Kāzas - kā bija?!

10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, dāmas! :)
Es te pamazām sāku gatavoties darba režīmam - vēl šī nedēļa atvaļinājums un tad atpakaļ darbos.
Joprojām gan lidinos kaut kur virs zemes - tādēļ nolēmu parunāt par kāzām!
Ir bijušas vairākas tēmas ar lūgumu padalīties padomos, pieredzē, kas un kā... pati arī izveidoju diskusiju, lai apzinātu iespējamos veikalus, kur nopirkt iedomātās kāzu kurpes.
Un cik nopratu daudzas šovasar precās, daudzām tas vēl nesenākā vai senākā atmiņā - šī skaistā, emocijām piepildītā diena:)

Protams, nevar aprakstīt vārdos to nenormālo laimes sajūtu, taureņus vēderā - kas to piedzīvojusi saprot kā tas ir noteikti tagad pasmaida, atceroties kāzu dienu:)

Tādēļ šoreiz vēlējos parunāt tieši par kāzu prakstisko pusi - dažādiem čēpē, kurioziem, atgadījumiem un starpgadījumiem, kas notika kāzu dienā vai neilgi pirms tās.

Protams, esot vēl tajā eiforijā daudz kas paliek nepamanīts - taču pēc tam, kad rodas skaidrāks skats uz dzīvi un notiekošo atklājas varbūt šādas tādas nepilnības...

Uzrakstīšu par mūsu dienas dažiem atgadījumiem-
*Gredzeni
Ar juvelieri tikāmies, visu izrunājām, mērus noņēmām, viss kā nākas.
Gredzenus saņēmām (mēs jau bijām mājās - tā kā gredzenus no Rīgas atveda kolēģis) pirmskāzu vakarā un pirmais šoks - neder! Ne man, ne vīram nelien pirkstā! :D
Norakstījām to uz sapampušām rokām, stresu... Taču arī kāzu rītā joprojām tas pats. Likām ap pirkstiem ledu, gredzeni tika peldināti ziepjūdenī - taču joprojām nekā. Neder.
Nu neko braucām uz banzīcu. Mamma saka, lai neliek vispār, otrs saka, lai liek uz kreisās rokas. Bet, ja godīgi, es kaut kā baigi mierīgi to visu uztvēru.
Un gala rezultātā - no satraukuma mums abiem nu tik ļoti svīda rokas! Un tieši tāpēc gredzenus abi varējām uzvilkt, uz labās rokas pie tam! :)
Pēc tam gan vīrs pārlika uz kreisās - jo pirksts nereāli sapampa un sāpēja.
Tagad sāku atgūties no atvaļinājuma režīma un ar steigu domāju rakstīt juvelierei (to, ka nederēja viņ jau ir informēta), jo jāsaka, ka arī gravējums nav diez ko precīzs..

*Maku - up un friziere
Te nu arī gāja visādi:D
Īsumā - grimmētāja un friziere nokavēja gandrīz divas stundas! Iemesls - aizgulējās.
Mums, protams, viss jau bija salikts pa laikiem - ka kura iett pucēties, vēl visādi darbiņi darāmi pa vidam.. Tad gan man iestājās maza panika.
Galu galā visas bija sapucētas, tomēr es biju paredzētā pēdējā ko grimmē un frizē un viss reāli bija iekavējies. Dēļ tā, netika īstenota sirsnīgā satikšanās man ar līgavaini un viņa ģimeni pie mājas - nē nu, satikāmies, saskandinājām šampi un viss bija skaisti. Taču žēl, ka laiks neatļāva īstenot to, ko bija sagatavojusi mana mamma.
Protams, pie maksāšanas man svarīgāk bija paspēt saģērbties, utt. Tādēļ arī samaksāju tik, cik prasīja - tomēr pēc tam sapratu, ka nepelnīti. Arī vēl iekšā sēž doma aizrakstīt viņām - novelt to mazo akmeni no sirds - pasniedz sevi kā baigās profesionāles, bet darbos ir kā ir..
Pēc ceremonijas man jau no frizūras krita sprādzes ārā.
Un pirms kāzām domāju, ka man svarīgs ir tas mirklis - mierīgi sapucēties, saģērbties, noskaņoties.. Taču redz kā tas viss sanāca diezgan steidzīgi un līdz ar to stresaini.

Nu šīs laikam tādas lielākās lietas.. bet nekad jau nevar zināt kā būs!
Taču tas viss nekādā mērā neaizēnoja skaisto dienu - tā tiešām ir laime pilnīga! :))
Pagājušas vien divas nedēļas, bet es jau virām teicu, ka gribētu precēties vēlreiz! Tikai to pašu kāzu dienu vēlreiz piedzīvot. Ahh!

Ceremonija bija aizkustinoša, jautras un ibteresantas izdarības pēc tam un fanatstiska balle viesu namā! Es vienu brīdi paskatījos uz visu it kā no malas - cilvēki priecājas, līksmo!
Mēs gulēt aizgājām ap 7/8 no rīta! ;)
Un kāda man bija kleita - vaiii! Apakšmala visa melna kādus padmsit centimetrus:D (jo naktī lija lietus - slapjš, dubļi)
Naktī man ik pa laikam kāds izteica līdzjūtību par kleitu - taču es tāpat kleitu velku vienreiz un vai dēļ netīras apakšmalas laupīt Mīlestības svētkus visas nakts garumā!? ;)

Ak jā - un pie altāra mani veda tētis:) Pirms tam ākstījāmies, ejot tsjā tipiskajā ienāciena solī. Un tad, kad tiešām gājām baznīcā - viņš tiešām sāka iet tajā solī un man nekas cits netalika kā pievienoties:D Tas bija mirklis ejot no baznīcas ārdurvīm līdz ieeja baznīcā, tālāk gājām normāli.

Laikam sanāca diezgan gari.. Viss vēl svaigā atmiņā, taureņi lidinās..
Un ik pa laikam domās tāpat pārcilāju visas skaistās lietas un emocijas!:)

Padalieties meitenes ar saviem kāzu atgadījumiem, kā atrisinājās kādas negaidītas situācijas, utt.!
26.08.2013 12:45 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
kāda zagsā ir tā ienākšana? Arī ved ? Vai jaunais pāris ienāk divatā?

Tas jau pēc izvēles. Citreiz līgavu ved tētis, citreiz paši jaunais pāris iet.
Mēs neko tādu nebijām pārdomājuši, tāpēc gājām tā,ka vedēji pa priekšu un mēs aiz vedējiem.
26.08.2013 16:21 |

10 gadi
Reitings 1513
oi, Marylin, labi, ka viss labi! Redz, mazais arī satraucās pirms vecāku lielās dienas! ;)

Un paldies meitenes par labiem vārdiem... :)

Par fotogrāfi - bildes gan vēl neesam saņēmuši, bet esmu droša, ka viss būs kā nākas.
Mani uzrunāja stils kādā ir bildes un viņa bija arī pagājušajā vasarā draugu kāzās par forogrāfi.
Linda Brīnums - http://www.lindabriinums.com/
26.08.2013 16:22 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
paldies , Marylin tagad man ir skaidrs :)
26.08.2013 16:23 |

10 gadi
Reitings 1513
Arī baznīcā var izrunāt kā vēlas ienākt - vai Jaunais pāris kopā, vai līgava viena pati.
Kad mums bija tas ģenerālmēģinājums baznīcā, bija arī citi pāri, kas laulājas pie tā paša mācītāja un tad kā nu kuram - bija līgavas, ko ievedīs mamma, vecākie brāļi, krusttēvs.
26.08.2013 16:25 |

10 gadi
Reitings 13809
Sesilla, arī baznīcā tas nav viennozīmīgi. Mums trāpījās tāds katoļu priesteris, kas pateica, ka jaunajam pārim jāiet kopā - jo iet saņemt svētību.
Es arī gribēju, lai pie altāra ved krusttēvs, bet tā nevarēja. Nekas, aizveda no ma''sinas līdz baznīcas durvīm.
26.08.2013 16:27 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Nu jā katrs mācītājs arī ir savādāks un liek darīt pa savam!:)
26.08.2013 16:29 |

10 gadi
Reitings 1513
Anny, nu jā, tas laikam atkarīgs arī no Mācītāja un konkrētās baznīcas tradīcijām.

Mums arī mācītājs neiebilda, ka krustdēls nesīs gredzentiņus. Lai arī krustdēls bija ļoti ar to pārņemts, mājās trenējās,utt - kāzu dienā nekas nesanāca. Mazais nebija gulējis pusdienlaiku, piebesījies... Bet bija ātrais plāns B - mūsu otrs krustdēls, kuram tikai mazliet vairāk par gadiņu - opā savam tētim (manam brālim) mums pienesa gredzentiņus;)
26.08.2013 16:31 |

Reitings 112
Reģ: 15.10.2011
Anny, vajadzēja uzstā priesterim, jo nekur tas nav rakstīts, kam jāved līgaa pie altāra!
26.08.2013 16:42 |

Reitings 112
uzstāt*
26.08.2013 16:44 |

10 gadi
Reitings 13809
Šis priesteris ir tāds suņanagla (es atvainojos par izteicienu, jo ticu Dievam un cienu baznīcu), ka neko nevarējām darīt.
26.08.2013 16:47 |

Reitings 112
Katram priesteim sava harizma. Ceru, ka vismaz saderināto kursus varējāt pilnībā izbaudīt! :)
26.08.2013 16:52 |

10 gadi
Reitings 13809
Ā, mēs uz tādiem nevarējām tikt. Mēs gājām runāties pie feinām mūķenēm.
26.08.2013 16:54 |

10 gadi
Reitings 1513
Starp citu - tikko tēmā "kāzas un video" pacēlās tēma par skūpstīšanos.
Kā jums bija kāzās ar to skūpstīšanos?!:D

Mēs ikdienā skūpstāmies daudz, arī mīlīgas bučiņas ir mūsu ikdienas sastāvdaļa, taču man kaut kā liekas, ka tas ir kas tāds intīms un personisks - tādēļ pie katra "Rūgts!" sauciena mēs mazliet minstinājāmies un nemetāmies viens otram ap kaklu kaislīgi skūpstoties!
Kad uz to skatās ap 100 cilvēku, lai arī visi pazīstami un mīļi, ir kā ir ar to bučošanos:D
26.08.2013 16:57 |

Reitings 112
Tu gribēji teikt - klostermāsām .. :D Mūķenes jūs točna nevarējāt satikt.. :D Lai nu kā, ceru, ka runāšanās deva padomāt par laulību un ģimeni mazliet vairāk un dziļāk.. :)
26.08.2013 16:58 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Ļoooti jauka diskusija, prieks lasīt (l)

Meitenes, jūs sākāt runāt par katoļiem (katoļu priesteri) Ja, piemēram, es esmu katoliete, tad baznīcā nevarētu precēties ar puisi, kurš ir luterānis? Vai kā? Varbūt kāda vispār īsumā var pastāstīt ar ko tās abas ticības atšķiras? Internetā atradu vien to, ka ļoti būtiskas atšķirības nav, vien katoļiem viss ir stingrāk, ja tā var teikt .. un vēl - (ļoti iespējams muļķīgs jautājums, bet gribu zināt) kurš vispār nosaka to, kas cilvēks būs pēc ticības? (luterānis, katolis vai kas vēl ne ..)
26.08.2013 16:59 |

10 gadi
Reitings 1513
kurš vispār nosaka to, kas cilvēks būs pēc ticības? (luterānis, katolis vai kas vēl ne ..)

Nuuu... varētu teikt, ka vecāki (?), jo parasti vēl bērns būdams mazais cilvēks tiek nokristīts - un ticība atkarīga no tā, kādā ticībā ir vecāki.
Mani bērnībā nokristīja un esmu luterānis. Taču es nebiju nevienā draudzē (uz banzīcu gan gāju savos laukos), tādēļ, kad izgājām Iesvētību kursus, mūs abus iesvētīja (draugs bija katoļu ticībā) un uzņēma draudzē.

Vīra māsa nav kristīta un viņa tagad, apzinīgā vecumā, ir izteikusi vēlmi arī apmeklēt šos Iesvētību kursus, lai varētu tikt kristīta.

Varbūt kāda varēs Tev labāk atbildēt..

Katrā ziņā mums kā pārim un katram atsevišķi ļoti daudz deva satikšanās ar mūsu mācītāju, Iesvētību kursi un iepazīšanās ar Bībeli :)
26.08.2013 17:05 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
sidze
Es esmu bijusi vienās kāzās tājā baznīcā, kur tu precējies. Viņa ļoti nolaista un drūma liekas, un mācītājs toreiz arī tik par Dievu vien runāja, vēl dziedāt vajadzēja visiem.. brr, kad atceros tās kāzas, ļoti nepatika ceremonija.
26.08.2013 17:09 |

10 gadi
Reitings 1513
paranoid,
nu nav baznīcā eiro remonts un sniegbaltas sienas, bet mums kaut kā tas pilnīgi netraucēja!
Man tieši, pirmo reizi ieejot baznīcā, pārņēma patīkamas sajūtas -tāds miers, pieticība. Man pat patīk daudz labāk par baznīcām, kur ir daudz spožas greznumlietas, ikonas, utt.
Bet tas kā kuram laikam.
Un par mācītāju - varbūt tajās kāzās bija iepriekšējais mācītājs.
Un, ja kāzas ir baznīcā, loģiski mācītājs runās par Dievu - laulībām baznīcā tā ir neatņemama sastāvdaļa. Un ne tikai kāzu dienā, arī turpmāk. ;)
26.08.2013 17:14 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
es te par to video..man ar skiet, ka nav jasucas ka divam deeleem visu acu prieksa, pietiktu tak ari sabucosanos.
26.08.2013 17:17 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es atcerējos kā es nobrīnijos par to,ka baznīcā virs altāra, tur kur apgleznota siena un viss pārējais, augšējā labajā stūrī bija iluminati zīme. Tā acs. Ilgi uz viņu blenzu, vēlāk skatijos bildēs,ka nu točna ir, bet es nesaprotu kāpēc baznīcā iluminati ? Tas taču ir sātanisms.. (t)
26.08.2013 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits