Kurš vairāk dara attiecībās?

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Sveikas!

Pēdējā laikā nemitīgi kašķi ilgus gadus esošajās attiecībās. Nevēlos pazaudēt to cilvēku, jo ļoti mīlu, bet nezinu ko iesākt. Problēma tāda, ka es jūtos tā, ka daru vairāk mūsu attiecībās un reizēm pat neredzu jēgu no tām, paliekot kopā vien tāpēc, ka mīlu.
Es nezinu, varbūt es pārspīlēju, bet pēdējā laikā kaitina viss - tas, ka mani nekā nepārsteidz, nepalutina, ka es daru vairāk mājas darbus, ka atnākot mājās pēc darba viņš sēž pie TV vai datora, ka man ir jāizdomā, ko foršu padarīt weekendos, ka man ir jāizrāda lielāka inciatīva visam, ka strīdu laikā 80% gadījumu man viss jānogludina un jārod ceļš salīgumam utt. Runāju ar viņu par to, viņam liekas, ka man viss ir slikti un viņam apnicis, ka viņu nemitīgi pataisu par slikto, jo uzskata, ka nav tā, ka neko nedara. Ok, reizēm aizdomājos, ka varbūt tiešām nenovērtēju daudz ko, un, ka man 'vienmēr ir par maz, ar to, ko otrs dara. Ok, kas varētu būt labs - viņš man iz uzticīgs, apkārt nevazājas, netusē, nav slikto ieradumu, ir mīļš pret mani, ikdienā rūpējas kādreiz, uztaisot vakariņas, atbraucot pretī pēc darba utt.
Pati, es, manuprāt, ļoti cenšos - gan domājot aktivitātes mums, gan bieži pārsteidzot viņu ar visādiem sīkumiem un romantiskām lietām. Ok, vienreiz viņš arī, kad biju dušā, iededzināja svecītes un bija romantisks vakars, bet tas arī viss. Labi, pus gada laikā esmu saņēmusi 2 reizes pa rozei tāpat vien. Bet man gribas vairāk. Liekas, ka citām ir kafija gultā, ziedu pušķi, vešana ceļojumos, vakariņās utt, bet man nekā, viss vairāk jāizdomā man un reizēm nejūtos , kā sieviete, ka mani nepalutina. Un tie kašķi nāk ārā paši no sevis, ka es 3h varu savā brivaja laikaa taisit viņam nelielu pārsteigumu, bet viņš pēc darba vienmēr sis 3h pavada pie TV vai datora.. Un liekas, ka arī nedēļas nogales tiktu pavadītas mājās, ja es vienmēr kaut ko neizdomātu.

Kā ir jūsu attiecībās? Nav sajūta, ka otra puse sevi kopumā mazāk iegulda attiecībās? ( visādās ziņās un kopumā skatoties ) ?
04.09.2013 10:51 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Man ir parastais darba laiks 9 - 6iem vakarā. Mājās esmu kaut kur pēc 7iem. Tad mazliet atvelku elpu, un tad man ir daudz darbu pie datora, tāpēc no kādiem 9iem līdz pusnaktij esmu pie kompja. Un pēc tam jau tiešam neko negribas, jo jāceļas 6os jau.
04.09.2013 11:54 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
kordelia, tavs vīrietis nav tāds uzvilkts utt.? manējais vienmēr ir uzvilcies, ja mājās bardaks, nav vakariņu... nav tad pat jēga neko prasīt un dāvanas varu negaidīt :D
04.09.2013 12:04 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
man arī ir sajūta, ka es daru vairāk :( Pēc darba skrienu uz veikalu, pēc veikala pie plīts, pēc plīts škrobēju māju, pēc tam mazgāju traukus un vēl pirms gulētieišanas taisu kādu masāžu vai ko tādu(bet pēdējā laikā neko negribu mīļot, jo jūtos kā vergs :D ) Man ir ļoti maz laika sev, bet cenšos to pamazām atrast :)
Šodien sirsniņā prieks, jo vīrietis apsolījās visu saprikt, pagatavot un man atliks tikai kāju pār kāju pārlikt :))
04.09.2013 12:07 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
kordelia
bet ko ēd tavs vīrietis? viņš pats sev kko gatavo? viņu bardaks netraucē?
Manu draugu tracina bardaks, bet viņš piedalās sakopšanā, ēst gatavošanā, mazgāšanā, ja redz, ka es netieku galā. Ja es vnk sēžu un skatos TV, bet izlietne pilna, viņš burkšķēs pusi vakara, bet aizies un nomazgās traukus... :D es reizēm to izmantoju :D
04.09.2013 12:07 |

Reitings 445
Reģ: 05.02.2009
Izlasīju visus komentārus un aizdomājos..

Nav mums attiecībās pavadīti ne 7, ne 5 gadi, taču man ir svarīgi just, ka abi tajās iegulda +/- vienādi. Kopsummā mani ļoti apmierina mūsu attiecības, ne viņš mani zāģē par neizdarītiem dabriem, ne es viņu. Pārsvarā viņš pats atcerās par praktiskajām lietām, kas jāizdara (jāsalabo tekoša poda skalojamā kaste, jānomaina veļasmašīna utt.).
Dažreiz jau uznāk kaut kāds uzmanības trūkums, tad arī palieku kašķīga (esmu lauva, vajag daudz uzmanības :D ), bet pa lielam viss ir forši. Māju tīram abi, bieži kopā, ēst gatavojam kopā, viss līdzsvarā :D

Nesen bija piemērs.

Zinību dienā līdz vēlai naktij gāza lietus, man darbs bija līdz 21:00. Mīļais mazliet pirms beidz darbu. 21 es vēl rušinos ar papīriem darbā, viņš zvana un jautā, cikos būšu mājās. Atbildu, ka ap 10 vakarā, jo autobuss agrāk neiet. Viņš pasaka, ka gaidīs mani mājās. Beidzām sarunu, un es sāku pie sevis lamāties par to, ka varēja taču padomāt par mani un atbraukt pakaļ, ārā tik tumšs un nesmuks (viņam ir auto, man nē).. Nu neko, nospļāvos, turpināju strādāt. Priekšnieks, kurš + vēl nav vienaldzīgs pret mani, vēl tā jauki piedāvājās aizvest mani mājās, vienu brīdi jau pavīdēja doma, ka varbūt piekrist arī, pēcāk pārdomāju. Iznāku laukā no darba, un tur viņš, mans foršais un gādīgais! (l) Biju ļoti priecīga, bišku nokaunējos, ka domās viņu kārtīgi nolamāju :D
04.09.2013 12:12 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
man ļoti patīk teiciens, ka vīrietis ir ģimenes galva, bet sieviete - sirds. Pēc tāda principa pa lielam notiek arī mūsu attiecībās - vīrietis vairāk atbildīgs par praktiskām lietām, mājas iekārtošanu, dažādiem pirkumiem, es - par pasākumiem, kur, kā pavadīsim brīvdienas, uz kādu teātra izrādi, filmu aiziesim. Kopumā, manuprāt, lutinam viens otru vienādi.
Man šķiet, tev mazāk jāskatās uz citiem un jātic visam, ko raksta cosmo. Vīrieši nav nemaz tik romantiski, lai visu laiku domātu kaut kādus utji utji utml. Novērtē, ka viņš tev aizbrauc pakaļ ar mašīnu, sagatavo vakariņas, man šķiet, tā arī ir sava veida lutināšana un jūtu izrādīšana,
04.09.2013 12:16 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Manējais pat sveces man nav iededzis, kur vēl puķes dāvīnāt, kad nav jubileja vai izlaidums. :D

Taču esmu to sen pieņēmusi - zinu, ka viņam līdz romantiķim kā līdz saulei, drīzāk man nāktu smiekli, ja viņš veidotu baigo romantiku, jo man to tēlošanu nevajag.

Tomēr tas nenozīmē, ka vīrietis attiecībās neko nedara, dara - viņš mīl mani un to izrāda savādāk - nopērk veikalā, ko vēlos, cenšas nopirkt man dārzeņus un augļus, lai gan pats tos neēd un nezina kādus veikalā īsti izvēlēties, 2 gadus braukāja man vakaros uz skolu pakaļ, vēl tagad brauc, kad tiekos ar draudzenēm, salabo mājās kaut vai to pašu podu, ja nojucis. Parasti taisu ēst es, bet ir reizes, kad viņš vai kopā, arī māju šad un tad tīram kopā.

Ne es, ne viņš nav ideāli, drīzāk mums briesmīgi raksturi, bet esam tā viens otru pieņēmuši, ka strīdi ir maz, un mums tulīt 6 gadi kopā, bet paliek tikai labāk.

Ieteiktu otru pieņemt tādu kāds viņš ir, un negaidīt pretī to, ko nevari no otra saņemt, jo vienkārši viņš tāds nav. ;)
04.09.2013 12:27 |

Reitings 14
Reģ: 04.09.2013
Tieši tādēļ arī izšķīrāmies, jo šķita, ka dara pārāk maz, ir atslābis un pārāk labi iekārtojies. Zāģēju, zāģēju, kamēr dazāģēju, viņam apnika... Tagad pašai sāp sirds un kožu pirkstos, jo principā viss bija kārtībā, ja varētu, tad pagrieztu laiku atpakaļ
Bija muļķīgi domāt, ka ar savu zāģēšanu kaut ko vērsīšu par labu un viņš mainīsies, rezultāts ir tāds kā ir, diemžēl
04.09.2013 12:43 |

Reitings 623
Reģ: 26.01.2013
neizlasiju visu tekstu jo slinkums bet
sac ar to , beidz domat ka tu dari vairak, logiski ka chalis nemazgas velju un netiris maju, jo vins tomer dara viriesu darbu,tu tak masinu neremontesi? vns varetu pareize est pagatavot vai piemeram traukus nomazgat, bet ja vins par sataisit skapiti nemak nu tad ar tadu nav jegas dzivot. es nekad neesmu par to domaju un iedomajusies ka es daru vairak un vins mazak,par tadiemsikumiem nav brinums ka tev ar vinju tur ta sanacis
04.09.2013 12:45 |

10 gadi
Reitings 1368
Mirdza, protams, ka viņš nav ar mani apmierināts. Jau sen ir pateicis, ka es kā sieviete nekam nederu. Tāpēc arī neprec... :(

Riry, viņš paēd pa dienu pusdienas ēstuvē. Tāpat kā es darbā paēdu ārpus biroja. Vakarā kāds kaut ko paņem no ledusskapja, nu tā. Ne, nu tad kad es tomēr kaut ko pagatavoju, tad jau ir ko ēst un abi paēdam.

Bet nu es nevaru katru dienu atļauties taisīt ēst, pat ik pārdienas nē. Šodien piemēram, būšu mājās pēc 10iem vakarā. Nu kādas tur vēl vakariņas vai mājas kārtošana? Lielākais sasniegums būs, ja nomazgāšos :)
04.09.2013 13:36 |

10 gadi
Reitings 1368
Riry, viņu tracina bardaks. Dažreiz pats sasparojas, iztīra māju, un tad staigā pukstēdams, kā pārstrādājies un pārmet man, ka es neko nedaru. Kad es tomēr saņemos un izdaru, nekad viņam nepārmetu, ka viņš nedara.

Nu mums viss ir tā uz robežas. Ja kāds saņemas, tad izdara. Bet tā ikdienā pilnīgs haoss... Laikam tapēc arī tādas attiecības
04.09.2013 13:38 |

10 gadi
Reitings 386
Reģ: 26.08.2009
Iepriekšējās attiecībās es biju tā kas skrien, domā, ko ēdīsim vakariņās, viss pakārtots puisim un nebija brīnums, ka pēc laika tas apnika un es jutos kā izspiests citrons.
Tagad jau pus otru gadu esmu ar cilvēku, kurš pats sevi paēdina :) nomazgā traukus, iztīra māju, sanācis tā, ka viņam mazāk tagad darba un viņš vairāk ir mājās. Bet viņam nav problēmas izdarīt kaut kādas lietas, ko lūdzu un man pat reizēm liekas, ka padaudz jau paližos. Arī mēdzu par ziediem atgādināt, jo liekas ka par maz. Laikam jau vienkārši nevajag salīdzināt, jo tām kurām nes ziedus un liekas visādi citādi apčubina, realitātē nemaz tik brīnišķīgi viss nav.
04.09.2013 13:54 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
protams, ka viņš nav ar mani apmierināts. Jau sen ir pateicis, ka es kā sieviete nekam nederu. Tāpēc arī neprec...

Es nekad nesapratīšu, ka jūs varat būt kopā, ja abi lielākoties esat neapmierināti šajās attiecībās.
04.09.2013 13:57 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man jau liekās ka tu pati tās attiecības tā ievērsi vai pat ai kopā ka tagad puisis pieradis pie tādas nīkšanas mājās un viņam ir labi, bet tu atkal kā tik dzirdi ko jauku tavām draudzenēm viņu puiši ir izdarijuši tā saniknojies ka tev tā nav. Bet tu neņem vērā ka varūt tās draudzenes pašas savas attiecības tā ar ievērsa lai viņām būtu tā kā ir.(varbūt nav tik traki, bet principu saprati)
Vienkārši puisis mazliet izlaidies ir. Varbūt ar tev vajadzētu atturēties no tiem mīļajiem mirklīšiem lai varbūt viņš ar piekāpjas un saprot ka viņam tas patīk un ka tu ar tādus vēlies.

Vai ar vienkārši izrunājieties par to, bez strīdiem un kā cilvēki, nenosodot pārāk viens otru.
Un nevajag teikt ka tu vairāk dari nekā viņš, pat ja tā ir, tas ir aizvainojoši un cilvēks tad tieši vairāk strīdēties jo tā ir aizsardzības sistēma.
04.09.2013 14:05 |

10 gadi
Reitings 1368
Anny, es jau visiem saku, ka mūsu attiecības ir kaut kāds fenomens :D Es nevaru atbildēt uz tavu jautājumu. Nu man nav atbildes :D

Mums tieši nesen bija viena atklāta un interesanta saruna, kur mēs abi atzinām, ka neesam viens otram piemēroti. Mums nav absolūti NEKĀ kopīga. Mēs esam dažādi kā personības, pēc uzskatiem, principiem, mērķiem, pēc visa! Viņš nav tāds vīrietis, kādu es gribu. Un es neesmu tāda sieviete, ko viņam vajag. Vienīgais, kas mums kopīgs, tas, ka milam viens otram... Kā protam ;)

Beeet.... mēs kopā esam jau teju 10 gadus! Un pamest viens otru nevaram. Nu nevaram un viss. Tā nu mēs laikam nomocīsim visu dzīvo kopā :D
04.09.2013 14:06 |

Reitings 107
Reģ: 05.08.2013
kad tu stasti par savam attiecibam man liekas ka tu stasti par mani:-D
man ir tiesi tas pats atsciriba ir tada ka es visu domaju bet vins nekad neko negrib vis ir vienkarsi ir vis apnicis!!!
liekas ka musu lielaka dala viriesu nesaprot ka sievietei vienmer vajag uzmanibu, ziedus un romantiku.
reizem pad domaju vai vins vispar mani mil!!!
04.09.2013 14:06 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Man vienmēr kordelia likusies trollene, tieši viņas attiecību peripētiju dēļ.
04.09.2013 14:07 |

10 gadi
Reitings 1368
Kaut kas no troļļa manī noteikti ir
04.09.2013 14:10 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Kā ir jūsu attiecībās? Nav sajūta, ka otra puse sevi kopumā mazāk iegulda attiecībās? ( visādās ziņās un kopumā skatoties ) ?

Atbilde ir vienkārša, nevajag attiecību sākumā izlaist vīrieti un visu laiku darīt visus darbus, lai sevi parādītu no labākās puses, pēc tam top šādas diskusijas.
Es jau no paša sākuma nostādīju fakta priekšā, ka kalpone nebūšu un savas zeķes pats var izmazgāt, (jāsaprot pārnestā nozīmē) . Rezultātā visi mājas darbi tiek dalīti uz pusēm, vakariņas gatavojam kopā. Nav problēmu, vīrietis apmierināts un es arī. Protams, nav tā, ka visu ar nazi pārgriež brālīgi uz pusēm, reizēm viens iztīra dzīvokli, otrs pagatavo, bet slinkot pie TV es noteikti neļauju, un tas nav arī iegājies. Padara visus darbiņus un tad notiek slinkošana, kā kurš to vēlas.
Jā, romantika varētu būt vairāk, bet ja vīrietis nav no dabas tāds vai nav bērnībā tas ielikts, tad neko darīt, jāpriecājas par tiem mazajiem romantikas plūdiem, kas savu reizi uznāk.
Par strīdiem, es esmu tā, kas mācās atvainoties, ja esmu vainīga, parasti uzmetu čummu un piktojos uz otru pusīti, lai gan pie strīda esmu bijusi vainīga es. (tipiskas sievietes gājiens) :D Bet neviens jau nav perfekts.
04.09.2013 14:15 |

Reitings 858
Reģ: 08.05.2011
Manuprāt, tas ir vienkārši tāds vīriešu tipāžs :) Mans ex-draugs man arī nebija mega romantiskais, toties šī brīža nes brokastis gultā ar ziediem, sagaida ar skaisti dekorētām vakariņam, šampis, vanna ar ziedlapiņām utt.
Ja mīli, tad pieņem kāds ir, nevar no otra izspiest to, kāds viņs nav ;)
04.09.2013 14:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits