Apsver ideju pacelt biļesu cenu tiem,kas nav deklarējušies Rīgā:(

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
http://www.apollo.lv/zinas/tiesibsargam-ir-iebildumi-pret-ieceri-neridziniekiem-noteikt-augstaku-biletes-maksu/613039

Iecere nerīdziniekiem noteikt biļetes maksu 84 santīmu jeb 1,20 eiro.

Interesanti,cik būs jāmaksā par mēnesbiļeti?

Tāpat ir daudzi,kas dzīvo, strādā Rīgā un nākas izmantot sabiedrisko transportu katru darba dienu,ja arī nav deklarējušies Rīgā.
25.09.2013 18:40 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
nē , neuzskatu un neredzu ... Tāpat, kā iebraukšanas maksa Jūrmalā arī nav diskriminējoša.

Weee, tās ir divas dažādas lietas.
Pirmkārt, mašīnu īpašnieki tiek uzskatīti par vidēji turīgiem/turīgiem cilvēkiem, savukārt sabiedrisko transportu pārsvarā lieto vidusslānis vai maznodrošinātie.
Otrkārt, no iebraukšanas maksas Jūrmalā tiek uzturēta vide,jo mašīnas ir lielākie piesārņotāji. Kāds iemesls ir palielināt biļešu cenu Rīgas sab.transportam tiem, kuri nav deklarēti Rīgā?
Treškārt, mašīnas īpašniekam vienmēr ir izvēle iebraukt Jūrmalā ar sab.transportu, tādejādi nemaksāt nodevu, savukārt, tiem cilvēkiem, kuri nav deklarējušies Rīgā nav dota izvēles brīvība.
27.09.2013 18:16 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Antonello ... :D :D :D jā , protams... , kā arī izeju sabiedrībā, runāju ar cilvēkiem, dodos ceļojumos u.t.t
27.09.2013 18:17 |

Reitings 9917
Liene, ir arī maršrutnieki, un ne visi ir RS
27.09.2013 18:18 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
kā arī izeju sabiedrībā, runāju ar cilvēkiem, dodos ceļojumos

Nu, tas jau vēl neko nenozīmē, bet liecina par to, kāda tā sabiedrība, kurā uzturies, ir. Atvaino, bet ar tik šauri domājošu cilvēku man vēl nav bijusi darīšana.

Pateikt, ka izbraukušie ir sūdīgi izglītojušies... Tur jābūt... Ai.
27.09.2013 18:22 |

Reitings 9917
Nu, tas jau vēl neko nenozīmē, bet liecina par to, kāda tā sabiedrība, kurā uzturies

Sabiedrība, kurā cilvēki pelna uz aibraucēju rēķina un nestrādā par minimālo ;)
27.09.2013 18:24 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
wee, Tu esi dzirdējusi, kā uzņēmēji stāsta, ka viņiem trūkst kvalificētu darbaroku, jo NAV cilvēku, NAV, no kā izvēlēties, un tas arī ir viens no faktoriem, kas apgrūtina viņu biznesu?
27.09.2013 18:31 |

Reitings 9917
Antonello, ja jau esi informēta par šādām lietām , tad arī zini, ka labiem speciālistiem, labi maksā ;) Tas jau ir normāli, ka pie mums neviens negrib strādāt un ne uz ko vairāk par sētnieka darbu nav spējīgs, kas patiešām grib, iet un dara ...
Nu mav manā draugu un ģimenes lokā cilvēku, kas slikti pelnītu... daudziem ir savs bizness, viss ir čikiniekā, protams, vienmēr var labāk. Uzņēmējam, protams, gribas , lai viņa veikalā visi čakli strādā par 200 ls , bet realitātē viņš VAR maksāt vairāk, ja vien tas darbinieks nebūtu Dieva dots !
Daudz, kas tiek stipri pārspīlēts ... ;)
27.09.2013 18:37 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
zašibisj.. :D
27.09.2013 18:39 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Lasot shiis diskusijas turpinaajumu (saakumaa biju nokomenteejusi) un Ushakova atbildi medijos par seenjoshanas maksu riidziniekiem, naak praataa tikai viens - tik kretineejoshs tips! Piekriitu vienai meitenei, kas teica - Riiga tiek veidota par valsti Latvijas valstii un visi citi var iet ieskrieties. Tas ir skumji.

Statistikai - esmu neriidziniece, kas katru darba dienu uzturas Riigaa. Sabiedrisko lietoju reti, bet mani uztrauc citu transportu cenu iespeejamaa paaugstinaashanaas, turklaat ljoti labi saprotu tos, kurus shis jauninaajums tieshaam personiigi skars - iespeejams, naakotnee arii mani. Turklaat ne visiem studentiem pienaakas atlaide.
27.09.2013 18:58 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
weee, visi atļautie maršrutnieki ir RS, tie,kas braukā un nav RS, ir aizliegti, tagad viņus jau ķersta, drīz būs izskausti pavisam.
28.09.2013 09:45 |

Reitings 1080
Man tas liekas stulbi...
Vairāk jau nezina ko izdomāt,lai izkāstu cilvēkiem naudu. Drīz arī iepirkties uz atlaidēm varēs tikai attiecīgajās pilsētās deklarētie :D:D Latvija iet uz pakaļu,atvainojos..
28.09.2013 12:54 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
weee, uzskaitīšu pa punktiem, varbūt tad Tev pieleks:
1) Sastrēgumi Rīgā, kas veidosies no pastiprinātas nerīdzinieku auto plūsmas, kad ieviesīs šo te jauno maksu, skars arī Tevi. Rīgā ir skaitītas ielas, kurās sabiedriskajam transportam ir paredzēta atsevišķa josla. Citās izveidot šādu joslu ir fiziski neiespējami. Rezultāts - neatkarīgi no tā, vai izvēlēsies sabiedrisko transportu vai privāto, ceļš no punkta A uz punktu B aizņems daudz vairāk laika. Ja domā, ka varēsi izlīdzēties ar tramvajiem, arī par šo varu apbēdināt - daudzos posmos CSN ļauj pārvietoties arī pa tramvaju sliedēm - vairāk automašīnu, sastrēgumā arī tramvajs. Tātad, dēļ tā, ka uzskati, ka katram, kas nav rīdzinieks, jāpiemaksā 0,28ls dienā (pieņemsim, ka jābrauc ar vienu transportu vienā virzienā, pēc tam attiecīgi atpakaļ), Tu patērē vairāk sava laika, sēžot sastrēgumā. Tiešām vērtē savu laiku tik zemu?
Vasarā tas vēl nebūs tik jūtams, bet ziemā:
1.1 Būs apgrūtinošāk tīrīt sniegu no ielām, ja būs vairāk mašīnu, attiecīgi rezultāti.
1.2. Netīrīto ceļu dēļ, kas jau tāpat ir mūsu pilsētas problēma, būs vēl vairāk autoavāriju. Tērējam vēl vairāk laika sēžot sastrēgumos.
2) Dzīvojoties pa sastrēgumiem, palielinās arī degvielas patēriņš. Respektīvi - lieki izdevumi gan man, kas maksā nodokļus pilsētai, gan Rīgas Satiksmei - viņiem transports arī nedarbojas uz zilu gaisu.
3) Gaisa piesārņojums Rīgā jau tā nav nekāds mazais. Auto pieplūduma dēļ, stāvoklis tikai pasliktināsies. Cik saprotu, Tu gaidi mazuli. Tātad - domā, ka pat, ja barosi viņu ar ekoproduktiem, tas viņam atsvērs to draņķību, ko viņš ieelpos caur gaisu? Negribu Tevi apbēdiāt, bet neglābs pat pastaiga parkā. Gar visiem parkiem ir ielas, kas būs piegrūztas ar automašīnām tā, ka uz svaigāku gaisu parkos vari necerēt.
4) Kārotos ienākumus RS tāpat nesaņems. Dzīvoju Rīgā jau kopš tiem tālajiem laikiem, kad sabiedriskā transporta biļete maksāja 0,18 santīmus. Ar katru reizi, kad RS paceļ cenas, palielinās bezbiļetnieku skaits. Šī reize nebūs izņēmums. Man ir viens paziņa, kas ik pa laikam "uzraujas" uz kontroli un viņam izraksta sodu. Tas viņam tik un tā sanāk lētāk, nekā šābrīža 2ls dienā par ceļu uz darbu un atpakaļ, jo tehnika, kā nekrist kontroles nagos, viņam ir atstrādāta un sanāk, ka neuzmanības pēc viņš tiek sodīts max 2x mēnesī. Tas nozīmē, ka RS no viņa saņem 10ls mēnesī, kāroto 40 vietā. Šie te savairosies un atkal nekādā jēgā. Iztrūkumu kompensēs no manas un Tavas nodokļu naudas. Bet sabiedriskā transporta stāvoklis no tā jau neuzlabojas - tāpat pēc brīža brauksim atkal novecojušos troleibusos, jo RS mantkārība pie tā būs novedusi.
5) Kā jau šeit iepriekš minēja, RS saņem dotācijas arī no valsts. Valstij nodokļus maksā arī Latgalē dzīvojošie. Pēc būtības ir nelikumīgi viņus diskriminēt, jo viņi, tāpat kā mēs uztur to Rīgas Satiksmi.

P.S: Es maksāju nodokļus Rīgai, bet nelietoju sabiedrisko transportu biežāk, kā reizi mēnesī. Taču mani neapmierina Ušakova lēmums celt cenas cilvēkiem, kas nav deklarējušies Rīgā. Ja šobrīd katru rītu pavadu ceļā uz darbu 30 min un pēc tam vēl 30 min braucot atpakaļ, tad pie tādas sitācijas, ceļš abos virzienos man sāks aizņemt jau par vēl aptuveni 30min vairāk. No tā secinu, ka Ušakovs savas pilsētas iedzīvotāju laiku vērtē 0,56ls/h. Uztveru to, kā personīgu aizvainojumu. Pie kam, es zaudēju ne tikai laiku, bet iegūstu reālus izdevumus uz degvielas rēķina. Ieteikumu kāpt sabiedriskajā, vari paturēt sev - tas pirmkārt nekompensē laika neekonomiju, jo pārvietojas ne ātrāk kā mans auto (CSN visiem vienādi), otrkārt rada vēl neefektīvu laika patēriņu, jo nestājas ne pie manas mājas, ne darbavietas, kas nozīmē, ka man atkal jātērē savs laiks, lai nokļūtu, kur man vajag.
Teiksi, ka par brīvo laiku man neviens nemaksā? Zināmā mērā maksā gan - ja nebūšu normāli atpūtusies, nestrādāšu gana efektīvi - tāds, kā apburtais loks sanāk. Neko darīt.

Ja Tu tiešām grozies tādā sabiedrībā, kā saki, visticamāk, Tev ir labi pelnošs puisis, jo, ja pati būtu ar tāda līmeņa ienākumiem, kādus apraksti, zinātu, ka laiks ir nauda un ka par lietām ir jādomā racionālāk, nekā tikai kaut kādu uzpūstu privilēģiju plātīšana.
28.09.2013 13:48 |

Reitings 5516
Alexxa, ar interesi izlasīju tavu komentāru un piekrītu it visam, tikai vienīgi tā komentāra jēga zuda tajā mirklī, kad adresēji to weee. Viņa ir pati gudrākā, nāk no krutākās sabiedrības un visi, kuriem ir mazāk apmaksāts darbs ir čīkstuļi un neizglītoti cilvēki. Tāpat viņa neuzskata, ka bērna veselību ietekmē smēķēšana, kur nu vēl izplūdes gāzes. Nav vērts tādam cilvēkam kaut ko skaidrot, es atmetu ar roku.
28.09.2013 13:55 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
28.09.2013 13:57 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ance, man mācīja tā:
Ja cilvēks ir muļķis, viņam kaut ko vēl var iemācīt, ja idiots, tad tas jau ir nelabojami.

Nu, ja viņai nepieleks doma arī paplašinātos teikumos un pa punktiem, es arī atmetu ar roku.
Man arī ir labāk apmaksāts darbs, nekā vairumam un sabiedrība apkārt attiecīga intelekta līmeņa. Man vēl ir kur augt, bet tādas kā weee es pat savā plauktā neesmu manījusi. Cik nu uz darba koppasākumiem kāds sievu paņem līdzi.
Man vienam kolēģim ir tāda sieva. Kad viņam pajautāju, ko viņš ar tādu kopā dara, viņš paziņoja, ka tā daba iekārtojusi - uz katru sakarīgu džeku ir pa vienai maitai. Šī esot bijusi smukākā no pieejamajām. :D Aptuveni tā es sāku uztvert arī weee, diemžēl.
28.09.2013 14:01 |

Reitings 1873
Piekrītu Alexxa, mani paziņas ar jau domā par braukšanu uz darbu ar savu auto, 2tā braucot sanāks tas pats+nesēdēs blakus nočurājies bomzis,kam ceļš par velti,jo tādus neviens nemet ārā tāpat.
Un vēl,ja kādai nepielec kāpēc tad visi nevar deklarēties Rīgā-es, piemēram, dzīvoju vairāk kā stundas brauciena ar vilcienu attālumā, neīrēju Rīgā, tikai tur mācos. Ar vilcienu līdz skolai aizbraukt nevaru, ziemā un lietainās dienās izmantoju RS. Katru rītu no manas dzīves vietas ļoti daudzi brauc uz darbu uz Rīgu, daļai ir jāizmanto RS,lai tiktu līdz darbam. Rīgā es nealkstu dzīvot, man ir svarīgi,lai brīvdienās ir klusums un svaigs gaiss. Faktiski man nemaz Rīgā nav kur deklarēties.
Kā arī padomāt vajag reāli- no rītiem pilni vilcieni atbrauc uz Rīgu-kur lai šie deklarējas? Un tiešām kas notiks,ja liela daļa sāks izmantot savus auto?
28.09.2013 14:18 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Wee, sāksim ar to ka past sētnieks,pardevejs ,šoferis,sanitārs ir pelnijuši algu tadu lai var izdzivot. Bez liekam ekstrām, bet arī bez stresa. Ideomajies ka notiks ja pazudis visi melnā darba daritaji? Dzive apstasies. Lidz atm tavas dumjas samdzenes jau nevar aizdomaties.

ja nav setnieku! tikai piemers. Griekija vai kur vienu vasaru kad streikoja setnieki, tur tadas miskastes bija lidz otram stavam,zurkas, slimibas sakas. Neatradu tiesi to bildi.Kur tvnet bija liekas.

28.09.2013 14:29 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Meitenes, Ance & Alexxa, nu gan jūs nodevāt wee:D Cik noprotu pēc tā, kā viņa šeit izsaka savu viedokli, viņai ir ne vairāk par 17-18 gadiem, un tas jau ir tāds bērnišķīgi muļķīgs maksimālisma laiks a`la "visa pasaule man pie kājām", ko izārstē tikai dzīves pieredze un laiks. Pēc pāris gadiem, ieies pieaugušo dzīvē, būs aplauzusi pirmos radziņus, pati kaunēsies vai smiesies par savu tukšo augstprātību;)
28.09.2013 15:40 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es jau teicu Weee, nespļauj akā no kuras vēlāk dzersi.
28.09.2013 15:46 |

Reitings 5516
Antonello, diemžēl viņai ir vairāk par 17 un tas mani visvairāk nošokēja.
28.09.2013 16:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits