juutos nozheelojami

Reitings 80
Reģ: 09.03.2013
esmu resna un riju... visu muuzhu,pusaudzhu gadus un veel tagad (man ir 24 g) mocos... vienmeer esmu bijusi apaljiiga bet peedeejos gadus no apaljiigas esmu kljuvusi par blaakji...nekljuvu taada dienas laikaa, bet visus paardziivojumus "apeedu",peec dabas esmu nosleegta, klusa, neesmu aktiiva,netuseejos,vairaak seezhu maajaas lasu graamatu un skatos kaadas filmas...
dieetas esmu meegjinaajusi,kad biju siikaaka, peedeejos gadus katru dienu censhos pieveersties veseliigam dziivesveidam, visus uztura pamatpricnipus zinu, max.3 dienas esmu notureejusies eesdama normaalaas devaas, bet tad noraujos un atkal paarrijos...un ir sirdsapzinjas paarmetumi... sveru 110kg un ja svarrigi,tad 1.69 gara, bet tas svars ir daudz par daudz... ir pat gruutaak pa trepeem kaapt, aktiivaak kusteeties..arii pie tiem pashiem dietologiem riigaa buuts... esmu dzirdeejusi gan atbalstu, gan kritiku par to,ka nepietiekama man taa veelme notieveet... sagruzos un atkal vieniigais risinaajums ir eediens...
nekaadus ieteikumus un uzmundrinaajumus negaidu..gribeeju izkratiit sirdi..par to,ka ciinos un nav speeciigs raksturs. speeciigs raksturs man nav ne tikai pret eeshanu,bet pret visaam lietaam dziivee cilveekiem arii nemaaku atteikt...
06.09.2013 21:20 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man loti patika Daktera komentaars!
07.09.2013 16:51 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Nu, nē, nē, nē. beidziet tač kultivēt šo uzskatu:

Atļaušos nepiekrist, domāju, ka nemainītos tieši nekas. 30 min pastaiga ir ~2,5 km un ~100 kcal, kas ir nekas, ja ēd daudz un jiftīgi.

Tādas frāzes tikai liek atmest ar roku, jo cilvēkiem ir tendence gribēt visu un uzreiz, tā vietā lai sāktu ar mazumiņu. Tas pats te ir izskanējis par riteņbraukšanu - ka nav jau jēgas 20 min lēnā tempā pavizināties. Cilvēkam, kurš nav fiziski, IR jēga gan sākt nedaudz vairāk staigāt, gan atrast citus kustību veidus.
07.09.2013 16:56 |

Reitings 16208
Es domaaju ,ka pats labaakais ieteikums sajaa visaa ,eest biezi un mazas porcijas!Daudz staigat ,ja nepatiik sports.Buut loti aiznemtai ar citaam lietaam-taa ,ka nav iisti pat laika domaat par to eesanu!
07.09.2013 17:07 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Man gan jāsaka, ka Daktera komentārs nepatika, jo ir vienkārši ''blah blah blah'' no šīs sērijas: ''Kā tu atļaujies sūdzēties, ka pelni minimālo, ja ir cilvēki, kuri nepelna neko un kuriem nekā nav? Kā tu atļaujies teikt, ka negribi ēst to, kas tev negaršo, ja Āfrikā cilvēkiem vispār nav nekā, ko ēst?''. Nu kāds reāli meitenei, kurai ir grūtības nomest svaru (dēļ acīmredzamiem psiholoģiskiem iemesliem - emociju un sajūtu ''apēšanas'') ir sakars ar aklu cilvēku, kurš iemācījies gleznot? Lieliski esi informēts, ka zaudējot vienu no maņām, citas kļūst spēcīgākas (tas par to, kāpēc varēja iemācīties) - šīm divām situācijām nav NEKĀ kopīga. Manuprāt, pilnīgi bezvērtīga sava veida moralizēšana. Jebkuram saprātīgi domājošam cilvēkam (par tādu tiešām biju uzskatījusi Dakteri, tāpēc jūtos pārsteigta nedaudz) ir skaidrs, ka ne visi cilvēki ir spējīgi uz vienādām lietām un tas, ka akls cilvēks var iemācīties gleznot, nebūt nenozīmē, ka es pēkšņi varu kļūt par fizikas ģēniju, arī ja ļoti, ļoti ĻOTI to gribētu. Arī ''necieņa'' pret šo meiteni, manuprāt, ir nevietā - tu par viņu neko nezini, lai varētu necienīt tikai tāpēc, ka viņai ir liekais svars. Un par, šķiet, Dominikas komentāru - ir cilvēki, uz kuriem iedarbojās tikai šāds, savā veidā skarbs stimuls, bet ir cilvēki, kuriem šādi komentāri liek justies vēl sliktāk un kuri savā atkarībā (šajā gadījumā ēdienā) ieslīgst arvien dziļāk - apburtais loks. Kopumā šķiet, ka meitenei būtu jāvēršas pie psihologa vai psihoterapeita, kas palīdzētu sakārtot pasaules redzējumu, sakārtot savu iekšējo pasauli un veidu kā viņa cīnās ar stresu, emocijām un ikdienas rūpēm. Atvainojos par palagu :D bet pati esmu saskārusies ar cilvēkiem, kuriem ir dažāda veida atkarības, esmu ar tādiem strādājusi un dažas šeit pieminētās lietas likās pilnīgi netaisnas un nevietā :)
07.09.2013 17:08 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Liene, es tev piekrītu. Bet no otras puses, es tomēr uzskatu, ka 100 kg uz 164 cm (apmēram mans augums uz apmēram 2x vairāk meitenes, ja salīdzina ar mani) - tāds svars organismam ir "neveselīgāk", nekā kārtiņa margarīna uz desmaizes.

Taisnība :) Bet nu es tikai vēlējos pateikt, ka margarīns nav nekas labs. Tad jau vispār labāk iztikt bez pavalga.
07.09.2013 17:12 |

Reitings 16208
Hone-ir gadiijumi,kad cilveeku nevajag zeelot ,bet ir jaasaka -meegini un izdosies!Es arii esmu saskaarusies ar cilveekiem,kuri ir strauji pieneemusies svaraa ,sist viniem uz pleca,ka tas ir ok - ir nevietaa!Viniem ir jaapasaka skaidri un gaisi-sanemies!
07.09.2013 17:15 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Emmanuelle es tev pilnīgi piekrītu, man šķiet, ka nedaudz pārprati manis teikto :) Cilvēki ir dažādi un arī reaģē citādāk uz dažādiem stimuliem - viens veids ir motivēt ar ''es ticu, ka tev izdosies, tu to vari'', cits ir norādīt uz to, ko cilvēks jau ir sasniedzis un iedrošināt, ka tu jau esi sasniedzis to un to, tev izdosies arī šis, tad ''spītības izsaukšana'' un ceturtais populārākais bija manis pieminētais ''pacel savu resno pakaļu un ej kaut ko dari'' veids. Kamēr neesam iepazinuši cilvēku un nezinām, kura veida emocionālie stimuli uz viņu darbojas, jābūt ļoti piesardzīgam ar 3. un 4. veida ''izteicieniem'', jo bieži vien cilvēki, kuriem tajā brīdī ir kādas grūtības šādus paņēmienus uztver ļoti saasināt un izjūt vēl lielāku bezspēcību un skumjas, kas liek krist vēl dziļāk (pieļauju, ka autore jau tāpat sevi nosoda, un dzirdot vēl ''saņemies, resnā cūka'', utt. justos vēl sliktāk, un būtu vēl lielāks iemesls apēst negatīvās emocijas). Tāpat kā par spītības izsaukšanu -ja es, piemēram, sāku lietot alkoholu, pati sevi jau par to nosodu un kāds man vēl pasaka ka ''nu protams, ka tu jau nevari atmest, visi zin, ka tu to nekad neizdarīsi'', es jutīšos vēl sliktāk un sākšu dzert vairāk, lai aizmirstu emocijas par to, ka man tuvi cilvēki man netic, savukārt citiem cilvēkiem (kuri nav nosacītā krīzes stadijā'' šāds stimuls liekas daudz efektīvāks nekā ''es tev ticu, zinu, ka tu vari to izdarīt'', jo ieslēdzas tāds ''ak tā? Tu domā, ka es nevaru? es tev tūlīt pierādīšu pretējo'' variants. Cilvēks noteikti ir jāmotivē, jāpalīdz atrast sevī spēki un resursi, jo resursi sev palīdzēt ir katram, tikai jāatrod pareizā pieeja cilvēkam :)
07.09.2013 17:29 |

Reitings 16208
Hone-pilniigi piekriitu tev,ka jaamaak pateikt taktiski-tas nu gan,jo parasti sie cilveeki ir loti jutiigi!Liekas,jo vairaak uztraucas,paardziivo,jo vairaak eed un viss veejaa!
07.09.2013 17:46 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Nu labi, atvainojos :D Paijāsim visus, kas pakustina kaut mazo pirkstiņu, turpina ēst kā ēduši un priecāsimies par neesošiem rezultātiem :D
07.09.2013 17:48 |

Reitings 16208
Parfait-man liekas,ka siem cilveekiem tas trakaakais ir "norausanaas no keedes".Iztur kaadu laicinu un tad atkal kaada dzimsanas diena,kaadas citas viesiibas ar lielu eesanu un viss "aiziet juurinaa"!
Ir jaasanem sevi rokaas ar domu-es jutiisos labaak un izskatiisos labaak,ja neediisu to un to...!Tas vareetu buut taads saakums,mazs soliitis uz prieksu!
07.09.2013 17:54 |

Reitings 541
Parfait, šis nu šoreiz no Tevis nevietā ... Ne par ēšanu, bet par kustību.

Cik Tu sver? 55 kg? Nu, tad paņem sev uz pleciem tikpat smagu kartupeļu maisu (sanāks tieši autores svars) un brašā tempā nostaigā tās 30 min... Domāju, ka daudz kas liksies savādāks.
07.09.2013 17:56 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Parfait, beidz pārspīlēt. Tā kā mazs bērns, goda vārds!

Hone, labi teikts, it īpaši par motivācijas veicināšanu.
07.09.2013 17:58 |

10 gadi
Reitings 5929
Emmanuelle, es piekrītu! Un nedrīkst sevi iegrožot ar domu - neko garšīgu vairs neēdīšu. Jāiemāca sevi visu sabalansēt. Man šķiet lielā daļā šādu gadījumu ir jāsāk ar psihologu/psihoterapeitu, lai saved galvu kārtībā, lai palīdz nodefinēt priekš sevis motivāciju, problēmu utt. Konkrēti šajā emociju apēšanas gadījumā ir mazs sakars ar stipru vai vāju raksturu, tā ir psiholoģiska rakstura problēma, nevis rakstura vājums. Ņemot vērā esošo situāciju, ja meitene sāks staigāt tās 30 min un neredzēs nekādus rezultātus, viņa vispār var pazaudēt jebkādu motivāciju censties, tieši tāpēc, manuprāt, ir būtiski sākt pamazām, bet pamatīgi ARĪ ar ēšanu.
07.09.2013 18:00 |

10 gadi
Reitings 5929
ligavina, bet nav par to runa!!! Protams, staigāt IR labi un fiziskas aktivitātes vajag pamazām, bet šajā gadījumā tas nedos meitenei svara zudumu! Nu ir jābalansē ar ēdienu lai ar kādu sportu nodarbotos.
Jūs goda vārds lasāt tikai to, ko gribat izlasīt, nevis to, kas ir rakstīts.
07.09.2013 18:01 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es piekrītu Parfait..
Protams, ir jāstaigā.. tas ir labākais kustības veids ko uzsākt! Bet.. ja pēc 30 min pastaigas svaigā gaisā tiks apēsta pica (jo svaigs gaiss, pastaiga tomēr rosina apetīti).. tad liela jēga no tā nebūs.
Tad, kad sevi ierobežo ēšanā.. pastaigas ir ļoti noderīgas, lai izvēdinātu galvu (staigājot neēdīs).. + papildus kaloriju zudums.

Diemžēl, ja sāk tā ļoti pakāpeniski un ar mazumiņu.. tad tas nedod ātri rezultātus.. un personai, kurai jau tā ir motivācijas problēmas, tas tikai novedīs pie tā, ka atmetis kārtējo reizi ar roku..
07.09.2013 18:15 |

Reitings 541
Parfait, šajā forumā regulāri figurē tāda "ja nevari visu, tad nav jēgas" attieksme, mana reakcija uz Tavu komentāru ir saistīta ar ilgākā laika periodā lasīto.

Ir jēga gan noiet lieku kilometru, gan piebērt vienu karoti mazāk cukura pie tējas.

100 liekas kalorijas dienā pēc 7 nedēļām rezultējas liekā kilogramā. Un tas pats otrādāk. Ok, šis nav tas gadījums, bet man bez kalkulatora nudien slinkums rēķināt lielākus ciparus.

Bet - autorei - visu maziem soļiem. Neviens neuzkāpj Everestā pa taisno no dīvāna.
07.09.2013 18:18 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Esmu saticis, redzējis cilvēkus, kuri ne no kā sasniedz brīnumus. Galu galā klīnikā arī pietiekami daudz ko redzēt.

Autorei - iepriekš teiktais nav jāuztver kā uzbrauciens. Man nepatīk žēlināt, jo no tā nav jēgas. Ilglaicīgi rezultāti būs tikai un vienīgi tad, ja sapratīsi, ka Tevī pašā ir spēks visu mainīt.
24 gadi... kad Tev vēl būs 24 gadi? Kad vēl būsi jauna? Vecums nav aiz kalniem. Baudi dzīvi un mīli sevi!
07.09.2013 19:31 |

10 gadi
Reitings 88
Reģ: 06.09.2013
Ar sodu un ābolu etiķi var notievēt! Ir pieredze. Bet arī kā kurš organisms pieņem! Man un draudzenei ne kāda vaina(it īpaši pēc bērna),bet citām kunģis sāk mocīt...!
07.09.2013 19:39 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
varbuut jaaiziet shovakar pastaigaa..

Un ko mainis tava sivakara pastaiga?
Pastaiga var mainīt ļoti daudz ko,cilvēkam ar tik lielu lieko svaru uzreiz mesties milzīgā skrējienā nav vēlams.

iesaku tev sākt ar ēdienkartes maiņu,nekādā gadijumā nebadojies. Ēd mazas porcijas,bet biežāk(kaut vai kefīru padzer ik pa 3-4h,ja netiec kaut ko apēst). Īpaši arī niesaku aizrauties ar našķošanos ar augļiem tur tomēr arī ir cukurs. Ļoti daudzām lietām var atrast alternatīvas,piemēram,baltos rīsus aizstāj ar brūnajiem,makaronus ar pilngraudu makaroniem utt. Grauz burkānus starp ēdienreizēm,dzer daudz šķidrumu.

Fiziskās atktivitātes attīsti lēnām,sāc ar pastaigu vakaros,kādu stundu vienkārši pastaigājies,ja nav ar ko,tad uzliec mūziku telefonā vai mp3,klausies un staigā apkārt(tikai nevazājies pa tumsu :D). Ja ir parks vai kāds stadions,tavā pilsētā,ej pavingro,tikai nepārforsē,vienkārši izvingrini kājas,noteikti nedari neko drastisku sākumā,tā tu tikai sabojās savu organismu un tas nav tā vērts.
Nesen redzēju apaļīgu meiteni sportojam,nopriecājos,ka cilvēks nebaidās to 1kārt darīt cilvēkos 2kārt vispār darīt kaut ko lietas labā.

Starpcitu pirmais solis jau tev ir sperts-problēmas apzināšanās.

Tev noteikti arī vajag sakārtot galvu,ja ir kāda tuva draudzene,runā ar viņu,ja nav draudzene,varbūt ir kāds cits tuvs cilvēks,noteikti parunājies,jautā padomu,bet galvenais vajag izteikt savu problēmu.

Vēlu veiksmi.
07.09.2013 19:45 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ar sodu un ābolu etiķi var notievēt! Ir pieredze. Bet arī kā kurš organisms pieņem! Man un draudzenei ne kāda vaina(it īpaši pēc bērna),bet citām kunģis sāk mocīt...!
Nekādā gadijumā neklausies šādos padomos un nemaz nemēģini tādus piekopt.
07.09.2013 19:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits