Mans boyfriends ārzemnieks

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Tām kurām puiši ir ārzemnieki, kādas lietas jūs pārsteidz?Varbūt kādam ir dīvainas izdarības vai arī tieši otrādi izrāda uzmanību tādā veidā kā neviens latvju bālelinš nedarītu.
Manējais nekad nesaprot, kā var daudziem salātiem pievienot majonēzi,ēst "Kārums" sieriņus brokastīs un lekt pār ugunskuru Jāņos. :D Viņa valstī arī kad nāk ciemiņi nenotiek lielā izrīšanās ar rosolu un citiem gardumiem.
Vai jūsu puiši izrāda interesi par mūsu valodu un kultūru?
16.08.2013 21:28 |

Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
kaada tautiiba?
17.08.2013 11:40 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
turks, bet tāds netipisks
17.08.2013 11:42 |

Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Mans spānis, neskaitot visus "paldies, sveiki, lūdzu, mīlu utt" zin ļoti praktiskus vārdus latviešu valodā - peļķe, korķis, puņķis, šašliks (šašļiks), puļķis, zeķubikses.. viņš vienmēr uzķer vārdus ar visiem ķ,ļ,ņ,š...

Viņš domā, ka mīkstināmās formas visiem vārdiem beidzas ar -iņš, piemēram, mājiņš, gultiņš. Citreiz jokojoties tādus internacionālos vārdus viņš mēģina teikt latviski mīkstinājuma formā - lets go to autobusiņš/ give me your telefoniņš/ do you want sexiņš?

Bet vispār laika gaitā ir sapratis, ka latviešu valoda tomēr ir pārāk sarežģita ar visiem locījumiem, dzimtēm un dsk/vsk formām. Varbūt tad, kad kādreiz būs mums bērni un es ar viņiem sarunāšos latviski, tad pārķers vairāk frāzes, taču tagad tam nav nekādas vajadzības.

Latviešu ēdienus draugam nemaz tā īsti neesmu gatavojusi, jo arī manējais ir diezgan izlepis ēdienu ziņā.
17.08.2013 11:45 |

Reitings 5478
Mums atkal ir tā,ka daudzi vārdi ir diezgan līdzīgi abām valodām. Viņš vienmēr ar pavērtu muti klausās, kad es ar savu ģimeni pa telefonu vai skypu sarunājos :) Vienreiz bijām pie viņa drauga un tad viņš man saka-parunā lūdzu latviski,gribu dzirdēt to foršo valodu :)
17.08.2013 11:47 |

Reitings 182
Reģ: 07.08.2011
Manam draugam daudzas lietas likaas diivainas saakumaa. Kaa zupaa var buut kubinjos sagrieztas lietas un nekas nav sablendereets, visos salaatos kreejums un majoneeze, brokastiis desmaize nevis ola ar bekonu. Bet tagad jau pienjeemis manu viruves kultuuru, shad tad pat prasa, lai brokastiis uzcepju kartupelju pankuukas :D atceros, kad bijaam Latvijaa, mums lidmashiina atpakalj bija veelaa peecpusdienaa, bet maaja bija jaapamet saliidzinoshi agri, jo nija veel daavanas jaasapeerk vinja gjimenei, nu un es ienaaku virtuvee, plxt 9 no riita, mana mamma shim priekshaa nolikui ceptus kartuepljus ar vistu brokastiis. Shis ar lielaam aciim skataas uz manis un nesaprot vai tas viss tagad jaaapeed. Es mammai saku, tu ko traka, nebiedee vinju, vinjsh brokastiis tikai ostermaizi eed, nepaspeeju pabeigt teikumu, kad shis jau pusi shkjiivja notiesaaja. Toties izsalcis nebija liidz pat vakaram :D bet respect par to, ka noveerteeja n saprata, ka mana mamma tikai grib kaa labaak. Kaa arii vinjam liekas, ka esmu nedaudz asa n rupja, jo lietas saku pa tiesho, tas patiik, jaa, nee, nepatiik. Bet, kad vinjsh redzeeja Latviju un kaa pajolinjsh atveera durvis centraalstacijaa kaadai pavecaakai kundzei, peec kuras veel 100 cilveeki izskreeja caui paldies nepasakot, vinjh saprata, ka taa ir vienkaarshi muusu mentalitate. Maak pateikt pamatfraazes, bet uz doto briidi nejuut vajadziibu zinaat vairaak. Vinja vecaaki gan ir sajuusmaa par Latvijas kulturu, vienmeer vinjiem peerku veesturiskas, bilzhu un moderna tipa graamatas anglju val. vienmeer gaida taas ar prieku :)
17.08.2013 12:01 |

Reitings 281
Mans viirs ir no Spaanijas. Tagad peec nedeeljas pirmo reizi brauksim briivdienaas uz Latviju, tad jau redzees,ko teiks..:) Vieniigais zinu, vinjam negarshi shkjoveeti kaaposti un marineeti gurkji. Nesaprotot kaa kautko taadu var eest:D
Un vienmeer peec pusdienaam vinjam vajag SIESTU!! aah, saakumaa,tas mani traku padariija, bet tagad,ja sanaak, pagulju ar vinju kopaa:)
Ir samaaciijies daudz vaardus un pat teikumus,jo es ar mazo latviski runaaju, tad nu vinja top teikums peedeejaa laikaa ir - seedi smuki! :)
17.08.2013 12:40 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Cik patīkami palasīt :) gribu vēl, stāstiet, meitenes!
17.08.2013 12:50 |

Reitings 7743
tad nu vinja top teikums peedeejaa laikaa ir - seedi smuki!

Baigi mīļi izklausās. :)
17.08.2013 13:57 |

Reitings 63
Reģ: 31.07.2013
Es ar dzivoju ar virieti no citas valsts,ja atshkiras uzskati par edienkarti,vinjsh maz lieto piena produktus,nesaprot ka var est biezpienu,bet ir pavisam cita attieksme pret mani un maniem berniem,nosakuma nebij pieradusi ka mani lieku reizi apchubina,tagad ir patikami. Valodu macas ar lielaku prieku,citreiz daram to kopaa es jautaju kas man nav skaidrs un vinjsh tapat par latvieshu valodo...musu topaa vards Labi ,Labi...
17.08.2013 18:46 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Manējais visu laiku mīļi iesmej par manām "latvietībām". Piemēram to, ka man visu laiku ir auksti/ katru reizi dabūnu pa jokam, kad ieminos par kartupeļiem (google- latvian jokes)/ dievina manu "v" un "w" izrunas jaukšanu un pavasara nogurumu. ā, arī to, ka mēs katru gadu sakām "šogad pirmo reizi peldējos" ;D Ja silti visu gadu, tad tas izklausās dīvaini.
17.08.2013 19:31 |

Reitings 1378
ā, un - meksikānis
17.08.2013 19:32 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Man ir savādāk, es pati dzīvoju ārzemēs un mans draugs ir Zviedrs. Abi dzīvojam Vācijā, kur arī dzīvo mani vecāki un diezgan daudz radinieku.
Es nekad neesmu sapratusi to nepārtraukto maizes ēšanas, kas vāciešiem tik ļoti garšo gan rītā, gan vakarā.
17.08.2013 19:55 |

Reitings 291
Reģ: 29.03.2013
Nu tad man šovakar nedaudz vairāk laika -
Esmu kopā ar Holandieti. Viņš pieņem manus paradumus un paraŽas(palēnām) un es viņējās. Nekādi nespēju saprast kā katru dienu pusdienās var ēst viena veida maizi ar viena veida sieru, bet nu jau gandrīz pati tā daru. Vienmēr ar interesi noklausās manas telefona sarunas un pa vidam atkārto manis teiktos teikumus. Cenšas jau nu ļoti. Pirmo reizi braucot uz LV viņš pateica savu pirmo teikumu latviski, un to viņš pateica manai mammai:"Zajebal, nav sniega". :D
Kad mamma vakariņās pie karbonādēm pasniedza ceptus kartupeļus ar sīpoliem un žāvētās gaļas gabaliņiem, skatījās uz mani ar lielām acīm:"Kādi dīvaini frī.." bet pēc tam koferis bija piepildīts ar žāvēto gaļu un top ēdiens ir mammys frittes. . Ehh, man būtu tik daudz ko rakstīt.. Jā par to pašu majonēzes un skābā krējuma gāšanu pie salātiem. Bet es atkal esmu iemīļojusi pie vakariņām uzsildītus zaļos zirnīšus vai kukurūzu.
Ziemassvētku pusdienās pasniedzu daudz un dažādus ēdienus, to skaitā, protams, štovētus kāpostus - tētis gandrīz izkusa aiz sajūsmas un paņēma katlu līdzi uz mājām. :D
Beidot arī esmu pieradusi ka visur jābrauc ar riteni( tas uzlabo figūru un sirdsdarbību) un ka sestdienās vakariņās jāēd frī ar snakiem un trešdienās pica.. :D
Mēs ļoti pielāgojamies viens otram, un ar prieku mācamies ko jaunu viens no otra kultūrām un paražām. :)
17.08.2013 22:27 |

Reitings 56
Reģ: 07.05.2009
Grieķi nesaprot kāpēc mēs vāram salātus? kas tās par zupām :D
Kāpēc ēdam cūku ausis,ādu un speķi
17.08.2013 22:50 |

Reitings 1378
Ēšanas paradumi mums gan apbrīnojami īdzīgi, un nekādu pārsteigumu nav bijis. Paldies tev, globalizācija
17.08.2013 22:56 |

Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
dievina manu "v" un "w" izrunas jaukšanu

Twiddy , manējais arī iesmej, ka es sakot wideo (video) un wegetables (vegetables). Man likās, ka tā ir mana personīgā problēma ar nemācēšanu izrunāt, bet re kā - varbūt latviešiem tā ir kopīga problēma.
Maziņš atvieglojums sirdī :D
18.08.2013 07:25 |

Reitings 1378
Haha, Chiquitin, "wegetables" viņa top vārds :D jā, tā ir latviešu problēma, jo mums tik viens "v" alfabētā :) un visiem satiktajiem amerikāņiem tas liekas super cute
18.08.2013 17:10 |

Reitings 5478
Pavisam nesen bija kuriozs ēšanas ziņā.
Bijām LV un es vīram ierādīju,cik garšīgi var ēst, ka biezpiens ir sajaukts ar svaigo gurķi. Viņam ļoti iegaršojās un izdomāja,ka varētu nākošajā rītā mani pārsteigt ar brokastīm. Ziniet,pārsteidza arī :D
Viņš biezpienam bija piegriezis nevis gurķi,bet kabaci :D Es uzreiz sapratu,ka kaut kas nav riktīgi. Viņš bija padomājis,ka tas ir lieeeeeeels gurķis :D Prasīja man - kāpēc LV ir tik sarežģīti: gurķi, kabači, ķirbji utt.
18.08.2013 17:28 |

Reitings 97
Reģ: 27.10.2012
Esmu precējusies ar Vācu vīrieti. Sākumā ļoti pārsteidza maizes ēšana rītā, vakarā :D, bet ar laiku pieradu. Nekādi netapa skaidrs kā tādu sausu maizes bulciņu var ieēst iekšā, bez sviesta, vai siera. Bet tas viņiem viss normāli. No kautrības ne kripatiņas, nevar pat salīdzināt ar tiem vīriešiem,kurus satiku laikā, kad dzīvoju LV. Vispār ļoti liels džentlmenis. Apmeklējot Oktoberfestu acis bija kā uz kātiem,jo tādu Bāvārijas kultūras sprādzienu nekad vēl nebiju redzējusi. Manējam un viņa ģimenei ļoti garšo ''Lāču maize''. Katru reizi, kad esmu LV, vienmēr nopērku.
18.08.2013 17:47 |

Reitings 37
Manejais vienmer mani miili pakircina par manu v un w sajauksanu izrunajot vardus. Bet censos jau dikti runat pec iespejas pareizak. Garso solanka, dazreiz ari siera zupu ieed, bet parsvara jau dod prieksroku vina tradicionalajiem edieniem. Kad reiz stastiju, ka mums latvija ir tadas medus kuukas, vins bija neizpratne. Isti ari par Laimas saldumiem sajusma nav, par ko man nedaudz zel, bet nevaru jau spiest vinu, lai patik/garso.
18.08.2013 18:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits