Dzīve UK ar bērnu

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas!
Šeit noteikti ir meitenes,kas dzīvo Anglijā, iespējams,kādai ir arī bērns/bērni.

Kā tas ir dzīvot tur ar bērnu, zīdaini? Kā ir tur dzemdēt?
Kādi ir maternity allowances, house benefiti un bērnu naudas?
Vai ir veselības apdrošināšanas? Kādas ir cenas ārstiem? Vai strādājošie saņem atlaides ,dodoties pie ārstiem? (es domāju tā kā Vācijā, piemēram, ir tā Krankkasse ,vai kas tāds, un ārsti ir bezmaksas, tāpat ir ģimenes tās krakkases,kad visai ģimenei ārsti ir bezmaksas)
+ un -
Bērnu dārzi, skolas?
15.08.2013 13:21 |

Reitings 11429
Nu, manuprāt, labāk ir dzert kaudzi zāles,

Manupārāt, labāk nedzert kaudzi zāles. Katra tablete tak ārstē vienu, bet veicina kaut ko citu. Izārstēs vienu slimību, būs uzradusies cita, vēl dārgākas zāles jālieto, izlietos tās, atkal kaut kas cits būs. Bizness tāds.
15.08.2013 20:15 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Meitenes, bet kuras ir tās labākās pilsētas dzīvošanai ar bērnu? Interesē tādas, kurās nav rindas bērnudārzos, zaļākas, vienvārdsakot mazpilsētas, ne galvaspilsēta. Būšu pateicīga, ja kāda meitene atrakstīs privāti, lai pārrunātu :)
15.08.2013 20:16 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Morgan nedziedi slavas dziesmas,bet es varbūt patrāpījos neīstajā vietā, bet slimnīcā nonācu ar ātrajiem, sēdēju 2h rindā(kā grūtniece ar sāpēm un asiņošanu) kopā ar cilvēkiem,kuriem ir visdažādākās problēmas-vienam kāja noskrambāta, viens vīrietis man blakus krēslā ar sirdi gandrīz aizgāja(tiešām ceru,ka viņš izdzīvoja,bet tad,kad viņš bezsamaņā,nokrita uz grīdas, sāka vemt),tikai tad viņu savāca mediķi! To,ka viņam bija slikti redzēja visi-acis griezās otrādi,turēja roku pie sirdi, knapi gaisu kampa!
Tagad brīdī mani pārņēma tāda bezcerība! Es it kā atbraucu ar ātrajiem uz slimnīcu,bet man vēl jāpasēž rindiņā kādas 2 stundiņas. Varbūt vienam nekas, es jau nenomiru, bet onka ar sirdi varbūt aizgāja!

Es nezinu,var jau būt,ka Latvijā arī tā vis sēž rindā vairākas stundas "ātro nodaļā"!
15.08.2013 20:19 |

Reitings 2015
Varbūt kāda zina-UK ir pieejamas ģimenes dzemdības tā,ka tētis arī paliek slimnīcā?
Ar pirmo bērnu parasti nelaiž ātri mājās, kādu dieniņu vai divas patur. Jā, ir te dzemdības bez maksas, arī epidurālā bez maksas, viskaut kas,kas liekas tik super,tik super! Bet,kad nonāc reālā sitācijā, tad attapies uz auksta sola uzgaidāmajā telpā!
Ne vienmēr palātiņas ar baseinu ūdensdzemdībām ir brīvas,ne vienmēr patur slimnīcā un tad braukā kā muļķis: mājas-slimnīca, mājas-slimnīca, jo nepaņems tevi neviens ātrāk,kamēr nebūs tie daži cm. Tas ir briesmīgi, īpaši,kad pirmais bērns un neziņa,vai pats tūliņ'ārā neizkritīs. Labprāt gribētu palikt slimnīcā un gaidīt to vajadzīgo cm atvērumu,lai varētu dzemdēt, nevis braukalēt mašīnā vai taksī uz mājām! :)
15.08.2013 20:27 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
tatler, tas ko tu stāsti ir briesmīgi, es nekad neko tādu nevarētu iedomāties LV. Vai tev viss noritēja veiksmīgi? Un paldies, ka dalies ar pieredzi.
15.08.2013 20:31 |

Reitings 11429
Labprāt gribētu palikt slimnīcā un gaidīt to vajadzīgo cm atvērumu,lai varētu dzemdēt, nevis braukalēt mašīnā vai taksī uz mājām!

Šo es arī gribētu :D Vācijā arī ir tā,ka jābrauc dzemdēt pēdējā brīdī. Jaunajai māmiņai, manupāt, tas rada tikai lielāku stresu, nevis palīdz atbrīvoties un gatavoties dzemdībām.
15.08.2013 20:33 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
tatler
Es atceros kad Tu rakstīji par savu bēdīgo pieredzi, Tavā vietā es būtu vismaz tik pat dusmīga, bet saproti Tava pieredze nav vienīgā, ir arī citu cilvēku pieredze citās slimnīcās, citu mediķu uzraudzībā un citi slimību gadījumi. Lai cik arī cik traģisks nebūtu Tavs gadījums un tas nav pausaulē bēdīgākais gadījums, tas nevar atspoguļot kopējo situāciju. Pazīstu sievieti kura smagu dzemdību rezultātā pati un bērns kļuva par invalīdiem, jo viņai nebija ko maksāt un ārsts negribēja veikt ķeizargriezienu. Varbūt šis gadījums atspoguļo visu LV medicīnu? Nē protams. Tad kāpēc Tu uzstāj ka visa UK medicīna ir tāda kāda ir Tava personīgā pieredze? Kāpēc ne es ne mani draugi un paziņas nav redzējuši un piedzīvojuši A&E uzgaidāmajā telpā ko Tu?
15.08.2013 20:36 |

Reitings 2015
Mazais Zaķis, diemžēl nenoritēja veiksmīgi. Manu problēmu arī atklāja daudz par daudz novēloti, līdz ar to sekas uz mūžu. Ticu,ka tas Latvijā būtu atklāts ātrāk un viss būtu izgājis daudz labāk. Neticu,ka Latvijā 3x braucot uz slimnīcu grūtniecei ar asiņošanu neko neatklātu un viņu palaistu mājās, kā to darīja šeit!
Varbūt kādreiz tāda asiņošana nelielā grūtniecības laikā ir ok, jo tā tak daudzām esot(tā dakterīte no ātrajiem mani mierināja),bet man diemžēl šī asiņošana beidzās ar operāciju un ir bojāts orgāns,kas ir nozīmīgs tam,lai man nākotnē būtu bērni. Skan briesmīgi,jā!
Bet pēc visa tā,kas te piedzīvots, es nespēju vairs nekādi uzticēties NHS ārstiem. Gribētos cerēt,ka es esmu tāda vienīgā.
Zinu,ka citas būtu dumji pakratījušas galvu, bet es ļoti labi zināju,kas man ir,ko šādā situācijā darītu Latvijā, kā iespējams novērst. Par visu man bija info un zināšanas. Vienīgā mana kļūda šajā ir,ka es braucu pie tiem NHS ārstiem neskaitāmas reizes, nevis sēdos lidmašīnā uz Latviju.
15.08.2013 20:39 |

Reitings 2015
Morgan, ir jau arī kaut kas labs-ja vajadzēs operāciju, te viss ir labā līmenī. Māsiņas tekalē apkārt, anesteziologs vēl iesmej,ka iedos man labākās ripiņas! Tur viss ir līmenī un viss notiek! :D Bet bez tās operācija varēja arī iztikt. Nezinu-varbūt nemāk problēmu novērts jau saknē, bet diezgan labi cīnās tikai ar sekām!
15.08.2013 20:42 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
sēdēju 2h rindā(kā grūtniece ar sāpēm un asiņošanu) kopā ar cilvēkiem,kuriem ir visdažādākās problēmas-vienam kāja noskrambāta, viens vīrietis man blakus krēslā ar sirdi gandrīz aizgāja(tiešām ceru,ka viņš izdzīvoja,bet tad,kad viņš bezsamaņā,nokrita uz grīdas, sāka vemt),tikai tad viņu savāca mediķi! To,ka viņam bija slikti redzēja visi-acis griezās otrādi,turēja roku pie sirdi, knapi gaisu kampa!
Tagad brīdī mani pārņēma tāda bezcerība! Es it kā atbraucu ar ātrajiem uz slimnīcu,bet man vēl jāpasēž rindiņā kādas 2 stundiņas

Tatler, man žēl, ka tev ir rūgta pieredze, tomēŗ, LV notiek tieši tāpat. Un nav jātaisa drāma, tā tas ir - rindas kārtībā. Nu pati teici - onka nokrita, tad viņu savāca, nu ļoti labi, gan jau arī izdzīvoja. Saproti, visi uzskata, ka viņiem ir kaut kas nopietns un var iet pirmie, bet nu nav tā. Un par 95% uzgaidāmajā zālē vēl neviens nemirst.
15.08.2013 20:43 |

Reitings 2015
_paris, man šķiet,ka tur būtu gan jāizvērtē, kuriem pirmajiem un kuriem ne. Es nezinu,cik normāli ir sēdēt rindā vīrietim,kam sirdslēkme un vīrietim,kurš kāju saskrambājis! Bet nu oukēeej, es to pārdzīvoju ļoti un nevaru piedot. Ļoti ceru,ka šāda pieredze ir tikai man vienai un nevienam citam! Vienkārši nepaveicās!
15.08.2013 20:48 |

Reitings 3031
bet personīgi es priecājos par LV medicīnu, kas, manuprāt, ir labā līmenī, ja jāsalīdzina.

Ja jāsalīdzina LV medicīna ir trešo pasaules valstu līmenī un dažos gadījumos pat zemāk, tas nav no zila gaisa parauts, saku no pieredzes.
Un ja salīdzina, tad LV valsts apmaksātie ārsti arī neko nevar un negrib atrast un kad atrod tad mūžību jāgaida kad līdz ārstēšanai tiek. Kad ej par maksu, tad nosūtīs uz pārbaudēm kuras nav vajadzīgas, izrakstīs zāles un UB kuri nav vajadzīgi un norādīs kuru brendu kurā aptiekā pirkt. Jā UK pie katra sūda neizraksta AB un pareizi dara.
Prieks, ka cilvēkiem prieks ka dzīvo ar rozā brillēm!
15.08.2013 20:50 |

Reitings 154
Reģ: 25.05.2013
Marilyn - Noskaties šo video , nu -, + ir tā kā saka

http://www.youtube.com/watch?v=kUIjIPjrRSE
15.08.2013 20:52 |

Reitings 3031
Nezinu-varbūt nemāk problēmu novērts jau saknē, bet diezgan labi cīnās tikai ar sekām!

Uz to ir tendēta visas pasaules alopātija- uz cīnīšanos ar sekām, jo tas ir finansiāli izdevīgāk zāļu un med. iekārtu ražotājiem nekā kad cilvēki vairāk grauzīs organiskos burkānus un mazāk slimos. Es visu laiku šaubos vai ir pareizi bērnus potēt vai no tā tikai rodas citas problēmas. Cik nav dzirdēts par iespējām vēzi izārstēt ar marihuānu un kā tas tiek bremzēts. Bet tas viss ir pilnīgi cita tēma.
15.08.2013 20:56 |

Reitings 2015
Morgan, ne par tādām lietām,bet vai nav vienkāršāk izārstēt parastu klepu,nekā tas vēlāk pārveršas plaušu karsonī,bronhītā?
15.08.2013 20:59 |

Reitings 11429
Banshee, Vācijā tomēr bērnu naudas labākas (t)
15.08.2013 21:00 |

Reitings 154
Reģ: 25.05.2013
Marilyn Man draudzenes labi dzivo šeit ar berniņiem nesudzas, nezinu kā tur īsti ir , kad man būs bēbuks pieteicies , tad varešu pastāstit :D
15.08.2013 21:01 |

Reitings 11429
Baigi jādomā... atkal pārvākties, visu jāmaina atkal. Jāmeklē viss, jāiet ,jākarto papīri. Atkal stress. :(
15.08.2013 21:03 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Nedaudz beztēmā, bet par Latvijas ārstiem neko labu nevaru pateikt. Kad mamma bija stāvoklī ar brāli, tad naudu labiem ārstiem nežēloja. Pēc atsauksmēm atrada labāko ginekoloģi, kas aptuveni 6-7. grūtniecības mēnesī paziņoja, ka bērns pēc visiem ārējiem parametriem visticamāk būs ar Dauna sindromu un piedāvāja veikt abortu. Protams, bija iespēja paņemt augļūdeni analīzēm, tomēr arī tur ir liels risks. Beigu beigās brālis piedzima PILNĪGI vesels.
Es tiešām nezinu kā ir citur, tomēr tas nav vienīgais negatīvais gadījums Latvijā no manas pieredzes.
15.08.2013 21:05 |

Reitings 3031
tatler
Vai tad parastajam klepum ir zāles? Ok, homeopatija, dabīgās zālītes utml. bērnībā ar mammu mežā lasijām Īslandes ķēdi ar ko klepu ārstēt, bet kas tradicionālajā aptiekā ir konkrēti pret klepu ko GP var izrakstī? Man mediķi vienmēr ir teikuši ka "klepus sīrupi" ir placebo, ne tikai UK bet arī LV.
15.08.2013 21:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits