Gudrās galvas! Noderētu padoms,kā tikt galā ar situāciju klasē

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Labdien,cosmietes!

Tikko kā atgriezos no skolas un nu bļāviens,pilnīgi gribas kaut ko sākt dauzīt no dusmām.

Par šo situāciju - ievēroju jau to pagājušā gada beigās,tagad tas ir burtiski katru dienu.
Tātad,neesam liela klase,visas ir daiļā dzimuma pārstāves.

Dažām piemīt izteikta īpašība,ka,ja kas notiek,momentā pienāk pasaules gals,pašas pārstresojās un tik kladzina par savu vienu problēmu 20x no vietas. Ja klasē ir brītiņš klusuma - 2 sekundes nepaies,kā būs "nu jā,redz kā man sanāca (...) ak,kā man neveicas,ak es nabadzīte..."

Nu cik var! Galvenais jau,ka tās "problēmas" ir absolūti nesvarīgas,ja uz tām paskatās objektīvi. Cenšos izturēt līdz pēdējam,bet tagad jau vairs nesanāk un gadās pateikt aptuveni ko šādu - "labi,mēs jau pirmās 5x dzirdējām,kāpēc jāatkārto vēl 10x,laikam tikai gribi piesaistīt sev papildus uzmanību?"

Un tad tik saņemu pretī - "ārprāts,ko tu streso,kas tev par problēmu,ak dieeeevs!" Galvenais jau,ka pašas pārstresojas,izved citus no nerviem un pēc tam izliekas,ka viņām viss visu laiku ir bijis OK un tagad es tik te ceļot lieku brēku (kas,protams,nemaz nav mans nolūks,pēc dabas tādām lietām esmu daudz par mierīgu!)

Situācija nr.2 - pagriež visu pilnīgi otrādāk. Kaut vai šīsdienas piemērs,gadījās saruna par kādu konkrētu lietu,meitene 1 par to apstrīdēja meiteni 2,sākās tiešām asa vārdu apmaiņa,es gribēju labu un tikai pateicu - "meitenes,neizvediet taču viena otru no nerviem,nav ko strīdēties" un ko šīs abas divas pēkšņi saka? "Mēs jau nestrīdamies,kāpēc tu to visu uztver tik saasināti,jēziņ,ko tu streso!"

Es nevienā no šīm situācijām nestresoju,tikai izsaku savu viedokli,vai arī aizrādu,ja paliek nedaudz par daudz un allaž seko viens un tas pats arguments. (Tagad rakstot,gan jau,ka izklausās,ka esmu pārstresojusies,bet tik traki nav :D )

Kā pat viena pasniedzēja man reiz "deva padomu" - "nesaki neko,atzīsti,ka otram ir taisnība pat,ja tā nav un tādā veidā nebūs nekādu strīdu,būs viss kārtībā"
Bet cik es varu piekāpties? It īpaši situācijās,kad man tiešām,TIEŠĀM ir taisnība? Es vispār nesaprotu,kā skolotāja varēja pat sniegt šādu padomu,manuprāt,tas ir ļoti neobjektīvi.

Karoč,jūs jau padomāsiet,ka baigais sviests,bet es tiešām vairs nevaru to paturēt sevī,liekas,ka ātrāk vai vēlāk eksplodēšu no visa šī murga :D

Varbūt varat sniegt kādu padomu? Ko labāk teikt/neteikt šādos gadījumos? Kā gudrāk iziet no situācijas?

Tikai lūdzu neiesakiet man to visu vienkārši ignorēt,jo jau labu laiku tā arī darīju,bet tagad,kad reāli man kāpj uz galvas,tā vairāk vienkārši nevaru.
09.09.2013 16:19 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Kādus padomus gaidīji? Ka jācīnās par savu taisnību un jāiet stūrī izplūkties par katru ne tā pateiktu vārdu? :D Reizēm ir pat labi dzirdēt kā tas viss izskatās no malas un arī pašai uz to paraudzīties citādi. Žēl, ka nesagaidīji sev vēlamo atbildi. :)
09.09.2013 17:15 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Reizēm ir pat labi dzirdēt kā tas viss izskatās no malas un arī pašai uz to paraudzīties citādi

Kā jau teicu,es sapratu arī savu vainu,to es tagad tiešām atzīstu :)

Vienīgais nedaudz nepatīkami,ka tik daudzas nespēj iebraukt manā situācijā - es saprotu,ka varbūt tas viss arī šķiet bērnišķīgi,bet tajā pašā laikā, visas taču ir mācījušās vidusskolā,tā kā cerēju,ka sapratīs vismaz,par ko es runāju un neuzskatīs manu situāciju par kaut kādu anormāliju vai debīlismu,jo šādi jau droši vien gadās ne tikai man vienai. Bet tas tā :)
09.09.2013 17:20 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
njaa, šausmīgas tev tās problēmas
ha ha, apsmējos. Tev ir reālas tīņu problēmas.

+
09.09.2013 17:24 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Oj, mums tas bija arī pēc vidusskolas, kur daudzi bija arī normālā vecumā, ne vairs pusaudži. Nu saku - es personīgi ignorēju un pasmaidīju pie sevis par to visu. Kad konkrēti skanēja uzbrauciens manā virzienā, to pašu arī saņēma pretī, piemēram, par to, kādēļ man bijusi labāka atzīme nekā viņai, lai gan pati skandināja, ka bijusi klubiņā. Tā arī pateicu - jo daža laba mācījās nevis tusējās. Nu, kaut kā tā. Zinu kā tas ir, ka krīt uz nerviem tik ļoti, ka gribētos ar kurpi mest, bet jāsavaldās. Daudzas šeit, iespējams, bija otrā frontē - tādas kā meitenes, kuras tev nepatīk, tādēļ arī nesaprot, kas tur tāds. Es ļoti labi saprotu, bet neko gudrāku kā saglabāt pašcieņu un neņemt to visu tik ļoti pie sirds, ieteikt nevaru... Lai viņas vārās savā sulā, cilvēkiem ar interesantu dzīvi nav laika apspriest citus un aprunāt. :) nu - kaut kā tā. Izturību! ;)
09.09.2013 17:29 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Oj, mums tas bija arī pēc vidusskolas, kur daudzi bija arī normālā vecumā, ne vairs pusaudži.

+
Jā, daudzi tādi vienkārši ir. Es mācos (nevidusskolā) ar vienu, kura burtiski uzkliedza uz mani gaitenī, jo es pateicu kaut ko, viņasprāt, nepareizu par mācībām. Toreiz sava jau pirms tam sliktā noskaņojuma dēļ uzkliedzu pretī, bet uzreiz sapratu, ka tas bija ļoti emocionāli un visdrīzāk tieši sagādāja prieku. Tagad nekontaktējos un cenšos nebūt viņas klātbūtnē, jo viņa ir kaut kas līdzīgs autores aprakstītai situācijai, tikai vēl sliktāk - tur pastāv tikai viena taisnība un visi citi viedokļi ir nepareizie, turklāt uz nepareizajiem reāli agresīva attieksme ir.
09.09.2013 17:42 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Man izlasot situāciju tiešām liekas, ka autore ir tā, kura streso un tik nesvarīgas lietas ņem pie sirds.

Nu cik var! Galvenais jau,ka tās "problēmas" ir absolūti nesvarīgas,ja uz tām paskatās objektīvi.

++ pilnīgi to pašu var teikt par tavu "problēmu" ;)
09.09.2013 17:48 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Izlasot beidzot lidz galam ( jā, es atsāku 4x līdz saņēmos) es arī redzu,ka tu esi tā,kas perās un stresso. Tak atslābsti.
Skolotajas padoms bija labs, ja velme beigt kašķi vai iztikt bez tā. Ja gribas kaut ko atcirst preti un pateikt pedejo vārdu-aiziet.
Es to piekopju dzive. Tā vietā,lai ar putam uz lupām aizstāvētu to,ka tavas gleznas vai kas nu tur ir debešķīgi skaists, es atbildētu,ka tas ir gaumes jautājums.
Vrb viņai tiešam tavas gleznas nepatīk, nevajag censties piespiest viņai tām patikt. Viņa izteica viedokli. Ta ir tava problēma,ka neproti uzņemt kritiku, nevis viņas.
09.09.2013 17:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits