Kāzas - kā bija?!

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, dāmas! :)
Es te pamazām sāku gatavoties darba režīmam - vēl šī nedēļa atvaļinājums un tad atpakaļ darbos.
Joprojām gan lidinos kaut kur virs zemes - tādēļ nolēmu parunāt par kāzām!
Ir bijušas vairākas tēmas ar lūgumu padalīties padomos, pieredzē, kas un kā... pati arī izveidoju diskusiju, lai apzinātu iespējamos veikalus, kur nopirkt iedomātās kāzu kurpes.
Un cik nopratu daudzas šovasar precās, daudzām tas vēl nesenākā vai senākā atmiņā - šī skaistā, emocijām piepildītā diena:)

Protams, nevar aprakstīt vārdos to nenormālo laimes sajūtu, taureņus vēderā - kas to piedzīvojusi saprot kā tas ir noteikti tagad pasmaida, atceroties kāzu dienu:)

Tādēļ šoreiz vēlējos parunāt tieši par kāzu prakstisko pusi - dažādiem čēpē, kurioziem, atgadījumiem un starpgadījumiem, kas notika kāzu dienā vai neilgi pirms tās.

Protams, esot vēl tajā eiforijā daudz kas paliek nepamanīts - taču pēc tam, kad rodas skaidrāks skats uz dzīvi un notiekošo atklājas varbūt šādas tādas nepilnības...

Uzrakstīšu par mūsu dienas dažiem atgadījumiem-
*Gredzeni
Ar juvelieri tikāmies, visu izrunājām, mērus noņēmām, viss kā nākas.
Gredzenus saņēmām (mēs jau bijām mājās - tā kā gredzenus no Rīgas atveda kolēģis) pirmskāzu vakarā un pirmais šoks - neder! Ne man, ne vīram nelien pirkstā! :D
Norakstījām to uz sapampušām rokām, stresu... Taču arī kāzu rītā joprojām tas pats. Likām ap pirkstiem ledu, gredzeni tika peldināti ziepjūdenī - taču joprojām nekā. Neder.
Nu neko braucām uz banzīcu. Mamma saka, lai neliek vispār, otrs saka, lai liek uz kreisās rokas. Bet, ja godīgi, es kaut kā baigi mierīgi to visu uztvēru.
Un gala rezultātā - no satraukuma mums abiem nu tik ļoti svīda rokas! Un tieši tāpēc gredzenus abi varējām uzvilkt, uz labās rokas pie tam! :)
Pēc tam gan vīrs pārlika uz kreisās - jo pirksts nereāli sapampa un sāpēja.
Tagad sāku atgūties no atvaļinājuma režīma un ar steigu domāju rakstīt juvelierei (to, ka nederēja viņ jau ir informēta), jo jāsaka, ka arī gravējums nav diez ko precīzs..

*Maku - up un friziere
Te nu arī gāja visādi:D
Īsumā - grimmētāja un friziere nokavēja gandrīz divas stundas! Iemesls - aizgulējās.
Mums, protams, viss jau bija salikts pa laikiem - ka kura iett pucēties, vēl visādi darbiņi darāmi pa vidam.. Tad gan man iestājās maza panika.
Galu galā visas bija sapucētas, tomēr es biju paredzētā pēdējā ko grimmē un frizē un viss reāli bija iekavējies. Dēļ tā, netika īstenota sirsnīgā satikšanās man ar līgavaini un viņa ģimeni pie mājas - nē nu, satikāmies, saskandinājām šampi un viss bija skaisti. Taču žēl, ka laiks neatļāva īstenot to, ko bija sagatavojusi mana mamma.
Protams, pie maksāšanas man svarīgāk bija paspēt saģērbties, utt. Tādēļ arī samaksāju tik, cik prasīja - tomēr pēc tam sapratu, ka nepelnīti. Arī vēl iekšā sēž doma aizrakstīt viņām - novelt to mazo akmeni no sirds - pasniedz sevi kā baigās profesionāles, bet darbos ir kā ir..
Pēc ceremonijas man jau no frizūras krita sprādzes ārā.
Un pirms kāzām domāju, ka man svarīgs ir tas mirklis - mierīgi sapucēties, saģērbties, noskaņoties.. Taču redz kā tas viss sanāca diezgan steidzīgi un līdz ar to stresaini.

Nu šīs laikam tādas lielākās lietas.. bet nekad jau nevar zināt kā būs!
Taču tas viss nekādā mērā neaizēnoja skaisto dienu - tā tiešām ir laime pilnīga! :))
Pagājušas vien divas nedēļas, bet es jau virām teicu, ka gribētu precēties vēlreiz! Tikai to pašu kāzu dienu vēlreiz piedzīvot. Ahh!

Ceremonija bija aizkustinoša, jautras un ibteresantas izdarības pēc tam un fanatstiska balle viesu namā! Es vienu brīdi paskatījos uz visu it kā no malas - cilvēki priecājas, līksmo!
Mēs gulēt aizgājām ap 7/8 no rīta! ;)
Un kāda man bija kleita - vaiii! Apakšmala visa melna kādus padmsit centimetrus:D (jo naktī lija lietus - slapjš, dubļi)
Naktī man ik pa laikam kāds izteica līdzjūtību par kleitu - taču es tāpat kleitu velku vienreiz un vai dēļ netīras apakšmalas laupīt Mīlestības svētkus visas nakts garumā!? ;)

Ak jā - un pie altāra mani veda tētis:) Pirms tam ākstījāmies, ejot tsjā tipiskajā ienāciena solī. Un tad, kad tiešām gājām baznīcā - viņš tiešām sāka iet tajā solī un man nekas cits netalika kā pievienoties:D Tas bija mirklis ejot no baznīcas ārdurvīm līdz ieeja baznīcā, tālāk gājām normāli.

Laikam sanāca diezgan gari.. Viss vēl svaigā atmiņā, taureņi lidinās..
Un ik pa laikam domās tāpat pārcilāju visas skaistās lietas un emocijas!:)

Padalieties meitenes ar saviem kāzu atgadījumiem, kā atrisinājās kādas negaidītas situācijas, utt.!
26.08.2013 12:45 |

Reitings 266
Reģ: 20.03.2010
Neraudāju, neesmu emocionālais tips.
Satraukums baznīcā ejot, bet tas arī viss. Visa pārējā diena pozitīvas, uzlādējošas emocijas.

Mani spēj saraudināt tikai baznīcas dziesmas, nesaprotu, kā tām dziesmām tas izdodas, bet Ziemassvētku koncertos baznīcā asaras birst kā pupas, bet man ļoti nepatīk, ja kāds redz mani raudam, tādēļ riju asaras, cenšos nemanāmi tās notraukt.
Agrāk tā nebija, bet, lai precētos, bija jāiziet Iesvētību kurss, kas ilga 6 mēnešus, un, iepazīstot baznīcu, radās arī šī jaunā iezīme manī.
26.08.2013 15:43 |

10 gadi
Reitings 1513
apelsinu_sirds_pusite (jēziņ, cik garš niks! ;D )

Par vedējiem - ņem tādus, ka ir ar jums uz "vien viļņa" un neliks jūsu kāzu scenārijā lietas, ko nevēlieties.
Lai kā gribētos visu darīt pašai, manuprāt, būs grūti ar to visu tikt galā. Labāk, ja ir uzticama komanda (ģimene, draugi), kas palīdz visu noarganizēt.
Un ir jau labi, ja Jaunajam pārim ir arī kāds patīkams pārsteiguma moments:)

Par pārējo gan nemācēšu teikt...
26.08.2013 15:48 |

10 gadi
Reitings 13809
Es neraudāju,. Biju tik satraukusies, ka asaras nebija ne prātā.
26.08.2013 15:49 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
man pat lasot dazus komentarus asaras sariesas acis :D
26.08.2013 15:51 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Man bija pigori ar kurpēm.. no mājas izgāju ar vienām (augstākajiem papēžiem) limuzīnā iekāpjot, pārvilku uz zemākiem papēžiem, pēc zagsa nomainiju uz bezpapēžu kurpēm, bet kamēr tikām līdz viesu namam, manas kājas pat vairs neņēma pretī bezpapēžu kurpes. Baigi bija piepampušas. Tā nu es ar plikām un jaunais vīrs piebalsoja man, arī ar plikām. Tā nu mēs ,jaunais pāris, ar basām kājām staigājām. :)
Vēlāk gan es iedomājos, ka tad gan jau ļoti nesmuki izskatijās, jo kur tas redzēts,ka līgava ar basām kājām.. bet mamma teica,ka esot tas bijis ļoti jauki un mīļi. īpaši jau tas,ka līgavainis atbalsta savu jauno sievieņu un arī ar basām kājām :)
26.08.2013 15:58 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Marilyn.
Domāju kad dikti feini izskatījās
26.08.2013 16:03 |

Reitings 10509
Meklējot basas kājas, uzdūros šādām rotām.

Ja kādai noder.
26.08.2013 16:06 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
izlasīju sidzes ierakstu, ka ar tēti iet pa celiņu un apraudājos tikko..iedomājos to skaisto skatu un asaras birst!:) skaisti...
26.08.2013 16:06 |

Reitings 11429
Zīle ,katrā ziņā ērtāk jau bija, nekā kurpēs. Zeķbikses arī uzreiz viesu namā novilku, spieda visos galos. :D Vakarā pa rasu pastaigāt ar nogurušām kājām vispār kaifs. :)
26.08.2013 16:07 |

Reitings 10509

Šī vēl smuka.
26.08.2013 16:08 |

Reitings 10509
Marilyn.
Man vispār patīk staigāt basām kājām :D
Kaifs.
26.08.2013 16:09 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
pēdējās kāzās kurās biju ap pl20 pietrūka šampis, gāju prasīt vēl, teica neesot, ap pusnkati izvilka 10pudeles un tā pat tik 2izdzēra, kāpēc šampi vajadzēja slēpt nezinu. Manā galda galā tik 2puiši bija un pazuda vienlaicīgi tā nu es glāzes visām meitenēm pati salēju.
26.08.2013 16:11 |

10 gadi
Reitings 1513
Forši, Marylin! :)

Es arī sapratu, ka nav ko izdabāt citiem vai domāt ko kāds padomās - tie ir Mīlestības svētki un galvenais, lai Jaunais pāris jūtas ērti un dabiski!
Vai Tu justos labāk vakaru pavadot sapampušās kājās, kas iestūķētas kurpēs vai augstos papēžos, ka paiet normāli nevar...

Atceros, ka iepriekšējā dienā pirms kāzām ar vīru runājām - viss notiks tā kā tam jānotiek un kaut kādi sīki starpgadījumi vai neparedzētas emocijas neaizēnos mūsu dienu! Mēs vienkārši baudījām:)

Piemēram - visu dienu bija ļoti labs laiks un tikko kā piebraucām pie viesu nama, izkāpām no mašīnas - sāka gāzt lietus! Bija sagatavots viesu pārsteigums mums - viesi sanākuši visi kopā sagaidīja mūs dziedot mūsu dziesmu, ļoti sirsnīgi. Viesi kur nu kurais- daļa zem jumta, daļa zem lietussarga un sanāca, ka mēs tie tuvākie - saspiedāmies kopā (kur bija arī mūsējie, kas spēlēja ģitāru un flautu) un dziedājām. Un dziesām ir vārdi "mūsu pielijušās vasaras" - un ir silts vasaras vakars, līst lietus, ir mūsu kāzu diena, mūsu dziesma, mīļie cilvēki apkārt un tas piedeva vēl lielāku fīlingu - tādas emocijas! :)

Un lietus nemitējās līdz vēlai naktij - bija pērkons un zibeņi vairāku stundu garumā, mičošanu nācās organizēt iekšā - bet tas viss vēl vairāk šķiet saliedēja viesus un piedeva papildus emocijas!
Jo kāda gan jēga bija gauzties, ka līst lietus - tas no tā nerimtos, bija jābauda mirklis tāds, kāds tas ir! :)
26.08.2013 16:12 |

Reitings 112
Reģ: 15.10.2011
Sidze, piekrītu, kur man pirms tiem gadiem prāts bija to niku izmantot.. :D

Man padomā kkas šāds.. Kā Jums šķiet, vai veci cilvēki sapratīs? (ir dators, kur noskatītes..)
http://www.youtube.com/watch?v=1OOxh2I3bsY
26.08.2013 16:13 |

10 gadi
Reitings 1513
Sesilla, paldies... ka aizkustināju ar savu stāstu.
Tētis man tāds jokdaris pēc dabas! Un ceremonijā sapratu, ka lai arī viņš cenšas jokot (arī ar to pašu soli), juru, ka ir satraucies un kājas pašam dreb... Domāju, ka tas arī tētim bija ļoti emocionāli savu jaunāko meitu vest pie altāra... aiii:)
26.08.2013 16:14 |

Reitings 624
Reģ: 08.11.2011
Lasot sidze`s komentāru par dziesmu, mičošanos un saliedētību, asaras sariesās acīs, viss tik skaisti. :)
26.08.2013 16:15 |

Reitings 11429
Mums jau vispār iepriekšējā dienā likās,ka viss būs jāatceļ. Pēdējā dienā un gadijās ķibele. Mazais satrakojās, mani uz slimnīcu aizveda, visi stresā.. Labi,ka viss labi beidzās.
26.08.2013 16:16 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Aija, parasti Tavu viedokli izlasu, bet šis nu gan bija stulbi. Paldies, autorei par jauko diskusiju!:) Mani bildināja pirms nedēļas un ar lielu azartu lasu katru diskusiju, smeļos iedvesmu un bēdājos līdzi par tām, kuras pievīla :)
26.08.2013 16:16 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
sidze, es arī domāju, ka tas tētim bija liels notikums un gods!:)
cik sapratu Jūs laulājāties baznīcā, bet kāda zagsā ir tā ienākšana? Arī ved ? Vai jaunais pāris ienāk divatā?
26.08.2013 16:17 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
Sidze, Tu te slavē, slavē, bet kas par fotogrāfi, tā arī nenosauc :)
Jeb es palaidu garām? :)
26.08.2013 16:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits