Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko darīt ar āboliem?

 
Reitings 98
Reģ: 29.01.2009
Labrīt meitenes! :)

No laukiem savesti milzum daudz dažādi āboli, bet manas idejas ir izsmeltas, nezinu ko lai no viņiem pagatavo.
Cepu 2 veidu ābolmaizes, vienus pašus ābolus cepeškrāsnī ar kanēli un cukuru.

Bet ko vēl?
09.09.2013 09:50 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Spied sulu!
09.09.2013 09:52 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Izvāri ievārījumu.
09.09.2013 09:53 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Padalies ar kaimiņiem! :)
09.09.2013 09:54 |
 
10 gadi
Reitings 1277
Reģ: 16.01.2013
ābolu biezenis, ievārījums, aizved kolēģiem
09.09.2013 09:54 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es beidzot no āboliem tiku vaļā :D vairākas reizes taisīju ābolkūkas, ābolu plātsmaizi, spiedu sulu, ēdu ceptus ar kanēli, ēdu svaigā veidā... un nesu kolēģiem ēst :D
09.09.2013 09:57 |
 
Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Mēs jau kādus gadus piecus ar paštaisītu sulu spiedi spiežam sulas. Super variants.
Vēl jau sanāk, protams, cept visādus raušus, kūkas utt. Un, protams, ābolu ievārījums. Man šķiet, ka āboli + kanēlis ir debešķīgs salikums.
09.09.2013 10:23 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Ābolpīrāgs.
09.09.2013 10:25 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Baaah, man tas pats tikai plusā vēl nenormāli bumbieru kalni :D
Cepu pīrāgus, vāru kompotu, spiežam sulas, taisu ābolu-bumbieru-brūkleņu džemu. Gatavojos garai ziemai :)
09.09.2013 10:31 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Žēl, ka es nevaru uzcept ābolmaizi, nav cepeškrāsns :)
09.09.2013 10:34 |
 
Reitings 98
Reģ: 29.01.2009
Paldies par idejām.
Varbūt kāda padalīsies ar savu ābolmaizes/ ābolu pīrāga recepti?
Tās divas, ko es cepu, jau apnikušas.
09.09.2013 10:35 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es taisītu ābolu biezeni ziemai. ņamma.
09.09.2013 10:38 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Var ķīseli izvārīt, cepeškrāsnī izcept, agrāk cepām, bez cukura, vnk. plikus ābolus.
09.09.2013 15:25 |
 
10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Man arī ābolu netrūkts. Bet, dzīvojot Rīgā dzīvoklī, man īsti nav tādas vēsās vietas, kur uz ziemu tos sataisītos labumus uzglabāt... :(
09.09.2013 15:38 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man arī ābolu netrūkts. Bet, dzīvojot Rīgā dzīvoklī, man īsti nav tādas vēsās vietas, kur uz ziemu tos sataisītos labumus uzglabāt...


Man Rīgā stāvēja vienkārši sienas skapī, netālu no radiatoriem. Nekas nenotika. Pat 2 gadus ir stāvējis ievārījums.
09.09.2013 15:46 |
 
10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Man Rīgā stāvēja vienkārši sienas skapī, netālu no radiatoriem. Nekas nenotika. Pat 2 gadus ir stāvējis ievārījums.


Ja? Hmm.. tad varbūt nekas traks nav, ja neuzglabāšu tieši pagrabu vēsumā.
09.09.2013 15:47 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Un laukos arī stāv sienas skapī. UN virtuvē visu ziemu tiek kurināta plīts, bet nekas ar tiem ievārījumiem/ kompotiem nenotiek.
09.09.2013 15:49 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Aabolus nomizo, sagriez un liec kraasnii cepties. Kad ir izshkiidushi, tad njem aaraa un pagaidi, lai mazliet atdziest. Pa to laiku saputo olu baltumus, peec tam puto klaat tos aabolus. Sanaak kaut kas loodziigs uzpuutenim, ljoti garshiigi. Proporcija bija apmeeram pilna panna ar aaboliem ar mini kaudziiti un 5 olu baltumi

Ja nezini, kur likt dzeltenumus, tad var uztaisiit meerciiti tam putojumam. Kaartiigi samaisi olu dzeltenumus, pienu, cukuru un vanilju. Liec uz leenas uguns, lai sildaas. Pirms uzmet burbuljus njem nost un ik pa laikam pamaisi, kameer nedaudz atdziest, lai neveidojas pleeve.
09.09.2013 15:57 |
 
Reitings 1243
Reģ: 29.01.2009
Man ir tikai viena ābele, bet nu nekādi netieku galā ar tiem āboliem. Kas līdz šim ir izdarīts? :

* ēsti svaigi
* ēsti krāsnī cepti ar cukuru un kanēli + vaniļas mērce
* ābolkūkas
* ābolu zapte ar kanēli ziemai
* ābolu un iebiezinātā piena zapte
* spiesta sula
* spiesta sula, no kuras pagatavots vīns
* sadots radiem, kolēģiem
* kompots

bet āboli mazāk nepaliek :D
09.09.2013 15:57 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
V''el var padalīties ar cosmo meietenēm vai mēģināt pārdot :D
09.09.2013 15:59 |
 
Reitings 134
Reģ: 05.06.2013
Mana garšīgākā plātsmaize ir tapusi pēc šīs receptes!

http://www.receptes.lv/receptes/abolu-platsmaize-ar-drumstalam/

Un priekšniekiem arī garšo :D
09.09.2013 16:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits