nekustamais īpašums.kredīts

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
sveikas,
varbūt kādai šis jautājums tuvs.

Kurā bankā izdevīgāk ņemt kredītu nekustamajam īpašumam dotajā brīdī?

Kādā rajonā labāk pirkt nekustamo īpašumu (kur, piemēram, lētāk). Kaut gan interesē vairāk pārdaugava- Imanta, Iļguciems.

Ko cenu amplitūtdas ziņā labāk pirkt- dzīvokli vai māju? Jo interesē 3 istabas.

Varbūt kāda strādā bankā vai nekustami īpašumu jomā- ir kādi īpaši piedāvajumi jaunām gimenēm, kredīti-lur kādu posmu maksā kā īri, vēlāk tā nauda kļūst par pirmo iemaksu utt.??

Liels paldies par info.
20.08.2013 10:59 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
man viens pazīstams cilvēks, kas strādā nekustamo īpašumu jomā, tieši šonedēļ izteicās, ka uzcelt jaunu māju šobrīd izmaksājot gandrīz uz pusi lētāk nekā nopirkt jau esošu
23.08.2013 10:54 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
tev uz banku jāiet un jāruna par šo, jo kredīti, procenti utt. ir atkarīgo no dažādiem apstākļiem. es pagaidām esmu izvēlējusies Swedbank un DnB Nord.

Jo talāk no centra, jo lētāk. Protams, vislētakie būs kriminalākie rajoni.

ja es varētu, noteikti pirktu māju. pagaidām skatos, ka kaut vai rindu mājas sākumam pa lielam ir vienā cenā ar labu dzīvokli. zāles pļaušana un sniega tīrīšana mani neuztrauc, visu mūzu esmu dzīvojusi mājā. tad labāk baudu to, ka vasarā varu sauļoties, mazgāt mašīnu un laist suni pa sētu :)

par izpirkuma tiesībam lielākoties vienojas ar dzīvokļa īpašnieku, lai kas tas būtu. bankas īpašumi ir lētaki, bet uz izslēm var gadīties arī iegrābties.
23.08.2013 10:57 |

Reitings 8272
šbrīd izdevīgāk kredītu ir ņemt Swedbank. viņi piedāvā 85% no īpašuma vērtības. ja mājokli novērtē zemāk par pārdošanas cenu, starpība jāsedz pašiem. ja augstāk - viss ok.
swedbank sadarbojas ar Ektornet, kas piedāvā variantu, ka dzīvokli tjipa īrē, bet tā nauda aiziet pirmajai iemaksai. nu procenti protams, tur arī ir jāmaksā.
swedbank arī piedāvā savos projektos 90% no nek.īp. vērtības. šajā gadījumā nav jāmaksā par novērtējumu un nav jābaidās, ka nek.īp. novērtēs zemāk. bet problēma tāda, ka bankau dzīvokļi vienmēr būs daŗgāki, nekā no īpašnieka pirktie. tāpēc arī viņi neprasa novērtējumu, jo savādāk viņi nekad to 'mājokli nepārdos.

manuprāt, lētāk izmaksās dzīvoklis, jo mājā tomēr ir lielāka kvadratūra + jāpērk zeme pie mājas. ar vienu kvadrātmetru katrā virzienā gluži nedzīvosi. bet tur jums jāizlemj, kas pašiem labāk patīk.

vēl ļoti līdzīgus nosacījumus kā swedbank, dod arī citadele, bet man viņi kkā neierosina uzticību...

informācijai pateikšu, ka ~ līdz Ls 1000 samaksāsi par visām nodevām zemesgrāmatā un par kredīta noformēšanu. protams, jo dārgāks mājoklis, jo tā summa var palielināties.

par rīgas rajoniem nepateikšu, jo pati tur nedzīvoju.
23.08.2013 11:09 |

Reitings 8272
par šo nezinu. zinu tikai to, ka banku atņemtie īpašumi ir lētāki.

apstrī'dēšu. noteikti viņi vienmēr būs dārgāki.
banku neremontētie atņemtie īpašumi ar izrautiem podiem un radiatoriem maksā tikpat, cik jau diezgan kvalitatīvi izremontēts dzīvoklis. esmu šo jautājumu jau pētījusi gadu un šī tendence nemazinās.
23.08.2013 11:10 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mēs ar draugu arī tuvojamies šim lēmumam - pirkt dzīvokli :D Protams, viņš būtu sajūsmā arī par māju, bet es negribu. Negribu visas tās figņas un problēmas, kuras Libra minēja. Vienīgais pluss - tad es varētu ņemt vairākus suņus, jo visiem būtu vietas, bet tas neatsver visus mīnusus.
Par rajoniem laikam tā būs - jo tālāk no centra, jo lētāk. Arī kriminālie lēti. Es domāju, ja mēs gribētu pirkt dzīvokli savā šī brīža rajončikā, arī lēti būtu. Bet nē - gribētos centrā(man centrs ir arī mājas pie Barona centra vai Ziedoņdārza).
Par visiem tiem kredītu jaut. un speciālajiem piedāvājumiem, man liekas jāčeko banku mājaslapās vai jāiet uz bankām un jājautā...
23.08.2013 11:14 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
šbrīd izdevīgāk kredītu ir ņemt Swedbank

Nepiekritīšu.

Pirmā banka ar ko gajām runāt par kredītu bija Swed., no sākuma solīja, solīja, cik labus kredīta nosacījumus iedos, cik viss būs labi un jauki..mums tādas akcijas, sādas akcijas. Beigās pffff procentu likme vnk vāks, sanāca mēnesī maksāt par ~40ls vairāk kā iedeva DnB + vēl visādi vājprāta noteikumi.
23.08.2013 11:16 |

Reitings 8407
Cik esmu skatījusies, tad dzīvokļi Ziepniekkalnā ir mazliet dārgāki kā Purvciemā, Teikā.
23.08.2013 11:17 |

Reitings 8272
man patīk mājas, bet tikai tad, ja kāds tos lielos darbus darītu manā vietā. es reāli pēc darba nebūtu spējīga lapas grābt, malku sanest, iekurināt un vēl zemi ap māju uzturēt, ņemot vērā, ka mans draugs ļoti daudz strādā un darbdienās ir ļoti vēlu mājās...
+ visas izmaksas ap un par māju, ikmēneša maksājums.
es labāk jau tagad dabūtajā dzīvoklī to swedbank dzeru kafiju uz balkona :D

nezinu, mums viņi piedāvāja ļoti labu grafiku ar nemaz tik augstām procentu likmēm un ikmēneša maksājums ir tikai nedaudz augstāks par to, kādu īres maksu mēs maksājām..
23.08.2013 11:18 |

Reitings 613
Cik apmēram ir jāpelna, lai varētu atļauties ņemt kredītā dzīvokli? Nu tā, lai varētu paņemt 3 istabas kādā jaunā, foršā projektā. Un cik dārgus dzīvokļus vispār ņemat?
23.08.2013 11:18 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Sany, cik jums iedeva procentus?
23.08.2013 11:20 |

Reitings 8272
Pirmā banka ar ko gajām runāt par kredītu bija Swed., no sākuma solīja, solīja, cik labus kredīta nosacījumus iedos, cik viss būs labi un jauki..mums tādas akcijas, sādas akcijas. Beigās pffff procentu likme vnk vāks, sanāca mēnesī maksāt par ~40ls vairāk kā iedeva DnB + vēl visādi vājprāta noteikumi.

tas laikam kā kuram, jo mums viss bija kā solīts. akciju mēs nokavējām, bet par tās termiņa beigām mūs uzreiz brīdināja. tā kā mēs par vēlu dabūjām dzīvokli, tad neko...pret mums bija diezgan pretīmnākoši. turklāt iztikām pat bez galvotāja.
23.08.2013 11:21 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
surli_murli, pa cik pirksiet? Ja nevēlies publiski, varbūt uzraksti privāti.
23.08.2013 11:22 |

Reitings 8272
Sany, cik jums iedeva procentus?

ikmēneša procentu likme bija, ja nemaldos 2,8 vai 3%. mums samazinājās, jo samazinājās aizdevuma summa. nu karoč īpašumu zemāk novērtēja.
23.08.2013 11:23 |

Reitings 202
Reģ: 25.04.2013
Andzelija man liekas, ka tā vispār ir neiespējamā misija :(
Bet esmu pārsteigta, ka te tik daudzas tomēr var to atļauties, malači vispār ;) Man līdz štukas algai vēl tālu... :( :( :(
23.08.2013 11:25 |

Reitings 8272
andzelija - lai varētu paņemt dzīvokli, ir jābūt nelieliem iekrājumiem. nu cik lieli vai mazi, bet aptuveni kādiem 6-7 tūkst. (jaunā projektā un pat vairāk) jābūt, lai veiktu pirmo iemaksu un segtu kredīta izsniegšanas izdevumus + visas valsts nodevas un kancelejas nodevas + notārs.
jaunajos projektos ir nežēlīgi dārgi dzīvokļi. nezinu kā rīgā, bet šaubos, ka tur ir lētāki kā citur.

lai kādā jaunā foršā projektā dabūtu dzīvokli...ir jāpelna daaaudz...varbūt, ja nepelna uz abiem kādus pāris tūkstošus mēnesī, ir vērts padomāt par dzīvokli kādā ne - jaunā projektā, bet parastā mājā.
23.08.2013 11:27 |

10 gadi
Reitings 10290
kā, cik jāpelna??
tik, lai varētu nosegt ikmēneša maksājumu+paliktu dzīvošanai.
Ja paņem ikmēneša maksājumu, piemēram, 150 Ls un dzīvošanai vajag 350 Ls klāt, elementāra matemātika.
ja vien bankai nav kāda cita prasība.

bet mans funktieris ir tāds-ikmēneša maksājums jāņem tāds, lai visu pavilkt varētu viens cilvēks, ja nu otrs uz laiku zaudē darbu.
23.08.2013 11:29 |

10 gadi
Reitings 10290
ā, neizlasīju par jaunajiem projektiem, nu, tur jāpelna drusku vairāk gan.
ieliec kaut vai ss.lv to aprēķinu, tad aptuveno situāciju parādīs.
23.08.2013 11:31 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Swedbank, piemēram, nosaka to, ka ikmēneša maksājums nevar būt lielāks par noteiktu procentu no tavas algas, man liekas, ka kaut kādi 45% bija, bet, iespējams kļūdos.
neredzu jēgu vairs maksāt par īri, kur nauda aiziet pa pieskari. to pašu naudu un lielākoties vēl mazāku summu tad ieguldu īpašumā, kas pēc gadiem būs mans.
23.08.2013 11:33 |

Reitings 8407
Nu es uzskatu, ka paņemot jaunajā projektā dzīvokli vajag pārāk labu algu, jo ļoti daudz aiziet ikmēneša kredītam, tāpēc mēs pirksim kādā no parastajām mājās, jo nevēlamies kļūt par kredīta vergiem ar draugu - mums noteikts limits, kurā gribam iekļauties.

Protams, ka arī es gribētu dzīvokli jaunajā projketā, bet tas varbūt tad vēlāk, šobrīd galvenais tikt pie lielāka dzīvokļa.
23.08.2013 11:36 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Māja-tas nebūtu priekš manis.Esmu perfekcioniste, bet mājā (ja nu vienīgi tur nav nama pārvaldnieks nolīgts+apkopēja un dārznieks) nevar būt perfektā stāvoklī.Kamēr tīri vienu mājas galu-otrs jau netīrs. Pareizi Libra teica - tā ir milzīga atbildība. Sniegs un zāle utt. -visu dzīvi jāstrādā un par operu un regulāru saviesīgu iziešanu var aizmirst.
23.08.2013 11:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits