Es arī nesen laikam jau pazaudēju labu draudzeni, bērna krustmāti. Tagad sēžu un domāju, cik pareizi bija izvēlēties šo cilvēku par krustmāti savai meitai vai cik pareizi bija iedomāties, ka attiecības nevar tāpat vien izbeigties. Tad, kad kristījām meitu, nebija ne mazāko šaubu, ka viss būs kārtībā, jo nekas neliecināja, ka mūsu draudzībā būtu kaut kādas problēmas. Vismaz man nebija. Jā, protams, mana draudzene dzīvo tālu - pagaidām Vācijā - bet neskatoties uz to viņa bija/ir lieliska krustmāte. Bet iedūra man... sāpīgi. Cilvēks "atklāti" pateica, ka, citēju: "nespēju ar tevi kontaktēties šobrīd" un es sajutos kā plastikāta maisiņš - palieto, noliec skapītī un izvelc nākamreiz, kad vajadzēs kaut ko īpaši smagu nest. Joprojām sēžu un analizēju, analizēju... Un nesaprotu, ko es izdarīju nepareizi.
Kāpēc es to stāstu? Laikam tādēļ, ka reizēm, kad tu izvēlies tuvus draugus par sava dārguma sargātājiem (krustvecākiem), tas tik un tā neglābj attiecības, ja otrs nav ieinteresēts tās saglābt. Vai domā, ka kaut kas jūsu starpā mainītos, ja viņa būtu izvēlējusies tevi? Domāju, ka nē. Tāpat nekas nemainītos manā situācijā, ja es nebūtu izvēlējusies savu draudzeni par krustmāti. Attiecības vienkārši beidzas. Citas izdziest, citas asāk. Tas ir jāpieņem un jādzīvo tālāk.
Tomēr es iesaku tev pašai pajautāt sev, vai tas, ka nevēlies kontaktēties ar brāļa draudzeni, nav redzams ārēji. Domāju, ka viņa to jūt. Es arī to jutu, kad pēdējoreiz satiku savu draudzeni. Jutu, ka viņa negrib ar mani kontaktēties. Protams, man nebija kam lišķēties klāt, tādēļ vienkārši to ignorēju. Bet viņas uzvedības iemesls var būt tava uzvedība. Pie tam ņem vērā, ka viņai tagad ir mazulis un tas nopietni izmaina cilvēku. Bieži izjūk attiecības ģimenē, nemaz nerunājot par draudzību.