cik gados? Teema taam kuraam ir beerni.

Reitings 178
Reģ: 03.06.2013
Taatad jautaajums, cik gados jums bija pirmais beerns?
14.10.2013 20:27 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Vai ne, Made?
Es arī priecājos par tām feinajām jaunajām mammām. Piemēram, man ļoti patīk, kā Favel raksta par savām attiecībām gan ar vīru, gan meitiņu.
Man liekas, ka arī Marylin būs forša jaunā māmiņa.

Pati tāda nebūšu, jo jau ir 26, bet es līdz šim nemaz nebiju gatava būt mamma.
15.10.2013 13:50 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
nespēju iztēloties sevi 18 gados, mācoties vidusskolā un plānojot bērniņu

Parasti jau 18 gados reti, kad plāno, vienkārši tā notiek...netīšām :D
15.10.2013 13:53 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Pirmo mēnesi pēc dzemdībām es daudz pārdzīvoju, ka esmu izkritusi ārā no aprites, sēžu mājās un neko nedaru, lēnām degradējos utt. Tāda tipa domas man ik pa laikam iešaujas prātā, bet tad pietiek apsēsties un apdomāties, cik daudz es patiesībā daru. Man šī "sēdēšana mājās un nekā nedarīšana" ir atvērusi acis. Es tagad beidzot varu nodoties tiem hobijiem, kuriem man nebija laika, strādājot divos darbos un studējot vakaros. Es sapratu, ka negribu darīt to, ko darīju iepriekš, lēnām rodas dažādas idejas par savu nākotni, esmu sapratusi, kādas zināšanas un iemaņas man vajadzētu apgūt, pieslīpēt jau esošās. Neuzskatu bērnu par traucēkli. Man arī gan nav tādu amībīciju varbūt kā citām sievietēm, kam bērns traucē, neesmu arī karjeriste un nekad nebūšu. Ir dažāda tipa cilvēki.
15.10.2013 13:53 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
apnikusi šī prātuļošana par citiem, katram sava dzīve un nav ko bāzties ar savām pārdomām cik gados jādara tas un cik tas utt..lai katrs dzivo tā kā grib, nevienam nav jāatskaitās par vecu vai par jaunu kaut kam.
15.10.2013 13:54 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Parasti jau 18 gados reti, kad plāno, vienkārši tā notiek...netīšām

vienkārši pēc komentāriem, bērniņš ļoti gribēts un ilgi gaidīts... tad tas ''ilgi gaidīts'' arī sanāk no skolas laikiem.
15.10.2013 13:57 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Ko var cosmo cepties?

Kad ir aborti - slikti, kad dzemdē - slikti!

Man ir prieks, (jā, patiešām prieks), ka 18., 20. utt gados meitenes dzemdē, nevis taisa abortus! Malaces! Kad bērniņš paaugsies, varēs sākt iekārtot savu dzīvi, un sevi izglītot. Pie tam, man liekas, ka ir forši, ja mamma ir jauna.

Ja mamma nav divdesmitgadniece, tas arī ir forši, jo viņa jau ir sasniegusi savas karjeras kāpnes pašā augstienē, un var sākt domāt par bērnu, zinot, ka spēs nodrošināt viņu ar visu to labāko. Inteliģenta jaunā māmiņa - nu super!

Abos gadījumos ir labi!
15.10.2013 14:03 |

Reitings 273
Reģ: 24.08.2013
Vot piekrītu Nekad..Riebjas tas spriedelētajas,kas gudri izsakas,kā mazulis trauce izklaidem,studijām..Ne visas ir kritušas uz ballītem,tusiņiem..Es savu laiku nostaigaju,man pietika,es nevaretu gada no gada pa bāriem un ballitem vazāāties..

Tāpat ari nepatīk,ka ir otradi,ne visas grib but mates,tad jau labak,ka paliek viena vai ar vīru ,bez bērniem nekā piedzimsts negribets berns..Ne visas prot tik stipri milet savus bernus..

Jebkurš vecums ir labs,galvenais ir Viņu gribēt un gaidīt.
15.10.2013 14:19 |

10 gadi
Reitings 350
Ja godīgi bērnu ļoti gribēju jau no kāda 13 gadu vecuma pēc iespējas ātrāk. No apmēram 11 gadu vecuma lasīju žurnālu mans mazais, krustmātei bija visi nr. kopš laika kad tas žurnāls izdots. Tikai nevienam to neteicu. Pasargdies, visi taču uzskatīja mani par izcilu ģēniju, ka noteikti no manis kaut kas iznāks. Tādas vēlmes taču mēģinātu nocirst jau saknē...

Speciāli jau bērnu netaisīju ar tādu domu-viss tagad cepam beibiku augšā, bet likteni izaicināju... Būs būs, nebūs nebūs.

Vispār bija nereāla eiforija, tik laimīga ņēmos ar mazo. Pirmais pusotrs gads pagāja ideāli. Protams, mēles trina visi kam vien nebija slinkums, bet manu laimi tas nemazināja. :-D

"Problēmas" sākās vēlāk kad mazais paaugās. Savienot savas ambīcijas ar bērnkopību. Varēju visu plānot kā gribēju, bet šad tad plāni izgāzās, tad saslimst, tad aukle atsaka, tad vēl kas. Bērnam laiks ir jāvelta, jārunājas, jāspēlējas viskaut kas jāmāca. Daudz ko darīju uz miega rēķina, līdz ar to no pārslodzes un stresa nervi aizgāja pa pieskari. Tad atmetu visam ar roku un pievērsos tikai mājsaimniecībai līdz bērns paaugsies līdz 5 gadiem. Jāsaka, ka tad jutos visnožēlojamāk, no malas jau perfekta dzīve visiem izskatījās. Bet man trūka to savu pašapliecināšanās iespēju. Nekādi šopingi, skaistumkopšanas un ilgas pagulēšanas nespēj aizstāt izaicinājumus karjerā.
Protams, būtu bijis savādāk, ja vīram būtu savādāks darbs.

Bet vienalga esmu priecīga, ka ir tā kā ir. VismaZ man ar katru gadu egoisms un veselais saprāts pieaug, un saņeties ar katru gadu būtu grūtāk. Iespējams vispār paliktu bez bērniem. NAv vairs kā 18 gados, kad liekas, ka visu varu izdarīt un paspēt. Tagad jau esmu iepazinusi savas spējas.
15.10.2013 14:56 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Jauna , veca , līka , taisna ... psc meitenes ... :D :D :D
15.10.2013 15:01 |

Reitings 10333
Marķīze, cik gados tev piedzima mazais?
15.10.2013 15:02 |

10 gadi
Reitings 350
18, bet stāvoklī paliku, kad bija 17.
15.10.2013 15:12 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Un tad sākās - pēc 30, taču visādas problēmas var būt

tas kritiskais vecums itkā sākas no 38, tas tā... :D
15.10.2013 15:27 |

Reitings 263
Reģ: 13.10.2013
No ģen;etikas viedokļa vislabāk būtu pēc 30, un no ekonomiskā viedokļa arī... :P
15.10.2013 15:28 |

Reitings 10333
tas kritiskais vecums itkā sākas no 38, tas tā.

kaut kur lasīju, ka jau pēc 25 :D
15.10.2013 15:29 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
nu to man ārsts teica... :D
15.10.2013 15:32 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nesaprotu, kāpēc šī pārtop par kārtējo diskusiju, kurā no nedzemdējušajām meitenēm pavīd tādi teksti, kā "Jūs visas iekritušas esat!", "Kā jums savas dzīves nav žēl?", "Dzemdēt līdz 30 gadu vecumam ir neprāts!" un tamlīdzīgas muļķības. Es saprotu, ka jūs nesaproties, ka ir kas svarīgākās par savu ego, bet nevajag uzreiz apķengāt kaut ko tādu, kā jums nav un, ko jūs gribēdamas nevarat izprast.

Es jau 18 gados būtu piedzemdējusi, tikai tādas "draudzenes", kā te dažas, man iestāstīja, ka bērnus vispār nevajag dzemdēt. Ok, 18 gados varbūt arī nevajag dzemdēt, bet pabeidzot vidusskolu - kāpēc gan ne, ja ir finanses un īstais cilvēks? Maniem klasesbiedriem ir piedzimuši kopā jau 8 sīkie 5 gadu laikā.

Un vēl... Nez kāpēc pēc 40 parasti sievietes nožēlo izdarītos abortus, ne piedzemdētos bērnus, vismaz normālā gadījumā.
15.10.2013 15:53 |

Reitings 419
Reģ: 21.08.2011
es arī gribētu mazo līdz 25 gadiem :D bet tad jau redzēs, kā dzīve man piespēlēs. pašlaik vēl nevēlos, jo dzīvoju vēljoprojām pie vecākiem un studēju, tākā lēnām jau plānojam ar draugu kopdzīvi, bet jāpabeidz studijas lai varētu sākt strādāt un pelnīt... Draugs pelna, bet neesam miljonāri :D
Pēc 30 noteikti negribētu pirmo bērnu ... ļoti vēlos būt jauna mamma. Es savai mammai piedzimu 22 gados. manuprāt, ideāls vecums. tagad varu viņai drēbes zagt, patīk vienāda mūzika, varu viņai visu uzticēt. pilnīgi prieks par tik jaunu mammu!!! :))
15.10.2013 15:57 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
aarprac, nu te tacu nav jeega nemaz diskuteet, kas ir pareizi, cik gados jaabut vecaakiem, cik nee.. taa ir daudzpusiiga teema, katrs cilveeks, situaacija individuaala. man sobriid 23 - liidz bernam plaani veel taalu.. ja pec maniem plaaniem nemtu, tad man vins vispar butu ap 28,29. bet es jau nezinu kaa dzive iegroziisies. Citas meitenes jau tajos savos 18 ir daudz nobriedusaakas un gatavaakas beerniem, nekaa daza laba 30.. un arii situacijas ar vecaakiem, es zinu meiteni, kas arii 17 gados laikam piedzemdeeja mazo, tagad vinai 23 un mazais riktigii forsins, iists skaistulis, mamma arii jauna, tas manliekas super, prieks skatiities, bet var redzeet, ka vina pa mazo prieciiga, darbojas ar vinu utt., un veel liels pluss abiem vecaaki bagaati , piedzima beerns, iedeva dziivokli, macibas, vecmamma pasedeja, kamer skolaa.. un tas manliekas superiigs variants. tajaa pasaa laikaa citai tajos 30 gados nav ne dziivoklja ne kaa un , protams, buus pilniigi savadaka situacija, ja piedzims mazais..
Bet es prieksroku, cik esmu redzeejusi gimenes, dodu tadiem jauniem vecaakiem kuriem mazais lidz 25 gadiem dzimis, vini taadi cilliigaaki tie beerni (nezinu kaa lai veel pasaka :D ) taadi forsi! a vecaakiem atkal taa nezinu... tadi nopietnaaki tie berni..
15.10.2013 17:07 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es labak klusesu par tam nosoditajam, kuras uzskata, ka sievietes misija ir dzemdet un kas ta par sievieti, kura lidz 30 nav uzrazojusi siko.

Par temu, kluvu par mammu 22 gados. Planot bija taisit 23 gadu dzimsanas diena, bet nu sanaca atrak. Bija liels soks, bet gala tikam loti labi, nesezam un nesukajam pirkst, bernam viss ir un pasi paspejam izklaideties, es studet, stradat.
Tie nemaminu stereotipi, godavards, lidz kaklam jau.
15.10.2013 17:20 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Nesaprotu, kāpēc šī pārtop par kārtējo diskusiju, kurā no nedzemdējušajām meitenēm pavīd tādi teksti, kā "Jūs visas iekritušas esat!", "Kā jums savas dzīves nav žēl?", "Dzemdēt līdz 30 gadu vecumam ir neprāts!" un tamlīdzīgas muļķības

Jā, un tas, ka jaunās māmiņas te kliedz, ka sievietes ir domātas tikai, lai dzemdētu bērnus (kas automātiski nozīmē, ka nedzemdējušās ir nekam nederīgas), ka tās, kas nedzemdē līdz 25, būs vecas mammas utt, tas gan ir normāli, ne?
Un piedodiet atvainojiet, bet es neticu, ka visas, kuras ap 20 gadiem ir palikušas stāvoklī, uz to ir mērķtiecīgi gājušas. Varu saderēt, ka lielākā daļa tiešām IR iekritušas.
15.10.2013 17:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits