plānojam bērniņu un tad radās daži jautājumi,
Ja sieviete un vīrietis nav precējušies , tētis aiziet dekrētā lai saņemtu tētiņalgu,un sēž mājās ar bērnu, vai tad es varu saņemt arī bērnu kopšanas pabalstu, ja tad aizeju strādāt?
personai, kura kopj bērnu, ja šī persona nav bijusi nodarbināta pabalsta piešķiršanas dienā (nav uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu").
Jeb bērna kopšanas pabalstus un visus citus pabalstus saņem, tas kurš tik tiešām sēž ar bērnu mājās. ;)
Tad sanāk tētis var saņemt vecāku pabalstu un sēdēt mājās līdz gada vecumam,tad kad viņš atsāk strādāt es varu aiziet uz VSAA un saņemt bērna kopšanas pabalstu vel pusgadu?
soc nodokli maksaa arii par beerna kopshanas atvaljinaajumu, un ne visos darbos pat ar oficiaalu algu tiek maksaati soc nodoklji (tas var buut uznjeemuma liigums, pashondarbinaataa liigums, autoratliidziibas liigums, mikrouznjeemuma liigums utt)
neaizmirstiet, ka tie 70% būs no bruto algas-tas ir vēl labāk :)
mēs ar kolēģi reizēm paskatam kalkulatoru-ja es paliktu tagad stāvoklī, tad man pabalsts būtu lielāks, kā alga :)
tad sanāk ar pirmo janvāri plāno izmaksāt bērnu kopšanas pabalstu 120 Ls arī tiem vecākiem,kuri saņem vecāku pabalstu,tad sanāk lai tētis saņemtu šo naudiņu tad man ir uzreiz pēc dzemdībām vai grūtniecības pēdējā mēnesī jāstājas bezdarbniekos-vai arī tas nav obligāti? :D