Vai bāriņtiesai vienmēr ir taisnība?

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Pie kafijas tases izlasīju šo rakstu: http://www.diena.lv/latvija/zinas/148-dienas-bez-majam-14028011

Tām, kas negrib lasīt, īsumā varu pastāstīt, ka kādas skolas sociālā darbiniece pa logu redzējusi kā triju meitu tēvs runā ar savu meitu un pēc sarunas viņu'ar roku it kā pagrūž, ko soc. darbiniece raksturoja kā "nenoliedzamu vardarbību", bet meitenes tēvs teica, ka vienkārši esot meitu tā kā pabikstījis iet pareizajā virzienā. Piezvanīts bāriņtiesai, tie parunājušies ar meiteni un viņas 2 māsām un uz sitiena savākuši viņas uz krīzes centru. Vēl vairākas detaļas ir minētas rakstā, bet bērnu vecāki nav nedz alkoholiķi, nedz kaut kādi citi pabiras, cilveki ar augstāko izglītību un nekādas ziņas par vardarbīgu izturēšanos pret bērniem nav saņemtas.

Tas man atgādināja situāciju, kad 2 mēn vecs mazulis tika atņemts, jo brīdī, kad bāriņtiesa ieradās apraudzīt māti (viņa nāca no nelabvēlīgas ģimenes vai pat bārene, bija švaki ar naudām, tāpēc grūtniecības laikā jau nonāca bāriņtiesas redzeslokā), bebulim bija sarkans dibens. Tas liecinot par nevērīgu izturēšanos pret bērnu, pie tam, bērnam bija laktozes nepanesamība un meitene mēdza reizēm barot mazuli ar auzu tumi, ko vārīja uz ūdens bāzes, kas vispār skaitoties mazuļa badināšana.

Tātad, es vēlos pacelt diskusiju par to, vai bāriņtiesa kā organizācija jums vispār šķiet veiksmīga un vai nebūtu pēdējais laiks kaut kā to sākt uzraudzīt? Jo man tomēr šķiet, ka, ja tavu bērnu var paņemt no tevis jebkurā mirklī jebkādu pārpratumu dēļ, tad tas nav īsti normāli. Tajā pašā laikā bērni, kas tiešām cieš no vardarbības, ir pamesti novārtā un neviens neko nedara? Es zinu vairākus tādus gadījumus, kad bāriņtiesa vienkārši ignorē acīmredzamo, tāpat arī skolas sociālie darbinieki.
09.10.2013 15:04 |

Reitings 5516
Es nesaku, ka BT ir galīgi greiza organizācija un neaizstāvu ģimeni. Mani vienkārši šokē, cik tas ir elementāri - savākt bērnu no ģimenes, par kuru nekādu iepriekšējo sūdzību nav, pie tam nav atrastas it nekādas vardarbības pazīmes uz meiteņu ķermeņa... Mani biedē tas, ka par zilumu uz bērna pieres vai sarkanu dibenu, tu vari nokļūt BT redzeslokā un ts apdraud ne tikai pašreizējos, bet arī nākotnes bērnus. Nu, tas ir baisi! Manuprāt, tāda organizācija nedrīkst gandrīz nekad nekļūdīties, viņi vispār nedrīkst kļūdīties. Un, ja jāievieš kaut kādas papildus procedūras, lai to panāktu, vai jāizveido neitrālas instances, kas uzrauga katru gadījumu individuāli, es esmu tikai par to!
09.10.2013 18:40 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ance Tak taas smalkaas daamiites izvairaas no vietaam, kur vinjaam ar pamperu met, taapeec arii nodauziitie narkomaanu beerni paliek kopaa ar saviem vecaakiem. Vieglaak ir atnjemt beernu labai gjimenei vai vientuljajai maatei.
09.10.2013 18:48 |

Reitings 5516
Un tajā pat laikā, ģimenē, kas jau labi sen bija BT redzeslokā, puisēnu nogalināja izēstas ievārījuma burkas dēļ... Nu, nav tur kaut kas kārtībā.
09.10.2013 18:48 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ance jo pusbadinaatus, slimiigus narkomaanu, dzeeraaju un patiesi nelabveeliigo gjimenju beernus neviens negribees peec tam adopteet, jo vinjiem ir arii psihe sabojaata paraleeli visaam paareejaam veseliibas probleemaam. Vinjiem liktenja pabeernus nevajag.
09.10.2013 18:50 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Vispirms, nevis sociālā darbiniece, bet sociālā pedagoģe. Ir liela atšķirība. Un skolās ir sociālie pedagogi!

Kas un kā tur bijis, to risinās instances, kuru darba pienākumos ietilpst uzraudzība un lēmumu pieņemšana. Es tomēr uzskatu, ka, ja ir tik daudz iesaistīto, kurām ir pierādījumi pret, tīrs tur viss nav. Vai tur melo vecaki, vai bērni vai nu tiešām visas iesaistītās amatpersonas ir spējīgas izveidot apmelojošu tīklu un riskēt ar savu amatu..
Patīkami, ka vismaz nav nosaukta skola un ģimene, laikam retais gadījums, kaut, protams, vietējiem viss ir skaidrs.

Bet, protams, vienmēr jāatcerās, ka ikvienā profesijā var būt cilvēks, kas savā profesijā var būt neprofesionāls.
Ja zini ģimenes, kurās ir nepieciešama palīdzība un socialais pedagogs neko nedara, var ziņot anonīmi policijai, ziņojums pēc likuma jāpārbauda būtu. Atkal jau viss no cilvēka atkarīgs..
09.10.2013 19:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits