Suudziibas par apkalpojosho personaalu/iestaazju darbiniekiem

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Iedvesmojoties no sarunas par maitaam, cik reizju jums ir gadiijies, ka veikalaa pieprasat parunaat ar menedzeri vai rakstat suudziibu par kaadu?
Mana peedeejaa reize bija, kad braucot ar mashiinu, priekshaa staavoshais autobuss saaka aatraak braukt nekaa tantuks paspeeja izkaapt, kaa rezultaataa tantuks nokrita. Es pierakstiiju visus datus un tad pazinjoju par to autobusu parkam. Ir arii gadiijies nesen pasaukt veikala menedzeri, jo viena paardeveeja atklaati saaka flirteet ar manu viiru, pilniibaa ignoreejot to, ka ir jaapienjem maksaajums.
16.08.2013 20:41 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Par melnādainiem runājot... Agrāk, pirms saskāros ar tādiem personīgi, vienmēr cienīju viņus un uzskatīju par tādiem pašiem normāliem cilvēkiem kā baltos. Bet, jo ilgāk dzīvoju ārzemēs un vairāk saskaros ar melnādainajiem, jo vairāk manī viņi sāk izraisīt nepatiku. Bieži vien tādi melnādainie izrādās visnetīrīgākie, nekārtīgākie, slinkākie, lēnākie, uzbāzīgākie un skaļākie, nekā citu rasu pārstāvji. Goda vārds, jau sāku tādus apiet ar līkumu..

Par tēmu runājot - nē, nav nācies sūdzēties vai kašķēties ar apkalpojošo personālu. Man pašai ļoti nepatīk, kad svešs cilvēks no malas bāž savu degunu manās darīšanās (pat, ja pieļauju kādu kļūdu). Tāpēc noteikti neietu rakstīt nekādas sūdzības un nelīstu aizrādīt kādam kaut ko, ja redzētu, ka ir kaut kas noticis, kas, manuprāt, ir nepareizi.
16.08.2013 21:53 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es vienu reizi čillenē pirms gadiem ~8 uzrakstīju sūdzību.
16.08.2013 21:56 |

Reitings 317
Reģ: 19.02.2011
haha, par mani šonedēļ uzrakstīja sūdzību, jo neatbildēju viņai krieviski. Kaut gan - manā līgumā nekas nav runāt par krievu valodu un darba devējs zināja, ka nerunāju. Un nav jau tā, ka es viņai kaut ko ne tā pateicu, tikai palūdzu, vai nevar atkārtot latviski.
16.08.2013 22:21 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es laikam esmu kašķīgā, līdz ar to arī maita. Ja par kaut ko maksāju, vēlos to saņemt attiecīgā kvalitātē un ar attiecīgu apkalpošanu. Čilli picērijās vispār neeju, viņiem, liekas, klienti ir pēdējā vietā. Apnicis tās sūdzības rakstīt. Par katru sīkumu nekasos (Ja pica tiek pasniegta ar karoti, tas ir komiski), bet, ja gadās kas nopietnāks (Ir gadījies, ka ir vecs ēdiens vai kādā veikalā pārdevēja rupja), tad rakstu sūdzības, citādi jau nekas nemainīsies. Ir bijuši momenti, kad ir konflikti ar krievvalodīgajām pārdevējām, kuras principā atsakās apkalpot latviski, kas mūsu valstī ir nepieņemami. Centrāltirgū ir pilns ar šādām.
No Centrāltirgus jautrākais gadījums laikam bija, kad uzmēriju vienas bikses, man nepatika kā izskatās un teicu, ka neņemšu, bet viņa paziņoja, ka gan jau, ka man naudas vairs nav un es vienkārši tērējot viņas laiku. Paliku mēma.
16.08.2013 23:19 |

Reitings 9169
Manupraat, par sliktiem darbiniekiem ir jaazinjo. Protams, ne jau tad, kad ir pieljauta nejaushi kaada kljuuda vai cilveeks tikai nesen ir pienjemts darbaa un nezina ko dariit, bet gan taados gadiijumos, kad darbinieks ir apzinaati ljoti rupjsh bez iemesla, neveic tiishupraat darbu vai paarkaapj noteikumus sava slinkuma peec. Taadi nav pelniijushi darba vietu. Ja darbs riebjaas, tad lai to nomaina vai vismaz pacenshaas to normaali izpildiit liidz atrod citu. Paareejiem deelj taa nav jaaciesh. Protams, var katram iignaaka diena gadiities un var nebuut tas smaids uz sejas vai laipnais tonis un par to suudzeeties buutu nejeedziigi, bet ir robezjas, kuras nedriikst paarkaapt nekaados apstaakljos.
16.08.2013 23:37 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Man bail sūdzēties un kašķēties ēdināšanas iestādēs,man ir fobija,ka tik tur neiespļauj.
16.08.2013 23:42 |

Reitings 9169
Man bail sūdzēties un kašķēties ēdināšanas iestādēs,man ir fobija,ka tik tur neiespļauj.

Viens kursa biedrs straadaaja Burgerkingaa, tur vinjiem bija taads kadrs, kas punkjus urbinaaja aaraa no deguna savaas depresijas dienaas un lika iekshaa burgeros. Labi, ka paareejie to pamaniija un pateica priekshnieciibai, taa savukaart paskatiijaas videonoveeroshanas iekaartaas un to muudzi atlaida. Bet nu jaa, slimi cilveeki ir kaudzeem visapkaart, taapeec kaa sanaak aizdomaaties, taa paariet jebkaada veelme eest aarpus maajaam.
16.08.2013 23:46 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Vienā no Čilī Picām strādā tāds puišelis, kura apkalpošanas maniere ir kaut kas starp flirtu un neveiklību. Būtībā nav par ko sūdzību rakstīt, bet ja gadās tur ēst un viņš apkalpo, tad šausmīgi neveikli viņa vietā paliek.

Vienreiz bija visai komisks gadījums ar pārdevēju vienā no veikaliem. Pirku apakšveļu, pārdevēja pie kases to pārcilā un saka "Kinky,kinky!" tādā pacilātā tonī. :D
16.08.2013 23:52 |

Reitings 11996
Manupraat, par sliktiem darbiniekiem ir jaazinjo.

Nu jā, ja viss būtu tik jauki kā apraksti. Ja ir klajš rupjš darba pārkārpums - sūdzības ir pamatotas un nepieciešamas, bet sabiedrība mēdz stipri pārspīlēt šajā sakarā. Latvijā vēl nav tik "populāri" sūdzēties par visu un jebko. Tāpēc uzskatu, ka viss ir +/- pamatoti. Toties ASV - tas ir paraugs tam, pie kā noved šī sūdzēšanas visatļautība un propogandēšana. Cilvēki tik to vien dara kā sūdzās, sūdzās un sūdzās. Dažreiz nemaz neaizdomājoties, ka varbūt tās ir tikai liekas ambīcijas vai vienkārši negadījums...
Piemēram, ļoti kaitinoša tā māmiņu mācīšana uz ielas un uzpasēšana kā būtu jāizturās pret bērnu. Ļoti bieži tie ir stipri pārspīlejumi un subjektīvs viedoklis...
17.08.2013 00:09 |

Reitings 9169
Toties ASV - tas ir paraugs tam, pie kā noved šī sūdzēšanas visatļautība un propogandēšana.

Es tomeer tajaa saskatu vairaak pozitiivo nekaa negatiivo! Cilveeki iemaacaas savaldiibu un piedomaa pie savas riiciibas. Un patieshaam darba laikaa straadaa, nevis dzen luni. Labaak produktiivi nostraadaat 8h, nekaa novilkt 12h un tad raudaat, ka nav laika personiigajai dziivei.
17.08.2013 00:17 |

Reitings 11996
Nezinu gan, cik tieši šīs sūdzības ietekmē šo strādāšanu, nevis laiskošanos darba laikā. Kaut vai pieminēšu diskusiju par apģērbu veikaliem - Latvijā pārdevējas ir uzmācīgas, visu laiku stāv kajās un seko katrai apmeklētāja kustībai - tas nozīme, ka atstrādā katru santīmu (jā, klientiem nepatīk, bet nu tādas ir prasības šajā amatā no darba devēja puses). Un kā ir, piem., Kanādā? Pārdevējas sēž, lasa žurnālus, citreiz vispār nav redzamas, un klientam pievēršas tikai tad, kad šis pienāk pie kases. (Runāju tikai par apģērbu veikaliem nelielos izmēros).

Pa lielam es piekrītu, ka ir jāpasūdzās, ja tiešām darbinieks ir losis un nejēdz būt normāls, bez nevajag pieprasīt, lai šis darbinieks tev "lien dirsā". Taču šī sūdzēšanās bieži vien ir nepamatota, jo, redz, klientam vienkārši gribās kašķi par sīkumu, kas nav būtisks...
17.08.2013 00:24 |

Reitings 9169
Un kā ir, piem., Kanādā? Pārdevējas sēž, lasa žurnālus, citreiz vispār nav redzamas, un klientam pievēršas tikai tad, kad šis pienāk pie kases. (Runāju tikai par apģērbu veikaliem nelielos izmēros).

Manaa galaa gan nevienu ar zjurnaalu neesmu maniijusi. Visbiezjaak kaut ko kaarto savaa nodabaa, pasveicina un pasaka, ka ja vajag paliidziibu, tad var vinjas pasaukt.
17.08.2013 00:30 |

Reitings 11996
Vispār šī sūdzēšanās ir ar ļoti trauslu robežu - katrs taču mēra to pacietības, laipnības un iztapības kvantitāti un kvalitāti pēc saviem uzskatiem.

Tavā atstāstītajā situācijā par tantiņu no autobusa - vai tad šoferim nevarēja vienkārši gadīties, ka šis nepamanīja kudzi, kura varbūt vēl steidzigi tarkšķē ar savu autobusā satikto draudzeni un izkāpa no autobusa pēdējā brīdī, kad vadītājs vairs neskatījās spogulī, jo visi bija jau paspējuši izkāpt?... Nu mēdz gadīties arī autobusa šoferiem smagas un nogurdinošas dienas, kad gadās kļūdas. Jā, tā ir liela atbildība pret pasažieriem, bet katrs var kļūdīties.

Es nezinu visu to situāciju, izteicu tikai savas pārdomas...
17.08.2013 00:32 |

Reitings 11996
Par veikalu - man gan bija tāds gadījuma, ka iegāju veikalā, bet pārdevējas nekur nebija. Izskatījos visu ko vēlējos un tad man radās jautājus, nācās pagaidīt, kamēr pārdevēja iznāk no sava kambarīša ar žurnālu rokās. Nu neko, pagaidīju ar'! Un esmu pārliecināta, ka ASV gan jau kāda noteikti uzrakstītu par to sūdzību...
17.08.2013 00:34 |

Reitings 9169
Tavā atstāstītajā situācijā par tantiņu no autobusa - vai tad šoferim nevarēja vienkārši gadīties, ka šis nepamanīja kudzi, kura varbūt vēl steidzigi tarkšķē ar savu autobusā satikto draudzeni un izkāpa no autobusa pēdējā brīdī, kad vadītājs vairs neskatījās spogulī, jo visi bija jau paspējuši izkāpt?... Nu mēdz gadīties arī autobusa šoferiem smagas un nogurdinošas dienas, kad gadās kļūdas. Jā, tā ir liela atbildība pret pasažieriem, bet katrs var kļūdīties.

Taas bija prieksheejaas durvis vadiitaajam tieshi zem deguna! Un autobusu vadiitaajiem ir tieshais pienaakums paliidzeet cilveekiem, kuri paarvietojaas ar walker paliidziibu vai invaliidu ratinjiem, izkaapt un iekaapt! Vinjiem ir jaanolaizj autobuss zemaak, vajadziibas gadiijumaa jaaizvelk platforma un jaanodroshina tas, lai cilveeks tiek aaraa bez probleemaam. Un ja cilveeks paarvietojaas ar sho riiku, tur ir skaidri saprotams, ka tur vajag laiku, lai tiktu aaraa. Buutu ok, ja peec tam vadiitaajs izkaaptu aaraa un paliidzeetu tantinjai piecelties, bet vinjsh veesaa mieraa aizbrauca prom.
17.08.2013 00:57 |

Reitings 9169
Turklaat to tantuku pati zinu, vinja nav no agresiivajaam. Ljoti miermiiliiga un laipna, taa kaa nevareeja tur buut iejaukts tas, ka tantuks pats aardiijaas autobusaa, taapeec shoferis taa izriikojaas. Pat tad, kad izsaucu aatros un paliku kopaa ar vinju, liidz tie atbrauca, vinja nebija ne dusmiiga, ne kaut kaadaa veidaa izraadiija diivainu, nepienjemamu uzvediibu. Vinja tik briiniijaas, kaapeec shoferis nedeva vinjai laiku izkaapt un bija saruugtinaata.
17.08.2013 01:00 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-sasmeejos par to ,ka ASV var redzeet visu...laikam taa arii ir!:D
17.08.2013 01:04 |

Reitings 11996
krista, nu jā, tādā gadījumā sūdzība par to šoferi ir vairāk kā pamatota. Malacis!
17.08.2013 01:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits