MANDARĪNU-ĀBOLU - BIEZPIENA DESERTS
Sastāvdaļas:
Vājpiena biezpiens 150gr,
Jogurts bez piedevām 30 gr (2 ēdamkarotes),
1 ābols,
1 mandarīns,
Vaniļa.
Visas sastāvdaļas sablenderējam...:)
Uzturvērtība 100 gr:
KIVI UN JOGURTA DESERTS
Sastāvdaļas:
200 gr kivi (gatavs, mīksts, ja tas vēl ciets patur verdošā ūdenī-tad labāk saželēs)
2 glāzes ābolu sulas (svaigi spiestas),
50 gr želatīna,
120 gr jogurts bez piedevām.
Kivi nomizot, sagriezt mazos gabaliņos un salikt glāzēs. Izspiesto ābolu sulu izfiltrēt caur marlīti, lai nebūtu biezumi. Vienā glāzē ābolu sulas iejaukt želatīnu. Otru sulas glāzi uzvārīt. Pievienot uzbriedušo želatīnu, lai tas pilnībā izkūst. Pusi sulas sajaukt ar kivi un saliet pa glāzēm. Nolikt glāzes ar želeju slīpumā ledusskapī (aukstumā), lai saželē. Otru pusi sulas sajaukt ar jogurtu. Glāzes ar saželējušo kivi nolikt taisni, saliet atlikušo jogurta masu un ielikt vēlreiz ledusskapī, lai saželē otra deserta pusīte.