Apsver ideju pacelt biļesu cenu tiem,kas nav deklarējušies Rīgā:(

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
http://www.apollo.lv/zinas/tiesibsargam-ir-iebildumi-pret-ieceri-neridziniekiem-noteikt-augstaku-biletes-maksu/613039

Iecere nerīdziniekiem noteikt biļetes maksu 84 santīmu jeb 1,20 eiro.

Interesanti,cik būs jāmaksā par mēnesbiļeti?

Tāpat ir daudzi,kas dzīvo, strādā Rīgā un nākas izmantot sabiedrisko transportu katru darba dienu,ja arī nav deklarējušies Rīgā.
25.09.2013 18:40 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
weee, tad 1) apskaties, cik daudz vilcienu iet Jelgava-Rīga un Rīga-Jelgava un cik daudz ir tieši ejošākajos laikos (no rītiem, vakaros)
2) to pašu izdari ar mikriņiem, tur vēl vairāk būs
3) pabraukā ar kādu no šiem transportiem un pabrīnies, kāda masa cilvēku izkāpj Olainē, atlikušā masa Jelgavā.
Es teiktu, ka NENORMĀLI daudz cilvēku brauc tieši no Olaines, Jelgavas, tāpēc man kaut kāda tur ielīšana dirsā tuvējām Rīgas pašvaldībām liekas tikpat negodīga un absurda, cik pati šī biļešu ideja.
01.10.2013 16:50 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Margrietiņa, lai viņi brauc , tikai nodokli viņi nemaksā mūsu pilsētai, bet citai pilsētai, līdz ar to , lai maksā vairāk ..., kā jau iepriekš minēju, manuprāt, 1,2 euro ir pilnīgi adekvāta summa...
Kas notiek ar vilcieniem, nav nojausmas, neesmu interesējusies.. Arī ikdienā ar sab. transportu nepārvietojos , bet man patīk, ka rīdziniekiem ievieš labumus ;)
01.10.2013 16:56 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
būs tie bagātie kuri peķšņi visu mūžu bija braukājuši ar sabiedrisko, tagad dosies mašīnu pirkt

Roxy, ja Tu tagad brauc ar savu auto, nē, neticu, ka pārkāpsi sabiedriskajā transportā. Šeit jau bija diskusija par situāciju sabiedriskajā transportā, lasot Tavus komentārus, nerodas pārliecība, ka ilgi to izturēsi. Tas viens.
Otrs, iebraucējiem nav jāpērk automašīnas, viņiem viņas jau ir. Viņi vienkārši sāks braukt, nevis katrs par sevi ar autobusu, bet pa četriem kopā - vienam kaimiņam ir tā automašīna, pārējie piemet degvielai un sanāk lētāk, nekā sabiedriskais transports. Tā strādā tā pingvīnu sistēma, ko neizdevās ieviest Godmanim, bet Ušakovam sanāk vienā setā.
Kas attiecas uz tiem 10 santīmiem, te Tev tie, kam nauda ir tik cik ir, palabos - 34 santīmi (Cenas starpība starp tagadējo biļetes cenu, pērkot e-talonu un Ušakova plānoto cenu). Tie ir vairāk gandrīz 15ls mēnesī. Cilvēkiem, kas strādā par minimālo algu, tā ir pietiekami liela nauda. No turienes arī būs tā braukšana ar auto, jo, ja šobrīd (pieņemot, ka vienā virzienā jābrauc ar vienu transportu), nerīdzinieks tērē 22ls, tad pēc jaunā gada tie būs jau 37ls. + vēl X ls, kas tiek patērēti braucienam vilcienā vai citā transportlīdzeklī līdz Rīgai. Tātad, pieņemot, ka ar vienu auto, teiksim no Salaspils jābrauc uz Imantu, sanāk mēnesī 81ls no cilvēka. Sametoties četriem uz vienu auto, izmaksas samazinās ievērojami. Loģiski, ka sabiedriskais transports varēs iet ... apēst maizīti. Pie tādām izmaksām, šeit citā diskusijā reklamētie 400ls Golfi atpelna sevi pēc 4 mēnešiem. Loģiski, ka cilvēki izvēlēsies šādu transporta veidu.

P.S. Pēc pirmajām pāris reizēm, kad Tev sabiedriskajā transportā piesiesies kāds iereibis pasažieris, kad būsi nolieta no galvas līdz kājām no peļķes, gaidot troleibusu un nāksies lietus laikā mirkt kādā pieturā tramvaju gaidot, Tev pāries visa vēlme atstāt savu auto mājās.
01.10.2013 16:58 |

Reitings 1701
Roxy, kā jau te iepriekš minēja, publiskie Rīgas labumiņi ir publiskie Latvijas labumi. Jā, tās ir bibliotēkas, slimnīcas, visas citas tamlīdzīgas iestādes, galu galā kaut sākumskolnieku ekskursija uz Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju vai Brīvības pieminekli (kam finansējumu brīvprātīgi vāca visa Latvija, nevis rīdzinieku kopums) utt. Kaut vai - vai Gaismas pils tika celta par rīdzinieku naudu vai par visas valsts naudu? Sabiedriskā transporta cenu pacelšana tiešām ierobežo iespējas piekļūt dažādiem objektiem. Mēs skatāmies cenu turp, bet parasti cilvēki brauc turp-atpakaļ, parasti cilvēki ir vairāki (mātes ar bērniem, skolēnu ekskursijas utt.).

Tas ir, ja nerunājam par gadījumiem, kur sab. transports ietekmē tikšanu uz darbu/skolu, bet kur vienkārši lauķinieki (tā laikam tagad vajag saukt, lai nošķirtu patiesos rīdziniekus no visiem pārējiem) ieradušies apskatīt Rīgu. Un vēl mēs nerunājam par tādām bagātniecēm kā weee. Es, piemēram, tiešām skaitu tos santīmus (kas pat tagad nav īsti santīmi, bet lati, kur nu vēl pēc cenu pacelšanas).
01.10.2013 17:00 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Rigas satiksmi dalu dotē RD un daļu valsts par visu iedzivotaju naudu. Turklat ka stastija man pazinas daudzi nebrauka ikdiena ar to jo ta ertak viniem,tagad brauks . Wee labak pakluse! Tu saki kaut ko tacu pati dzivo no rokas mute:D
01.10.2013 17:01 |

Reitings 7408
weee, vai nu Tu neizlasīji, ko es rakstīju, vai Tev nepieleca, ka tos "Rīgas labumiņus" sponsorē pilnīgi visi valsts iedzīvotāji? Tāpēc šāda te iedzīvotāju dalīšana ir principā nelikumīga. Ja RS spētu dzīvot tikai no saviem ieņēmumiem un pašvaldības dotācijas, bez valsts palīdzības, tad tos varētu saukt par "Rīgas labumiņiem". Pagaidām mēs parazitējam uz valsti - patīk Tev tas vai nē.
01.10.2013 17:01 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Jā, jā, tie nolādētie nerīdzinieki taču atņem tādu kumosu nabaga rīdziniekiem, tas nekas, ka viņi arī padara milzīgu darba apjomu. Cik daudz kruto rīdzinieku gribēs strādāt par minimālo uz papīra?

Uz Latvijas fona šī problēma ir sīkums. Patiesībā jāsaka paldies Eiropas Savienībai, ka tagad robežas ir vaļā (jo krīze būtu bijusi šā vai tā), tagad vismaz nav uzreiz jākar striķis kaklā, bet ir iespējams aizbraukt.

Vairākus gadus biju strādājusi Rīgas ne-centrā. Bet tik un tā sabiedrisko izmantoju reti. Savas kājiņas - tā ir atslēga. Ziemā, salā, pāri pa tiltu un līdz otrajam tiltam - mierīgi.
01.10.2013 17:02 |

Reitings 1364
ar auto nebrauc. :D
01.10.2013 17:02 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Alexxa - nezinu vai tiešām sanāks lētāk, ņemot vērā, ka pie lielākās daļās darba vietu, kur strādā tā saucamais vidusslānis, nav bezmaksas autostāvvietu. Tad parēķini - ja darba diena ir 7 stundas - tie ir 7ls dienā + benzīns.

Vienalga neatbalstu šo pasākumu, bet tas tā - nepilnība šajos aprēķinos...
01.10.2013 17:03 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Pag kā tad būs, ja es pirkšu e-talonu man prasīs vai esmu deklarējusies rīgā,vai kā? Kā viņi to grasās pārbaudīt. Gan jau kaut ko palaidu garām :D
01.10.2013 17:03 |

Reitings 1701
Margrietiņa, lai viņi brauc , tikai nodokli viņi nemaksā mūsu pilsētai, bet citai pilsētai, līdz ar to , lai maksā vairāk ..., kā jau iepriekš minēju, manuprāt, 1,2 euro ir pilnīgi adekvāta summa...

Ja es varētu, es nedeklarētos Rīgā, jo no Ušakova man nāk vēmiens. Man prieks, ka manai pilsētai tiek maksāti nodokļi, tā aug un zaļo, un neiekasē nevienam iebraucējam par visādiem labumiem lielāku samaksu. Arī sabiedriskā transporta cena nav par pašizdomāto pašizmaksu 70sant, bet gan 50sant. Laikam jāpaklanās savai pašvaldībai. Var redzēt atšķirību starp ZZS un SC.

Par to vienu cipariņu 1,2 euro jau aprakstīju iepriekšējā komentārā.
01.10.2013 17:05 |

Reitings 1364
http://cosmo.lv/forums/topic/148953-lidz-algai/?sort=ASC&pnr=5

Weee saka

nedēla līdz algai ... naudas nav ... , bet man arī nevajag, dzīvošanai viss mājās ir .

Te gan gudri visus pamaca ka labak japelna. Paklusetu labak.Jo darbi ar ar vardiem ir atskirigi.
01.10.2013 17:05 |

Reitings 1701
Ja pēc mana komentāra tiks celti jautājumi, ko tad daru Rīgā - atbildēšu, ka Rīgā atrodas LATVIJAS Universitāte. Diemžēl manā pilsētā tādas nav.

Par darba vietām cits jautājums. Kur ir darbs, tur strādā. Bet tas nenozīmē, ka tur, kur ir darbs, tur arī dzīvo. Manuprāt, tas viss bija normāli līdz Ušakovs saprata, ka kaut kā taču medijos jāpaspīd.
01.10.2013 17:07 |

Reitings 7408
stellaglmr, maksas stāvvietas ir vajadzīgas centrā strādājošajiem, kas no vilciena uz darbu parasti bizo kājām, jo nav tālu. Ārpus centra maksas stāvvietu ir maz, mašīnu vienmēr ir kur nolikt. Es pati ikdienā braukāju ar auto un ne jau tikai uz darbu un atpakaļ - tiklīdz esi ārā no centra, ar mašīnas novietošanu vairs nav problēmu. Bet centrā, kam Tev auto, ja atbrauci ar vilcienu/starppilsētu autobusu?
01.10.2013 17:07 |

Reitings 1364
annija man liekas ka tad ari pasi janesa lidzi. jo uz kartes neesot foto, tev japierada ka ta karte ir tiesam tava
01.10.2013 17:09 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
pipec :D nafg visu.
Mans sapnis ir mežā uzcelt mājas un dzīvot mierā, nost no pasaules, pārāk daudz netaisnības :D
Bet pagaidām gribu uz ārzemēm :D
01.10.2013 17:12 |

Reitings 1364
kas negrib pasi nesat lidzi, jaiznem ID karte:D un abas jauzrada kontrolei.
01.10.2013 17:13 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
ziabis :D
01.10.2013 17:13 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Weee saka

nedēla līdz algai ... naudas nav ... , bet man arī nevajag, dzīvošanai viss mājās ir .

Te gan gudri visus pamaca ka labak japelna. Paklusetu labak.Jo darbi ar ar vardiem ir atskirigi.

:D :D nu redzi, ja man būtu vajadzība man viņa būtu...
Esmu no tiem cilvēkiem, ka visu nadu var iztērēt vienā dienā neatkarīgi vai man ir 1000 LVL vai 1LVL
Man nekur nav jābrauc, jo dzīvoju Rīgas centrā, darbs man ir 15 min attālumā no mājām ... Kam man nauda !? Gribu tērēju visu par suši, a gribu lieku zeķē ... Es par savu dzīvi nesūdzos un nekaunos, Dievs dod Tev dzīvot tā kā es dzīvoju .... Redz, man neplēš tie 30 (cik tur tie santīmi ) kabatu, un sēņu nodklis arī nē ... Bet Tev acīmredzot plēš, ja jau tā cepies ... ;)
01.10.2013 17:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits