Stāstiņi par dzemdībām! (;

Reitings 193
Reģ: 20.09.2013
Čaviņa visām, meitenes pastāstiet kādas bija Jūsu dzemdības? Sāpēja, kā pret Jums izturējās ārsti, ļoti interesanti būtu palasīt ka Jums bija! Gaidīšu stāstiņus (;
22.09.2013 20:54 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
zili_rudzi, ja nav nekādu sarežģījumu,tad parastajās dzemdībās tak arī var tupus vai rāpus dzemdēt. Un mājās dzemdējot arī visam jābūt perfekti un ārstiem arī jāmāk mistiski noteikt,ka viss būs labākajā kārtībā. Ja nu tev vai mazulim vajadzīga kāda palīdzība ptfu ptfu ptfu
23.09.2013 12:14 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
ja spiežot aizver acis - plīstot sīkie asinsvadi. Es gan nezinu cik tur tās taisnības, jo pati nedz kliedzu, nedz taisīju acis ciet.

Par acīm ir taisnība. Man baigi gribējās aizžmiegt ciet, kad spiedu, man vecmāte visu laiku teica, lai taisu vaļā, lai atrodu, kur skatīties, koncentrēties, citādi acis sarkanas būšot.
23.09.2013 12:18 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
Caarena
jap, ta ir man ar nelava spiest acis ciet
23.09.2013 12:22 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
pirms dzemdībām obligāti nav jāiet pie oftalmologa pārbaudīt acis?
23.09.2013 12:23 |

Reitings 236
Reģ: 29.04.2011
Oftalmologu var apmeklēt grutniecības laikā, bet tas vairāk attiecas uz tām māmiņām, kuras nēsā brilles, vai ir kādas citas redzes problēmas.
23.09.2013 12:28 |

Reitings 318
Gan grūtniecība,gan dzemdības bija vieglas. Arī ārstu attieksme bija salīdzinoši laba,katrā ziņa nekā negatīva,vienīgais bija kad taisīju acis ciet,pēc tam paskatījos spogulī,viss kakls tāds mazām pumpiņām.
23.09.2013 12:29 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Ajj, man vispār bija interesanti. Man bija tā, ka grūtniecības periodā biju iztēlojusies, ka dzemdēšu ūdenī, taisīšu ķeizaru un vēl visādus brīnumus, bet realitātē izrādījās pavisam savādāk.
Pamodos ar 5iem no rīta un jutu mazliet velkošas sāpes vēdera lejasdaļā, nu tā kā pirms mēnešreizēm un jau tad sapratu - MAZAIS IZLĒMIS NĀKT PASAULĒ. Vīru nemodināju. Aizmigu! Ap 7iem vīrs cēlās uz darbu. Un kā par nelaimi dienu iepriekš biju palikusi bez sakariem, jo notika ķibele ar telefonu. Pavadīju vīru uz darbu. Aizgāju uz tualeti pačurāt, un ieraudzījusi gļotu korķi sajūsmā iespiedzos un uzreiz sapratu, ka BĻĀVIENS, man taču nav telefona un kā lai paziņoju vīram, ka dzemdību process, ko tik ļoti gaidījām ir sācies. Par laimi biju sarunājusi ar tēti, ka viņš man atbrauks pakaļ un aizvedīs nokārtot dažas formalitātes, jo pēdējās grūtniecības dienās biju kā balons un knapi kustējos, braukt ar savu auto bija visai neērti un visam centram un tupikiem cauri kratīties negribēju. Protams, ka formalitāšu kārtošana bija jāatceļ, no tēta telefona sazvanīju vīru. Lēnām sapakojām mantas un devāmies ceļā uz Bulduriem, jo bijām nolēmuši dzemdēt Jūrmalas slimnīcā. Pa ceļam iebraucām Maximā šo to nopirkt. Sāpes kļuva biežākas un spēcīgākas un nostāvēt pie kases likās teju neiespējami. Pa ceļam uz Jūrmalu vēl iebraucām Hesburgerā kārtīgi paēst :D Nonākuši slimnīcā mani ieveda mūsu istabiņā, kur pārģērbos un devos uz apskati. Liels bija mans pārsteigums, kad galvenais ārsts izrādījās vīrietis, jo agrāk nekad nebiju bijusi pie vīrieša ginekologa. Pēc apskates vien noteica - atvērums 4cm, pats sākums, cīnīsimies ar Jums līdz galam, tikmēr varat aiziet gar jūru pastaigāties. Protams, ka jūra man nebija ne prātā. Apstaigājām ūrmalas kvartālus un ātri vien atgriezāmies slimnīcā. Un kad sāpes jau sasniedza 5min intervālu salūzu. Līdz tam turējos braši. Ar vīru apraudājāmies un cīnījāmies tālāk. Kad sāpes palika ik pēc 3min man sākās ķermeņa trīce, raustījās un drebēja viss ķermenis. Pieprasīju epidulāro. Gāju uz atkārtotu dzemdes apskati, ārsts secināja, ka ir 8 cm, ka drebulis ir tāpēc, ka izdalās adrenalīns, noteica, ka epidulārā ir par vēlu un, ka jācīnās vien bez atsāpināšanas. Ievadīja vēnā zāles, kas pasteidzināja atvēršanos un pārdūra augļūdeņus. Ar rausmīgām mokām aizgājām līdz dzemdību zālei un burtiski pēc pāris minūtēm sākās spiedieni. Tad gan sāku bļaut, jo ko tādu nekad agrāk piedzīvojusi nebiju. Sajūtas ka vēderā arbūzs, kuru cenšas kāds izspiest plēšot dzemdi, zarnas un piedodiet, anālo atveri vienlaikus. Sāku bļaut, ka vajag man uz tualeti, bet vecmāte un arsts vien noteica, ka nekur es niešu un ka kakāt negribas, bet tas esot bērniņš, kas nāk, paņēma manu roku un pielika pie dzemdes un sajutu kaut ko matainu - bērna galviņu. Nomierinājos un kāpu u dzemdību krēsla. Pāris spiedieni un sajutu, tik karstu, mazu dzīvībiņu sev uz krūtīm. Pārņēma tāda viegluma sajūta, nekas nesāpēja, nekas nespieda, vien bezgala liela laimes sajūta un tāds atvieglojums...
Plīsumu nebija, vien daži nobrāzumi, kurus ārsts ieteica kosmētiksu iemeslu dēļ sašūt. Šuva bez anestēzijas un godīgi sakotnejutu neko, jo tās dzemdību mokas bija tik lielas, ka adatas dūrieni TUR likās tīrais nieks. Nokapjot no galda sapratu, ka nekad, nekad dzīvē vairs, bet nu jau pēc 3 mēnešiem varu droši teikt, ka bērni vēl būs...
Godīgi sakot, tas bija mokošākais un vienlaikus skaistākais brīdis manā dzīvē!
23.09.2013 12:51 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
vienīgais bija kad taisīju acis ciet,pēc tam paskatījos spogulī,viss kakls tāds mazām pumpiņām.

Man bija tāpat, turklāt acu baltumi spilgti sarkani. Acīs plīsa asinsvadi. Tas dzija vairāk kā menesi, un ārā gāju tikai ar saulenēm, jo savādak skats kā šausmu filmā :D
23.09.2013 12:53 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Es tādu stāstu biju uzrakstījusi, bet kaut kas nenostrādāja un viss pazuda. Tātad nav lemts. :D Slinkums rakstīt jaunu..
23.09.2013 13:58 |

Reitings 281
Nu man bij tā,ka dzemdības bij noliktas uz 25. decembri.. 19.decembrī viss sākās :) ap 4triem dienā nogāja ūdeņi, es biju tik ļoti satraukusies, viena pati mājās, vīrs strādā, bet sāpju nekādu nebija. Sazvanīju vīru,slimnīcu un bij jādodas uz apskati. Vīrs atskrēja mājās es jau sagērbusies gatava doties, bet viņš man saka - pagaidi, es uzvilkšu citu kreklu, gribu būt smuks kad mans dēls mani ierauga!! Es tajā brīdī nesapratu smieties vai raudāt :)
Ok, aizbraucām uz slimnīcu,paskatījās un aizsūtīja mājās (esu uk, šie stāsti jau dzirdēti) jābrauc atpakaļ,kad sāpes būš ik pēc 3 min. Aizbraucām mājās un reāli pēc pusstundas sākas tāāāāādas sāpes!!! nekad nevarēju neko tādu iedomāties. Braucām atpakaļ.
Dzemdības bij 19h, un pa tām 19 stundām es pabiju visās iespējamās slimnīcas nodaļās, no sākuma uz naturālajām dzemdībām tur bija skaista palāta ar visām bumbām, mūziku un visiem citiem štruntiem, tur nomocījos kādas 3h stundas (bet likās,ka veselu mūžību), noraudājos nenormāli, tad ārsti saprata,ka man ljoti liels sāpju līmenis un aizsūtīja uz palātu, kur dod pretsāpju zāles, iedeva man kautkādas 4 ripas, teica,ka sāpes pazudīs, bet reāli sāpes nekādas nepazuda, man sākās drausmīgi gļuki un caur tiem gljukiem visas tās sāpes - visu laiku rādījas acu priekšā kautkādi stāsti no grāmatām un filmām (drausmīgi).
ok, zāles nepalīdzēja, bija jau rīts man liekas,kad man iedeva epidurālo!!! ooo!!! vot tas bij super, sāpes pārgāja kā nebijušas un nu tik bij jāgaida,kad atvērums būs pietiekami liels. Biju nežēlīgi pārmocījusies un pārgurusi. Tad pēkšņi māsiņa saka, parādi,kā tu spiedīsi,kad pienāks laiks, es tā kā pamēģināju un viņa saka - redzu galviņu!!! hops un pēc trijām manām izpūtām -
20.dec 12.46 mūsu mazais brīnums jau bij klāt!!! Viņš bij tik burvīgs, vienīgais,kas mani satrauca,ka vinš neizdvesa ne vienu pīkstienu, bij tāds kluss kluss..neraudāja vispār, tik skatījās ar savām zilajām ačtelēm uz visiem..:)
vēl piebildīšu,ka vīrs bij klāt visu to laiku un milzīgs paldies viņam par to.. nevaru iedomāties iet tam visam cauri bez viņa atbalsta.
tāds nu mans stāsts.

ļoti gari gan sanāca:)
23.09.2013 14:30 |

10 gadi
Reitings 1513
Gribēju pajautāt par vīru/draugu klātbūtni dzemdībās -
mēs esam runājuši, ka gribam ģimenes dzemdības. Es domāju, ka tas man būtu milzīgs atbalsts, ja vīrs būtu blakus!
Bet lasot šos stāstus tā padomāju... kā jūsu vīrieši reaģēja uz jūsu dzemdību sāpēm?
Jo zinot manējo, viņam varētu sākties panika un stress no tā, ka viņš man nevar nekādīgi palīdzēt - tikai skatīties kā izciešu sāpes. Jā pamasēt muguru, palīdzēt ko padot, atbalstīt morāli,utt - tas noteikti arī palīdzēu, bet vai pašam vīrietim liktos, ka viņš palīdz pietiekoši?
Jo es negribētu, ka tajā visā vēl pa vidam ir stresains vīrs, kurš sāk pats sev pārmest ko man ir nodarījis:D
Nu var jau būt, ka tā nebūtu.. kā viņi reaģē uz šīm sāpēm?
23.09.2013 14:42 |

Reitings 318
Man ļoti palīdzēja,ka vīrs arī bija klāt dzemdībās,es nezinu,vienai būtu grūtāk..Masēja muguru,pienesa,aiznesa visu ko vajadzēja,deva padzerties,vienīgais atceros,ka roku gan neturēja,kad dzemdēju,gribēja kā labāk sākumā paņēma manu roku,nu tā saspiedu aiz sāpēm,ka teica,ka neturēs :D Panikā nekrita,viss bija kārtībā,pārlaimīgs bija,kad pārgrieza nabassaiti.
23.09.2013 14:52 |

Reitings 391
Reģ: 24.04.2009
Manējais tieši saka ka varētu mierīgi noģībt, ja būtu jāgriež nabassaite :D
23.09.2013 14:58 |

Reitings 236
Reģ: 29.04.2011
Man arī vīrs ļoti palīdzēja, no manām sāpēm diez ko daudz viņš neredzēja, jo pamodināju viņu tad, kad jau bija jābrauc uz slimnīcu.
23.09.2013 14:59 |

Reitings 570
man kunkulis kakla lasot jūsu stāstus :)
23.09.2013 15:15 |

Reitings 281
Man vīrs ļoti pārdzīvoja, vēlāk teica,ka skatoties uz mani bija lielas bailes, ka tik ar mani kautkas nenotiek. Bet es nemaz to nemanīju, man likās,ka viņš turās ļoti labi.

Viņš pats saka, ka iesaka piedalīties dzemdībās, tā ir ļoti liela pieredze un palīdz labāk izprast kam tiek iets cauri līdz tu turi rokās savu mazuli.
23.09.2013 15:58 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Manējais no sākuma teica ka viņš negriezīs nabas saiti, viņam likās, ka tas mazajam nodarīs sāpi. Bet kad mazais piedzima, viņš tomēr piekrita pārgriezt. :)

Pie acu ārsta nepaspēju aiziet, bija plānots augusta sākumā. :D

Bet es piefiksēju baigo lietu, dažas dienas pirms dzemdībām sametās nenormālās pumpas uz sejas, bet, kad mazais piedzima, nākošajā dienā bija perfekta sejas āda, nevienas pumpiņas. :)
23.09.2013 16:12 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Kur meklēt smuku dzemdību naktskreklu ?
23.09.2013 17:42 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Biedejosi sapju apraksti.. Melotu, ja teiktu, ka tas mani nesatrauc. Kad busu stavokli, internetu atslegsu :D
23.09.2013 17:44 |

Reitings 87
Reģ: 11.09.2013
Marilyn
kādu smuku naktskreklu? tev tur noķēzīsies un būs jāmet ārā. labāk meklē,kur nopirkt lētu,ko nav žēl mest ārā
23.09.2013 17:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits