Braukšanas eksāmens.

Reitings 29
Reģ: 18.07.2012
Čau!

Ir kāda no Jums, kas pēdējā laikā ir likusi braukšanas eksāmenu? Vai vēl joprojām uzdod jautājumus par automašīnu pirms braukšanas eksāmenu?
Saka jau kā kurā vietā, tāpēc ceru šeit atrast atbildi. ;)
10.10.2013 18:56 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Atceros, instruktors teica - vislielākie killeri uz ielas ir tie, kuriem tiesības ir apmēram 10 gadus un vairāk. Jo tie, pirmkārt, sevi uzskata par braukšanas guru un neispringst uz pilnīgi pareizu braukšanu un, otrkārt, ceļu satiksmes noteikumi mainās. Un cik ir tādu, kas interesējas par izmaiņām? Šogad mācījos teoriju un draugam liku sevi testēt. Viņš atzinās, ka šo un to nezināja vai neatcerējās. Jauniņie ir mazāk bīstami, jo parasti brauc ļoti uzmanīgi un baidās riskēt, pārkāpjot noteikumus.
11.10.2013 01:00 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
tas, ka kādreiz gadās nepamanīt kādu zīmi negadās tikai tām, kas ''pinzelē nagus'', nevajag pārspīlēt.
Ehh.....šeit tas pinzelet nagus ir gan reāla nozīmē ,gan kā metafora. Gribi pateikt ,ka tie kas brauc ar stāžu ,līdz 2 gadiem nav zaļie gurķi? Nevaja sev iestātīt ,ka es lielsks šoferis ,vai ,ka esi briesīgs šoferis ,par to lielsks vai briemsīgs liecina ,cik mašīnas esi sasitusi/sabuktējusi ,cik daudz esi avāriiju izraisījusi , Atvainojiet man, bet, ja man mēģina sieviete/vīrietis ,manā vecumā vai vecāks/a vai jaunkāks/a , ieglavot ,ka viņš/a nav slikts šoferis,pat tad, kad viņam kāds šoferis aizrāda ,ka tavs pašmērķis ir nosisties vai nosist kādu (?!) vai avārijas situāciju izraisīšana ir vitāla viņa eksistencei, pat tad man šis cil. centīgi mēģinās ieborēt ,ka ir labāks šoferis ,sorrī, es neuzķeršos ,vai šoferīts ,kas brauc drebošām rociņām ,knapi rāpo , baidās kko darīt , regulāri kkur sapišās ,sajauc zīmes ,virzienus , nē , tas viss lieciena ,ka tev uz ceļa NAV KO DARĪT!
11.10.2013 01:07 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Kad es kārtoju, uzdeva jautājumus. Parasti vienu (es 3 reizes liku braukšanas eksāmenu). Pēc pirmā neveiksmīgā eksāmena, tētis man izskaidroja kas kur atrodas, ko nozīmē, kas svarīgs (vēl tagad visu atceros :D) un vairs nebija problēmas. Bet jā, tie jautājumi īpaši neko neietekmē, vienīgi, ja atbildēji pareizi, tad tas bija bonusiņš - figūrās drīkstēja 1x nokļūdīties...
11.10.2013 01:22 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
šoferīts ,kas brauc drebošām rociņām ,knapi rāpo , baidās kko darīt , regulāri kkur sapišās ,sajauc zīmes ,virzienus , nē , tas viss lieciena ,ka tev uz ceļa NAV KO DARĪT!

Ok, cik saprotu, tev braukšana padevās ātri un viegli. A ko darīt tiem cilvēkiem, kuri mācās parastā tempā? Noliki tiesības.. Tas jau vien nozīmē, ka kaut ko māki, bet noteikti ne visu. Tālāk sāc pirmo laiku braukt viens, bez instruktora, bez priekšā teikšanas, bez sajūtas, ka ja nesanāks, kāds ''izručīs''. Nu procentuāli kā tev liekas, cik cilvēkiem pirmajā/vismaz/ pusgadā nedreb tās rociņas un kājas uz pedāļa? Tāpēc viņi nedrīkst atrasties uz ceļa? Tad jau reāli uz ceļa vispār drīkst atrasties tie, kas jau pirms tam mācējuši braukt (lai gan arī viņiem savulaik viss ir drebējis) un tie, kuriem tiesības ir jau ilgi. Muļķības. Piekrist varu tikai tādā gadījumā, ka ja cilvēks brauc jau kādu laiku (gadu, divus) un nekas neuzlabojas - jaunas situācijas joprojām uzdzen milzu stresu, bieži jūk kas kā jādara, jauc zīmes, utt. tad tiešām nav ko darīt uz ceļa, kā saka - ja nav, tad nav. Kad noliku tiesības, nebraucu labi. Tagad gadi ir gājuši un braucu tik daudz labāk.. Bet tas laikam tādēļ, ka tomēr atļāvos ar trīcošām rociņām un dažreiz knapi rāpojot braukt un mācīties.
vislielākie killeri uz ielas ir tie, kuriem tiesības ir apmēram 10 gadus un vairāk. Jo tie, pirmkārt, sevi uzskata par braukšanas guru un neispringst uz pilnīgi pareizu braukšanu un, otrkārt, ceļu satiksmes noteikumi mainās.

Tieši tā arī ir :) Nu vēl pirms viņiem ir ''zaļie gurķi'' ap 2viem gadiem - kad ir doma - nu sākumā braucu perfekti pēc noteikumiem, tagad jau esmu iemācījies daudz labāk un nu tik močīšu :D
11.10.2013 01:25 |

10 gadi
Reitings 3559
vislielākie killeri uz ielas ir tie, kuriem tiesības ir apmēram 10 gadus un vairāk. Jo tie, pirmkārt, sevi uzskata par braukšanas guru un neispringst uz pilnīgi pareizu braukšanu un, otrkārt, ceļu satiksmes noteikumi mainās.

Tieši tā arī ir Nu vēl pirms viņiem ir ''zaļie gurķi'' ap 2viem gadiem - kad ir doma - nu sākumā braucu perfekti pēc noteikumiem, tagad jau esmu iemācījies daudz labāk un nu tik močīšu
Lūks ,šie ir auni :D Es regulāri sekoju tām izmaiņām :D
ehh.....man te arī ir viens gadījums ,mātes draudznene ,tiesības ir jau laiku gadu ,pusotru , bet brauc kā ,khemmm....:D es labāk neiziteikšos , piedāvāju palīdzēt ,pamācīt, jo cilvēks atpakaļgaitā neprot braukt, parkoties nemāk, ja vien tā vieta nav tik liela ,ka autobuss tur vari izvērsties ,bet tā sieviete, man saka, es braucu labi ,es tik nosmēju un aizgāju dzert kafiju:D
Nezinu ,cik daudziem dreb tajā pirmajā pusgadā ,gadā ,bet man nederebēja ne tad kad tikko sāku macīties ,ne tad ,kad tikko ieguvu to paprīti. Ja tā baigi godīgi ,visā manā paziņu draugu lokā ir tikai viens cilvēks ,kuram pirmajos menešos tā kājiņa un riciņa drebēja ,unjoprojām dreb ,jo tā ir tā sieviete ,par kuru es runāju iepriekš.
11.10.2013 01:38 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Cik jums braukšanas bija, kad jūs pielaida pie eksāmena?

Man tagad 15, bet vēl nepielaida, teica, ka vēl dažas reizītes vajag pabraukt.... :(
Esmu sākusi arī ar vīru braukāties un jūtu reālu atšķīrību - ja braucu ar instruktoru, tad liek man braukt uz tiem 50-55km stundā pa labām ielām, ja bedres, tad vēl lēnāk.
Ar vīru braucot viņš saka, lai nevelkos un tad braucu arī ar 60+ km/h un jūtu, ka daudz labāk iekļaujos satiksmē.
Eksāmenā, protams, braukšu ar tiem 50km/h.

Kādam tad jābūt tam atmosfēras spiedienam riepās?
2,2??? kkur tā dzrdēju :D tā arī atbildētu, ja nav pareizi, tad palabojiet mani!
11.10.2013 01:39 |

10 gadi
Reitings 3559
no 2.0-2.2 priekšā tas spiediens var būt drusciņ lielāks ,jo priekša ir tā smagakā.
Mani pēc 7 reizes aizlaida ,jo bija jānobrauc tās obligātās septiņas reizes :D instruktors jau redzēja ,ka man ar viņu nav ko darīt ,tikai teica ,lai vismaz eksāmena izliekos ,ka esmu baigi,baigi koncentrējusies:D labi ,ka normāls tika ,cits būtu padzenājis ,naudas dēļ ,jo kā tad tā ,neuzvārīties:D
11.10.2013 01:47 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
andie, tas gan ir glupi, nu par to sievieti. Es braucu tiešām daudz labāk, bet labi zinu, ka man ir savas vājās vietas (tā pati parkošanās) un to gan ar prieku piekristu, ja kāds piedāvātu pamācīt :D pati pat esmu lūgusi, bet neviens nekad nav īsti piekritis :D nu man atkal pilnīgi citādāka pieredze - pati ļoti baidījos pirmajās reizēs braukt, eksāmenu gan noliku ar pirmo reizi, bet pēc tam vienai braukt bija pilnīgi citādāk. Bija tāds stresiņš, kā darbā kad tikko sāc strādāt un vēl īsti nezin, kas kā jādara. Tāpat arī māsai (viņai gan tās bailes bija tik lielas, ka trīs reizes pēc eksāmena nokārtošanas pabrauca un tagad jau 5 gadus vispār nebrauc), exim (kurš tiešām brauc ļoti labi, es pat biju greizsirdīga bišķiņ :D ) arī pirmie trīs mēneši bij tādi raustīgi, tāpāt brālēnam (viņam gan pirmie divi mēneši - pēc tam sāka braukt ļoti ātri un trakulīgi - teiktu, ka pat pārāk droši, ņemot vērā to, ka nav īsti tās pieredzes vēl).. Un tā es tiešām varētu turpināt :) Instruktors teica man, ka daudzi arī pēc eksāmena nāk pabraukt ar viņu, jo nejūtās tomēr tik droši uz ceļa. Ticu, ka tev grūti saprast, ja tik ātri aizgāja, bet ja cilvēkam pirmajā laikā tās bailes ir, tas nenozīmē, ka nepazudīs. Ja pēc laika tiešām nepazūd, tad gan.. Bet nu tādi arī ir bijuši uz ceļa, un vienmēr būs un pārējiem ar to vienkārši ir jārēķinās, jo no bubināšanas un lamāšanās vini, diemžēl. no ceļa nepazudīs :D
11.10.2013 01:51 |

10 gadi
Reitings 2673
Man ir tā, ka mierīgi varētu pat tagad aizbraukt pie mammas, vīra mammas un uz vēl divām vietām, jo pa šo laiku esmu tos maršutus atbraukājusies.
Bet uz nezināmām vietām sagādātu ļoti lielas problēmas. Tāpēc vīra mamma man jau pastāstīja, kā viņa dara. Tātad - ja viņai nākošā dienā jābrauc uz kādu nezināmu vietu, tad jau iepriekšējā ar vīra tēvu izbrauc maršutu pa kādu viņa brauks. Viņa saka, ka tas ļoti palīdz un tāpēc ka nolikšu tiesības, tad ņemšu to vērā.
11.10.2013 02:01 |

10 gadi
Reitings 3559
Es jau piedāvāju vienu pamācīt , bet ne, šī protot labi:D nekas ,ka es jau pēc buktēm un skrapējumiem redzu ,ka nu nav tā ,ka viņa ļoti ,ļoti mīl barderi:D Esmu ar diezgan daduziem pabraukājusies ,lai viņi iemācītos šo un to ,parasti tā ir atpakaļgaita un parkošanās :D lgn bija viens draugs ,kurš ,kaut sit tu viņu nost ,nevarēja normāli uzrausites pret kalnu ,kad uzsāk kustību ,vienmēr ripoja atpakaļ :D
11.10.2013 02:02 |

10 gadi
Reitings 3559
CariDee-tu to nopietni? Pag ,tavai vīra mātei ir tiesibās ,bet viņa nebrauc pa nezināmiem maršutiem, tāpēc ar vīru tos izbrauc jau iepreikš, es pareizi sapratu? Pēc eksāmena taisies braukt arī tu tā ?:D tu man pasaki ,vai labāk nebūt ,tomēr nelikt tās tiesības un pašai nebraukt ,un neapdraudēt citu mantu un veselību:D Zini arī lētāk :D kāda jēga divas reizes braukt to pašu maršutu ,vienreiz, lai parādītu, kā ir jāizbrauc ,bet otreiz lai tu brauktu? Sviests:D
11.10.2013 02:09 |

10 gadi
Reitings 2673
Andie, jā viņa ir ļoti piesardzīga sieviete. Nekad nebraukā lieki apkārt. Ja viņai kur jādoas uz nezināmu vietu Rīgā, tad vienmēr izbrauc iepriekš ar vīra tēvu. Viņa māk aizbraukt pie katra mūsu ģimenes locekļa, uz katru Rīgas lielveikalu un uz Jūrmalu. Vairāk viņa saka, ka viņai nevajag, tāpēc neierastos gadījumos vienmēr lieku reizi izbrauc vajadzīgo mašutu. Viņai tiesības ir 20+gadus un ne reizi nav iekļuvusi avārijā un nav nekāca 60 gadniece, viņai 45 paškaik. Un mašīna arī ideālā kārtībā, nav neviena vizuāla defekta, jo vnk nebrauc ārpus Rīgas, jo neuzskata to par vajadzīgu. Nu viņa mus dāmīte, bet labā nozīmē.
11.10.2013 02:33 |

10 gadi
Reitings 2673
Tas par to ārpus Rīgas domāts tā, ka nebraukā pa sliktiem ceļiem, kas ir mazpilsētās :D nik neloģiski uzrakstīju :D
11.10.2013 02:35 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
CariDee, ja godīgi, tas vīra mātes braukšanas stils izklausas vienkārši šausmīgs :-D Es ar neredzu jēgu braukt 2x pa vienu un to pašu ceļu. Nez ko šī darīs,ja pēkšņi būs kāda neparedzēta situācija pa ceļam.
11.10.2013 04:54 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Jauniņie ir mazāk bīstami, jo parasti brauc ļoti uzmanīgi un baidās riskēt, pārkāpjot noteikumus.
Liela daļa jauniņo tieši ir pārāk bīstami, jo brauc daudz par lēnu. Piemēram, uz šosejas brauc ar 80km/h. Uz Rīgas-Liepājas šosejas katrā virzienā ir viena josla ar plūsmu ~95km/h. Tas jauniņas nevar uzspiest pa gāzi, respektīvi aiz viņa izveidojas ļoti gara desa, kuru ir grūti apdzīt, ja pretī brauc mašīnas. Cilvēki, kas neiztur (un jā, ir normāli, ka cilvēki negrib vilkties pa šoseju ar 10km/h mazāku ātrumu nekā atļauts), riskē apdzīt. Bet viss tikai dēļ tā, ka viens pa priekš velkas kā zarna. Esmu redzējusi arī tādus, kas brauc labos laika apstākļos pa šoseju ar kādiem 75km/h. Goda vārds - tādiem vajadzētu aizliegt rādīties uz ceļa, jo viņi apdraud pārējos.
11.10.2013 07:13 |

Reitings 1873
CariDee, prasi instruktoram lai taisa Tev izmēģinājuma eksāmenus, tad ar redzēsi cik tiešām esi gatava.
Es esmu nobraukusi daudz,jo pirmā instruktore neko baigi nemācija. Pie patreizējā instruktora esmu nobraukusi 12 nodarbības, jūtu,ka braucu normāli, bet vajag vēl kādas reizītes. Turklāt instruktors ir foršs un katrā nodarbībā arī iegūstu daudz.
Bet skaties arī vai nav instruktors,kas vienkārši čakarē, mana iepriekšējā teica man, kad prasīju kā vispār izskatās ar manu braukšanu, ka jāpabrauc vēl vismaz 5-6X un tā visu laiku, līdz beigās teica,ka vispār nemāku braukt. (nemācēju arī,bet reāli jau neko nemācīja man.)
11.10.2013 08:19 |

10 gadi
Reitings 13809
Nevaja sev iestātīt ,ka es lielsks šoferis ,vai ,ka esi briesīgs šoferis ,par to lielsks vai briemsīgs liecina ,cik mašīnas esi sasitusi/sabuktējusi ,cik daudz esi avāriiju izraisījusi

Man atkal instruktors teica, ka tas nav nekāds labu braukšanas prasmju rādītājs, jo reizēm arī ļoti labiem šoferiem gadās dažādi ārkārtas apstākļi.
11.10.2013 08:31 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Man vienīgajai niez kulaks lasot Aijas komentārus? Tracina tādi cilvēli!

Un, kas tieši? Tā jau d*rst pa labi un kreisi te visas māk, bet, kad savas domas jāpamato, tad čušš vien sanāk. Mani atkal kaitina tie, kas savas domas nevar pamatot.
11.10.2013 08:39 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Es eksāmenu liku vairākas reizes. Pirms tam biju izbraukusi 25 braukšanas apmēram.
Kāpēc nesenāca ar pirmo vai otro? Jo gribēju ātrāk tikt vaļā no bezjēdzīga instruktora un braukšanas nodarbībām vispār. Pats stulbākais, ka ar privāto mašīnu vai instruktoru braucot figūras labi mācēja izbraukt, a eksāmenos biežāk tieši tas iegāza, pašu satiksmi noliku ātrāk. Vnk eksāmenā kājas neklausīja, kaut liels stress bija tikai pirmajā un pēdējā (veiksmīgajā) eksāmenā. Bet tad kad man nesanāca uzreiz nolikt, es atradu citu instruktoru un viņš mācīja IZCILI!!! Es tik daudz iemācījos dažu nodarbību laikā, kā iepriekšējās 20 bija vnk laika tērēšana. Es tiešām iesaku pilnīgi visiem, kas mācās braukt, ja grib lai pietiktu tikai ar obligātajām braukšanas nodarbībām, neskatoties uz to, ka Rīga ir sarežģīta, esmu pārliecināta, ka jebkuru iemācīs. Varu padalīties ar tel.nr. Pie tam viņš ir jautrs, pozitīvs un braukšana pie viņa ir tīrais prieks :)
11.10.2013 09:48 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Kā jau teicu, liku vairākas reizes un nevienā reizē neuzdeva jautājumu. Bet iemācīties tos jautājumus tāpat noder jebkuram autovadītājam.
11.10.2013 09:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits