Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai bāriņtiesai vienmēr ir taisnība?

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Pie kafijas tases izlasīju šo rakstu: http://www.diena.lv/latvija/zinas/148-dienas-bez-majam-14028011

Tām, kas negrib lasīt, īsumā varu pastāstīt, ka kādas skolas sociālā darbiniece pa logu redzējusi kā triju meitu tēvs runā ar savu meitu un pēc sarunas viņu'ar roku it kā pagrūž, ko soc. darbiniece raksturoja kā "nenoliedzamu vardarbību", bet meitenes tēvs teica, ka vienkārši esot meitu tā kā pabikstījis iet pareizajā virzienā. Piezvanīts bāriņtiesai, tie parunājušies ar meiteni un viņas 2 māsām un uz sitiena savākuši viņas uz krīzes centru. Vēl vairākas detaļas ir minētas rakstā, bet bērnu vecāki nav nedz alkoholiķi, nedz kaut kādi citi pabiras, cilveki ar augstāko izglītību un nekādas ziņas par vardarbīgu izturēšanos pret bērniem nav saņemtas.

Tas man atgādināja situāciju, kad 2 mēn vecs mazulis tika atņemts, jo brīdī, kad bāriņtiesa ieradās apraudzīt māti (viņa nāca no nelabvēlīgas ģimenes vai pat bārene, bija švaki ar naudām, tāpēc grūtniecības laikā jau nonāca bāriņtiesas redzeslokā), bebulim bija sarkans dibens. Tas liecinot par nevērīgu izturēšanos pret bērnu, pie tam, bērnam bija laktozes nepanesamība un meitene mēdza reizēm barot mazuli ar auzu tumi, ko vārīja uz ūdens bāzes, kas vispār skaitoties mazuļa badināšana.

Tātad, es vēlos pacelt diskusiju par to, vai bāriņtiesa kā organizācija jums vispār šķiet veiksmīga un vai nebūtu pēdējais laiks kaut kā to sākt uzraudzīt? Jo man tomēr šķiet, ka, ja tavu bērnu var paņemt no tevis jebkurā mirklī jebkādu pārpratumu dēļ, tad tas nav īsti normāli. Tajā pašā laikā bērni, kas tiešām cieš no vardarbības, ir pamesti novārtā un neviens neko nedara? Es zinu vairākus tādus gadījumus, kad bāriņtiesa vienkārši ignorē acīmredzamo, tāpat arī skolas sociālie darbinieki.
09.10.2013 15:04 |

Reitings 145
Reģ: 07.10.2013
bāriņtiesa ir cēlusies no amerikānu eugenics, tās vienīgais mērķis ir atņemt bērnus, lai tos tālāk tirgot globālās elites pedofīlu riņkos, kā arī upurēšanai sātanistiskajos rituālos.
09.10.2013 15:09 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
esmu pati redzējusi dzīvē, kad bāriņtiesa ir pārspīlējusi nedaudz vai pārsteigusies ar savām darbībām. tiesa gan, ne tik traki.
nezinu, bet man jau šķiet, ka ir iestāces, kur var sūdzēties par bāriņtiesas darbībām
09.10.2013 15:13 |

Reitings 5516
Sany, jā, var sūdzēties tiesā. Kamēr tā tiesa tiks iztiesāta, tie bērni jau paspēs uzaugt bērnu namā.
09.10.2013 15:15 |

Reitings 5516
up
09.10.2013 15:54 |

Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
sūdzēties tiesā. Kamēr tā tiesa tiks iztiesāta, tie bērni jau paspēs uzaugt bērnu namā.

Pārspīlēt jau arī nevajag.
09.10.2013 15:55 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vienmēr taisnība nav nevienam, manuprāt, tikai pašsaprotami, tāpat kā ārsti kļūdās u.c. Bet saistībā ar bērniem, labāk lieku reizi piesardzība.

meitenes tēvs teica, ka vienkārši esot meitu tā kā pabikstījis iet pareizajā virzienā.

Jā, jā, cik šie stāšti nav dzirdēti. Un ne vienmēr slimie galvās ir neizglītoti, tā nav mēraukla par 100%. Nav dūmu bez uguns.
09.10.2013 15:58 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Mēs nekad nezinām stāsta visas puses, šķautnes, tāpēc ir bezvēŗtīgi spriet par konkrētiem gadījumiem, var domāt par kopējo attieksmi, noskaņojumu..
09.10.2013 16:00 |

Reitings 7743
šie konkrētie gadījumi šķiet nenormāli. Man arī bērnam bijis sarkans dupsis, ne es slikta mamma nedz arī nelabvēlīga ģimene un tas par to badināšanu ir pilnīgākais stulbums, ko tad vajadzēja - taukus bērnam pudelītē liet, lai netiek badā mērdēts?

Man personīgi nav bijusi saskarsme ar viņiem, tik cik lasīti šādi stāstiņi un pa ausu galam kaut kas dzirdēts, tādēļ nemācēšu objektīvi spriest par viņu darbību. bet, ja tur ir tāds pats bardaks kā sociālajos dienestos, tad jāmaina kaut kas ar steigu.
09.10.2013 16:01 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Ko tad meitas teica, kad bāriņtiesa ar viņām parunājās?

Par bāriņtiesu stulbībām ir daudz dzirdēts, bet katram stāstam ir divas puses, to neaizmirsti. Neies jau tas vīrietis tev stāstīt, ja, jā, šad tad viņš kļūst vardarbīgs.
09.10.2013 16:08 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Bāriņtiesas, starpcitu, tiek diezgan stingri kontrolētas. Sodi, kas nāk par dažādu dokumentu iztrūkumu, vai tml ir milzīgi. Turklāt, pēc sūdzībām arī darbinieki diezgan viegli var pazaudēt darbu. Nevaru galvot par visām bāriņtiesām, jo saskārusies esmu konkrēti ar divu novadu iestādēm, bet iepriekš teiktajā ir taisnība, ka izglītība un nauda neliecina par to, kādi ir vecāki.

Tāpat arī daudzās dzērājģimenēs ir tā, ka uz to laiku, kad nāk pārbaude viss ir ideāli, bet pārējā laikā mammīte tik plintē kopā ar pāris večiem, bet bŗiņtiesa to neredz un nedzird, jo vietējie arī neko nesaka, tie kas redz un dzird, lai jau, pagastā taču jāpalīdz tai nelaimīgakajai vietuļajai mātei, nejauviņa vainīga, ja naudas nav, un ka iedzert gribas... Un tā kā, neviens nezina neko, tad nav iemesla bērnus atņemt, un mātei tiek piedāvāt visa iespējamāpalīdzība, dažādi kursi, apmācības, darbs... a viņa tikai dzer. Un tad, kad kaut kas notiek ar bērnu, vainīga paliek bāriņtiesa, jo tad jau visi redzējuši, ka dzer un tā tālāk, tik bāriņtiesa ne... tas ta, no reālās dzīves.

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
ka, jā*

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Ance, viss nav tik viennozīmīgi kā varētu acumirklī šķist. Svešā ģimenē neielīdīsi, un vecāki vienmēŗ centīsies sevi attaisnot, pasakot, ka viss ir pārspīlējums utt. Nenoliedzu, ka varbūt arī pārspīlējums, bet risks paliek risks.

Uzskatu, ka tādām instancēm kā bāriņtiesa ir jāpastāv, jo vardarbība pret bērniem pastāv un tas ir kaut kas šaušalīgs. Kur griezties bērnam, ja tam tiek darīts pāri ģimenē?

Nepārzinu bāriņtiesas specifiku, bet pieņemu,ka bērns netiek atņemts tikai pamatojoties uz vienu iesniegumu, visdrīzāk tiek apzināta ģimene, tiek runāts ar bērniem, vecākiem, skolotājiem utt. Uzskatu tā, ka bērnam ir TIESĪBAS augt drošā vidē, kur par viņu rūpējas un mīl, un ja ģimene nav tāda vieta, tad valstij jānodrošina tāda vieta, piemēram, krīzes cents.
09.10.2013 16:17 |

10 gadi
Reitings 1513
Tur, kur es dzīvoju bāriņtiesa meklē arīaudžuģimenes bērniem no bērnunamiem un tad gan uznāk dusma - liekas, ka viņiem interesē tas audžuģimeņu skaist konkrētā vietā, tā teikt - ķeksīša pēc.
Piemērs - viena ģimene, par kuru šeit neviens labi neizsakās - vīrieties dzer, lamājas, vienmēr nošļucis staigā. Sieviete daudz neatpaliek, laikam nedzer. Bet nu - man žēl to divu bērnu, kas viņiem iedoti! Kaimiņi stāsta, kā šie aiz sienas bļauj katru dienu uz bērniem..
Naudas taču tā ģimene saņem normālas, bet tie bērni ne reizi nav bijuši kopā ar klasi ekskursijās vai klasesvakaros!
Ja atbrauc to cilvēku īstie bērni uz mājām - tad tie neko nedara, kamēr pamatskolas vecuma puikam jādara visi smagie darbi..
Ko tiebērni var iemācīties no cilvēkiem, kas to vien zin kā b*e katra teikuma galā.

Bet ko bāriņtiesa? Neko.
09.10.2013 16:21 |

Reitings 58
Reģ: 17.04.2013
Varu tikai piekrist Friederike Brion, pēc pieredzes - neskaitāmi gadījumi bijuši, kad tiek `uzostas` nepatīkamas lietas tādās ģimenēs, par kurām var domāt tikai labāko. Izglītoti, iturīgi, sabiedrībā zināmi cilvēki. Un, ja jau pēc sarunas ar bērniem tika pieņemts šāds lēmums, tad loģiski, ka bērni notiekošo nenoliedza . .

Īstenībā jau situācijas ir dažādas, protams, ir arī nepamatoti BT lēmumi.
09.10.2013 16:23 |

Reitings 314
Tad kāpēc Tu, Sidze, neinformē bāriņtiesu par redzēto un dzirdēto (bļaušanu)?

Daudziem ir raksturīgi šausmināties par gadījumiem vai notikumiem, noskatoties un stāvot maliņā, bet kad jāveic konkrētas darbības, tad ir mūžīgā atruna - ne mana cūka, ne mana druva!

Vienaldzība, lūk tas ir tas, kas iznīcina mūsu valsti!
09.10.2013 16:29 |

Reitings 63
Reģ: 31.07.2013
sveikas,man shi tema ir aktuala jo esmu saskarusies ar barinjtiesas darbu,sikumos nestastishu ,jo man tas bij smags parbaudijums un cinja.Pati stradaju,alkoholu nelietoju ,berni iet skola un darzinja un ir pabaroti,bet par iemeslu bija,tikai tapec ka Viena tante teica,un tad vinji tavu dzivi parversh par murgu,nevienam nenovelu!Cinijos ilgi un berni palika pie manis.
09.10.2013 16:35 |

10 gadi
Reitings 1513
Cik nu varēju - tik centos ko darīt.. (runāju pārvaldē par šo ģimeni)
Es pati nedzīvoju kaimiņos tai ģimenei.
Un pieļauju, ka ne es vienīga esmu ko teikusi, bet kā jau rakstīju - bāriņtiesa neko nedara.
Un tās bāriņtiesas dāmas nav aklas - domāju, viņas ļoti labi redz kāds ir tas vīrietis, ko viņas piešķīrušas bērniem par tēvu!
09.10.2013 16:42 |

Reitings 314
sidze, tad jau labi,ka tā. Mani uztrauc vienaldzība, kas valda Latvjā, tāpēc varbūt reaģēju nedaudz asāk. Taču pieņemu,ka ierēdņu patvaļa vai nekompetence arī ir izplatīta lieta. Koks ar diviem galiem. Vienīgais žēl bērnu, kuri cieš no tā visa.
09.10.2013 18:15 |

Reitings 901
Reģ: 25.03.2013
Ir pieredze ar BT un tāpēc zinu teikt, ka sievietes tur nesēž rokas klēpī salikušas un tiešām strādā. Zinu, ka pēc smagām tiesām, kur neizdodas panākt to kas tajā brīdī ir vislabākais, viņas pat raud.

Ir zināmi gadījumi, kad sviež ar pamperiem un izlūzt caur sapuvušu grīdu apsekojot bērnu dzīvesvietas. Kā arī turpat acu priekšā uz dīvāna nomirst bērnu tēvs. Nav nemaz tik emocionāli viegli. Bērnu daudz, vecāku daudz... visu nevar redzēt un dzirdēt, tapēc ir jāziņo atkārtoti, ja ar pirmo reizi neizdodas un rezultāta nav.
Daudzreiz kādreiz izņemtajiem berniem jau viņu bērni jāizņem.

Vispār smagi tiem, kam jāstrādā tur, kam negodīgā lemumā jācieš par bērnu atņemšanu un bērniem pašiem. Katrs gadījums jau individuāli jāizspriež.
09.10.2013 18:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ir pieredze ar BT un tāpēc zinu teikt, ka sievietes tur nesēž rokas klēpī salikušas un tiešām strādā. Zinu, ka pēc smagām tiesām, kur neizdodas panākt to kas tajā brīdī ir vislabākais, viņas pat raud.

Aha, raud par to, ka nesaaks nopirkt jaunu kazjocinju un ka nav norma izpildiita. Es arii paziistu daamas, kuras straadaa BT. No ceelsirdiigajiem engeljiem tur ne minjas.
09.10.2013 18:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits