Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

pupiņu sautējums

 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
nekad neesmu gatavojusi pupiņas "no nulles", vienmēr tās bijušās no bundžiņas.

kā sagatavot pupiņas, lai pagatavotu pupiņu+cūkgaļas sautējumu.

Varbūt kāda var padalīties garajā jeb pilnajā pupiņu+cūkgaļas sautējuma receptē?

paldies
24.09.2013 10:47 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Par pupiņām - mana mamma iepriekšējā vakarā ieliek mērcēties ūdenī un nākamajā dienā liek vārīties. Bet vārīšanas process ir ilgs.

Par sautējumu gan neko nezināšu. Vispār dzirdu pirmo reizi par pupiņu sautējumu :D
24.09.2013 10:51 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Pupiņas pirms vārīšanas vislabāk vismaz 24h izmērcēt, pa vidam papildinot ar ūdeni. Tad izvārīsies ātrāk. Ja nemērcē, tad vārīšana līdz gatavai stadijai var vilkties ļoti daudz stundas.

Nezinu, kādu specifisku recepti, bet, ja es gatavotu, tad:
Sālsūdenī vārītu pupinas, kad tās tuvotos gatavas, apceptu gaļu ar sīpoliem, ķiplokiem, dažādām garšvielām, arī nedaudz čili, pievienotu rīvētus burkānus.
Iespējams pieliktu arī bundžu ar tomātiem savā sulā.
Beigās saujauktu kopā ar pupiņām, pasautētu, lai garšas sasūcās.
Gatavs!
24.09.2013 10:53 |
 
10 gadi
Reitings 350
Reģ: 29.01.2009
Par precīzu recepti neko nepateikšu, jo pirmo reizi dzirdu par to, ka pupiņas liek sautējumā.
Es vāru tikai plikas, vai taisu pupiņu zupu ar ribiņām.

Atceries, ka pupiņas pa priekšu ir jāizmērcē. Ja man paredzēts ko taisīt no tām, tad iepriekšējā vakarā iēmērcu. Vīra omīte parasti no rīta mērca priekš vakariņa'm, bet lika klāt sodu, lai ātrāk viss notiek, bet nepateikšu cik daudz un kā.

Ja man būtu jātaisa, tad droši vien pupiņas katlā liktu reizē ar apbrūnināto gaļu sautēties, nevis vēlāk kā dārzeņus.
24.09.2013 10:56 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man liekas dīvaini, ka pirmo reizi dzirdat par pupiņām sautējumos.
Pupiņu sautējumi ir vieni no meksikāņu virtuvi (arī ASV dienvidu daļu) raksturojošiem ēdieniem.
Vislabākais, ko esmu taisījusi ir bijis ar vistas fileju, papriku, čili, laimu un bezpiedevu jogurtu. Izcila kombinācija.
24.09.2013 11:04 |
 
Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
es lieku klat novaritas pupinas, kartupelus, burkanus sagrietus kubinos, sipolus, kiplokus un apceptu cukgalu, visu kopa sauteju, pec tam pievienoju dilles un kad ielikts jau skivi pielieku krejumu!
24.09.2013 11:09 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Precīzu recepti nepateikšu, bet pupiņas novārītu atsevišķi un sautējumam pieliktu, kad tas gandrīz gatavs - līdzīgi kā ar konservētajām pupiņām. BET nevāri pupiņas sālsūdenī no paša sākuma - to pieber tikai, kad pupiņas pusmīkstas
24.09.2013 11:17 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
man garšo, ja sautē pupiņas kopā ar apceptu cūkgaļu (var arī samaltu, kā pašam patīk), burkāniem, kartupeļiem sīpoliem.

es pēdējā laikā lieku no bundžām jau konservētās, jo sanāk baigi ātri uztaisīt ēst.
bet vispār ir tā, ka ir jāizmērcē (parasti diennakti vai vismaz uz nakti atstāj) un vāra līdz ir gaandrīz mīkstas. pēc tam pievieno pārējām sastāvdaļām, kuras jau arī nāk gatavas un tad visu kopā vēl pasautē.
24.09.2013 11:36 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man ļooti garšo pupiņas+liellopa maltā gaļa+tomāti savā sulā, ideāla kombinācija. :)
24.09.2013 11:43 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es taisu parodiju par normālu sautējumu, bet ir garšīgs, vispār - receptes.lv ir pilns ar dažādām variācijām par pupiņu sautējumu.

Taisu tā - izvāru pupiņas, kad jau gandrīz, gandrīz gatavas, sajaucu ar ceptu malto gaļu, pasautēju nedaudz un klāt pielieku tomātu mērci.
24.09.2013 11:57 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Pupiņu sautējums pēc womankind apraksta mūsmājās iet uz urrā! Ļoti gards, tikai parasti to taisu, kad ir slinkums gatavot un tieši tad der ar konservētajām pupiņām. :)

Bet tieši domāju nopirkt pupiņas salātiem svaigās.. man takš jābrauc uz tirgu? Diez vai lielveikalos ir, ne?
24.09.2013 11:57 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
aloe, domā parastas, nevārītas pupiņas? Tādas lielveikalos ir.
24.09.2013 11:59 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
marchixa hm, neesmu pievērsusi uzmanību. Paldies, vakarā jāpačeko :)
24.09.2013 12:04 |
 
Reitings 265
Reģ: 26.06.2013
Pupiņu sautējums


GIFSoup
24.09.2013 12:08 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es Maximā nesen pirku, plauktā, kur griķi, rīsi stāv, mums bija pašā, pašā apakšā noliktas, kilogramīgā paka lats ar santīmiem.
24.09.2013 12:08 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Esmu gatavojusi kopā ar burkāniem, sīpoliem un gaļu. Pupiņas gan iepriekš jānovāra.
24.09.2013 14:05 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
Nu, tagad te kaut ko taisu, nekas labs nesanak :D
26.09.2013 22:52 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Kas nesanāk?
26.09.2013 22:54 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es dievinu pupinju zupu! Zjaaveeta cauraugusi galjinja vai zaaveetas ribinjas, pupinjas, kartupelji, burkaani, siipols un liela eedamkarote tomaatu pastas. Ja negrib 24 h meerceet, var ielikt pupinjas verdoshaa uudenii, pavaariit 5 minuutes un tad atstaat uz kaadaam 6h. Efekts buus taads pats.
26.09.2013 22:55 |
 
Reitings 554
Reģ: 08.05.2013
Hmmm, vēl nesen vārīju bez mērcēšanas, jo bij ašā ideja par to, ka gribās grauzdiņu salātus.
Sanāca pavārīt ap pusotru stundu, bet varbūt tāpēc, ka nebija sevišķi lielas.
Un sakārojās arī pupiņu sautējumu - izklausās gardi..:)
26.09.2013 23:00 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
Slinkums no plansetes rakstit. Varbut riit bezteemaa pastastiishu.
Viins gan labs :D
26.09.2013 23:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits