ko drīkst ko nedrīkst veikalā

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Mamma nesen sāka strādāt maximā. Kaut kā aizrunājāmies līdz maximas augļiem un dārzeņiem,un es teicu,ka bieži veikalos ir veci ķīnas kāposti. (vismaz man bieži nācies uzdurties un tādiem ķīnas kāpostiem,kuriem tās lapas riktīgi apvītušas,neēdamas) . Mamma teica,ka es droši drīkstu iztītiit to kāpostu vaļā no plēves,NOPLEST apvītušās lapas,un tad pirkt. Un neviens apsargs man neko nedrīkst aizrādīt,jo man NAV jāpērk apvītušas lapas , tad vispār var PVD saukt :D Varbūt jums tas šķiet elementāri,bet es nezināju :D Vispār man šķiet interesanta veikalu tēma,kas jums gadījies veikalos? Kādas mums ir tiesības pērkot produktus?
30.09.2013 15:14 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un kursh gan zin,ka es par to dzerienu jau neesmu samaksajusi?

Ja nav čeks saglabats ir normali pat ja esi maksajusi likt maksāt otrreiz.
30.09.2013 17:31 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Droši zinu par Maximu - tur ir tāda politika ka pircēji drīks nogaršot cepumu/konfekti (to ko pārdot uz svaru) pirms pirkšanas.

zinu vienu puisi, kuram maximā apsargs pienāca klāt par šādu konfektes pagaršošanu. tā kāaa...

parasti noplēšu tomātu ķekarus un puķkāposta lapas. augļus,dārzeņus čamdu. neko neēdu, nedzeru.
30.09.2013 17:45 |

Reitings 257

Nu tā nu gan nav !!! Kur tas vispār redzēts? :D:D

Es patstāvīgi veikalos ieeju ar savu ūdens pudeli ,vai kolu. un Man ne reizes nav neviens neko piesējies,UN ja man piesietos un pateiktu,ka tā mana kola ir no veikala paņemta es liktu ,lai paskatās kamerās. Tāpēc kameras ir domātas.
30.09.2013 17:48 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010

es arī vienmēr iebraucu veikalā ar citos veikalos pirktām precēm ratu apakšā. neviens nav piesējies, bet tas nenozīmē, ka nevarētu tā gadīties kādreiz....
30.09.2013 17:51 |

Reitings 106
Reģ: 29.01.2009
Vienreiz KristiAnā man pārdevēja uzrēca par to, ka attaisīju un pasmaržoju šampūna pudeli, jo "tas nav testeris, bet prece". Nu neko, noliku atpakaļ, citā situācijā droši vien būtu nopirkusi.
Drogās apsargs vienreiz pienāca un pajautāja, vai tā tuša, ko taisu vaļā, tiešām ir testeris. Protams, ka bija.
Vispār nepatīk vairs taisīt neko vaļā, dažreiz žigli, kad pārdevēji neskatās, attaisu un paostu :D
30.09.2013 18:01 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
vienai pazīstamai meiteni arī piesējās,kad maximā garšoja konfekti,tā,ka nezinu..
30.09.2013 18:01 |

Reitings 27552
Ja visi sāks visu garšot:D :D :D parēķināsim? Veikals jau nav tirgus.
30.09.2013 18:03 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
1. Speciāli negrābstos un nečamdos to, ko netaisos pirkt.
2. Ja nav testera, tad jā, paļaujos uz atsauksmēm/sajūtām.

Kaitina tie, kas apgrābsta visu pēc kārtas, īpaši jau nu svaigās maizītes ar ROKĀM! Pretīgi! Un arī kosmētikas atvērēji! Fuj! Rokas lauzt ārā tādiem.
30.09.2013 18:04 |

Reitings 257
skarlet ,bet ja tev piesietos,tu maksātu?neteiktu,lai skatās kamerās? Ja man gadītos tā,es liktu viņiem parādīt videoierakstu kur redzams,ka paņemu to pudeli no plaukta ,vai vēl labāk,parasti jau kamerās var redzēt,ka cilvēks jau ieiet ar to produktu iekšā. + Ja gadās riebīgi apsargi,tad tev mums pašām ir jāsauc policija. Jo viņi nedrīkst likt tev maksāt ja nav nekas pierādīts. Parasti,kad piemin,ka sauks policiju tie apsargi palaiž prom,jo pašiem sūdi var sanākt,ka atbrauks policija,sastādīs protokolu par nepatiesu aizturējumu (jo pēc policijas pieprasījuma apsargam būs jāuzrāda tās kameras,kur būs redzams,ka esi nevainīga) Un tu ar savu protokolu vari iesūdzēt viņus eiropas tiesā,par morālu pazemoju. (Latvijas tiesā,protams,ka tu ne santīma nevinnētu,bet eiropas tiesā tā nav,tur ļoti nopietni uztver tos gadījumus ,kad apsargi nepatiesi aiztur pircēju)

Tas pats,kad apsargs pienāk un saka,ka esi zadzis ievelk tevi tanī būdiņā un lūdz uzrādīt kabatas. Jāsaka,lai sauc policiju. viņi to protams,negrib darīt,bet pēc likuma tev jāuzrāda savas kabatas vai somu TIKAI policijas klātbūtnē. Liepājā nesen bij gadījums,kad aizturēja pensionāru,jo domāja,ka viņš ir zadzis,un tad panesās pa visu Liepāju ,un avīzēm,cik neprofesionāli uzvedušies tie apsargi+ bija teikts par to policijas saukšanu.
30.09.2013 18:05 |

Reitings 27552
Kāpēc jataisa problema? Vienmer saglabaju čekus, majas uzmetu acis un tad tik metu ara. kapec sarežģīt dzivi?
30.09.2013 18:08 |

Reitings 257
A ja nu gadās... :D Es jau arī ja no viena lielveikala ar maisinjiem eju uz citu,vienmēr čeks kabatā,bet gadās visādi... es tik pateicu mūsu tiesības :)
30.09.2013 18:10 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Riry, nenonāku gan :) Tajā maximā milzīgajā tu tak vari tad kaut zāles darbiniekam atdod, lai aiznes vai pie kases pateikt, ka neņemsi tomēr, nevis nomest kur pagadās. Pa drēbju veikalu teicu, ka nenestu atpakaļ tādēļ, ka nu kāda iespēja, ka tik pat smuki noliksi, kā bija? Jo drēbes ir vai nu salocītas glīti, vai pakarinātas uz pakaramā ar visām aizpogātām podziņām un tā tālāk. Aiznest pārtikas preci un nolikt kur bija ir viens, bet kārtot tās drēbes - kaut kas pavisam cits! Manuprāt! :)
30.09.2013 18:11 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
_paris, nebiju gaidījusi no Tevis ko tādu.
Citreiz, godavārds, gribu izsaukt PVD uz veikaliem, kad paprika izskatās pēc rozīnes, bet nu tur jau skaidrs kā viss notiek. Aiznes viņām uz ofisu pāris našķus un noliktavā esi novērtēts ar A kategoriju, diez vai ar Maximu viņi daudz lecās, gan jau visu sadalījuši savā starpā.

Pirmkārt, ja Tu produktu pati vari apčamdīt, apskatīties, izpētīt, ielikt maisiņā, PVD par kaut ko sūdzēties nevajadzētu, jo tad, ja produkts nepatīk, pērc citu. Ja tomāts būs skābs,ko Tu ar redzi un tausti nevari noteikt, tad gan vari sūdzēties, ko ļoti daudzi arī dara.
Un Tu nevari visus inspektorus saukt par negodīgiem, pat tad, ja Tev tādi zināmi būtu. Tā kā es vismaz 7 inspektorus pazīstu ļoti labi, tad man zināmie sodus liek, nekādus našķus uz mājām nenesot. Viņi gan nestrādā Rīgā, bet mazpilsētās, kur nevar ļaut indēt sev zināmus cilvēkus/kaimiņus. Patīk man mazpilsētās tas, ka apkārtējie Tev zināmi/Tu viņus zini, tāpēc nepieļausi, ka kāds ko šmaucas.
Rīgā...nu Rīgā vēl nav tik liels bardaks kā Jūrmalā, taču es te labprāt sūdzos par nekvalitatīvām precēm un nesu atpakaļ sabojājušās preces, kas gan biežāk izrādās Rimi, ne Maximā pirktas.
30.09.2013 18:28 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vējā, nu kā, loģiski, ka es to papriku-rozīni nepērku, tas bija tikai tāds novērojums par tēmu, šeit jau nav runa patīk/nepatīk līmenī, to taču nevar salīdzināt, runa ir par vecu produkciju, nedomāju, ka tas vairs ir simpātiju limenī kā tas varētu būt salīdzinot divas čipsu pakas. Pārdot sažuvušu dārzeni - man nešķiet īsti laba taktika, bet atzīstos, ka lai kaut ko darītu, paeju garām un tikai nodomāju.
Nu neķer tā pie sirds, es nesaucu visus par negodīgiem, es runāju tikai un vienīgi par to, ko esmu redzējusi un neliegšos jau arī, pati piedalījusies. O, jā, tici, nes gan uz mājām viņi un pilniem maisiem, tomēr tas jau nav mīnuss. Savu darbu viņi dara godam, tādas pārdomas par inspektoriem un veikaliem rodās ikdienā vērojot vienu un to pašu skatu, kas kļūst nevis par izņēmumu, bet ieradumu.
Bet es arī nedomāju, ka kāds mūs indē, zinot cik stingri tā pati Maxima prasa pēc kvalitātes dokumentiem, no ražotājiem tiešām pieprasa labāko, tos dārzeņus jau viņi paši ved, tad nu paši arī izdarās šādi reizumis. Par citām precēm man nav bijis šādu novērojumu, pat cita fresh produkcija parasti ir tiešām svaiga - jogurti, piens, bet ar augļiem, dārzeņiem ir kaut kādas problēmas viņiem..Vismaz manā piemājas maximā.
30.09.2013 18:37 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
manī arī izraisa pretīgumu tie visi neiesaiņotu pārtikas produktu čamdītāji. ja tik ļoti gribas apčamdīt katru dārzeni/augli, izvēloties to, kas uz jūs ''uzrunā'', uzvelciet vismaz plastmasas cimdus, kuri daudzos lielveikalos ir atrodami tieši šim nolūkam, nevis tāpat vien.
un par kosmētikas taisīšanu vaļā - derīguma termiņš kosmētikas produktiem parasti tiek skaitīts no attaisīšanas brīža.
30.09.2013 18:40 |

Reitings 49
Reģ: 15.09.2013
Par top,jā man kas līdzīgs bij,tik man kategoriski atteicās pārdod!Tad velāk sāka tajā pašā draudzene strādāt tad viņa man pārdeve tos riekstus esot dabujusi brāzienu jo redz pārdevējas vaigos nevar stumt,tad gan aizgāju uzrakstīt sūdzību!
30.09.2013 18:46 |

Reitings 257
Alīna- redz kā visām pārdevējām tos riekstus gribās :D Kā var atteikties pārdot visp? Es sauktu vadību. Pareizi darīji,ka uzrakstīji sūdzību! :)
30.09.2013 18:52 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
nu tas jau atkal no katra audzinasanas un inteligences - nomest visu kur pagadaas vai atstat parstuketu kabini ar drebem, zinot, ka aiz Tevis kads veel naks un pilniba ignorejot uzrakstus ''ne vairak ka 5(4,3, utt.) drebju gabalus vienlaicigi ienest'' vai ''ludzu aiz sevis neatstajiet kabine drebes''. Es pat loooti reti neuzkarinu atpakal visas panemtas drebes pa pakaramajiem (protams, ne jau ieverojot kaut kadus standartus un nepogajot daudzas pogas :D ), bet taa, lai man nav kauns un uzmetu tam cilvekam savanditu chupu pie sejas.
un es NEKAD, tiesam nekad nebiju iedomajusies kaut kur plukat nost lapas vai prasit , lai man noogriez lakstus, jo redz svars bus lielaks :D nopietni, es lasu un briinos :D cik tie ir 5 santimi pa virsu? :D nu varbut, ja man maka butu pedejas lats un man vajadzetu vairakas lietas nopirkt, tad varbut padomatu, bet ta man nav sanacis.
pluss - man ari loti nepatik tie indiviidi, kursi apcamda VISU pec kartas veikala... dazreiz staavi aiz kada, piemeram, panemt tos pasus tomatus, un redzi, ka KATRU tomatu izsmarzo izspaida nuu nee es aizeju projam un iztieku bez tomatiem :D
30.09.2013 19:16 |

Reitings 1496
tas bija domats, ka es loti reti, kad nesalieku panemtas drebes uz pakaramajiem, jo man ir kauns uzmest tam cilvekam, kas drebes karto, savanditu chupu pie sejas.
30.09.2013 19:18 |

Reitings 1496
un veel kas - es sokaa pa tam, kuras saka, ka visu pasmarzo veikalos, respektivi, taisa vala iepakojumus un pudeles. piemeram taa pati , kas sacepas , kad KristAna vinai aizradija, ka nevar sampuna pudeli vert vala... nu tiesam nesaproti, ka katram sampunam, kremam, utt ir konkreti deriguma termini ,kuri iespejams saisinas vai sakas no briza, kad attaisa iepakojumu un pieklust gaiss? Iedomajies kaa butu, ja pirktu savu sampunu , piemeram, pa tiem pasiem 10ls un tas tur nostavejis vairakus menesus un visulaiku tiek virinats... nu nebusi prieciga, ka vins 5x atrak paliks vecs, pretigs un neefektivs.. zinu, ka solariju studijas ari nedrikst dot smarzos kreemus , ja nav parliecinati , ka nopirks, jo daudziem kremiem, kaa jau teicu, termins aiziet (6 menesi) no briza, kad atver pudeli...
tas pats es vakar ''forsu'' skatu Drogas redzeju, vecis pieliecies pie skuusanas putam nem no talakajiem galiem un spiez aaraa - protams, ka ar visu speeku, jo tie korkisi ir nofikseti , ka 1mo reizi attaisot, jaspiez stiprak, jo vins atrodas vakuuma un kaa nospiez ta mainas spiediens un jasak lietot! un vins saspaidija 2 pudeles un nolika atpakal un beigas priecigs panema kkadu citu, nesaspiestu. manlikas - nopietni? it ka pieaudzis logisks virietis, bet tads cuuka! a kaa bus tam, kurs nopirks jau tadu saspiestu?
30.09.2013 19:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits