Bloga izveide

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Sen jau kā vēlos izveidot blogu, bet tas negantais slinkumiņš dupsī neļauj.

Kopumā, vēlējos pajautāt.
Tām, kas raksta - kā izvēlējāties savu ''nosaukumu'' --> īstais vārds? segvārds?
(es nu nekādīgi nevaru izdomāt segvārdu)

* cik daudz laika vispār aizņem bloga izveide (dizains utt), sarežģīti
* cik sarežģīti/viegli piesaistīt/ieinteresēt sekotājus
* un vispār, kas būtu tie knifi, kuriem jāpievērš uzmanība?
16.08.2013 22:43 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
EnergyDrink, citēju no blogger:
Var augšupielādēt JPG, GIF vai PNG failu, kura lielums nepārsniedz 300 KB.
Lai iegūtu pilnu fonu, izmantojiet attēlus, kuru lielums ir 1800x1600 pikseļi

Marylin, blogus taisa vai nu par tēmu uz ko ir talants (Manā gadījumā tā ir datorgrafika un viss ap to), vai arī kā dienasgrāmatas, kur raksta par visām tēmām, kas ienāk prātā.
09.09.2013 15:20 |

Reitings 7408
Marilyn, atvainojos par drukas kļūdu Tavā nikā - tempā pirksti samisējās...
09.09.2013 15:22 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Alexxa, esmu domājusi par bloga izveidi, bet īsti nezinu ar ko sākt, kas būtu tāds aizraujošs un cilvēkiem patīkams. Nerakstīšu taču par to kā gleznoju vai nezinu ko.. slīpēju dzintarus un taisu rotaslietas :D
09.09.2013 15:23 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Alexxa, tas nekas, šeit jau esmu pieradusi pie tā :) Man pašai arī reizēm savu niku rakstot epastā sajūk tieši i un y burti vietām :D
09.09.2013 15:24 |

Reitings 7408
Nerakstīšu taču par to kā gleznoju vai nezinu ko.. slīpēju dzintarus un taisu rotaslietas

Kāpēc? Tas ir interesanti un par to neesmu redzējusi, ka kāds rakstītu - Tu pat varētu palikt populāra :) Tas nav kā rakstīt par mobilajiem telefoniem, par ko katrs otrais raksta...

Lai uztaisītu savu blogu, vajag:
1) Izdomāt, par ko vispār gribi runāt tur
2) Izvēlēties, kur to taisīt. Populārākie ir blogger un wordpress. Ar wordpress amatieriem ir ķēpa, blogger ir vieglāk uzturams
3) Izdomāt, kā vēlies, lai tas viss izskatās. Ja pašai īsti nesanāk, var palūgt padomu zinātājiem - tā mēs visas šeit darām :)
4) Regulāri kaut ko ierakstīt, ja vēl ir ar savām bildēm, tad vispār ļoti jauks blogs sanāk.

Ja gribi, lai tas vēl būtu populārs, tur nedaudz pie mārketinga stratēģijas jāpiestrādā, bet tas arī nav grūti. Mana grafikas lapa savus pirmos 100 lasītājus uzlasīja 3 mēnešu laikā. Kamēr saturā vēl īsti nekā nav, publikas arī būs mazāk. Tagad manā lapelē ikdienā grozās ap 300-400 cilvēku. Tādas tēmas lapai tas nav daudz, bet nav arī maz.
09.09.2013 15:32 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Savulaik biju wordpress,patika pieejamie widgeti,arī bezmaksas layouti bija tīri tā neko,bet laiks gāja un,diemžēl,aptrūkās tematu,arī ar lasītāju skaitu galīgi nevedās,tāpēc neatlika nekas cits kā dzēsties laukā.

Es vispār nesaprotu tādus,kas saka - raksti tā kā pats priekš sevis,lasītāji ar laiku atnāks paši! Vot nenāks gan,vismaz ne tik vieglā ceļā. Es personīgi esmu tāds cilvēks,kuram ir vajadzīgs zināt,ka vismaz pāris cilvēki lasa manis rakstīto,jo tādejādi arī nāk iedvesma un rodās motivācija turpināt. Slavu un miljons lasītāju man nevajag,bet saujiņu gan,citādāk neredzu jēgu turpināt un tā laikam ir mana lielākā problēma ar visu to blogošanu.

Meitenes,man jums papildus jautājums - kādus blogus parasti lasāt, par modi,meikapu,tutorials vai vēl ko citu? Arīdzan,kādā valodā? Esmu allaž rakstījusi angliski,bet apkārtējie sūdzējās,ka daudzi tādus nelasa,jo nerubī neko iekš english,kas man likās tā nedaudz.... mjā.
09.09.2013 15:58 |

Reitings 7408
Es lasu ļoti dažādus - vai nu tematiskos par tehniku, ir arī vienkārši dienasgrāmatas tipa blogi, kas man patīk. Modes blogi gan mani kaitina. Tutorial tipa blogi labākie ir videoblogi, manuprāt. Lasu gan latviski, gan angliski, gan krieviski.

Es vispār nesaprotu tādus,kas saka - raksti tā kā pats priekš sevis,lasītāji ar laiku atnāks paši! Vot nenāks gan,vismaz ne tik vieglā ceļā.

Nāks gan. Tā fīča ir vienkārša - raksti kā priekš sevis un Tavu blogu lasīs Tev līdzīgi domājošie. Ja rakstīsi priekš citiem, prātā nāk vecs teiciens:"Ar viedokli ir kā ar transportu - kam nav personīgā, lieto sabiedrisko". Tādi blogi daudziem liekas pliekani, tāpēc nelasa. Ātri lielu lasītāju skaitu nedabūsi - tas ir pamatīgs darbs.
09.09.2013 16:07 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Meitenes,man jums papildus jautājums - kādus blogus parasti lasāt, par modi,meikapu,tutorials vai vēl ko citu? Arīdzan,kādā valodā?

1) Tos, kuri tiek rakstīti no sirds, pēc sava aicinājuma un ar labu rakstītprasmi.
2) Tādā valodā, kurā cilvēks ikdienā runā (dzimtā valodā pārsvarā visiem sanāk labāk izteikties) vai tādā, kuras pārzinātājiem blogs ir paredzēts (piemēram, ja latviešu meitene uztaisa blogu par kādu tēmu, kurš varētu interesēt daudziem un publicē to ārzemju lapās utt. savukārt latviešu meitene, kas raksta angliski blogu un dod to saviem draugiem vai reklamē sevi Cosmo, man raisītu neizpratni).

Alexxa, padalīsies, lūdzu, ar savu grafikas blogu? Var arī privāti, ja publiski nevēlies. :)
09.09.2013 16:17 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man ir recepšu blogs. Sirdslieta :) ļoti priecājos, ja kādam noder, piedāvāju blogam sekot ēdienu tēmās. Nekā citādi nepopularizēju. Cenšos taisīt vismaz 3 rakstus nedēļā. Lietoju wordpress un facebook lapas.
09.09.2013 16:21 |

10 gadi
Reitings 5929
Ak, jā. Receptēm bildes fočēju pati, protams.
09.09.2013 16:22 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nezinu, kā citiem, bet uzskatu, ka blogā vajag vismaz 2-3 ierakstus ierakstīt (mēnesī). Pati vairs tik aktīvi nerakstu, arī apmeklējums strauji krītās. Lai gan tas laiks, kad vajadzēja daudzos apmeklējumus, ir pagājis. Tagad gandrīz blogu uzskatu par savu virtuālo skricelējamo kladi, man nav žēl, ja kāds izlasa, bet arī nepievēršu blogam vairs tādu uzmanību.

Pati esmu sakārtojusi sarakstu ar blogiem, kas ir interesanti. Patīk visādi - par filmu recenzijām, mūziku, praktiskām lietām, taču daudz lasu arī tādus, kuros rakstītas ikdienišķas pārdomas.
09.09.2013 16:25 |

Reitings 7408
Parfait, ja Tev jau ir Facebook lapa Tavam blogam, iesaku uztaisīt arī twitter kontu. Tur publicē linkus uz konkrētiem ierakstiem, klāt pieliekot nelielu komentāriņu. Twitterī tādas lietas ātri aiziet :) Pie kam, patīkami ir tas, ka daudzi, izmantojot Tavas receptes, pareklamēs tālāk un varēsi lasīt par sevi patīkamus vārdus - tas iedvesmo turpināt :)

Mg, labprāt jau padalītos, bet, rēķinot, cik ļoti te dažām patīk līst citu privātajās dzīvēs vairāk, nekā meitenes pašas šeit grib stāstīt, es labāk izvēlos palikt anonīma. Dzīvē bieži saskaros ar problēmu, kad man tiek paziņots, ka ko gan es varu saprast no vidējā cilvēka dzīves un problēmām, ja pati strādāju uzņēmumā X, tādā un tādā amatā un braucu ar Y firmas auto. Šeit man to nevajag, viena no retajām vietām, kur varu būt parasts cilvēks. Negribu to samaitāt.
09.09.2013 17:18 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
bet īsti nezinu ar ko sākt, kas būtu tāds aizraujošs un cilvēkiem patīkams.
sāc vnk rakstīt par jebko iekopē tekstu no kaut kurienes, un bildes, tā pie reizes iemācīsies blogot, un tad blogā varēsi iekopēt piem sev interesējosas tēmas no cosmo formuma, papildinot ar saviem tekstiem. To ko tu pati parasti raksti te , vai ko draugos rakstīji. Kaut vai pa ceļojumiem uzraksti, kur biji, kā izskatās, bildes saliec. :)
10.09.2013 20:54 |

Reitings 1220
Reģ: 28.08.2013
es tik nesaprotu ar ko tas twiiter un facebook ir ipash. :D ko tur var likt.
10.09.2013 20:55 |

10 gadi
Reitings 5929
Alexxa, paldies :) Man twitteris ir tik daudz iesaistīts, ka automātiski postojas receptes manā personīgajā konta, bet varbūt būtu jāuztaisa speciāls konts priekš receptēm.
10.09.2013 20:57 |

Reitings 815
Heartkiller, vari atklāt savu blogu? Papildus smiņķiem un ēdieniem gribētu palasīt kko citu. :)
10.09.2013 21:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits