mulke esi tu pati. Tas, ka aizmirsies talons maajaas vai nav naudas, nav attaisnojums, lai brauktu pa zaki. Cik seklam jaabuut cilveekam, lai ko saadu attaisnotu. Un, ja uzskati, ka somas zaadziiba nav tas pats, kas biletes nepirksana, tad, luudzu, nodefinee, kas ir biletes nepirksana? Paarkaapums, tavai zinaashanai, tas ir 100%.
18.10.2013 18:23 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
at end of the day...pie kājas ko te kāda raksta, ja negribēšu, tad biļeti nepirkšu un varat lasīt morāli cik gribat. ja arī pieķertu, nu labi samaksātu to sodu, nav jau nekāda problēma.
bet paldies dievam man ir savs auto :D
18.10.2013 18:33 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
ja negribēšu, tad biļeti nepirkšu un varat lasīt morāli cik gribat.
Ja gribeeshu, tad izrausu tevi aaraa aiz matiem no tramvaja, ja redzeesu, ka brauc bez biletes. Un vareesi lasiit man moraali, cik gribi.
18.10.2013 19:13 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam nekad nespeetu braukt bez biletes-tas jau pirmais!Ja buutu jaamaksaa sods,tad noteikti samaksaatu un miers!
Alexxa-man bija loti liidziigi Riigaa-es tiesaam visur gaaju ar kaajaam-patika daudz vairaak ,kaa "spiesties" tajos transporta liidzeklos.Loti biezi gaaju no Riigas centra un Teiku(savu miilo ,veco rajonu)!:)
18.10.2013 19:21 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Prātā nāk viens gadījums pirms pāris gadiem.Braucu troļukā,nebija naudas biļetei,bet laiks tiešām biresmīgs,kājām iet negribas.Vienu pieturu pirms man jākāpj ārā iekāpj kontrole.Mēģinu atkratīties sakot,ka naudas man nav,citreiz jamie vienkārši izsēdina un palaiž,bet šite tantuks solās saukt policiju,sastādīšot protokolu.Izkāpām laukā un es vienkārši pagriezos un gāju prom,šī skrien bļaudama pakaļ un saķer mani aiz rokas un bļauj,lai es stāvot,viņa zvanot policijai.Atcirtu,ka viņai nav tiesību mani aizturēt un aizgāju,aiz veikaliņa stūra vēl policija ganījās,pieliku soli un izpsruku sveikā.
Citreiz atkal pilnīgi tukšā tramvajā iekāpj 3 vīrieši kontrolieri un mani brutāli ielenc.Saku,ka naudas nav,parasti pērku biļeti,bet šoreiz tiešām nav.Un šie man atbild,ka varot mēģināt norēķināties arī citādi o.0 Tiklīdz tramvajs apstājās pielēcu kājās un aizmuku.
19.10.2013 02:21 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Un šie man atbild,ka varot mēģināt norēķināties arī citādi o.0 T

:O
19.10.2013 03:15 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
šie man atbild,ka varot mēģināt norēķināties arī citādi o.0

Pati nekad pa zaķi neesmu braukusi, bet šādā gadījumā - ja mani, ka transportā ir kontrole, telefoniem jau kopš 2005 gada visiem ir diktafona funkcija. Ļauj saukt policiju un rakstīt protokolu. Tev to dēļ šī teksta atcels.
Es vēl kaut kā varu norīt biļetes nepirkšanu, bet šis laikam ir vienīgais gadījums, kad atbalstu soda nemaksāšanu. Ko viņi atļaujas? Bāc, tā vien prasās pašai uzrauties uz tādu situāciju, lai pārmācītu arī kontrolierus.
19.10.2013 04:30 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
Agri vai vēlu,bet sodu nāksies atmaksāt,jo šī soda dēļ tu būsi parādnieku sarakstā,tas nozīmē,ja dzīvē gribēsi ņemt kredītu auto,dzīvokļa,vai dajebkā cita iegādei,tev to liegs.
19.10.2013 09:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)