Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jūsu garderobe

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Šodien man bija lielā skapja kārtošanas diena. Izgāzu ārā visu skapja saturu un tad sāku likt atpakaļ, kārtojot pa apģērbu kategorijām un aizvācot visu to, kas vairs nav interesants un aktuāls. Tagad skapis izskatās tīri ok, skatos tajā un domāju - it kā apģērba gabalu tur ir diezgan daudz. Bet tāda saskaņota apģērba idejas nemaz tik daudz nerodas. Varbūt pērku nepareizas drēbes?
Kas ir jūsu garderobē, kādas drēbes veido tās pamatu un kā jūs iepērkaties - iegādājaties apģērbu, kas uzreiz der ar kaut ko citu komplektā, vai vienkārši pērkat to, kas iepatīkas? Kādi kopumā ir jūsu skapja papildināšanas paradumi?

Vēl nesen man likās, ka manā skapī viss ar visu ir saskaņots. Bet šodien nonācu pie secinājuma, ka kombināciju idejas apsīkušas.
11.09.2013 20:47 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Vienu brīdi saņēmos un veicu ģenerāltīrīšanu skapī. Kopš tā laika vairāk uzmanību pievēršu pamatlietām un tiem piegriezumiem, kuri man piestāv. Manā skapī jābūt vismaz vieniem melniem un pieguļošiem džinsiem, baltam/melnam/pelēkam t-kreklam, brīvi krītošajām blūzēm un krekliem. Tālāk jau darbojas manas tā brīža iegribas.
11.09.2013 20:52 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Kādreiz pirku to, kas patika, bet tagad pērku to, kas gan patīk, gan arī tomēr ies klāt pārējiem apģērbiem.
Apskatot un uzmērot drēbes es vienmēr padomāju par to ar ko kopā varēšu vilkt vai ar ko kopā labi derēs. Un līdz ar to pēdējā laikā nav gadījies, ka būtu nopirkusi apģērbu, kam nav ko pievilkt klāt :)
11.09.2013 20:53 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Man tāāā gribētos sev izveidot jaunu garderobi... Bet man nav tās labās stila izjūtas un beigās attopos, uzģērbusi kaut ko pavisam parastu un neinteresantu. Es gribētu, lai manī mīt maziņš stilistiņš.
Par pirkšanu - es pērku to, kas iepatīkas, pēc tam piepērku klāt, ja mājās neko jēdzīgu kombinācijai neatrodu. Man pamatā ir dažas bikses, svārki un blūzītes (pavisam askētiskas fasona ziņā), kam klāt ir vai nu džemperīši vai žaketītes.
Man nepatīk ne šallītes, ne citi lieki aksesuāri, man patīk tīras formas, līnijas un krāsas. Kaut gan man ir arī puķainas kleitas, kuras karstās vasaras dienās arī uzvelku.
11.09.2013 20:53 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Nu, manas garderobes pamatā ir daži klasiski apģērba gabali, kas tad arī tiek kombinēti ar visu interesanto. Un kaudze visādu aksesuāru - kurpes, šalles, somas, rotaslietas.
Ar cepurēm ir tā, ka tās es tās īsti nemāku valkāt, tāpēc man to nav.
11.09.2013 20:54 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Man ir cita problēma šajā ziņā- skapis 80% ir ar vasaras drēbēm. Sēžu un domāju, kāda jēga bija pirkt tās 100 kleitas, no kurām labi ja neliela daļa ir piemērota rudenim vai ziemai :D Jāplāno man vairāk ziemas apģērba iegāde.
Runājot par saskaņošanu, man ir daži moto pie kuriem turos no lasītām modes atziņām. Pirmkārt, atceros dzelžaino likumu, kuram piekrītu- " seksīgs vai nu augšā vai apakšā", respektīvi, ja vilkšu dekoltē, nekādā gadījumā apakšā nebūs mini, ja, savukārt, būs īsāki svārki, augšā būs skaista blūze. Otrkārt, nekad nevilkšu sudrabu kopā ar zeltu. Man ļoti nepatīk. Ir redzēts, ka meitene nokārusies sudrabiem, bet kājās ar zelta rakstiem kurpes. Man tas neliekas skaisti, bet te jau gaumes jautājums:)
Cenšos mainīt savu stilu uz klasiskāku, jo tas vairāk ir mans. Sāku vairāk apzināties, ka labāk mazāk jauna apģērba, bet kvalitatīvs.
Šobrīd plānoju iegādāties tikai labu ziemas mēteli un tumšus apavus. Vēlos saskaņot mēteli ar apaviem un somu.
11.09.2013 20:56 |

Reitings 15092
Protams, gadās da''zādi spontāni pirkumi, bet pamatā visu spontāno un neierasto var piekombinēt basic lietām, kas ir skapī..

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
T-krekli, dzinsi, shorti un baikas. Kas tiirs, to arii velku. Jebkuraa kombinaacijaa iet kopaa. :D

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
pamats man ir dažādi džinsi, tā, lai tur ietilptu gan kaut kas neikdienišķāks, gan klasiskais variants, piemēram, tumši zilie džinsi, kurus kombinējot ar blūzīti un balerīnām, tas koptēls pavilks stipri uz klasisko, bet pie tām var arī pievilkt brīvā laika apavus un baiku, kas arī neizskatīsies slikti.. ir daudz blūzītes un jaciņas, vienkārši topi, ir melnā žaketīte, izmantoju lakatus un šallītes, kas bieži atsvaidzina koptēlu. nekad īsti nedomāju, ar ko skaņošu, jo laikam neko tik neparastu nav nācies nopirkt, lai pēctam nebūtu saskaņojams ar pārējo!
spēlējos ar krāsām un aksesuāriem, tas to vienkāršo apģērbu ļoti skaisti prot iznest!
galvenais, lai ir tas minimums - pāris bikses, pāris topi, blūzes, kāds džemperītis, jaciņa, žaketīte, svārciņi..
11.09.2013 20:59 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Censhos iepirkties taa, lai man skapii vienmeer atrastos klasiskas lietas (laba piegriezuma auduma bikses, taisnas dzhinsenes, ziimuljsvaarki, klasiska balta bluuze, parasta melna zhakete, oksfordkurpes, melnas laivinjas, parasti melni zaabaki, klasiska soma utt.,). Peec tam jau peerku, kas iekriit sirsninjaa un biezhi tos jociigos apgjeerba gabalus var sakombineet ar taam vienkaarshajaam lietaam. Lai gan man ir visaadas jociigaas lietas, kas neiet klaat nekam, kas man ir
11.09.2013 21:01 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
aa jaa, ar aksesuaariem probleemu nav, man ir paaris sudraba lietinju, un paaris rotaslietu no swarowski un swatch, taas paaris lietas lieku vienmeer ar visu. bizhuteerija man ir tikai sadaavinaata un to es lieku ljoti ljoti reti. Shalles, cepures nelieku, ar tiem aksesuaariem kaut kaa nespeeleejos, taapeec arii ir vieglaak visu saskanjot.
11.09.2013 21:05 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
man skapī ir pāris svārki, šorti, džinsi, kleitas, vienas bikses kas nav džinsi, auduma bikses īpaši nepatīk, tā pavairāk visādas maiciņas, topi, bet tie vairums ir siltam laikam, ir arī tādi parastie, ko var kombinēt ar visu ko, visos gadalaikos, nav man garu svārku, visi tikai īsie un arī kleitas. nejūtos tik veca, ka būtu jāvelk kautkas baigi pieklājīgs, knapi virs ceļa :D ir arī džemperi, jakas, itkā viskaukas ir, bet nav ko vilkt :D vēl ir tik daudz ko gribētos, bet grūti atrast to ideālo, ko esmu iedomājusies. aa ir arī viena blūze.
pērku to kas patīk, parasti pirms eju uz veikalu, jau apmēram zino ko meklēju, citreiz meklēju kaut ko konkrētam apģērbam kas jau ir, dažreiz kaut ko, ko esmu iedomājusies ka man vajag, dažreiz arī to kas iepatīkas un tad atkal meklēju ko pieskaņot tam ja nekā pašlaik nav.
11.09.2013 21:29 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Spontānu pirkumu man tik pat kā nav. Agrāk bija, bet tad sapratu, ka tas ir diezgan stulbi - kaut ko sapirkties un pēc tam secināt, ka nav ko pieskaņot, nav kur īsti to apģērba gabalu vilkt un vispār - ka pa to naudu varēja nopirkt normālāku drēbi, kas saskaņotos ar pārējām, kas jau ir skapī.
Man pamatu veido tumšas(pārsvarā tieši melnas) drēbes bez liekām detaļām un tad tumšas ar kaut kādām detaļām(izšuvums, interesants rotājums utt). Man nav kkādu viensezonu drēbju, kuras piemēram, nopērku, valkāju vienu vasaru un pēc tam iemetu stūrī, jo tjipa vairs nav stilīgas. Man gandrīz viss savā starpā kombinējas. Ir dažas ekstra lietas, kuras kombinējas tikai dažos komplektos, bet visas citas - savā starpā. Protams, ievērojot sezonas(ziemas jaka man nekombinējas ar vasaras svārkiem).
Man patīk izvērsties ar interesantām rotām un somām. Tas arī atsvaidzina komplektus, kas iepriekš jau bieži valkāti. Apģērbu izvēloties man ir vesels čeklists, kuram prātā izeju cauri :D Ja apģērbs visam atbilst, tad domāju par pirkšanu.
Taču, šobrīd gribu kādā nedēļas nogalē izrevidēt skapi un tad pamazām ieviest tajā vairāk vīrišķīgu un smagnēju lietu.
11.09.2013 21:41 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Pērku to,ko kas patīk uz pirkšanas brīdi. Neko neskaņoju... vrb tpc man nav ko vilkt nekad:D
11.09.2013 21:47 |

10 gadi
Reitings 6264
Reģ: 01.04.2009
Kādreiz iepirkos spontānāk un gadījās nopirkt lietas, kas patīk, bet savā starpā nekombinējas ne pēc krāsām, ne pēc stila, tad bija tā, ka šķita, ka nav, ko vilkt. Ar gadiem esmu iemācījusies saprast, kas man vajadzīgs un ko pieprasa vide (darbs), kurā atrodos, kā arī esmu sapratusi, kuri toņi ir manējie un tajos tad arī komplektēju savu garderobi. Bet līdz šim visma bija jāizaug :D
11.09.2013 21:48 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Par šo tēmu tieši nesen domāju. Ik pa laikam pārskatu sava skapja saturu un tieši pēdējā laikā bez žēlastības atlieku drēbes, ko neesmu vilkusi vismaz gadu, kas ir zaudējušas savu aktualitāti un kuras man vairāk nepatīk, nepiestāv jaunajam matu tonim. Paliek vieglāk- gan man, gan skapim. Pakaramos un vietu skapī vairs neaizņem bezjēdzīgi apģērba gabali un tieši pat tagad man ir sajūta, ka ir vairāk ko vilkt, vairāk redzu komplektus. Tuvākajā laikā plānoju iegādāties labas džinsas un melnu žaketi. Uzskatu, ka šīm lietām obligāti ir jābūt manā skapī. Iedvesmojos no Pinteresta, kā arī sekoju Instagram vairākām latviešu modelēm, kuru vienkāršais, bet elegantais stils man ļoti simpatizē. Pēdējā laikā esmu par tīru vienkāršību bez cakām, rišiņām utt.
11.09.2013 22:40 |

Reitings 1111
Jau kaut kad rakstīju līdzīgā diskusijā savas pārdomas par šo visu. :)

Kopš piedomāju, ko pērku, man vairs nekad nav bijis tā, ka nav, ko vilkt. Ir pamatlietas, kā jau šeit teica - klasiskās lietas, kas no modes neizies. Kvalitatīvi džinsi, ādas zābaki, ādas soma, melns ziemas mētelis, bēšīgs Burberry tipa trencis, balta blūze, žaketes. Lai ir arī kāda košāka blūze, trakāks t-krekls, bet jāpērk tā, lai uzreiz zini, ar ko vari vilkt kopā.

Tādēļ ideālas, manuprāt, ir ikdienas kleitas ar garām piedurknēm, kur nekas īsti nav jakombinē. :D
11.09.2013 23:15 |

Reitings 1111
Man arī palīdz tas, ka man nekad nav liekas naudas - par visiem pirkumiem domāju vismaz kādu nedēļu. Sākumā izdomāju, ko gribu, un tikai tad eju pa veikaliem meklēt.
Ļoti palīdzējis arī Pinterest. :)
11.09.2013 23:17 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
Es padomaju ko īsti man tajā brīdī vajag vai vajadzēs, aizeju uz humanu paskatos ko citas ņem pirmajās dienās, tad aptuven i saprotu, kas ir aktuāls, un padomāju vai tik tiešām to vilkšu. Gandrīz vienu mantu spontāni nopirku, bet tad padomāju, paskatījos, fiksi noliku atpakaļ esot jau pie kases, labi vien ka tā izdaŗīju.
11.09.2013 23:25 |

10 gadi
Reitings 755
Maijā pārcilāju savu skapi un izvācu visu lieko. Vasaraisākoties sapirku kleitas,svārkus, šortus, blūzes utt. Nesūdzējos kad nav ko vilkt.
Sākoties septembrim visas vasaras drēbes saliku kastē un izvācu no skapja un secinu, ka man nav ko vilkt. Puse no drēbēm, ko varētu vilkt rudens/ziemas periodā man vienkārši neder, jo pēc operācijas un tablešu rīšanas esmu apvēlusies. Tad nu man skapī ir tumši zili džinsi, pāris adīti džemperi, jakas. Nesen nopirku melnus, īsos rudens un garus, brūnus rudens zābakus. Tālāk plānoju nopirkt kādus 2 bikšu pārus, džemperus. Turpmāk iepērkoties pievērsīšu uzmanību, kas ar ko iet kopā.
11.09.2013 23:26 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Man ir tik daudz drebes, kuras pirku spontani, bet joprojam liekas, ka nevaru ne ar ko sakanot, bet mest ara zel. Ka lai sanemas?! Man pilna maja ar manam drebe:D
11.09.2013 23:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits