cik gados? Teema taam kuraam ir beerni.

Reitings 178
Reģ: 03.06.2013
Taatad jautaajums, cik gados jums bija pirmais beerns?
14.10.2013 20:27 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Man prieks par tām,kas 18 gados atrod mūža mīlestību un labos tēvus saviem bērniem, citādi taču nepaliktu stāvoklī, bet citām tā nepaveicas.Piemēram man nepaveicās agrā jaunībā satikt tādu cilvēku.Un kaut vai man miljons kontā būtu, bērna man toreiz nebūtu,jo nebūtu no kā ieņemt.
15.10.2013 17:31 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
raccoon, bet kapec tu saki, ka visas kliedz. Nu kkada viena pateica un so what? Tas tacu nav vispasaules maminu viedoklis. Tak necepieties, pasmaidiet par tadam un viss, tapat ka es pasmaidu par tam, kuras uzskata,ja nav auto tad nevar but bernu, un ka pec berna piedzimsanas sievietes nolaizas utt.
15.10.2013 17:32 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
19, gaidu. Vēl 2 mēneši. Un patiešām, ESMU IEKRITUSI. Un ko, vai tāpēc esmu sliktāks cilvēks, vai tāpēc būšu sliktāka māte? Dzīvē gadās visādi un es apbrīnoju tās meitenes, kas spēj tajā patiešām īsajā laikā, pāris mēnešos sagatavot sevi tam, ka būs māte, sakārtot visu bērnam un bez plānošanas pieņemt to, ka nu būs, viss, man būs jābūt mātei. Es šobrīd vēl tam neesmu sagatavojusies, lai gan palicis ir nedaudz. Iespējams, ja nebūtu viena pati, tad būtu savādāk, bet šobrīd situāciju cenšos pieņemt tādu, kāda viņa ir.
Nenosodu meitenes, kas ir jaunas, nenosodu tās, kas izvēlāsgaidīt līdz 30. Kāda man starpība, ko dar cits, man svešs cilvēks... pat ja tā ir draudzene vai radiniece... nu kāda man starpība. Būs gatava, būs, iekritīs, nu bog snej, iekritīs. Tāpēc viņas manās acīs nekļūst par sliktākiem cilvēkiem.

Vispār, mums 4 draudzeņu kompānijā tā interesanti sanāca.Agrāk smējāmies,ka bērnus vienā klasē laidīsim... tad nu nelānoti vienai jau piedzima, tagad 3 mēneši mazajam, mammai pašai 22, man būs pēc 2 mēnešiem, 19, pārējām divām pēc 4 mēnešiem dzims, meitenēm 20 un 21... un nu ko, nākās to saprast, aprast un plānot dzīvi bērnam. Viss.
15.10.2013 17:36 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Vārdu VISAS savā komentārā kaut kā nemanu, bet ir arī diezgan stulbi, ka nedzemdējušās tiek automātiski uzskatītas par egoistēm, kurām tikai sava pakaļa svarīga, kuras grib tusēt un nez ko vēl. Tieši tāds pats aplams apgalvojums. Ok, viena vai divas ko tādu uzrakstīja, bet tas tak nenozīmē, ka visām tā liekas. Nerunāju par sevi, bet zinu daudzas sievietes, kurām vienkārši bērni nepatīk un negrib viņus ne acu galā. Nu negrib un viss, tam pat nav nekāda sakara ar ego utt..Tāpat ir sievietes, kuras piedzemdē, jo "pēdējais laiks", tad saprot, ka nekādas mātes viņas nav, un to nožēlo. Izklausās neticami, bet happens.
15.10.2013 17:36 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Man palika silti ap sirdi lasot Nellas komentāru:
Man sanāca tā kā sanāca un dēliņš piedzima ,kad pašai vēl bija tikai 16. Protams daudz par agru, bet tas netraucēja man dzīvot, pabeigt skolu. Es vienārši nespēju uztaisīt abortu un nodarīt to savam bērnam. Ja reiz esmu to izdarījusi tad man arī bija jāatbild par sevis izdarīto, jāpieaug daudz ātrāk un jārīkojas, nejau nonāvēšu bērniņu savas muļķības dēļ. Riebjas tie cilvēki kas saka ka vajadzēja taisīt abortu, ka sapisu visu savu dzīvi. Es šo bērniņu neradiju ne spciāli, ne apzināti, bet ja jūs zinātu kā es viņu mīlu. Es viņu mīlu vairāk par visu šajā pasaulē un nenožēloju ne mirkli no tās dienas kad viņš piedzima. Man tā ir viena no laimīgākajām dienām. Citas par savām laimīgākajām dienām uzskata kad vīrs uzdāvina zelta rotas vai ceļojumu diviem, bet man tie liekas pliki, bezvērtīgi nieki. Jums nav ne jausmas, kā ir, kad rokās guļ Tavs bērniņš ko pati esi radijusi, deviņus mēnešus nēsājusi zem savas sirds. Tāpat jums nav ne jausmas kā ir pieejot pie sava bērna gultiņas, ieraugot ka uz tevi skatās divas laimes pilnas actiņas kā tev pašai. Tā sajūta ka USG pirmo reizi redzi savu bērniņu, dzirdi viņa sirdspukstus un kad no laimes sāk birt asaras. Kā ir skaitīt dienas līdz tam kad mazais nāks pasaulē. Nevienam nav tiesību mani nosodīt un pārmest. Jā varbūt esmu izbojājusi savu jaunību, bet redzot šī mazā pušeļa smaidu, tu saproti ka tas viss ir bijis tā vērts.

Jo agrāk uzskatīju, ka mātes 16 g.v. ir nekam nederīgas, bet no komentāra tiešām plūst tāds siltums, ka pārliecina par pretējo.

Es plānoju/domāju, ka būšu "veca" (25-..) mamma.
15.10.2013 17:39 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
A man smieklīgi, ka tēmas virsrakstā rakstīts "Tēma tām, kurām ir bērni", bet iekomentē VISAS, kam ir, ko teikt par tēmu (es ar' no tām, kam bērnu nav) :D Nē, es neko, es par vārda brīvību! :D Kamēr man neizsaka komentārus par derīguma termiņu un pēdējo olšūnu, es ar prieku skatos uz visām mammām- galvenais, lai bērni mīlēti un laimīgi. Tas, vai plānots / neplānots, jauna / veca mamma utt. ir otršķirīgi. Gribētos domāt, ka Jancītis, kuram ar mammu ir 30 gadu starpība, savu mammu mīlēs tikpat stipri kā Anniņa, kurai ar mammu ir 20 gadu starpība.
15.10.2013 17:43 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Un ne visas nedzemdējušās uzskata,ka visas ir iekritušas.
15.10.2013 17:45 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Es vispār nesaprotu to teicienu "veca mamma". Manuprāt, tā ir tāda, kura dzemdē 40-... gados, nevis 25-... (pāris gadus vecākas par ķip jaunajām :D) Galu galā, mamma ir mamma un punkts. Tās vecās nereti izskatās labāk nekā jaunās un nav teikts, ka tieši vecās bērns kaunēsies :D

Piekrītu sophie, par to, ka te komentē visas, kam ir ko teikt. Jā, arī es... :D
15.10.2013 17:55 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
sophie, tāpat kā jaunās māmiņas un grūtnieces lasa morāles abortu tēmās :D
15.10.2013 18:00 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Manuprāt, tas ir tīri individuāli, ir sievietes, kurām ir izteikts mātes instinkts, pluss vēl agri paveicas ar pienācīgu bērna tēva atrašanu. Bet ir sievietes, kurām mātes loma nesaista, kā arī daļa, kurām vienkārši nav izdevies sastapt savu īsto vīrieti.. No kura-katra taču nedzemdēs, lai tik izpildītu to absurdo, it kā sievietes misiju.
Es, piemēram, arī būšu (ja būšu) tā sauktā vecā mamma, un tiešām kaitina cilvēki, kuri bāžas virsū ar saviem stereotipiem par bioloģisko pulksteni utml., kāda daļa citiem gar to? :D
Tanī pašā laikā priecājos par katru sievieti, kura sev rod piepildījumu mazulī un ģimenē.
15.10.2013 18:35 |

Reitings 7743
Šito visu es nesaprotu. Kāpēc nevar pieņemt, ka ir sievietes, kuras bērnu grib 18 gados, citas pēc 30 gadu vecuma, bet citas - nemaz? Iekrita, neiekrita, nu, kāda starpība, rezultāts taču ir viens. Iekalt prātiņā vispār kaut kādas absurdas domas, ka, ja bērns piedzima tādā vecumā - noteikti iekrita, neplānoja, negribēja, tagad tikai stāsta, ka plānoja un bērniņš gaidīts, nu, goda vārds, cik seklam ir jābūt cilvēkam, lai nespētu palūrēt ārpus kastes, kurā, acīmredzot, dzīvo, un saprast, ka cilvēki ir dažādi?
Par tām ''vecajām dzemdētājām'', gadījumā tas nav attiecināts par sievietēm 35+? Vismaz, man atmiņā tā palicis. Un, nevis vecas tādēļ, ka būtu gadu daudz, man pat šķiet, ka tas tāds medicīnisks termins, nevis sabiedrības spiediena izveidots.
Par mammām un nemammām, kuras mūžīgi diskusijās karo. Nu nevajag līst diskusijās par bērniem tām, kuram nav sajēgas un ienāk tikai iekladzināt kārtējo gudrību, atļaujiet mammām vismaz vienā diskusijā izteikties un izrunāties, bez saviem stulbajiem pieņēmumiem un tīšajām provokācijām. Domājams, ka arī mammas tad nebāzīsies citās diskusijās ar bērnu lietām. Gluži vienkārši - šeit trūkst sapratnes un tolerances, tāpēc arī kašķi desmitiem lapu garumā.
15.10.2013 19:16 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
tad ejat uz kaut kādu cāli, tur neviens netraucēs, varat kaut visu dienu babelēt par bērniem un grūtniecību.
15.10.2013 19:25 |

Reitings 3350
Mani parsteidz sitas diskusijas, kur nekas nav pareizi. Nedz berns pec 18, nedz pec 30. Tas ir apmeram ta - man ir 37. kajas izmers, bet tev 38, lidz ar to tev greiza kaja a man perfekta.
15.10.2013 19:35 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
No ģenetikas viedokļa vislabāk būtu pēc 30, un no ekonomiskā viedokļa arī... :P

No ģenētikas viedokļa vislabāk ir līdz 20 (vispār, jo ātrāk, jo labāk), un lai abi vecāki, ne tikai māte, būtu pēc iespējas jaunāki. :)
15.10.2013 20:47 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Tas ir apmeram ta - man ir 37. kajas izmers, bet tev 38, lidz ar to tev greiza kaja a man perfekta.
15.10.2013 21:00 |

Reitings 273
Reģ: 24.08.2013
Man liekas,ka lielāka problema šitajā visā ir ka mēs neviena nelasam citas rakstitos tekstus,tikai ar aci pāri un tapēc tik daudz vienādigu textu...:D

Es ātri lasu par tām jaunajam,ka iekritušas,uzdrukāju savu tekstu un tikai pēctam izlasu,ka vairakas jau rakstijušas to pasu tikai citadiem vardiem.
15.10.2013 21:48 |

Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Nekad - vislabāk ap 25 gadiem.
15.10.2013 21:53 |

Reitings 5075
tad ejat uz kaut kādu cāli, tur neviens netraucēs, varat kaut visu dienu babelēt par bērniem un grūtniecību.

Pasaki, ka grutniecu un maminu temas cosmo.lv tev trauce dzivot?????
15.10.2013 22:50 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Mi amor, nejau man kas traucē, tas bija ieteikums jūsu pašu labā, cosmo mātes jau ir tās kurām besī ka kāda bezbērnu gudriniece te jaucas iekšā, ja sēdēsiet lapās kuras ir paredzētas mātēm, tādu problēmu nebūs visticamāk...
15.10.2013 23:01 |

Reitings 5075
Tad jau tadu ieteikumu var visam ieteikt, nesedet cosmo, kuram ir kkads viedoklu domstarpibas vai nesaprasanas. Nesezam cosmo:D
15.10.2013 23:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits