Meklēju meklētājā un tiešu diskusiju par savu jautājumu tā arī neatradu. :D
Tātad, cik Jums stundas ir jāguļ, lai justos izgulējusies un labi? Kafiju dzerat no rīta? :)
Es pamostos, iedzeru kafiju, bet tā man vienalga nepalīdz, uzreiz atkal jau nāk miegs. :D Es varētu gulēt dienu un nakti. :D
Reizēm tā ir, ka paguli 10 minūtes un spirgts, žirgts pamosties, a citreiz nožēlo, ka gāji gulēt tās pāris minūtes. Apbrīnoju cilvēkus, kuri var aizmigt jebkurā laikā un uzkrāt spēkus, es aizmiegu tikai pie galīga spēku izsīkuma. Tās 10 minūtes gadījumā nav saistītas ar tām miega fāzēm vai kā tās sauc?
Tā kā strādāju maiņu darbu un man ir diennaksts maiņas un dienas maiņas,tad brīvdienās guļu kādas 12 h noteikti.Es vispār esmu no tiem,kas daudz guļ,ja slikti jūtos,man ir migrēnas un spēcīgas menstruāciju sāpes vai nogurums,mēdzu arī mazliet pasnaust pusdienās.
Nu es vai nu guļu tās 30 min, tad piespiedu kārtā ceļos un darbojos, jūtos nogurusi, kašķīga, bet labāk ir, vai arī tad 1,5 h un tad ir izcili. Tad var negulēt kādas nakts stundas.
Brivdienas es eju gulet ap 1-2 nakti, ap 12 no rita mostos kko padaru, tad atkal kadas 2 stundinas pagulsnaju, atkal celos kko daru nu ta lidz vakaram...
Man muzigais miega bads.
Agrak gan pietika 4-6stundas pagulet, vareju visu dienu nostradat lidz 10 11 vakara un pec tam vel iet tuset un no rita atkal uz darbu. Tagad gan ta vairs nevaru
Krista-muusu pusee pat ir uzskats,ka kafija ir daudz veseliigaaka par teeju,es tiesaaam briinos par biezi teikto ,ka kafija nav veseliiga,jo viss tas ,ko mineeji ir taisniiba!Laikam tikai tas-kaadu kafiju dzeram?
Es gulu augstaakais 5-6 stundas , ja gulu ilgaak ,nejuutos labi-acis aizpamusas,taads vaajums utt.
Ilgaak centos guleet,kad biju Latvijaa...redzeeju starpiibu!
Man taa bija ,kad straadaaju slimniicaa taas 24 st,tad biezi nodalas aarsts teica,lai pagulu vismaz 20 min un buusu atkal normaa!Tas loti labi straadaaja arii veelaak manaa dziivee,pie lielaam paarpuuleem!
Vaards atpuusties man nenoziimee guleet!Es vispar esmu vienmeer noveerojusi,ka mani nogurdina cilveeki.Taas ir reizes,kad juutos izsmelta biezi,ja daudz jaarunaa ar cilveekiem!Man atpuuta noziimee pastaiga vienai,gleznosana,arii straadaasana daarzaa-"apcubinot" savus augus...!
Biezi dodu prieksroku runaat ar radiem ,draugiem sarakstoties,ne Skype!
Man paliidz 30 min pasnauduljoshana, bet nedriikstu nekaadaa gadiijumaa ieiet NREM otrajaa faazee vai veel dziljaak, jo tad galvassaapes buus klaat kaa liktas. Pirmaa faaze, kuraa cilveeks ir pusnomodaa, pusaizmidzis, man ljauj atguut speekus sameeraa iisaa laika periodaa.
skolas laikā gulēju vidēji 8h, dažreiz pat visas 10. parasti aizmigu ap 23, cēlos 7 . pēc skolas, kad atgriezos ap 16-17, pagulēju vēl 1,5h :D slikta ideja vnm, nejutos labi, vakarā slikti aizmiegu.
bet pa vasaru viss pajucis, eju gulēt ap 2 naktī, pamostos ap 12
lai arī strādāju, režims nemainās, jo darbs 14-23.
bet tā ideāli man vajag 9-10h, tad jūtos labi.
Pēdējā laikā aizvien vairāk saprotu, cik svarīgs man ir miegs!
Vidēji normālā darbadienā guļu 5-7h, brīvdienās cenšos 7-10h pagulēt.
Nereti tumšajā gadalaikā, ja laiks ļauj, paguļu arī pa dienu stundu, divas, ja ir galīgs nogurums, citādāk nav vispār spēka eksistēt.