Citāds ēdiens.

 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Tātad lieta tāda, ka man vajag uztaisīt kūku, bet man nav ideju, kā es varu uztaisīt mīklu aizstājot miltus un olas, pienu? Tas vispār ir iespējams?
13.09.2013 10:34 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
būs jau gatava izcepta 'mīkla - selgas cepumi sadrupačoti.
13.09.2013 12:32 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
ā nu piemaisi viņiem klāt izkausētu sviestu. turēsies kopā ideāli. ja pieblietēsi ar karoti, vsp būs cieta kā akmens
13.09.2013 12:33 |
 
Reitings 341
Reģ: 13.01.2011
būs jau gatava izcepta 'mīkla - selgas cepumi sadrupačoti.


Sany, autore jau minēja, nevar miltus parastos, un Selgas cepumos ir vairāk parasto miltu, nekā sajēgas :) Tāpat arī sviestu nav ieteicams - var, bet ne tik daudz, lai pieblietētu kūku ar pus paciņu sviesta.
13.09.2013 12:35 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Pervele - arī nebūs, jo riekstus drīkst visus, kartupeļus arī var, bet šokolādi tikai ļoti tumšu (minimālais 80%).
13.09.2013 12:36 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
misshine, kad uzcepsi torti- nofotografē un ieliec te :)
13.09.2013 12:38 |
 
Reitings 341
Reģ: 13.01.2011
Interesanti! Bet tāpat ieteiktu nopirkt tos bezglutēna miltus, būs vismaz pamats kūkai :)
13.09.2013 12:39 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
misshine, kad uzcepsi torti- nofotografē un ieliec te


Rīt būs tā diena, kad visu likšu kopā. :) Ok, ielikšu bildi. :)
13.09.2013 12:40 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Interesanti! Bet tāpat ieteiktu nopirkt tos bezglutēna miltus, būs vismaz pamats kūkai


Es domāju, ka miltus aizstāšu ar vai nu samaltām auzu pārslām, vai zirņu miltiem.
13.09.2013 12:42 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Pastaigā pa rimi un biotēku, domāju, ka idejas radīsies :)
13.09.2013 12:42 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
auzas neriskē! labāk bezglutēna miltus.
13.09.2013 12:43 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
auzas neriskē! labāk bezglutēna miltus.


Auzas varot ēst. :)
13.09.2013 12:45 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Auzu miltus var nopirkt jau gatavus:
13.09.2013 12:56 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Paldies, meitenes, par ieteikumiem, receptēm un palīdzību. :)
Rīt mēģināšu salikt kaut ko kopā un tad jau redzēs, kas sanāks. :)
13.09.2013 13:03 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Nezinu, kas man beigās sanāks, jo izrādās, ka nevaru izmantot ne želatīnu, ne saldinātājus (pat ieteikto stēviju).
14.09.2013 18:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Želejīgumu var iegūt arī no agara (agars):

Agars ir augu izcelsmes recinātājs. To iegūst no dažādām jūras aļģēm, kuras aug Japāņu jūrā, Indijas okeānā, Baltajā jūrā un citās ziemeļu jūrās. Agara sastāvā ir 90% ogļhidrātu un 3% olbaltumvielu.

Agars izskatās kā spīdīgas caurspīdīgas lentītes vai plāksnītes puscentimetra platumā un līdz 30cm garumā. Tās ātri uzbriest aukstā ūdenī un izšķīst karstā ūdenī. Agaram piemīt augsta želējoša spēja. Tam nav ne smaržas, ne garšas, tāpēc galveno kārt to izmanto desertu un konditorejas izstrādājumu izgatavošanā.

Tā kā agars jeb agar-agar ir 100% augu valsts izcelsmes, tas ir ieteicams veģetāra dzīvesveida piekritējiem kā želatīna aizstājējs.

Vislabākais ir japāņu agars – ar to var pagatavot vieglu želeju izšķīdinot 1 daļu agara 300 daļās šķidruma, vai stingru – 1 daļu agara 100 daļās šķidruma.

Lietošana:

Iemērkt šķidrumā uz aptuveni 15 minūtēm, uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai un maisot izkausēt, līdz tas pilnībā izšķīdis. Šķidrums saželēs tiklīdz atdzisīs.
Agara želējošās īpašības var mazināt skāba vide, līdz ar to, želējot skābus produktus, tas ir jālieto vairāk.
Tāpat kā želatīns, agars „nemīl” dažādus augļus, piemēram, kivi, papaiju, ananāsus, persikus, mango, guavu un vīģes. Ja vēlaties izmantot želejas sastāvā kādus no šiem augļiem – labāk ir lietot konservētus, kas jau ir apstrādāti un nebojā agara želējošās īpašības.
14.09.2013 23:05 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
http://internet.bioteka.lv/index.php?dispatch=products.view&product_id=30305
Atvaino, ka nakts vidū :) Bet varbūt vēl noder info.
14.09.2013 23:07 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
57days - Paldies par linku, jo tieši šodien tik vakarā, kad vairāk nevajadzēja, noskaidroju, ko var lietot želatīna vietā, noteikti būs jānopērk. :)
Kūka tik nogaršota rīt, bildes nav, jo taisīju ar pannu apkārt, lai viss neizjūk, jo likās, ka citādāk būs ziepes. :) Bet labi ir tas, ka pamēģināju arī kēksiņus un sapratu apmēram, kā var uztaisīt mīklu. :)
14.09.2013 23:11 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Reizēm pats galvenais ir labs nodoms un cenšanās no sirds :)
Domāju, priecāsies, ka esi tā centusies!
14.09.2013 23:20 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Jautājums, tad mīklu tu vienkārši taisīji pilnīgi nesaldu?
Uz rauga bāzes? Kā uzrugšana gāja bez cukura?
Iedosi recepti?
14.09.2013 23:26 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
57days - Principā, šodien izmēģināju kādus 4 dažādus veidus. Vislabāk sanāca, kad olas centos aizstāt ar kartupeļu cieti nevis ar linsēklām, bet nākamreiz eksperimentēšu vēl mazliet. :)
Kā saldinātāju izmantoju banānus, bet arī, ja pārāk daudz, tas mīkla ir tāda ar "jēluma sajūtu".
Baigi jau nepūtās, bet izmantoju cepamo pulveri.

Kēksiņiem, man sanāca vislabākā mīkla un recepte apmēram šāda: 3 ēd.k. kartupeļu ciete, 2 ēd.k. eļļa, 2 tējk. cepamais pulveris, 2 glāzes turku zirņu miltu, 1 glāze kokosriekstu piena, 1 banāns, 1 nektarīns.

Domāju, ka liksies mazliet nesakarīga recepte, bet sanāca mīkla, man, protams, prasījās saldāku, bet nu tas nebija iespējams nekādīgi.

Nākamreiz mēģināšu turku zirņu miltus aizstāt ar cita veida miltiem.
14.09.2013 23:37 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits