kazas+ grozinvakars

Reitings 210
Reģ: 07.08.2012
Sveikas
lieta tada ka sanema ielugumu uz kazam! bet divaini bija tas ka piebilde bija tada ka liidz janem grozins! :D

ka tas tagat saucas ekonomija vai krize?
31.08.2013 21:03 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Tipiski latvietim...vajag rosolu, kotletes un pilnu galdu, citādāk tie nav svētki,ja nedod rīt tā,ka pogas pušu sprāgst.

+
Personīgi man arī tie ir svētki, vismaz svinīga sajūta, ja tieku uz svētkiem uzaicināta, attiecīgi arī uzpošos un sagādāju dāvanu un tādas lietas. Nez, varbūt līdz šim man visi cilvēki bijuši tuvi un mīļi, kuriem nav žēl svētkus padarīt košākus un tajā brīdī neskaitīt, cik naudas izdodu un par cik lielu summu mani tur paēdina, nekalkulēju, cik izdevīgi vispār tur bija ierasties.

Ja arī šajā gadījumā pāris izdomājis pa lēto izšmaukt no lielajām mielasta izmaksām? Vai tad galvenais nav būt klāt, justies īpašam, ka viņi vēlējās, lai tu būtu tur klāt viņu lielajā dienā? Paši vien ēdīs sanesto, atņemt taču netaisās.

Labi, tiešām labi, ka man tādu draugu nav.
31.08.2013 22:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
s eju septembra vidū arī uz kāzām, bet tā būs tāda kā ballīte- zālājs, telts un riktīgā folkgrupa, kas spēlēs līdz rīta gaiļiem. Līdzi ņemam groziņus un čilā atzīmēsim svētkus visi kopā.
Super, bet septembra vidus?????? telti tada tak auksti bus, tagad jau naktis ara ļoti vēsi.
31.08.2013 22:24 |

Reitings 881
Nu dejojot auksti nebūs. iedzers tēju, pasēdēs pie ugunskura un miera vējos viss. Galvenais, lai āra nav jāguļ :D
31.08.2013 22:32 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Marchixa, neticeshu,ka piemeram 50 cilveki ir supertuvi draugi.nu neticu un viss.tados gadijumos nem uz masu kaa saka.grib lielas kaazas un izshmaukt ar galdu. Tas jaaskataas no cilvekiem protams.kaa jau mineju,koleges gadijumaa tie bija tiesi tadi cilveki.
31.08.2013 22:32 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
the_one, 50 cilvēki nav daudz, ja abiem vairāk radu nekā tikai mamma un tētis, daudz nāk ar otrām pusītēm ....
31.08.2013 22:35 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Bet droši vien Preiļos lauķi tā dara.

Lexyyy, kāpēc uzreiz Preiļos, Latgalē? Vrbt tas ir Lažas pagastā (tajā, kas pie Liepājas)? :D :D

Droši vien Tev nav ne mazākās nojausmas, kādi cilvēki ir Latgalē (dāsni, viesmīlīgi u.t.t.), tāpēc nevajag kā kas, tā uzreiz Latgali pieminēt. Esmu bijusi vairākās kāzās Latgalē, tāpēc tas šķiet, nepareizi ;)
31.08.2013 22:36 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Nevarētu būt tā, ka jaunais pāris to bija domājis tā, ka dāvanas nevajag, bet vajag nest tikai groziņu? Nesen biju uz dzimšanas dienu, kur dāvanas vietā vajadzēja nest groziņu.
31.08.2013 22:39 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Marchixa, neticeshu,ka piemeram 50 cilveki ir supertuvi draugi.nu neticu un viss.tados gadijumos nem uz masu kaa saka.

the_one, šis nu gan bija aprobežoti. Man ir ļoti daudz radu un ar visiem ir ļoti labs kontakts. Kad es vienu dienu piesēdos un parēķināju, cik liels būtu tas skaits no manas puses, aicinot tikai tuvākos, tas bija nedaudz virs 40, iekļaujot šajā skaitā tikai 2 labākās draudzenes.
31.08.2013 22:45 |

Reitings 485
Es butu prieciga iepriecinat savus draugus ar kadu no sirds gatavotu kuku vai kadam interesantam uzkodam!!! :)) Plus vel, nemot vera,ka tas ir kazas,tad vajag izdomat grozinam kadu iipasu noformejumu... :)
31.08.2013 22:46 |

Reitings 7743
Nu, man jau vienalga - tici vai netici, bet, ja, piemēram, ir liela ģimene, man draudzene ir viena no 8 bērniem ģimenē, katram otra pusīte, kāds bērns, vēl tantes, onkuļi, māsīcas, kaimiņi, draugi, viņiem citreiz pasēdēšanas laukos izvēršas par normālu pasākumu ap 100 cilvēkiem. :D Nu nav tiešām daudz tie 50 cilvēki. Jāņos, nu, nākošajā rītā pēc līgošanas, bijām aizbraukuši uz vienu lauku māju, kur arī tuvākie radi pulcējas tādā savējo lokā, es saskaitīju 37 cilvēkus bez mums, pa ceļam redzējām kā 3 pilnas mašīnas ar cilvēkiem jau aizbrauca.

Nē, es nestrīdos, ka tiešām ir cilvēki, kuri šādi mēģina iztikt bez maksas par mielastu. Ja cilvēki zināmi, tad jau apmēram vajadzētu nojaust, vai tiešām tā arī būs, ka ēdīsi to, ko aiznesīsi un nekas cits nav ieplānots. Tas esot Amerikā populārs lēto kāzu variants, cik lasīju. :D Ja tie man būtu labi zināmi, tuvi draugi utt., jā - es ietu un priecātos, vienalga, vai vēl ko dos vai nē. Bet, ja es nojaustu, ka esmu uzaicināta, lai vairāk uzkodu un dāvanu būtu, tad neietu. Šaujamo pie galvas neviens taču netur.
31.08.2013 22:46 |

Reitings 7743
Atcerējos kā drauga paziņa precējās, abi tādi interesanti cilvēki, pierunāja, lai draugs par liecinieku iet, pēc tam lūdzās, lai mani ņem līdzi, lai kāzās vairāk cilvēku būtu. :D Pat dāvanu nevajagot, lai tik mani atvedot (lieki piebilst, ka nevienu no viņiem savā mūžā redzējusi neesmu? :D ) un nē - mielasts viesu namā un viss kā pieklājas, bet cilvēku trūkstot. :D
31.08.2013 22:52 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
ka tas tagat saucas ekonomija vai krize?

Kas tās par bomžu kāzām??

Tas ir ielūgums būt lieciniekam tam, kā divi cilvēki sola viens otram darīt otru tik pat laimīgu līdz mūža galam, nevis uz kotlešu balli.
Jā, latvietim ir pierasts, ka jābūt pārkrautam galdam, bet esmu pati bijusi gan uz groziņu kāzām, gan uz kāzām, kur galda vispār nebija. Par pēdējām esmu tiešām priecīga, ka man vispār bija tas gods tajās būt. Svarīgi ir cilvēki un notikums, nevis galds.
Tām, kas raksta komentārus par galda svarīgumu, varu ieteikt uz kāzām vispār nekad neiet, jo gan jau salātos sāls būs par maz un šampis par saldu/skābu. Un ja līgavai kleita nav no Versache, tad jau arī droši vien kāzas labāk nemaz nesvinēt, ne?
31.08.2013 22:53 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nu, nezinu... Tas ir tas pats, kas aicināt uz dzimšanas dienu un prasīt, lai cilvēki ņem līdzi groziņus. Es vēl pieņemu, ka alkoholu varētu lūgt viesiem iegādāties pašiem vai arī organizēt maksas bāru, ja pāris ir nedzērāji. Bet pārtiku? Protams, ne jau viesi tur izēsties dodas, bet gan sveikt jauno pāri. Tomēr jāatceras, ka tās nav viesu svinības, bet gan jaunā pāra. Viņiem tas ir vajadzīgs, viesiem nav vajadzīgas viņu precības un visa atzīmēšana. Tad jāsarakstās un jāuztaisa mājas viesības, kā es, piemēram, darītu, ja man nebūtu naudas kāzām, bet dikti gribētos precēties.

Domāju, ka uz tādām kāzām neietu.
31.08.2013 22:58 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Un ja līgavai kleita nav no Versache, tad jau arī droši vien kāzas labāk nemaz nesvinēt, ne?

:)
31.08.2013 22:59 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Veel vairak parspilet nevareji?kapec tadas galejibas?
31.08.2013 23:00 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tas joprojām saucas ielūgums uz kāzām. Tādām kāzām, kādas izplānojis pāris, kurš precas. Varbūt viņi taisa pikniku? Vai kko brīvā stilā? Katrā gadījumā, ja ir tik lielas problēmas - var taču atteikties un paziņot, ka neieradīsies.

Tas ir ielūgums būt lieciniekam tam, kā divi cilvēki sola viens otram darīt otru tik pat laimīgu līdz mūža galam, nevis uz kotlešu balli.

Savā ziņā piekrītu šim, jo man bieži vien sāk likties, ka daļai vispār kāzas svarīgi apmeklēt, jo tur varēs pierīties un piedzerties pa velti. Un ja ir kkas savādāk, tad uzreiz - skopuļi, gnīdas, grib ekonomēt un visus badā turēt utt.
31.08.2013 23:02 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2013
Reiz mana klasesbiedrene kādā 3.klasē aicināja uz dz.dienu un ielūgumā bija rakstīts - p.s. dāvanu nē lētāk kā 2 lati (par summu isti neatceros) :D
31.08.2013 23:02 |

Reitings 881
:D :D :D
31.08.2013 23:04 |

Reitings 2224
Nu tā kā man pašai pēc nepilna gada kāzas, tad es te labprāt izteikšu savu "nepareizo" viedokli.
Es piekrītu meitenēm, kas tas nav korekti no ciemiņiem prasīt dāvānu un groziņu. Ja tiešām rūpētu šo cilvēku klātbūtne, tad ielūgumā netiktu nekas minēts par groziņu+ vel dāvanu. Saprastu vel, ja rakstītu, ka taupības nolūkos (vai mazā budžeta dēļ) laprāt dāvanas vietā vēlētos, lai ciemiņš nāk ar groziņu, jo savas dzīves skaistākajā dienā vēlas dalīties ar saiviem draugiem, radiem, utt. Tas parādītu to, ka cilvēkam tiešām neinteresē tās dāvana un tādas kāzas uz kurām tā teikt uzdzīvoties uz citu rēķina, bet gan tas, ka visi ir kopā.

Tas jau ir tā kā no varianta, kad visi savācās uz kādu pasākumu, kur pats ēd un dzer to ko paņēmis līdzi, bet jubilāram vel dāvanu nes :D
Piedodiet, bet nu nav tas īsti normāli.
Man nekad pat prātā nekas tāds neienāktu.
31.08.2013 23:04 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nav spiesta lieta iet uz kāzām, ja negribas (jaunais pāris nav tiešām tuvi un mīļi cilvēki, bet gan radi, ko satiek reizi 5os gados). Neviens to ļaunā neņems. Labāk ir neiet, nekā iet ar nepatiku.

Kā jau diskusijā redzams, ir kam groziņi šķiet pieņemams variants, un ir, kam ne. Bet pēc tēmas kā tādas saprotu, ka neba nu tava labākā draudzene precas.
31.08.2013 23:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits