Kāzas - kā bija?!

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, dāmas! :)
Es te pamazām sāku gatavoties darba režīmam - vēl šī nedēļa atvaļinājums un tad atpakaļ darbos.
Joprojām gan lidinos kaut kur virs zemes - tādēļ nolēmu parunāt par kāzām!
Ir bijušas vairākas tēmas ar lūgumu padalīties padomos, pieredzē, kas un kā... pati arī izveidoju diskusiju, lai apzinātu iespējamos veikalus, kur nopirkt iedomātās kāzu kurpes.
Un cik nopratu daudzas šovasar precās, daudzām tas vēl nesenākā vai senākā atmiņā - šī skaistā, emocijām piepildītā diena:)

Protams, nevar aprakstīt vārdos to nenormālo laimes sajūtu, taureņus vēderā - kas to piedzīvojusi saprot kā tas ir noteikti tagad pasmaida, atceroties kāzu dienu:)

Tādēļ šoreiz vēlējos parunāt tieši par kāzu prakstisko pusi - dažādiem čēpē, kurioziem, atgadījumiem un starpgadījumiem, kas notika kāzu dienā vai neilgi pirms tās.

Protams, esot vēl tajā eiforijā daudz kas paliek nepamanīts - taču pēc tam, kad rodas skaidrāks skats uz dzīvi un notiekošo atklājas varbūt šādas tādas nepilnības...

Uzrakstīšu par mūsu dienas dažiem atgadījumiem-
*Gredzeni
Ar juvelieri tikāmies, visu izrunājām, mērus noņēmām, viss kā nākas.
Gredzenus saņēmām (mēs jau bijām mājās - tā kā gredzenus no Rīgas atveda kolēģis) pirmskāzu vakarā un pirmais šoks - neder! Ne man, ne vīram nelien pirkstā! :D
Norakstījām to uz sapampušām rokām, stresu... Taču arī kāzu rītā joprojām tas pats. Likām ap pirkstiem ledu, gredzeni tika peldināti ziepjūdenī - taču joprojām nekā. Neder.
Nu neko braucām uz banzīcu. Mamma saka, lai neliek vispār, otrs saka, lai liek uz kreisās rokas. Bet, ja godīgi, es kaut kā baigi mierīgi to visu uztvēru.
Un gala rezultātā - no satraukuma mums abiem nu tik ļoti svīda rokas! Un tieši tāpēc gredzenus abi varējām uzvilkt, uz labās rokas pie tam! :)
Pēc tam gan vīrs pārlika uz kreisās - jo pirksts nereāli sapampa un sāpēja.
Tagad sāku atgūties no atvaļinājuma režīma un ar steigu domāju rakstīt juvelierei (to, ka nederēja viņ jau ir informēta), jo jāsaka, ka arī gravējums nav diez ko precīzs..

*Maku - up un friziere
Te nu arī gāja visādi:D
Īsumā - grimmētāja un friziere nokavēja gandrīz divas stundas! Iemesls - aizgulējās.
Mums, protams, viss jau bija salikts pa laikiem - ka kura iett pucēties, vēl visādi darbiņi darāmi pa vidam.. Tad gan man iestājās maza panika.
Galu galā visas bija sapucētas, tomēr es biju paredzētā pēdējā ko grimmē un frizē un viss reāli bija iekavējies. Dēļ tā, netika īstenota sirsnīgā satikšanās man ar līgavaini un viņa ģimeni pie mājas - nē nu, satikāmies, saskandinājām šampi un viss bija skaisti. Taču žēl, ka laiks neatļāva īstenot to, ko bija sagatavojusi mana mamma.
Protams, pie maksāšanas man svarīgāk bija paspēt saģērbties, utt. Tādēļ arī samaksāju tik, cik prasīja - tomēr pēc tam sapratu, ka nepelnīti. Arī vēl iekšā sēž doma aizrakstīt viņām - novelt to mazo akmeni no sirds - pasniedz sevi kā baigās profesionāles, bet darbos ir kā ir..
Pēc ceremonijas man jau no frizūras krita sprādzes ārā.
Un pirms kāzām domāju, ka man svarīgs ir tas mirklis - mierīgi sapucēties, saģērbties, noskaņoties.. Taču redz kā tas viss sanāca diezgan steidzīgi un līdz ar to stresaini.

Nu šīs laikam tādas lielākās lietas.. bet nekad jau nevar zināt kā būs!
Taču tas viss nekādā mērā neaizēnoja skaisto dienu - tā tiešām ir laime pilnīga! :))
Pagājušas vien divas nedēļas, bet es jau virām teicu, ka gribētu precēties vēlreiz! Tikai to pašu kāzu dienu vēlreiz piedzīvot. Ahh!

Ceremonija bija aizkustinoša, jautras un ibteresantas izdarības pēc tam un fanatstiska balle viesu namā! Es vienu brīdi paskatījos uz visu it kā no malas - cilvēki priecājas, līksmo!
Mēs gulēt aizgājām ap 7/8 no rīta! ;)
Un kāda man bija kleita - vaiii! Apakšmala visa melna kādus padmsit centimetrus:D (jo naktī lija lietus - slapjš, dubļi)
Naktī man ik pa laikam kāds izteica līdzjūtību par kleitu - taču es tāpat kleitu velku vienreiz un vai dēļ netīras apakšmalas laupīt Mīlestības svētkus visas nakts garumā!? ;)

Ak jā - un pie altāra mani veda tētis:) Pirms tam ākstījāmies, ejot tsjā tipiskajā ienāciena solī. Un tad, kad tiešām gājām baznīcā - viņš tiešām sāka iet tajā solī un man nekas cits netalika kā pievienoties:D Tas bija mirklis ejot no baznīcas ārdurvīm līdz ieeja baznīcā, tālāk gājām normāli.

Laikam sanāca diezgan gari.. Viss vēl svaigā atmiņā, taureņi lidinās..
Un ik pa laikam domās tāpat pārcilāju visas skaistās lietas un emocijas!:)

Padalieties meitenes ar saviem kāzu atgadījumiem, kā atrisinājās kādas negaidītas situācijas, utt.!
26.08.2013 12:45 |

10 gadi
Reitings 1513
sunscreen,
katram, protams, ir sava izvēle un priekšstats par šo dienu.
Tomēr es no savas puses varu teikt - jā bija uztraukums, stresiņš, daudz noņemšanās ar dažādām organizatoriskām lietām, daudz ko darījām un taisījām paši. Bet, es viennozīmīgi varu pateikti - tas bija tā vērts.
Kāzu diena atsvēra visus stresus un ieguldīto laiku, enerģiju!
Un mūsu gadījumā nebija tā, ka nabaga Jaunais pāris ir piekusis, nobesījies un neko negrib.. Mēs iepriekšējā naktī līdz 3 dekorējām viesu namu, taču kāzu diena bija fantastiska, līdz 7 rītā ar visiem ballējāmies.
Un viesi pēc kāzām zvanīja, rakstīja, lai pateiktos par skaistajiem svētkiem, cik viss bija pārdomāti un skaisti - tas silda sirdi:)

Lai arī nauda bija ieguldīta liela, arī darbs pamatīgs - mēs nemainītu nevienu ceļojumu pret tādiem svētkiem kopā ar saviem mīļajiem!
Ceļojumā vēl paspēsim aizbraukt, taču līgavas kleitā svinēt mūsu Mīlestības svētkus līdz rīta gaismai un piedzīvot visas tās emocijas varējām tikai vienreiz.

Tas tā - lai neliekas, ka kāzu organizēšana ir tikai čēpē un negadījumi:D
26.08.2013 20:49 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Jā,katru Dievkalpojumu ir tā kā raksīju:)
26.08.2013 21:04 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Par fotogrāfi - bildes gan vēl neesam saņēmuši, bet esmu droša, ka viss būs kā nākas.
Mani uzrunāja stils kādā ir bildes un viņa bija arī pagājušajā vasarā draugu kāzās par forogrāfi.
Linda Brīnums - http://www.lindabriinums.com/

Super fotogrāfe jums bijusi. :) Es jau ļooti sen vēroju viņas darbus, tik skaisti!
26.08.2013 21:34 |

Reitings 57
Es zinu, ka arī Madonas katoļu mācītājs ir ceremonijā anekdoti iz' dzīves stāstījis.

Man šovasar sanāca būt uz kāzām tieši šai baznīcā, tādēļ varu padalīties ar anekdoti, kuru mums tur stāstīja mācītājs, bet domāju, ka tā noteikti nav iz dzīves :D

Proti, mācītājs salaulā vīrieti un sievieti, bet diemžēl viņiem kaut kā "neiet" tā laulības dzīve.

Tad viņi izdomā griezties pie mācītāja, jo viņš taču viņus salaulāja. Mācītājs atbild, ka neko nevar izdarīt un nekādu garantiju nevar sniegt, jo tā taču ir viņu laulība. Uz ko abi atbild - "tad izšķiriet mūs". Tad mācītājs ņem rokās smagu grāmatu un zvetē vienam pa galvu, tad otram un atkal tā. Vīrs un sieva neizpratnē - uz ko mācītājs atbild - "Jūs taču apsolījāties līdz nāve Jūs šķirs".
26.08.2013 21:45 |

Reitings 3350
Liene - apsveicu ar bildinajumu!

Man kazas ir vsp tuksa bilde, ne man savas bijusas, ne ari uz citu kazam esmu bijusi :D

Forsi palasit, ka citam gaja.
26.08.2013 22:10 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Oo, es arī sveicu Lieni, tik jauki :) Man kaut kā liels prieks par tām, kas precās :)
26.08.2013 22:13 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Lāsma, es 10.lapā jau rakstiju to anekdoti :D
26.08.2013 22:32 |

Reitings 2224
Marilyn, cik jums izmaksāja torte? :) Skatos un man ļoti patīk tās cepējas darbi. No kuras puses viņa ir?
27.08.2013 01:26 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Paldies, kūka tiešām bija ļoti skaista :) Tieši kā vēlējos - ne par daudz, ne par maz.
Par alkoholu. Tā kā mums svinības notika restorānā un 1 vīna pudele maksā ap 18 Ls, tad mazliet baidījāmies, ka alkohola rēķins varētu sastādīt kosmisku summu, jo nebija nekādas pudeles uz galdiem - viesmīļi gāja un lēja tiem, kam tukšas glāzes. Jāpiebilst, ka bija tikai vīni un prosecco. Beigās bijām pārsteigti par to, cik maz viesi dzēruši! :D Laikam diena bija tik karsta (+30, ne ziņas, ne miņas no mazākās vēja plūsmas), ka alkohols palika otrajā plānā. Un nē, neviens neiebilda, ka maza alkohola izvēle un, ka nelej šņabi. Tajā visā kopainā bija perfekti tā kā bija.

Es vispār ieteiktu līgavām neuztraukties par to, ko teiks citi. Mēs visu darījām pa savam prātam, ielūdzām tikai tos, kurus patiesi vēlējāmies redzēt, ēdām to, ko vēlējāmies un dzērām arī (protams, no vecākiem saņēmām daudzus kāpēc, tā tak nevar, utt). Bet beigās arī vecākiem viss ļoti patika :) Un kas galvenais - mēs uzticējāmies pakalpojumu sniedzējiem. Neviens netika komandēts līdz pēdējam sīkumam, vienojāmies tikai par aptuveno, piem, kūku cepējai pateicu, ka gribu baltu kūku ar sarkanām un baltām rozēm, garšu lai izvēlas pati :D Floristiem arī pateicu, ka vēlos sarkanu rožu pušķi, sarkanu dekoru auto, lai izdomā kā labāk un smukāk konkrētajai kleitai/auto. Man šādi sīkumi nebija svarīgi. BET! Tad ir jāizvēlas ļoti labi pakalpojumu sniedzēji, nevis kaut kādi kaktu kantori.
27.08.2013 07:13 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 18.03.2010
meitenes,tas kuras jau sievas karta, ka jus sadzivojat ar jauno uzvardu? negribas automatiski parakstoties rakstit veco?
27.08.2013 08:14 |

10 gadi
Reitings 13809
meitenes,tas kuras jau sievas karta, ka jus sadzivojat ar jauno uzvardu? negribas automatiski parakstoties rakstit veco?

es paliku savā
27.08.2013 08:28 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011

Sākumā bija grūti pierast, bija jāpiedomā pie paraksta, bet viskuriozākais notika ilgi pēc kāzām..
Stājos iekšā slimnīcā, kad Mazā nāca pasaulē, tur visi tie papīri, līgumi jāparaksta utt. Tieši sāpju brīdī man deva parakstīt līgumu - parakstījos ar veco uzvārdu.. nezinu, kas man smadzenēs saslēdzās :D pēc tam mēģināju labot, lai ārstei nav jāpārraksta viss līgums no jauna :D
27.08.2013 10:50 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Dominika, Paris- sirsnīgs paldies par apsveikumu! :)
27.08.2013 10:54 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Persephon, baznīcā laulāties vajadzētu tikai ticīgajiem, bet tavi jautājumi liecina, ka tu neesi viena no tiem.
27.08.2013 11:08 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
es nemaz citu variantu neapsveru kā laulāties baznīcā, Dieva priekšā
nespēju iedomāties kā var precēties zagsā, kkādā parastā telpā, nekāda svētumā, noskaņas, nekā vispār
tas, protams, katram individuāli
mani vienmēr pārņem tādas īpašas sajūtas ieejot baznīcā, tā atmosfēra
taču ejot garām zagsam, es eju garām tā kā iestādei, kas neatšķiras daudz no veikala, tualetes, vai kkādas tukšas telpas
27.08.2013 11:23 |

10 gadi
Reitings 1513

Ja godīgi, tad man mans vecais uzvārds patika labāk. Bet varbūt tas ir raksturojums vienkārši ar pieķeršanos šim uzvārdam kā dzimtajam.
Lai vai kā man nebija divu domu - nolēmu ņemt vīra uzvārdu. Jo tas ir viena no lietām, kas man saistās ar laulības dzīvi un ģimeni - viens uzvārds, viena ģimene, dzimta. Bērniem tāpat būs tēva uzvārds un ko tad es viena darītu ar savu uzvārdu?:D

Tā kā man tagad atvaļinājums, nekur daudz nav sanācis parakstīties - tik cik kārtojot dokumentus saistībā ar uzvārda maiņu.
Bet, ja ir jāparakstās tā īpaši nepiedomājot - tad gan roka un smadzenes mazliet piebremzē - kā tad īsti bija;)

Bet, pagaidām, kad redzu uz papīra vai datora ekrānā vārdu savienojumu - mans vārds un jaunais uzvārds - ir kaut kā tā dīvaini, nepierasti. :)
27.08.2013 11:26 |

Reitings 130
Reģ: 22.07.2013
Piemēram mēs ar draugu vēlamies ziemā sarkastīties zagsā ar pāris draugiem utt.
Bet kad iekrāsim vairāk naudas tad baznīcā vai maz tā var?
27.08.2013 11:29 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Andrea, tieši zagsas neomolības dēļ, ar draugu izmantosim iespēju precēties kāda skaistā vietā, zem klajas debess. Abi neesam ļoti ticīgi un vēl pie tam neesmu arī kristīta, tāpēc uzskatu, ka laulāšanās baznīcā būtu liela necieņas izrādīšana.
27.08.2013 11:41 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Vēlējos uzjautāt, cik jums vajadzēja maksāt par dokumentāciju - laulības reģistrēšanu, pasu maiņu, kaut kādu nodevu... nu tādiem sīkumiem?
27.08.2013 11:43 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
natural_girl, nu jā, kaut vai pie jūras, tur arī skaisti var uzrīkot, man vecāki pie jūras precējās, man pašai jūra ļoti tuva, tāpēc arī šāds variants šķiet ļoti tīkams, bet nejau zagsā, kamõn, tukšā telpā ej paraksties un ej prom, nu nē!
27.08.2013 11:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits