Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Garneles

 
Reitings 807
Reģ: 20.04.2010
Kā vienkārši un garšīgi pagatavot garneles? Kādā mērcē? Kopā ar ko? Mazās, ne tīģergarneles

Nekad neesmu gatavojusi, gugle dod PAR DAUDZ atbilžu :D
27.08.2013 10:49 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Mazās, manuprāt, ir ļoti piemērotas lietošanai krēmzupās. Pēc blenderēšanas iemetu iekšā, lai izsilst.
Vēl esmu likusi klāt rīsiem. Rīsi+garneles+zaļie zirnīši+ dažādas garšvielas
27.08.2013 10:51 |
 
Reitings 807
Reģ: 20.04.2010
Par krēmzupu lieliska doma! :) paldies!
man laikam patiktu arī ar makaroniem.. bet ko likt klāt mērcītei? saldo krējumu?
27.08.2013 10:53 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Var sacept ar čilli un ķiplokiem+sojas mērci.
27.08.2013 10:53 |
 
Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Apcep sīpolus + ķiploku. Met iekšā garneles. Bišķ apbrūnē, uzber virsū sakapātas dillītes. Pasniedz uz spageti vai kā savādāk. Pa virsu nedaudz izspied citronu. Vuaļa.
Tādā pašā veidā garneles var pievienot rīsiem.
Vai arī pagatavot paeļju.
27.08.2013 10:53 |
 
Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Man ļoti garšo vienkārši apcept un pievienot kādu no šīm mērcēm - http://www.cenuklubs.lv/iveikals/susi_pagatavosanai/Sojas_merce_salda_Stir_fry.html

Un kopā ar rīsiem vai nūdelēm. Pie garnelēm var pievienot arī dārzeņus. ņamm.

Tikai žēl, ka LV manuprāt normālas garneles nevar dabūt :(
27.08.2013 10:55 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Krēmzupas vislabākā kombinācija, ko esmu atklājusi: ķirbju krēmzupa (ķirbis + kādi 2-3 kartupeļi un burkāni) ar čili un tām garnelītēm pa vidu.
Ā, un kausētais siers arī - garšas pastiprināšanai var ņemt ar garnelēm.
27.08.2013 10:56 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Var sacept vnk ar ķiplokiem olīveļļā un pievienot kādiem salātiem.
Ja otrajā ēdienā, tad man garšo tagliatelle vai kādi citi makaroni ar mērcīti, kurā ir lasis, garneles, saldais krējums un zaļumi, garšvielas.
Vēl var laša - garneļu zupu taisīt.
27.08.2013 10:56 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mazās garneles jeb shrimp ir labas zupās un salātos, ar pastu man garšo tikai gadījuma, ja ir pilns velšu komplekts.
Vislābākā kombinācija man ir tomātu un paprikas biezzupa ar uzsildītām garnelēm vīnā ar picīti olīveļļas kopā ar zaļumiem.
27.08.2013 11:04 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
es garneles vienkārši mazliet apcepu (ar garšvielām un zaļumiņiem) un tad pasniedzu kopā ar makaroniem un ķīnas saldskābo mērcīti - bija mums vienu laiku baigais bums :)
27.08.2013 11:07 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vislābākā kombinācija man ir tomātu un paprikas biezzupa ar uzsildītām garnelēm vīnā ar picīti olīveļļas kopā ar zaļumiem.

Mmm! Vari uzrakstīt sīkāku pagatavošanas recepti?
27.08.2013 11:10 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Garneles taisa tikai draugs. Uzmet uz pannas, aplej ar citrona sulu drusku, zivs garšvielas un citronpipari..
pilnīgi siekalas saskrēja :D
Mums ļoti garšo šitā- savāra makaronus. Uz pannas uzmet nolobītas garneles, apcep ar sāli, pēcāk garnelēm pielej saldo krējumu un tad visu samačkā kopā- makaronus, garneļu mērci....tāda ņamma...
27.08.2013 11:11 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
womankind,

biezzupa kā vienmēr: gan paprika, gan tomāti tiek noblanšēti, tiek pievienotas dažādas garšvielas pēc patikas, cukuru šai reizē vairs nevajaga, jo sezonas tomāti paši par sevi ir saldi, ja gribas krēmīgāku konsistenci var pievienot vai nu saldo krējumu nedaudz vai arī kādu naturālo jogurtu, bet nepārspīlējot un uzsilda.
Uz pannas mazliet eļļā apcep shrimpus un pievieno pavisam nedaudz baltvīnu (viss uz sajūtām), beigās pievieno sāli un zaļumus, protams svaigi malti pipari.
Uz zupas virmas uzklāj pagatavotās garneles un voilā, vari pasniegt ar grauzdiņiem, vēl man patīk mazliet pesto pa virsu uzpilināt :)
27.08.2013 11:23 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
DIO, es gribu un tagad! :D
27.08.2013 11:27 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
DIO, Paldies, un kā ar izejvielu daudzumiem - tomāti, paprika? Proporcija vienādās daļās?
27.08.2013 11:27 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
_paris,

bet droši, tikai jāpagatavo :)

womankind,
uz divām personām es lieku trīs lielus tomātus un divas vidējas paprikas, bet var vienu lielu papriku, zaļumus gan vari nežēlot un likt pēc sirds patikas daudz gan salviju, gan baziliku, tie tikai papildinās garšas :)
27.08.2013 11:35 |
 
Reitings 20
Reģ: 04.08.2013
ceptas bez čaulas uz pannas
28.08.2013 17:30 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!