Stāstiņi par dzemdībām! (;

Reitings 193
Reģ: 20.09.2013
Čaviņa visām, meitenes pastāstiet kādas bija Jūsu dzemdības? Sāpēja, kā pret Jums izturējās ārsti, ļoti interesanti būtu palasīt ka Jums bija! Gaidīšu stāstiņus (;
22.09.2013 20:54 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Jolanta, es gribu smuku !!! Es gribu labi justies, vismaz smuku drēbi virsū uzvilkt uz to brīdi.
23.09.2013 17:50 |

Reitings 281
Reģ: 29.01.2009
Marilyn

cik ta smuku gribi? :) es pirku primark, viņi ir kokvilnas,ļoti mīksti un lieli izmēri:) un nav dārgi.

iesaku nopirkt vismaz divus,lai ir ko pamainīt. un pidžammu uz nakti.
23.09.2013 17:52 |

Reitings 11429
kozii,es pat bildi nevaru atrast kādu. Nu smuku, kādā krāsā, rozā vai zaļu, vai lillā. Ar pumpiņām vai puķītēm. Negribu slimnīcas kleitu.
Primarkā paskatīšos, bet tiem jau noteikti nav priekša attaisāma,lai mazo pie krūts var pielikt.
23.09.2013 17:56 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
ar snooki bija intervija par dzemdībām. dzemdēja ar ieveidotiem matiem, kosmētiku un leoparda raksta halātu. teica, ka tas esot palīdzējis.
23.09.2013 17:57 |

Reitings 281
Marilyn

paskaties gan, tur ir visādi, rozā un ne rozā, bet par to attaisīšanu nemācēšu teikt.. vari jau paķert līdz arī halātu,būs vismaz tīrs,kad ņemsi bērniņu. Bet vispār man teica lai velku nost to kas bija, jo esot labi tieši ādas saskarsme mammai ar mazuli.
un ja būs epidurālā, tad būs jāvelk slimnīcas štāte, jo viņiem tad vajag tikt klāt mugurai utt..
23.09.2013 18:05 |

Reitings 11429
http://youtu.be/uLrNulUx7xc
iedvesmojos no šīs sievietes vloga, izskatās,ka arī viņai foršas dzemdības bija. Linkā gan ir viņas vīra vlogs ar dzemdību video. Un tāāādu dzemdību kleitu es gribu sev atrast. Varbūt ne rozā, bet tādu!
23.09.2013 18:06 |

Reitings 3350
Esmu laikam mazohists, sie stasti mani tikai iedvesmo, nevaru sagaidit, kad bus jadzemdee :)
23.09.2013 18:06 |

Reitings 11429

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Marilyn, kad Tu uz LV? Es nopirku Sidonas pa Ls 8 naktskreklu ar stārķi, kam bēbis knābī. Tāds foršs, nav omīgs :) Un ar to atpogājamo priekšu barošanai :)
23.09.2013 18:31 |

Reitings 11429
chuksene, tagad ilgi uz LV nebraukšu, nākamgad tikai noteikti. Jo es jau vairs nevaru lidot un 2 dienas mašīnā kratīties, paldies ne :D
23.09.2013 18:33 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es gribu bēbīti :(
23.09.2013 18:53 |

Reitings 11429
Šodien uztaisiju sarakstu dzemdību somai. Bet pēc Latvijas dzemdību namu sarakstiem. Ja Anglijā pēc dzemdībām mani palaidīs mājās pēc 3h, tad man mantu būs krietni pārāk daudz. Varbūt te viņiem citādāki tie saraksti !? (t)

Katrā ziņā, tagad katru nakti sapņos rādās ,ka mazais dzimst vai taisās dzimt un no rīta es mostos panikā par to,ka man dzemdību soma nav sagatavota. Jāizdara to beidzot. :)
23.09.2013 19:08 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Ķepa vai tad stradiņos nedzemdē tikai tad, ja ir kkādas problēmas? Vai arī jebkurš var stradiņos dzemdēt?

Tādu faktu pirms tam nezināju un mani prom neviens nedzina. :)

Monro, man bija balts drauga T krekls. :D
23.09.2013 19:10 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Kaimiņš pirms kādas stundas bija atnācis palūgt, lai aizeju viņu dzīvokli pieskatīt, kamēr tur darbojas meistars, jo pašam saimniekam steidzami jāskrien, bet mesitaram vēl kāda pusstunda darbam vajadzīga.. Kas tad man, piekritu. Aizejot līdz dzīvoklim, pavērās seksīgs filmu cienīgs skats :D Aptuveni šāds (varētu pat teikt, ka potenciālais dibenu radinieks). Heeeellloooooouuuu! :D

Dzirdēju daudz jauna par veikaliem, kur varot labas skrūves apkaimē iegādāties :D Un, ja man kādreiz vajagot kādu palīdzību, lai kontaktējot tikai un vienīgi viņu. Kā tad! :D

Aizvien jūtos saņurcīta.. iesnas, klepus un temperatūra mani beidz nost. Jūtu, ka drīz jau iešu gulēt.
23.09.2013 19:21 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Uijjjjjj, piedošanu, piedošanu!!! Ne tā diskusija :D
23.09.2013 19:26 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Favel. :D :D :D
23.09.2013 19:52 |

10 gadi
Reitings 4335
Reģ: 03.08.2009
aaa, tā meitene youtube video nu gan neizskatās ka dzemdētu! Tik mierīga! Un pati tuša nav izsmērēta! WOW!
Tās tagad ir manas sapņu dzemdības :D
23.09.2013 20:47 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Man jau liekas, ka ilguma ziņā man bija vidējās aritmētiskās dzemdības, tomēr mocības bija tik nežēlīgas, ka diez vai saņemšos vēl uz bēbi. Īstenībā tagad rakstot domāju, ka nemaz neesmu stāstījusi te to stāstu tā īsti neesmu izstāstījusi vienā penterē.

Ierados dzemdību namā pēc savas iniciatīvas ar "sāpēm" 42. nedēļā (bet ārstuprāt, tā bija 38. vai 39., es tomēr labāk zināju, kurā ciklā tas akts bija norisinājies, par spīti tam, ka man bija asiņošana līdz pat 3. mēnesim un biju lietojusi AK). Ja būtu zinājusi, uz ko parakstos, droši vien būtu gaidījusi vēl pāris dienas, kamēr man pašai noietu ūdenī. Sastāstījusi nejaukajai tantei uzņemšanā, ka man ir stipras, velkošas sāpes, ka dzīvoju tālu, 200 km no Rīgas, mašīnas nav un baidos braukt autobusā, es tiku uzņemta 4. aprīļa pēcpusdienā. :D No tā taisnība bija tikai tā, ka it kā dzīvoju vēl tos 200 km no Rīgas. Pirms tam bijām satikušies ar draugu Rīgā, aizlaidām uz lidiņu paēst, pastaigājāmies pa Vecrīgu un lēnām, negribīgi devāmies uz RDzN, pa ceļam apmaldoties Briāna ielas rajonā. :D

Pirmajā naktī nekas nenotika, kaut iedeva kaut kādas zālītes un paklausījās tonīšus. Viena krievu tante nikni lamājās uz savu vīru un skaļi kliedza dzemdējot, tad es domāju - ak, Dievs, es toč tā nedarīšu, bet pie tā vēl es atgriezīšos. Tad, nu, es mierīgi sēdēju viena palātā un lasīju Vonnegutu, klausījos šo dziesmu: http://www.youtube.com/watch?v=-Wn3fgh-sNs , kas, starp citu, līdz šai baltai dienai ir mana "dzemdējamā dziesma". :D

Visu nakti nomocījos ar bezmiegu brēcējas un sava punča dēļ, tad, ap pieciem naktī pamodos no sāpēm. Pirmā doma bija - nav nemaz tik slikti, kā visas stāsta. Kad pulkstens jau bija 11, bet man nekas vēl diži nebija pavirzījies uz priekšu, ārste izlēma, ka nepieciešam pārdurt ūdeņus pie 3 cm atvēruma. Pēc tam es brēcu trakāk nekā iepriekš minētā krievu tautības sieviete. Tās mokas bija vienkārši neaprakstāmas. Pusi laika tupēju dušā, pusi laika vazājos pa gaiteni, pusi laika vienkārši gulēju gultā un kaucu. Šoks iestājās tajā brīdī, kad ap 4iem ieradās vecmāte un konstatēja, ka pa 5h atvēries vien 1 cm. Tad jau es sāku raudāt aiz izmisuma. Lūdzos mazulim (kura dzimumu īsti nezināju), lai beidz mani mocīt un notika brīnums - 2h laikā atvērās atlikušie 6 cm, protams, ar milzonīgām sāpēm, bet pēc tam, kad biju dzemdību zālē, man pietika ar 4 spiedieniem un mazā bija klāt mazāk kā 15 minūšu laikā. Pulkstens bija 18.30, ārā spīdēja vienkārši lieliska saulīte, visa dzemdību zāle bija saules gaismas pieliete un tad mans enģelītis nokļuva man uz punča... Tas bija tik skaisti, likās, ka visa daba svin ar mani. Mazā svēta 3,2 kg un bija tik maziņa, ka nevarēju no sākumā viņu uz punča sataustīt. Satraucos, jo viņa nebrēca, bet pēc tam ieraudājās uz kādām 2 min, bet aši nomierinājās un tad skatījās pasaulē ar sarauktām uzacīm, par ko brīnījās viss personāls. Tāda "kāda-velna-pēc-jūs-mani-izvilkāt-ārā" izteiksme. :D Nogulējām nepieciešamo laiku uz galda un tad devāmies iepazīt pasauli. :)

Par brīnumu, man nebija neviena plīsuma, vien dažas skrambas, dažas kosmētiskās šuves, ko pat nemanīju, ka šuva, jo bija jāskatās uz savu bērnu, kam bija, nju, goda vārds - neaprakstāma sejas izteiksme, visi smējās. Joprojām mēdz tā saraukt uzacis, kad kaut kas neapmierina un tas man vienmēr atgādina viņas dzimšanu.
23.09.2013 22:02 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Labs ir, es jau te īsumā vairākkārtīgi esmu rakstījusi, bet uzrakstīšu nedaudz plašāk.

Visā grūtniecības laikā interneta dzmedību stāstiņus nelasīju (un labi, ka tā) , zināju vien to, ka man būs jāspiež, kā jāelpo un ka varēšu pamainīt pozas, ieiet dušā. Pietika. Savu grūtniecību izbaudīju kopā ar daudzām cāļa mammām, kurām arī jādzemdē Aprīlī. Tad nu visām jau laicīgi sākās viltus kotrakcijas, lauza muguras, sāpēja kaunuma kauls utt. Man nekā. Sāka dzimt bērni, arī tie, kuriem bija vēlāks noteiktais datums nekā man. Man jopojām nekā- ne pazīmju, un katra nakts kā cerības, ka šonakt, bet vilšanās no rīta, ka atkal nekas nav noticis. Un tā ļoti ilgi. Mani aizsūtīja uz dzemdību namu pārbaudīties, vai jāsāk stimulēt, ko es ļoooti negribēju, vai arī varu vēl braukt mājās un gaidīt. Visu pārbaužu laiku man teica, ka viss labi, varēšu vēl gaidīt, bet beigās mazajam kaut kas samisējās ar sirdspukstiem un pateica, ka tomēr mani stacionēs. Tad nu bēdīga paņēmu dzmedību somas, atvadījos no drauga un devos gaidīt savā pirmsdzemdību istabiņā, kad man pievērsīsies kāds ārsts. Pēc neilga laiciņa ārste mani iesauca kabinetā, apskatīties, kas notiek. Uzkāpu uz krēsla, un viņa iesaucās- meitenīt, bet tev taču 8 cm atvērums. Man ar bomi kā pa pauri- kāds 8 cm atvērums? ko? taču nekādu sāpju, nekāds vilkšanas, nekādu viltus kotrakciju, nekā un jau 8 cm. Ārste- hops, pārdur manus augļūdeņus. Un viss- jūtos tik apjukusi, jo visas manas mantas istabiņā, mani augļūdeņi tek tā, ka savas džinsa bikses virs uzvilkt nevaru, nekādu pamperu vai jebkā cita līdzi nav. Nu vienkārši tizli. Pēc brīža mani māsiņa ved pakaļ mantām un augšā uz dzemdību zāli, kur blakus zālēs visas auro un kliedz. Es joprojām šokā. Neesmu nekam nobriedusi, jo atbraucu uz stimulēšanu- ilgu procesa iekustināšanu (apmēram, kā rakstīja Ance- iedod ripiņu, guli, paiet nakts, kaut kas sākas), bet te pēc 10 min jau mani ved dzmedēt. Un ir jādzemdēe! Ieeju zālē- plkst. 14. Iepazīstos ar vecmāti. Viņa man jautā, vai es jau ar viņu dzemdēju kopā. Atbildu, ka nē- biju ar viņu aprunāties pēc Dominas Gaidību dienas lekcijas par mazuļa apgriešanu. Abas nosmejamies, ka forši, ka laba atmiņa un viena otru jau zinam. Mierīgi izkravāju mantas. Aizeju uz tualeti. Pārģērbjos. Uztaisu klizmu. Sāku just nelielas velkošas sāpes. Dzīvojos pa to telpu. Runāju ar mammu, draugu pa telefonu. Pie manis visu laiku līdzās ir medicīnas koledžas studente, palīdz nomierina, runājas ar mani. Viņa man saka, ka visas grūtnieces pēdējā laikā uz viņas pieņemtajām dzemdībām nāk tādas mierīgas. Es stāstu, ka neko īpaši nejūtu, nav par ko būt nemierīgai. Vecmāte ik pa laikam ienāk, prasa kā mums iet, vai kaut kas virzās uz priekšu. Man sāpes ir nelielas, ar lielu intervālu. Bet jau rodas spiedošā sajūta. Ap 15.30 ienāk gan vecmāte, gan ārste un stāsta, ka ar tādām mazām kontrakcijām savu 4 kg (tā uzrādīja pēdējā usg) bērnu ārā neizspiedīšu. Sarunājam, ka 16 liks sistēmu, kura palielinās sāpes. Labi, 16 uzliek sistēmu, sāpes ar laiku paliek lielākas, bet tik un tā ar lielu intervālu. Man nepatīk, ka esmu piesiet tonīšiem un sistēmai, nekur pastaigāt nevaru, jāstāv vienā vietā. Pēc kāda laika man ļauj sākt spiest. Izrādās es to nemāku darīt- kā izspiežu, tik pat daudz ievelku atpakaļ. Kontrakcijas jūtu tikai sākumā, kā sāku spiest, tā vairs nejūtu kontrakciju un nezinu, vai vēl varu spiest. Beidzu spiest, ilgi gaidu nākamo kontrakciju. Vecmātes man saka, lai es nezaudēju kontrakcijas. Jūtos kā totāla nūģe, jo nesaprotu neko- kā jāspiež, kā neievilkt, no sapēm nespēju kontrolēt savu muskuļus, ķermenis visu dara pats un nepakļaujas mania gribai. Jau pie manas kājstapres stāv kādas 4-5 sievietes. Tā ir tizla sajūta, kas liek domāt, ka esmu kāds īpaši slikts gadījums. Vecmāte saka, ka var jau redzēt matus, vai es negribu pataustīt. Droši vien man bija pretīga sejas izteiksme, jo es tiešām negribu taustīt savā kājstarpē matuss...
Nekas nemainās- kontrakcijas sākumu jūtu, sāku spiest, vairs neko nejūtu, nezinu, cik ilgi jāspiež. Man saka, ka pietiek. Viss- guļu, gaidu nākamo. Skatos pulkstenī un domāju, cik ilgi man vēl liks mocīties, kad vedīs uz ķeizara zāli. Vecmāte saka, lai nākamajā reizē nevis spiežu, bet pūšu. Ieraugu vecmātes rokās savu mazo kunkulīti. Man nebija ne jausmas, ka tūlīt jau būs ārā. Tiešām tikko vēl domāju par ķeizara zāli. Es nedzirdu raudāšanu. Neelpoju. Liekas, ka paiet ļoti ilgs laiks līdz mazais ieraudas. Es no laimes raudu, jo jau iepriekš man bija tik lielas bailes, ka es neizdzirdēšu šīs skaņas. (Visticāmāk, ka tā bija kāda 1 s, kas man likās gara, jo novērtējums bija 8/9, tātad viss labi) Mazo man uzliek uz punča, tik forša un svētlaimīga sajūta.
Līdz, mani sāk šūt. Tās bija lielākās sāpes, kuras izjutu dzemdību laikā. Tā koledžas studnete man lika koncentrēties uz bērnu, bet es nespēju. Jo man tā sāpēja... Vsticamāk, ka citas to nejūt, jo jau nomocījušās ar smagām kontrakciju un dzemdību sāpēm. Man tas viss, salīdzinājumā ar šūšanu bija tīrais nieks. Tad nu lūk- es dzemdēju pati, bet īsti nezinu, kas ir tās briesmīgās dzmedību un kontrakciju sāpes. Man paveicās, bet pat par spīti tam, es nesteigšos atkārtot šo procesu....
Tad nu es mēģināju barot mazo- meitene man centās palīdzēt, bet nekas neizdevās, jo mani krūtsgali vienkārši bija tik atslābuši, ka mazais nespēja tos satvert. Visas atlikušās divas stundas viņš klusiņām vēroja pasauli. Pēc tam mūs veda uz palātu, kur satikāmies ar tēti. Mazias tieši tad aizmiga.
Pēc tam palikām vieni un sākās drausmīgā nakts- no 22 līdz 6 mazais kliedza, es viņu nespēju pabarot, nebija neviena, kas kaut ko ieteiktu, nāktu palīdzēt. Jutos izmisusi. Ap 6 skrēju pēc māsiņas, viņa sataisīja maisījumu, mazais paēda un beidzot aizmiga. 3 dzemdību namā pavadītās dienas atcerēšos ar sliktām atmiņām- jutos tik vientuļa, garlaikota, problēmas ar barošanu, ārstes, kuras knaiba manus krūtsgalus, māsas, kuras viena saka pirkt krūšu uzgaļus, otra saka, ka ar tiem mazais nepaēdīs. Viena uzspiež krūtsbarošanu, otra liek piebarot ar maisījumu. Un pa vidu es- pārbijusies, ka nespēju pabarot bērnu, bailēs no tā, ka nevaru viņu nomierināt, un ar milzu vēlmi tikt mājās.
Arī mājās milzu mīlestība pret bērnu jaucās ar milzīgajām bailēm par visu- par to, ka viņš tik mazs un neaizsargāts, par to, ka nezinu, kā saģērbt, lai nesaaukstējas ārā, par to, ka bail, ka saslims. Atkal problēmas ar pienu. Sākumā bija depresija. (un iepriekš es domāju, ka to izgudro māmiņas, lai tikai viņas kāds žēlotu, bet pati saņēmu) 2 nedēļas mocījos ar krūtsbarošanu, no kuras mums nekas nesanāca, jo mazais neņēma krūti, piens slikti veidojās, atslaukt ar tikai pa druskai un mazajam nepietiekami. Tad izlēmām, ka dosim maisījumu. Man atkal krokodīla asaras, ka nespēju pabarot pati savu bērnu, bailes, kā viņa organisms pieņems maisījumu.
Tagad rakstu un nepatīkami man atcerēties visas tābrīža emocijas. Tā kā man dzemdēt bija vieglāk, kā izturēt tās pirmās neziņas un izmisuma pilnās nedēļas. Tās noteikti ļoti ietekmēs manu vēlmi pēc vēl kāda bērniņa...
24.09.2013 09:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits