weee, uzskaitīšu pa punktiem, varbūt tad Tev pieleks:
1) Sastrēgumi Rīgā, kas veidosies no pastiprinātas nerīdzinieku auto plūsmas, kad ieviesīs šo te jauno maksu, skars arī Tevi. Rīgā ir skaitītas ielas, kurās sabiedriskajam transportam ir paredzēta atsevišķa josla. Citās izveidot šādu joslu ir fiziski neiespējami. Rezultāts - neatkarīgi no tā, vai izvēlēsies sabiedrisko transportu vai privāto, ceļš no punkta A uz punktu B aizņems daudz vairāk laika. Ja domā, ka varēsi izlīdzēties ar tramvajiem, arī par šo varu apbēdināt - daudzos posmos CSN ļauj pārvietoties arī pa tramvaju sliedēm - vairāk automašīnu, sastrēgumā arī tramvajs. Tātad, dēļ tā, ka uzskati, ka katram, kas nav rīdzinieks, jāpiemaksā 0,28ls dienā (pieņemsim, ka jābrauc ar vienu transportu vienā virzienā, pēc tam attiecīgi atpakaļ), Tu patērē vairāk sava laika, sēžot sastrēgumā. Tiešām vērtē savu laiku tik zemu?
Vasarā tas vēl nebūs tik jūtams, bet ziemā:
1.1 Būs apgrūtinošāk tīrīt sniegu no ielām, ja būs vairāk mašīnu, attiecīgi rezultāti.
1.2. Netīrīto ceļu dēļ, kas jau tāpat ir mūsu pilsētas problēma, būs vēl vairāk autoavāriju. Tērējam vēl vairāk laika sēžot sastrēgumos.
2) Dzīvojoties pa sastrēgumiem, palielinās arī degvielas patēriņš. Respektīvi - lieki izdevumi gan man, kas maksā nodokļus pilsētai, gan Rīgas Satiksmei - viņiem transports arī nedarbojas uz zilu gaisu.
3) Gaisa piesārņojums Rīgā jau tā nav nekāds mazais. Auto pieplūduma dēļ, stāvoklis tikai pasliktināsies. Cik saprotu, Tu gaidi mazuli. Tātad - domā, ka pat, ja barosi viņu ar ekoproduktiem, tas viņam atsvērs to draņķību, ko viņš ieelpos caur gaisu? Negribu Tevi apbēdiāt, bet neglābs pat pastaiga parkā. Gar visiem parkiem ir ielas, kas būs piegrūztas ar automašīnām tā, ka uz svaigāku gaisu parkos vari necerēt.
4) Kārotos ienākumus RS tāpat nesaņems. Dzīvoju Rīgā jau kopš tiem tālajiem laikiem, kad sabiedriskā transporta biļete maksāja 0,18 santīmus. Ar katru reizi, kad RS paceļ cenas, palielinās bezbiļetnieku skaits. Šī reize nebūs izņēmums. Man ir viens paziņa, kas ik pa laikam "uzraujas" uz kontroli un viņam izraksta sodu. Tas viņam tik un tā sanāk lētāk, nekā šābrīža 2ls dienā par ceļu uz darbu un atpakaļ, jo tehnika, kā nekrist kontroles nagos, viņam ir atstrādāta un sanāk, ka neuzmanības pēc viņš tiek sodīts max 2x mēnesī. Tas nozīmē, ka RS no viņa saņem 10ls mēnesī, kāroto 40 vietā. Šie te savairosies un atkal nekādā jēgā. Iztrūkumu kompensēs no manas un Tavas nodokļu naudas. Bet sabiedriskā transporta stāvoklis no tā jau neuzlabojas - tāpat pēc brīža brauksim atkal novecojušos troleibusos, jo RS mantkārība pie tā būs novedusi.
5) Kā jau šeit iepriekš minēja, RS saņem dotācijas arī no valsts. Valstij nodokļus maksā arī Latgalē dzīvojošie. Pēc būtības ir nelikumīgi viņus diskriminēt, jo viņi, tāpat kā mēs uztur to Rīgas Satiksmi.
P.S: Es maksāju nodokļus Rīgai, bet nelietoju sabiedrisko transportu biežāk, kā reizi mēnesī. Taču mani neapmierina Ušakova lēmums celt cenas cilvēkiem, kas nav deklarējušies Rīgā. Ja šobrīd katru rītu pavadu ceļā uz darbu 30 min un pēc tam vēl 30 min braucot atpakaļ, tad pie tādas sitācijas, ceļš abos virzienos man sāks aizņemt jau par vēl aptuveni 30min vairāk. No tā secinu, ka Ušakovs savas pilsētas iedzīvotāju laiku vērtē 0,56ls/h. Uztveru to, kā personīgu aizvainojumu. Pie kam, es zaudēju ne tikai laiku, bet iegūstu reālus izdevumus uz degvielas rēķina. Ieteikumu kāpt sabiedriskajā, vari paturēt sev - tas pirmkārt nekompensē laika neekonomiju, jo pārvietojas ne ātrāk kā mans auto (CSN visiem vienādi), otrkārt rada vēl neefektīvu laika patēriņu, jo nestājas ne pie manas mājas, ne darbavietas, kas nozīmē, ka man atkal jātērē savs laiks, lai nokļūtu, kur man vajag.
Teiksi, ka par brīvo laiku man neviens nemaksā? Zināmā mērā maksā gan - ja nebūšu normāli atpūtusies, nestrādāšu gana efektīvi - tāds, kā apburtais loks sanāk. Neko darīt.
Ja Tu tiešām grozies tādā sabiedrībā, kā saki, visticamāk, Tev ir labi pelnošs puisis, jo, ja pati būtu ar tāda līmeņa ienākumiem, kādus apraksti, zinātu, ka laiks ir nauda un ka par lietām ir jādomā racionālāk, nekā tikai kaut kādu uzpūstu privilēģiju plātīšana.