ko drīkst ko nedrīkst veikalā

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Mamma nesen sāka strādāt maximā. Kaut kā aizrunājāmies līdz maximas augļiem un dārzeņiem,un es teicu,ka bieži veikalos ir veci ķīnas kāposti. (vismaz man bieži nācies uzdurties un tādiem ķīnas kāpostiem,kuriem tās lapas riktīgi apvītušas,neēdamas) . Mamma teica,ka es droši drīkstu iztītiit to kāpostu vaļā no plēves,NOPLEST apvītušās lapas,un tad pirkt. Un neviens apsargs man neko nedrīkst aizrādīt,jo man NAV jāpērk apvītušas lapas , tad vispār var PVD saukt :D Varbūt jums tas šķiet elementāri,bet es nezināju :D Vispār man šķiet interesanta veikalu tēma,kas jums gadījies veikalos? Kādas mums ir tiesības pērkot produktus?
30.09.2013 15:14 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
marchixa, lūdzu nepārprast, ar savu pirmo komentāru par keķaru nolasīšanu es domāju cilvēkus, kuri taupa naudiņu uz ķekara svara rēķina. visu nolasa, apdriskā un jūtas labi, jo viss ir kārtīgi izčamdīts un nav nopirkts neviens lieks grams. tiem es arī piedāvāju mizot arī apelsīnus. un, ok, pieņemsim, ka var kaut no katra ķekara nolasīt pa vienam tomātam, bet priekš kam tas jādara... laikam tikai man tas šķiet nepieklājīgi.
un par banānu ķekariem vispār nesapratu, kādā veidā var atstāt puspliku ķekaru. un kur tu atrodi tos milzīgos desmitiem kg sverošos ķekarus, parasti lielveikalā visi ir smuki pārlauzti un salikti. var pārlauzt un atstāt pusi ķekara, bet kādā veidā puspliku? ok, viens mans draugs nabadzīgajos studiju laikos pirka pa vienam banānam, atstājot pilnībā to galu, kurš stiprinās pie ķekara, bet tad to banānu arī uzreiz vajadzēja ēst, jo gals bija vaļā :D
01.10.2013 00:19 |

Reitings 615
Reģ: 20.10.2009
Man maximā viens onkulis sabļāva uz manis, ka es maksāju ar karti, jo nu lūk tur jau tā bija tikai 2 kases un garas rindas un es vēl ar savu ilgo maksāšanu.
01.10.2013 00:23 |

Reitings 6299
vai tiešām viss, kas nav aizliegts, ir atļauts?
Tā nu tas ir

nu nožēlojami, ka tāda domāšana, pat mērkaķu sabiedrībā ir normas.
01.10.2013 00:24 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Donata.
Tas nav saistīts ar domāšanu, bet ar tavu izteikto frāzi.
Jebkurā dzīves situācijā : tas kas nav aizliegts ir atļauts! Pārējais viss ir atkarīgs cilvēka ētikas, domāšanas un audināšanas ...
Piemēram ceļu satiksmē,ja tev zīme aizliedz nogriezties pa kreisi ( tu to nevari darīt ), bet tu vari apgriezties braukšanai pretējā virzienā...
01.10.2013 00:29 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nu mums nav smuki pārlauzti un salikti, pašam no kastes jāplēš laukā, kur ir milzīgos ķekaros visi banāni. :D Jā, to pašu nabaga galu arī domāju, citi vispār pusi banāna mizas atstāj pie tā ķekara un maisiņā bez maz vai banānus bez mizas ieliek, lūk, tas man liekas nepieklājīgi un dumji, varbūt arī gurķus kāds sāks uz vietas mizot? :D Nu es parasti tiem nabaga tomātiņiem no ķekara nolaužu kādu ar visu ķekaru un tad pārīti paņemu bez ķekara, jo tie ķekari man besī, bet tomāti bez ķekariem dažreiz pus sapuvusi ir, pie tādiem pat klāt iet negribas. Pie tam - bieži vien kastē ar ķekariem, ir daudz tomātu bez ķekariem, tā ka neuzskatu, ka baigo noziegumu daru. :)
Un par ēšanu veikalā - reiz bērnam cepumiņu iedevu, jo prasīja. Mazais ieraudzīja, ka pērku un pārdevēja piedāvāja neaizsiet maisiņu, lai mazais var kādu apēst uzreiz. :)
01.10.2013 00:32 |

Reitings 10509
Un tiešām, tas kas nav aizliegts ir aļauts! T
01.10.2013 00:32 |

Reitings 451
Reģ: 29.09.2013
man laikam savādaka domašana es nevarētu dzert/apest lietu ko neesmu nopirkusi veel!
01.10.2013 00:33 |

Reitings 10509
Nedaudz papildināšu savu komentāru.
Vai ir aizliegts spļaut uz ielas? Nē ,nav ( es tā nedaru, bet ir ciklēki kuri tā dara ).
Te nu arī ir : kas nav aizliegts ir atļauts...
01.10.2013 01:09 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
lētos šampūnus, dušas želejas, losjonus, veļas mīkstinātājus vienmēr pasmaržoju pirms pērku. tādejādi esmu izvaurījusies no ļoti daudziem "pārsteigumiem", kas nonāktu visticamāk miskastē.. drogu sortimentam nekas slikts nenotiks no tā, tās visas tāpat ir lētas preces ar lielu uzcenojumu.
ja nav testeru,tā nav mana vaina. man nekad neviens nav aizrādījis.

lakas, lūpu spīdumus un tušas, protams, ka nedrīkst atvērt, jo no pirmā atvēršanas brīža sākas skaitīties derīguma termiņš. nenopirksi pati, kādai citai meitenei nepaveiksies..
01.10.2013 01:17 |

Reitings 1221
un augļus un dārzeņus es vienmēr apskatu, pirms lieku maisiņā. vai nav saspiesti, iebojāti.. pataustu vai persiki nav cieti kā akmens... respektīvi, laikam jau skaitās ka apčamdu. bet ņemot vērā mūsu veikalu slikto augļu kvalitāti, nejūtos vainīga.

nezinu, vai jūs esiet pamanījušas, ka lielveikalos augļi bieži ir ar nagu iespiedumiem :) kāda dāmīte ar gariem nagiem apgrābstījusi..
01.10.2013 01:21 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Esmu ļoti savaldīga būtne, bet man tiešām gribas uz kādu sabļaut, kad gribu nopirkt kādu kosmētikas produktu un vienīgie pāris palikušie eksemplāri ir attaisīti, sabakstīti, izsmērēti pret iepakojuma iekšpusi utt. utt. Nehigiēniski un stulbi!
01.10.2013 01:22 |

Reitings 6299
nezinu, vai jūs esiet pamanījušas, ka lielveikalos augļi bieži ir ar nagu iespiedumiem kāda dāmīte ar gariem nagiem apgrābstījusi..

Varbūt ar nagu iebakstījusi, lai pārbaudītu, vai gana sulīgs :D nu kādi cūkas... viss, es šeit vairs neko nelasīšu, citādi būs trauma iet uz veikalu :D
01.10.2013 01:34 |

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
kā veikalos tiek spaidītas bulciņas, pilnīgi žoklis atkaras un pāriet vēlme kko pirkt. Nu kā tā var.
Pretīgi iedomāties! Bet es tagad domāju,kur var nopirkt bulciņas neprasot pārdevējai! Parasti taču smalkmaizītes ir aiz vitrīnām,ne?
01.10.2013 02:12 |

Reitings 1221
RIMI nav bulkas aiz vitrīnām (vismaz GC Rimi nav), pašam jāņem no letes... tāpat arī sveramie cepumi un zefīri, brīvi "elpo" atvērtās kartona kastēs.. esmu redzējusi, ka nokrīt cepums vai konfekte uz grīdas, cilvēki paceļ un iemet atpakaļ kastē... brr.

labāk neiedziļināties pārāk :)
01.10.2013 04:48 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Jūs tos augļus un dārzeņus mājās nemazgājat, ka uztraucaties, ka veikalā citi tos ir apčamdījuši? Ja tā, tad ieteiktu vairāk uztraukties par tiem apčamdītājiem, kad rodas, kamēr augļus/dārzeņus novāc, transportē, iekrauj noliktavā, ienes veikalā. Jūsu augļi un dārzeņi jau ir 5x apčamdīti, tāpēc nav ko traumēties no tā, ka veikalā vēl kāds apčamda.

Bulciņas ir gan pretīgi apčamdīt, jo tās tomēr uzreiz lieto.
01.10.2013 06:54 |

Reitings 4298
vienīgais, kas nāk prātā - pērkot dilles, ja tām ir lielie resnie kāti, tad noplēšu tikai zaļās "lapiņas" - smalkās daļas un pērku tās.
01.10.2013 06:57 |

Reitings 661
Pērkot gaisa atsvaidzinātājus, parasti iemēģinu, kāds tas ir pēc smaržas, netaisos pirkt kaķi maisā...aizrādījumus nekad neesmu saņēmusi.
01.10.2013 07:50 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
manuprāt,uz sīpolu mizu nolobīšanas neko nevar ieekomēt..varbūt 1 santīmu:D noņemšanās vairāk nekā labuma..sīpolu mizas praktiski neko nesver..es parasti pērku 2 sīpolus:D varbūt ,ja pērk vairākus kilogramus,tad arī kaut kādi santīmi par sīpola mizām sakrājas.
man būtu kauns kāpostam ņemt nost savītušo lapiņu. es tādu nepirktu un nopirktu svaigu kāpostu ,vai arī ietu citur pirkt.
kaut ko ņemu nost no ķekariem, ja man daudz nevajag. ir 6 banāni,taču gribu divus, vai arī ļoti milzīgs vīnogu ķekars, kuru reāli apzinos,kad neapēdīsu. noplēšu kādu atzaru no vīnogu ķekara.
esmu čamdītāja:D nečamdu visu pēc kārtas, taču tomātus, kivi ,vai arī ko tml.-čamdu:D ,it sevišķi,ja kaut ko no tā visa gribas, taču viss ir gandrīz zaļš vēl, vai arī lielākoties sabojājusies prece , ir viss sapirkts un ir slinkums ar lielu, smagu iepirkumu maisiņu doties vēl uz citu veikalu. nevajag man zaļu kivi:D protams,ja viss ir labas kvalitātes, tad nav nepieciešams čamdīt un paņemu pirmo labo tomātu,kurš patrāpās :D
pat neiedomājos nogaršot cepumu. ir savādāk ,ja tirgū palūdz vai var nogaršot ķiršus ,taču lielveikalā, manuprāt, nav pareizi ņemt un ēst cepumus:D tas jau ir kā zagšana pielīdzināma:D varbūt nekas īpaši nemainās,ja cepums ir 1santīma lielumā un viens pircējs dienā tādu pagaršo, taču ir ir selgas cepuma lielumā un vairāki pircēji dienā tādus apēd.. padomājies pašas!
veikalos nedzeru vēl nenopirktu limonādi. paciešos līdz mājam un tur dzeru. 5minūtes līdz mājām var arī paciesties
01.10.2013 08:04 |

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
mau5, jā, tiešām GC RImi smalkmaizītes pašam jāņem. Augļus jau nomazgā, pie tam-ar mizu neēd,ko cilvēki apgrābstījuši, bet cepumi un zefīri man labāk patīk nesverami un mazajos iepakojumos!
01.10.2013 08:04 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Vai ir aizliegts spļaut uz ielas? Nē ,nav ( es tā nedaru, bet ir ciklēki kuri tā dara ).
Te nu arī ir : kas nav aizliegts ir atļauts...

Akdievs Zīle !!! Laikam tevi apgaismošu,bet spļaut uz ielas NAv atļauts,tas ir pret likumu,par to stāda protokolus.Tikai ļoti reti,tāpat kā par pīpēšanu sabiedriskās vietās.

http://www.smiltene.lv/aktualitates/open/2321

re,smiltenē 2013.gada augustā par spļaušanu uz ielas 1 protokols sarakstīts. :D
Bet fakts kā tāds- nedrīkst splaut uz ielas.
01.10.2013 08:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits