Ir rudens. Dzirdu, kā cilvēki man apkārt īd, ka ir auksts, slapjšs un drūms laiks. Tumšie vakari un garlaicība. Nevaru teikt, ka mani tas izbrīna, bet drīzāk nomāc, ka apkārtējie nemāk baudīt katru konkrēto gadalaiku. Varbūt, man tādi cilvēki gadījušies apkārt. :)
Man personīgi rudens ir mīļākais gadalaiks. Jā, varbūt tādēļ, ka man ir dzimšanas diena oktobrī. Bet jebkurā gadījumā, es cenšos no katra gadalaika ņemt kādu labumu. Man rudens ir pārdomu laiks, sevis lutināšanas laiks. Liekas, ka viss ir nedaudz pierimies, cilvēki mierīgāki. Pēc iespējas vairāk gribās laiku pavadīt ar otru pusīti. Šajā laikā mums aktuāli ir atrasties pie dabas, pastaigas parkos, mežos, pie upes vai jūras. Saģērbties silti, silta tēja termosā un aiziet. :) Vakaros sveces, pleds, tēja un kāda jauka filma. Tā pat dzīvoklī ir dažādi sīkumi, kas atgādina ka ir iestājies rudens. Sveces ir dzeltenas, oranžas, tumši sārtas. Vāzēs miķelīši un mārtiņrozes. Virtuvē divi lieli ķirbji. Šur tur mazi keramikas ķirbīši kā dekori. Tas viss padara šo gadalaiku siltāku un patīkamāku. Protams, brīžiem paveroties pa logu ir diezgan nomācoši, īpaši ja līst, bet visam var atrast savus plusus.
Kā ir ar jums? Vai ir tikai viens mīļš gadalaiks un pārējos vienkārši "pārciešat"? Kādās ir jūsu mīļākās nodarbes rudenī? Varbūt ir kāda tradīcija, ko darāt, konkrēti šajā gadalaikā? Vai varbūt kā dekorējat māju? Labprāt uzzinātu, kā citas pavada konkrēti šo gadalaiku, savādāk sāk likties, ka es vienīgā sajūsminos par rudeni. :)