Bērna raksturs

Reitings 738
Reģ: 06.09.2013
Sveikas! Esmu neizpratnē. Man ģimenei tuva meitenīte (4 gadi) sāk rādīt tādu raksturu, ka nu tikai. Viņa spītējas, iespējams cenšas no sevis ko pierādīt, tikai nezinu ko. Viņa var mierīgi nerunāt ar saviem tuviniekiem, ar svešiem, tomēr, vecākiem pazīstamiem, cilvēkiem, viņa nesveicinās,tādā veidā izskatās, ka ir ļoti nepieklājīga. Itkā esmu ļoti tuva viņai, bieži kad pieskatu, pavadu dienas kopā ar viņu, bet, kad vecāki netiek viņai pakaļ uz dārziņu un ir jābrauc man, viņa saka,ka ar mani nekur neies, spītējas, bez maz vai ar varu viņa jānes prom. Negrib kāpt ar mani vienā mašīnā. Pat ar savu brāli bieži vien nerunā un negrib palikt, lai arī pret viņu ļoti labi izturamies, bieži ko pērkam, utt. Tā ir tā kā bērnu krīze, vai kas tas ir? Man tas ir jāpieņem un jāgaida, kad pāries? Vecāki uzskata, ka viss kārtībā, lai arī viņa ir no ļoti labas ģimenes, man izskatās, ka viņa ir vienkārši izlaista. Saprotu, ka maza, bet tāpat ļoti sāpīgi, jo man viņa ir kā mazā māsiņa. Pašai bērnu nav, tādēļ nesaprotu, vai tas ir normāli, vai viņa vienkārši ir izlutināta?
15.10.2013 19:38 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nu bet raud, jo zina, ka dabūs.. :D Visu laiku beigās dabū, nu tad raud! Kāds tur brīnums. Saprot, ka var visu un ir pasaules centrs.
15.10.2013 20:29 |

Reitings 738
Nu, vienīgi tas varētu būt. Viņu audzināšanā esmu pamanījusi, ka viņi sabļauj, vajadzības gadījumā, arī dabūn pa pakaļu un pēc dažām minūtēm jau tiek samīļota, jo ārsts teica, ka viņai esot vāji nervi un viņa, kad satraucas, pilnīgi sāk drebēt, Mamma uztraucas par to, tādēļ ātri vien viņu pēc strīda samīļo un mēģina pa labam. Vai tas ir pareizi - bieži vien apšaubu.
Mani, kad audzināja, es varēju bļaut kā traka, bet mani neviens nemīļoja pēc dažām minūtēm.

Es vispār gribu tagad turēties pa gabalu. Man tas viss mazliet uz nerviem uzkāpis
15.10.2013 20:29 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Ginta, nu redzi - bērns nemaz nesaprot, ka viņa sliktā uzvedība kādam šķiet traucējoša ;) Jo vienmēr tiek samīļota (tātad viss ir labi!). Lai tik čubinās tālāk. Radziņi augs tikai garāki un garāki.
15.10.2013 20:32 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Arī manai mazajai māsai bija tieši tāpat - ieņēma galvā savu un cauri - kaut izstiepies. Pirmkārt, pie vainas bija tas, ka nesaņēma ko vēlējās un tad centāš ieriebt taisot tračus un teātri ar asarām spēlējot. Šeit jau meitene minēja - bērns gaidīja vecākus pakaļ uz b/d, neatnāca - tad uztaisīja kašķi, lai panāktu, ko vēlas. Un panāca taču.
Varbūt viņiem ir kāds rituāls - teiksim pēc bērnu dārza braukt uz veikalu, kur viņa tiek pie saldumiem vai kādas suliņas. Ar tevi šis rituāls izpaliek - tas viņai nepatīk. Varbūt vēl kas savādāks.
Principā, tā nav izlaidība - tas ir raksturs. Viņa grib, viņai vajag - kaut šāuj lodi pierē. Mana mamma ir stingra, tāpat visi mēs ģimenē dzīvojām pēc viena principa. Bet ne sodi, ne skaidrošanas - nu, nekas nelīdzēja. Pati pieauga ar laiku - un iemācījās kontrolēt savu raksturu. Varbūt, ierosini kāus pulciņus viņai apmeklēt - kur likt pirmkārt, enerģiju - otrkārt, kur iemācīties sevi disciplinēt. Jo vecums ir tāds, kurā viens greizs solis audzināšanā var izrādīties tiešām katostrofāls vēlākos tīņu gados.
15.10.2013 20:33 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu, ka daļēji audzināšanas vaina, bet arī krīzes bērniem ir, tas, protams, nav attaisnojums, bet, ir jāņem vērā, kas notiek ar mazo cilvēciņu. Un tās krīzes bērniem nav tādas kā dažas te raksta, ka ''ai, man slikts garastāvoklis, krīze iestājusies'', bērniem tās izpaužas gana nopietni.
Ko darīt? Nu, neko jau nevar izdarīt, jārunā, jāmēģina sadraudzēties.Man liekas, ka labākais veids kā tikt galā ar bērna kaprīzēm un niķiem ir ignorēt, nu, ne vienmēr un ne visur, bet pa lielam.
15.10.2013 20:34 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
ka viņai esot vāji nervi un viņa, kad satraucas, pilnīgi sāk drebēt

Mums bija identiski.
15.10.2013 20:35 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
aii, tie izlaistie bērni ir murgs, pašai arī ģimenē ir viens tāds 3 gadnieks, bieži nervi netur un gribas sadot pa dirsu jo normāli viņš nesaprot un kad ko saki tad pilnīgi ignorē un tik turpina darīt savas lietas. a ko vecāki? viņš tač mūsu puisītis, pats labākais, zelta gabaliņš!! tiešām vecāki nesaprot ko viņi dara?? šito pārāko izlutināšanu man grūti saprast...
15.10.2013 20:37 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
pērkam viskautko,

bieži ko pērkam, utt

atbilde nav taalu jaameklee, taadi mazie maak tiiiik labi manipuleet, lai dabuutu kaaroto
15.10.2013 20:38 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
nelasīju visus komentārus, bet cik noprotu, jūs ar draugu ikdienā nedzīvojat ar viņu kopā? ja tā, tad ir saprotams, kāpēc no bērnu dārza viņa ar tevi kopā neiet. Viņa gaida, ka mamma nāks pakaļ, ja viņa ir jaunākais bērns ģimenē un vairāk viņas vecuma bērnu ģimenē nav, viņai tiek visa vecāku/mammas uzmanība un viņa to grib vēl un vēl. Tikai mammas ziņā ir kaut ko darīt - arvien biežāk bērnu atstāt ar citiem, ne tikai tevi un brāli. Lai mazā pierod, ka nebūs viss tā, kā viņa grib un nelēkās neviens pēc viņas stabules, bet arī viņai jārēķinās ar to, ka mammai ir savas darīšanas un nevar tāpēc vienmēr būt blakus.
Tur nav tavas vainas, ieteiktu neiespringt uz to un neņemt galvā.
15.10.2013 20:40 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
ka viņai esot vāji nervi un viņa, kad satraucas, pilnīgi sāk drebēt

Vāji nervi, ko? Bet, lai novestu līdz asarām pieaugušos nervs ir gana stiprs? Ja jau bērns atkārtoti izmanto vienas un tās pašas tehnikas, lai panāktu savu, tad nav nemaz tāds defektains, bet drīzāk viltīgs. Jābeidz viņai pielabināties un mazliet jāpaignorē viņas vēlēšanās un gan jau iemācīsies normāli uzvesties.
15.10.2013 20:56 |

Reitings 738
Konču un pārējā dēļ viņai nav ko izrādīties. Vecākiem nauda ir, viņi arī pērk. Arī es pērku, pat tā mēģinot tikt viņai klāt, bet nekā.

Tur jau tā lieta, ka redziet es nedrīkstot mācīt māci, kā audzināt bērnu. Un es tur neko nevaru darīt. Bet tur jau tā lieta, ka no viņas izvairīies nevaru, man viņa ir jāsatiek pāŗāk bieži un es, godīgi sakot, viņai pamatīgi pa dirsu sadotu un nerunātu ilgu laiku, bet vecāki...ehhh...
15.10.2013 21:02 |

Reitings 738
*mācīt māti
15.10.2013 21:03 |

Reitings 738
stellaglmr, Tu mani vismaz mazliet, bet nomierināji!
15.10.2013 21:05 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
isteniba ja berns sita dara, tad uzskatu, ka ir audzinasanas problemas vai atmosfera gimene nav isti riktiga, jo mazam bernam nevar but redz kaut kads cucisks raksturs pret vienu cilveku grupu, bet pavisam savadaks pret otru. neesmu nekads psihalogs, bet pielauju, ka mazajai meitenei ir kaut kads aizvainojums gimene, vecaki maz uzmanibu pievers un atperkas ar mantam. bernam vajag divtik mazak materialo vertibu, bet vairak uzmanibas, laiku veltit! tad ari izaugs par cilveku.
16.10.2013 10:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits