Esmu samērā duadz domājusi par vecāku lomu, vadoties no savu vecāku audzināšanas/neaudzināšanas un apgūstot un pētot dazādas teroijas par to, kas par labu, kas sliktu.
Es zinu, ka nespētu būt tāda mamma, kā mana ir man. Jau tagad "audzinu" savādāk, drīzāk esmu paranoiska, ka kaut kas notiks, ka tur nevar iet, nedrīkst laist, nevajag pieskarties utt. Un mani audzināja samērā demokrātiski mamma (kaut brāļus redzu, ka audzina savādāk, it īpaši jaunāko, jo viņš viegli pavelkas uz ne to labāko), atļāva vairāk nekā citiem, darbu nesieda, es nosacīti varēju baudīt bērnību kā bērns (cik nu gan tas bija iespējams, bet ne par to runa). Kopumā, mums ir ļoooti veselīgas attiecības, nezinu vai tas ir gadu starpības dēļ (samērā maza tomēr), vai tas, ka nekad neesmu jutusies apspiesta vai neuzklausīta.
Būtībā, man ir piemērs ļoti labs, bet es vienkārši nemāku tā. Tiesa, musu raksturi ir ļoti atšķirīgi, es esmu ekspresīva, pa gaisu, taja pašā laikā, ir noteiktas prasības, kurām nespēju pārkāpt, taču mamma ir mierīga, nosvērta, pacietīga utt. Manus niķus un stiķus pacieta nevis ar sodiem atturot (jo tas manā gadījumā vnk nestrādāja), bet ar to, lai pati apjēdzu kļūdas, kad esmu apdedzinājusis.
Vispār, ar prieku skatos uz savam draudzenēm, paziņām,sabiedrības sievietēm kuras ir tik kolosālas mammas (tieši šajā audzināšanas stilā, veidā). Tas mani tiešām iepriecina, jo zinu, ka viņu mazuļi ir laimīgi bērni. Tiesa, šādu mammu procentuāli ir maz kopumā skatoties.. Es gribētu būt tik pat laba māte, tāds ir mans nosacījums tam, lai radītu bērnus. Sākt ar to vai vispār to spēj, nevis attapties, kad nespēj un nesanāk.