Ko darītu tu?

Reitings 84
Reģ: 20.08.2013
Dzīvojam kopā ar draugu un viņa vecākiem privātmājā...viņa mammai ir 4 suņi viens viņas mīlulis vācu aitu suns garspalvainais Kurš pa dienu ir ārā un naktī iekša guļ ar viņu vienā istabā un nesatiek ar pārējiem suņiem... viens kas ārā dzīvo aiz nožogojuma, trešais mazs sunītis... ceturtais kuram ir 19 gadi un nomoka naktīs, jo rej! un pluss viņam ir audzējs :( ,kurš vismaz 2x ned plīst un asiņo pa visu māju... ak meitenes un vienīgā kas šajā mājā tīra esmu es! Pat nemaz nepārspīlējot.. Esmu mēģinājusi līmēt lapiņas visur nomazgā aiz sevis traukus... nenāc iekšā ar apaviem... bet tas viss darbojas uz vienu dienu. :(
Jā zinu varētu iet citur dzīvot, bet finanses vēl pagaidām neļauj...
Man dzīvnieki patīk, bet šis viss spalvas smiltis pluss tagad suns kuram plīst audzējs ir par traku... un atsakās iemidzināt drauga mamma.

Uznāca man bēdīgais...gribas izskratīt sirdi esmu piekususi tīrit visu laiku, bet netīriba arī nevaru...
01.09.2013 13:54 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
oj tas audzējs ir ļoti liels apmēram 15cm diametrā un viņam vēl tādi izaugumi virsū.. nu nav patīkami...

Jūtu līdzi. Tas varētu būt nabadziņam ļoti nepatīkami.
01.09.2013 16:08 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Kurā galā tu dzīvo?
01.09.2013 16:08 |

Reitings 10509
Atbildi privāti.
01.09.2013 16:09 |

Reitings 84
Laikam jau tā nedrīkstētu teikt, bet nu būtu labāk ja viņam ja plīstu tad tā galvenā artērija,jo es ar mammu runāju(ārste) teica ka tā būs vis nesāpīgājā nāve ļoti viegla...
es jau neko neteiktu,bet ja tev no rīta jāceļas agri uz darbu un naktīs jāceļas, jo viņš gaudo un rej.. ir nepatīkami gan mums gan noteikti arī viņam
01.09.2013 16:10 |

Reitings 84
Zīle --- uzrakstīju tev
01.09.2013 16:13 |

Reitings 1062
Ja plīsīs galvenā artētija un augonis ir uz viņas un vaļējs, tad tev mājās būs milzu asiņu peļķe.

Visnesāpīgākā nāve ir miega zāles + morfijs sirdī.

Bet par cūcīgo apkārtni, pieliec pie darba večus, gan tēvu gan draugu. Pasaki, ka nebūs vakariņu, vai kautkā(ko tu tagad dari), ja piemēram, viņi neiznesīs miskasti, vai neizstaidzinās suņus, vai vēl ko neizdarīs. Vienkārši, sadaliet darbus, lai visiem ir vienlīdzīgi. Protams, ja kāds strādā visu dienu un cits tikai pusi, tad sadaliet godīgi.
01.09.2013 16:13 |

Reitings 84
Nu arī tad kad plīst viņš pats tur kaut kādi bumbuļi tad arī nav diez ko maz... bet nu ,protams,galvenā paliek galvenā...
a nav kāda tablete kaut kas ko iebarot un viņš iemieg?
01.09.2013 16:16 |

Reitings 84
up
01.09.2013 16:19 |

Reitings 1062
Nē nu vispirms ir šprice skaustā, tad morfijs sirdī. Vismaz tā līdz šim bijis suņiem.
01.09.2013 16:33 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Tās, kuras iesaka nogalināt SVEŠU suni, - jūs esat galīgi slimas! Manam vectēvam bija suns, kurš mīlēja tikai savu saimnieku, citiem, pat pārējiem ģimenes locekļiem, nemaz nerunājot par kaimiņiem, viņš bija pats neciešamākais suns, kurš rēja un varēja iekost. Vienu dienu viņu noindēja - speciāli noindēja. Te ir vienalga - dzīvnieks ir labs vai ļauns pret citiem, vesels vai slims, svarīgākais ir tas, ka jālemj ir dzīvnieka SAIMNIEKAM. Ļaunu vēlēt ir ļoti slikti, tāpēc es to nedarīšu - bet, ja jūs esat tik ledainas attiecībā uz dzīvniekiem, varat iedomāties, kā būtu, ja jūsu meitu nogalinātu kāds cits, svešs cilvēks iebarotu kādu tabletīti tikai tāpēc, ka, viņaprāt, jūsu meitai nav jādzīvo. Te nav runa par dzīvošanas principu, te ir runa par to, ka SVEŠS cilvēks NAV tiesīgs lemt tādas lietas.

Jā, riktīgi sacepos par šo tēmu.
01.09.2013 16:42 |

Reitings 870
Reģ: 16.01.2013
Pat nezinu,ko es darītu tavā vietā. Par suņa iemidzināšanu man ir jāpiekrīt Margo. Ja drauga mamma nepiekrīt,tātad nedrīkst nogalināt suni.
Laikam jau tev vajag nopietni runāt ar visiem,kuri dzīvo kopā ar tevi un izskaidrot to,cik grūti ir tev vienai visu tīrīt un ka viņiem ir tev jāpalīdz.Runā,runā un vēlreiz runā,ja vēlies ko sasniegt.
01.09.2013 16:46 |

Reitings 1062
Margo, bet padomā otrādi. Sunim ir audzējs(un te nerunā par labu, niknu, vai vēl kādu suni) 15cm, neciešamas sāpes(gaudo, mokās), asiņošana,nevar pastaigāt 19 gadi un saimnieks neliekas ne zinis. Iedomājies, savu vectēva suni šādā situācijā, kā tu rīkotos, ja vectēvs teiktu, viņam viss labi, nekas slikts, lai turpina mocīties(tas var būt no dienām līdz gadiem, atkarīgs no sirds spēka).

kur ir cilvēcības robeža>?

Un ledaina es esmu pret dzīvnieku mocītajiem, vai tiem, kas nerīkojas ,lai mainītu kādu aspektu.
Ja suni velētos iemidzināt tikai un vienīgi ,jo grūti kopt, es būtu pret, bet ja suns mokās, tās ir reālas dzīvniekam sāpes, es esmu par. Jo cilvēka egoismam(vēlmei paturēt suni, nevēlēšanās izlemt likteni, slinkumam) un stulbumam(nespējai izvērtēt situācijas aspektus un nopietnību), nav robežu.
01.09.2013 16:53 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Tu uzskati, ka autore to darītu cilvēcības vadīta, ka viņai žēl sunīša? Pārlasi viņas tekstu:
ceturtais kuram ir 19 gadi un nomoka naktīs, jo rej

,kurš vismaz 2x ned plīst un asiņo pa visu māju... ak meitenes un vienīgā kas šajā mājā tīra esmu es!

Man dzīvnieki patīk, bet šis viss spalvas smiltis pluss tagad suns kuram plīst audzējs ir par traku...

un pluss viņai ir liels suns kuram spalva krīt un sanes tās smiltis iekšā

Viss, kas viņai interesē, ir savs ego, sava uzkundzēšanās svešā mājā. Viņa neiemidzinātu suni, jo viņam sāp, bet jo apnicis tīrīt aiz veca suņa. Kas būs nākamais? Iemidzinās suni, kam krīt spalva, lai nebūtu jātīra, bet iemeslu minēs - jo viņš
nesatiek ar pārējiem suņiem
?

Fakts ir tāds, ka ģimenē neviens nedomā par suņa sāpēm - ne autore, ne saimniece. Taču lemt, vai domāt par suņa sāpēm, ir tiesīga tikai un vienīgi saimniece. Un punkts. Tāda barbariska jums tā domāšana - varat paņemt jebko, kas nepieder jums, un rīkoties savu vēlmju vadīti.
01.09.2013 17:02 |

Reitings 1062
Pirmkārt, tekstu sagraizīt un sev vēlamā interpretācijā izkārtot mēs katrs varam. + par to, bet tas nemaina lietas būtību fakts/problēma,kas jārisina(kā jau minēju)vecs, asiņojošs ar audzēju suns, kurš mocās, par kuru visiem nospļauties.

Otrkārt, autore ir uzrakstījusi ātri, lai neieslīgtu gari, divas savas problēmas kopā-suns + netīra māja.

Un treškārt, es tevi saprotu, un vel vairāk tavu nostādni. Tu esi piedzīvojusi sev tuviem cilvēkiem, ļoti netaisnīgu rīcību(tava vectēva suns), tāpēc saprotu, ka tavus uzskatus nav iespējams mainīt.
Par to, cik objektīvs ir mans vai tavs viedoklis, var spriest citi.

Tātad tīri teorētiski, mums pat nebūtu jēgas vairāk diskutēt par labo un slikto šajā jautājumā.
Jauku tev dienu.
:)
01.09.2013 17:12 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Tā ir sveša māja un sveša dzīve, sveša tāpēc, ka Jūs esat pāris, kurš dzīvo ne kopīgajā miteklī, bet pie viņa vecākiem, (vecāku izveidotā ligzdā, kur haosā ir labi kā ir) nebojājiet viņiem garstāvokli uz vecumdienām. Par suņa veselību būtu kopīgi jārunā, nevis tāpēc, ka, redz, jākopj, bet tāpēc, ka suns izjūt sāpes. No vienas puses, jā, iespējams skats nav no labākajiem, no otras puses, svešā mājā labāk izrādīt cieņu gan pret saimniekiem, gan pret viņu kārtību mājā.
01.09.2013 19:27 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
īsāk sakot, gribēju pateikt, ka vienā mājā nevar būt divas saimnieces.
01.09.2013 19:34 |

Reitings 10509
Varbūt var uzzvanīt uz http://kavet.lv/ un pakonsultēties. Viņi sniedz konsultācijas arī pa telefonu.
Tā kā suņa saimņiece ir izadrījusi izvēli suni nenopotēt, tad varbūt sunim var izrakstīt kādas pretsāpju zāles. Lai tās mocības viņam ir mazākas.
02.09.2013 09:15 |

Reitings 10509
02.09.2013 09:21 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Misscuty,

Tu esi baigais malacis, ka vispār uzņemies tādas mājas rūpes visu mājas iedzīvotāju vietā, BET teikšu Tev godīgi, ne par ko neuzņemtos mājās tīrību (vadoties pēc tā ko esi rakstījusi) un lēmumu pieņēmšanu, kamēr man nebūtu gredzens pirkstā, pavisam godīgi!
02.09.2013 09:29 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Es no tās mājas izvāktos ,,,tev nav savu vecāku māju? Un neuzkoptu ,lai paši tā dzivo.....
02.09.2013 09:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits