Reiz iekāpju trolejbusā, konstatēju, ka beigušies braucieni (starp citu, tā ir regulāra problēma - sistēma, kas normāli neuzrāda atlikušo braucienu skaitu! Ja, piemēram, pērku vienā reizē 4 braucienus, tos līdz galam neiztērēju un piepērku klāt vēl 4, tad brīdī, kad būšu iztērējusi pirmos 4, man uzrādīsies 0 braucieni. Un tikai nākamajā reizē nopīkstinot e-talonu, uzrādīsies tie jaunie 4. Līdz ar to, gadās situācijas, kad es "zinu", ka man vēl ir jābūt, bet pēkšņi izrādās, ka tomēr nav vairs). Nu lūk, konstatēju, ka beigušies braucieni, bet tā kā steidzos uz darbu, nekāpu laukā pirkt jaunus, bet gāju pie trolejbusa vadītāja pirkt biļeti. Izrādījās, ka makā sīknaudas ir mazāk kā 70 santīmi, bet ir piecītis. Dodu viņam piecīti, viņš atsakās izdot. Es jautāju - nu reāli, ko man darīt? Es varu arī nepirkt biļeti, bet ko tādā gadījumā kontrole iekāpjot darīs? Man atbildēja - tad arī skaidrosieties.
Stāvēju visu ceļu blakus šoferim ar savu piecīti rokā, lai redz, ka esmu gatava pirkt, bet no manis neņem. Kontrole neiekāpa. Bet skaidrs ir viens - šādu gadījumu dēļ kavēt savas darīšanas netaisos.