"Bezgalīgas ir divas lietas - visums un cilvēka stulbums." /A.Einšteins/
Brīžiem mani šokē dažu personu aprobežotība.
Valsts objekti nav vājš arguments. Tā ir GALVASPILSĒTA! Tieši tāpēc tieši Rīgā un nevis Liepājā, Valmierā, Daugavpilī vai Ventspilī ir visas vēstniecības, tāpēc šeit ir visas ministrijas, Saeima, starptautiskā lidosta, autoosta un dzelzceļa stacija...
Pieņemsim, ka tikai manis nosauktos objektus pārceļ, teiksim uz Jelgavu. Kas notiek Rīgā? Nekas. Gandrīz nekas. Tieši tik pat "kruta" pilsēta, kā jebkura cita. Jūsu aprobežotība nepieņem, ka šie te objekti, kuri nav nepieciešami katrā pilsētā, taču galvaspilsēta tamdēļ ir galvaspilsēta - tajā ir visi šie objekti. Un tiem ir jābūt viegli pieejamiem pilnīgi visiem Latvijas Republikas pilsoņiem. Tas, ko Ušakovs te ir apņēmies darīt, pareizāk sakot metode, kā viņš to ir nolēmis darīt, diskriminē pārējos valsts iedzīvotājus, kas viņam, kā GALVASPILSĒTAS mēram, ir nepieļaujami.
Lembergs var atļauties taisīt tādu valsti pilsētā, jo viņa pilsētā nav neviena objekta, kas būtu šādas te valsts nozīmes (Es nerunāju par militāriem objektiem), Jūrmalā, cik man zināms, arī nav neviena šāda tipa objekta, kas kļūtu kādam apgrūtināti pieejams.
Satversmē kaut kur bija punkts, kas paredz, ka valsts iekārta ir pieejama visiem pilsoņiem vienlīdzīgi un nekas nedrīkst apgrūtināt šo pieeju. Tas, ko tagad Ušakovs dara, ir ne tikai diskriminējoši, bet arī pretrunā ar satversmi.
Tak vajadzēja tām Rīgas fanēm skatīties pakaļ, ko dara Ušakovs, pirms Rīga nonāca uz bankrota robežas. Visi tie nenormālie iepirkumi par pārspīlētām cenām, mākslīgi sadārdzinātās pilsētas uzturēšanas izmaksas. Tam jau pakaļ neskatījās. Pārējā valsts nav vainīga, ka rīdzinieki bija tieši tik stulbi, lai neskatītos mēram pakaļ un viņiem nav jāmaksā par Ušakova kļūdām.
Aitasgalvas, goda vārds.