Dzīve UK ar bērnu

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas!
Šeit noteikti ir meitenes,kas dzīvo Anglijā, iespējams,kādai ir arī bērns/bērni.

Kā tas ir dzīvot tur ar bērnu, zīdaini? Kā ir tur dzemdēt?
Kādi ir maternity allowances, house benefiti un bērnu naudas?
Vai ir veselības apdrošināšanas? Kādas ir cenas ārstiem? Vai strādājošie saņem atlaides ,dodoties pie ārstiem? (es domāju tā kā Vācijā, piemēram, ir tā Krankkasse ,vai kas tāds, un ārsti ir bezmaksas, tāpat ir ģimenes tās krakkases,kad visai ģimenei ārsti ir bezmaksas)
+ un -
Bērnu dārzi, skolas?
15.08.2013 13:21 |

Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
Ja latvietis LV ies pie daktera, visticamāk par viņu jau būs savākta visa iespējamā informācija internetā, forumos, viņu būs ieteikuši radi un draugi..

nespēju palikt vienaldzīga pret šo komentāru :D:D:D
ārste izčekos FB, dr.lv, palasīs cosmo un cāļu diskusijas? kādā paralēlā universā Tu dzīvo? :D
16.08.2013 11:58 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ne jau ārste,bet pacients.
16.08.2013 12:01 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Morgan, nē nu, par to es piekrītu, ka tāda pie mums ir skarbā realitāte. Reti kurš ārsts tiešām iedziļinās problēmā un neatsēž savas stundas tikai tāpēc, ka nesaņem tik, cik gribētos. Cik man nācies saskarties, arī tad, ja nevelc no sava maka laukā desmitiem ls, saņem kvalitatīvu aprūpi un ārstam nav par tevi vienalga. Piekrītu, ka pie mums tā visa sistēma ir galīgi garām, reizēm pat līdz absurdam, bet, ja salīdzinām, LV visa padarīšana man tik un tā šķiet labāka, ja būtu tā nauda, ko tik ļoti prasās, te būtu izcili, manuprāt. Bieži vien ārsti paši noplāta rokas un pasaka, ka tā nu mūsu valstī ir...
16.08.2013 12:08 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Šo es arī gribētu Vācijā arī ir tā,ka jābrauc dzemdēt pēdējā brīdī. Jaunajai māmiņai, manupāt, tas rada tikai lielāku stresu, nevis palīdz atbrīvoties un gatavoties dzemdībām.

Nu tā gluži nav, ka pēdējā brīdī. Cik man zināms, tad Latvijā un arī Vācijā uz slimnīcu jādodas, kad kontrakcijas kļūst regulārākas un ar noteiktu laika intervālu. Kad es uz Vācijas slimnīcu devos, es tur vēl 21h nodzīvojos līdz mazā piedzima. Mani gan sūtīja staigāties pa slimnīcu, bet ko gan citu darīt tajā laikā, kā censties sevi nodarbināt un novērst domas. Man piedāvāja pasēdēt vannā, ieiet siltā dušā, piedāvāja to bumbu uz kuras pasēdēt, neskatoties uz to, ka katra dzemdību istaba bija aizņemta.
Man latviešu draudzene, kas dzemdēja arī Vācijā, citā slimnīcā, arī dalījās ar līdzīgu pieredzi kā man.

Par vecmāti, kas nāca pie mums uz mājām, es painteresējos, vai ir kāda, kas runā man labāk zināmā valodā kā vācu, jo saprast es saprotu, bet jautājumus un sarunu pati veidot nemācēju. Man tika uz mājām sūtīta ļoti feina poļu sieviete, ar kuru sazinājāmies krieviski.
Kā Tu domā, kā tās turku/ albāņu/ krievu u.c. tautību ģimenītes Vācijā saprotas, ņemot vērā, ka daudzi uzskata par nevajadzīgu mācīties valsts valodu, kurā uzturas? Kas meklē, tas atrod. :)
16.08.2013 13:17 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
kalla :D es biju komentārā domājusi, ka pacients ievāc info par ārstu.. nevis otrādi :D :D :D Bet nu atvainojos, ja neskaidri sarakstīju :)
16.08.2013 13:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits