Nošaušos!

Reitings 266
Reģ: 20.03.2010
Ja man būs jājūt vēl viens cigarešu dūms - nošaušos!

Man rīts:
..svētdiena ir burvīgi iesākusies, nav karsts, pa nakti ir lijis, ārā ir fantastiski svaigs gaiss. Izeju uz sava dzīvokļa lielās lodžijas, izstaipos, kārtīgi ieelpoju un... pievelku pilnu plaušu ar kārtīgu smēķi!
Es dzīvokli vēdināt vispār nedrīkstu, jo tad viss dūmu mutulis sanāk iekšā.

Esmu runājusi ar tiem kaimiņiem, ka smēķēt uz lodžijām ir aizliegts ar MK noteikumiem, bet reakcija nekāda.

Saukt policiju - ? Kamēr šie ar saviem sarūsējušiem busiņiem atbrauks, es jau būšu ar cigarešu dūmiem nokūpināta kā cālis, un policijai tik uz tā neidosies pieķert tos kūpinātājus notikuma vietā.

Vai esat cīnījušās ar tādiem kaimiņiem? Ar policijas palīdzību, jo runāšana nelīdz?
Dažkārt esmu domājusi, ja es nofilmētu tos smēķētājus, vai policija ko iesāktu?

Lūdzu, dalieties pieredzē, idejās!
11.08.2013 10:28 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Ja neprot rīkoties ar sērkociņiem un cigarešu izsmēķiem, tad vispār nav ko par pīpēšanu domāt.
11.08.2013 12:35 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
Es esmu gan smēķējusi, gan nesmēķējusi.. kaimiņi pīpē..
nu iziet cilvēks, uzpīpē, 5 min un viss, neko nejūt.....
kāpņu telpā, es vispār nejūtu, kad kāds pīpē, jo ir normālas durvis, kur pa šķirbām nekas iekšā nenāk...

tad vairāk man tracina tie, kas pīpē WC, jo tad tiešām man arī visa WC smird.. un loģiski, tas notiks ar vien aktīvāk, ja uz balkona aizliegs smēķēt..

redz man jādzīvo meža vidū, jo es kaimiņam traucēju, bet tas ka kaimiņa bērns sper man pa sienu 7 no rīta non stopā ir normāli un viņam nav jādzīvo mežā?!
11.08.2013 12:40 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Šēka nu,protams,tas taču tikai bērns. :D Viņi va atļauties cauri grieztiem krist.

Un piekrītu par to,ka smēķēs iekšā un viss smaka nāks pa ventilācijas šahtām. Man ārpus loga tieši remontē ceļu jau ļoooooti ilgi un strādnieki tur pīpē arī,protams. Man nemaz nav pirmais stāvs,taču dūmi tāpat nāk dzīvoklī,ziniet cik ienāk tik arī iziet un viss,dūmu mākonī nesēžu un pēc pelnu trauka arī nesmirdu tā dēļ.
11.08.2013 12:45 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Nu te ir daudzdzīvokļu māju lielākie mīnusi :D labi, ka mani tas neskar...
Ziniet smēķētājiem arī ir tiesības, mūs jau ir izdzinuši no parkiem, autobusu pieturām un vēl neskaitāmām vietām, kur jā tiešām mēs kādam varējām traucēt. Es personīgi vienmēr cenšos izvairīties no tā, ka kādam publiskā vietā traucētu vienmēr paeju nostāk no bērniem un nesmēķētājiem, bet mājās - piedodiet - te es smēķēšu cik vien vēlēšos :D

Tā starp citu - būt ar lieko svaru ir tikpat kaitīgi, kā būt smēķētājam - abi nomirs visdrīzākais no sirds un asinsvadu slimībām. Tik pat labi varētu arī viņus ierobežot, piemēram, restorānus drīkst apmeklēt tikai cilvēki ar pieņemamu auguma, svara indeksu, jo ierobežojumi un akcīzes tak ir mūsu smēķētāju labā. Bet redz sanāk, ka mēs smēķētāji arī maksājam par resno cilvēku ārstēšanu... :D Mani piemēram arī kaitinātu, kāda resna cilvēka kulinārijas brīnumu aromāti...

PS: nedomājiet, kad esmu necilvēks vienkārši te ir runa par sociālo pieņemšanu - smēķētājs, slikti un no tā nomirs, bet neviens nesaka citam sejā - klau tu esi tiešām resns un tu visdrīzākais nomirsi no tā :D
11.08.2013 12:46 |

Reitings 1873
Tač aizejiet un pasakiet tiem bērnu vecākiem,lai nomierina savu bērnu!
11.08.2013 12:48 |

Reitings 1873
Neprātīgs, lai smēķētāji un resnie mirst no kā viņi grib, tik lai netraucē man , man nav jāelpo tā smirdoņa. No resnajiem cilvēkiem varu novērsties un neskatīties, dūmus man jāelpo tāpat.
11.08.2013 12:51 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Man tādu problēmu nav, bet uzskatu, ka - kamēr cilvēks dzīvo sabiedrībā, viņam ir jāpieņem sabiedrībā noteiktās pieklājības normas. Nav pieklājīgi traucēt citiem, traucēšana izpaužas gan kā skaļa mūzika, gan skaļi kliedzieni, gan 50 kaķu turēšana vai lielu niknu suņu turēšana dzīvoklī, gan dūmi utt. Ja vēlies dzīvot pēc saviem ieskatiem, tad dzīvo tur, kur nevienam netraucēsi - kaķiem, suņiem, dūmiem pietiks ar parastu privātmāju, skaļai mūzikai un kliegšanai derēs tiešām māja meža vidū. Mēs taču pakļaujamies tādām normām kā neslepkavot, nezagt, nestaigāt kailiem pa ielu utt., tāpēc neuzskatu, ka šāda ierobežošana ir kaut kas slikts.
11.08.2013 12:52 |

Reitings 700
Reģ: 03.01.2012
Te Latvijā ir pārāk daudz aizliegumu uz to pīpēšanu, tā jau neviens nekur nepīpē. Kur nu vēl tiem nabadziņiem aizliedz uz balokoniņa uzpīpēt. Piemēram Grieķijā, pīpē visur - uz ielas, pie mājām, uz balkoniem, kafeijnīcās un bāros (iekšā un ārā), parkos, pie bērniem, uz kuģiem, āra kinoteātros, koncertos, pat dažās augstskolu auditorijās pīpē un tur neviens nesmēķētājs nečīkst, un man liekas, kad tas smēkētājii tur dalās 50% pret 50% un manuprāt Latvijā to smēķējošo skaits ir stipri lielāks, jo kas aizliegts to uzreiz gribās darīt, visur tie atgādinājumi, ka cilvēkam, kuram gribās atmest visur redz to cigareti un vārdu nesmēķēt, tā vien viņam roka stiepjās pēc kārtējās cigaretes ....
11.08.2013 12:54 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Smēķētājs nesmētāju nekad nesapratīs. Tas nu ir skaidrs.
Neprātīgs, mani nemazākajā mērā nesatrauc smēķētāja veselība, izņemot, ja tas ir tuvs cilvēks, meni pat tik ļoti nesatrauc, kādas sekas uz mani var atstāt pasīvā smēķēšana, kā tas, ka tik tiešām SMIRD.
11.08.2013 12:57 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nu ja kaiminju smeekjeesahan tev traucee rik ljoti,ka jaaiet shauties-tad nedomaaju,ka kaiminjos ir probleema. Driizaak tev galvaa ir probleema.
11.08.2013 13:00 |

Reitings 298
Nu redz - smēķējot uz balkona tie dūmi jau kāda dzīvoklī nonākt tiešām jau tik zemā koncentrācijā, ka tas ir tik aromāts, kas ir tikpat kaitīgs, kā gaiss, ko elpo dzīvojot pilsētā blakus ceļam. un tikpat nepatīkams, kā kaimiņu tantes kulinārijas briesmu darbu aromāts :D

Te vienkārši ir jautājums par sadzīvošanu, jo visiem ir jādzīvo, gan tantei, kas tur kaķus, gan jaunajām māmiņām, gan suņu īpašniekiem, gan cilvēkiem ar lielu lieko svaru, gan smēķētājam, ja esi izvēlējies dzīvot daudzdzīvokļu mājā, tad tas ir jāiemācas pašam sabalansēt vēlmes ar iespējām.
Man laikā, kad dzīvoju daudzdzīvokļu mājā nebija nekādu konfliktu ar kaimiņiem šajā jautājumā - es viņiem liku mieru un piecietu viņu izdarības, tāpat kā viņi piecieta manas, jo dzīvojam vienā māja un mums visiem ir tiesības savā īpašumā darīt lietas, kuras ir savā ziņā savtīgas. Vai mūzikas klausīšanās, smēķēšana uz balkona vai, kas cits. (jā neatbalstu smēķēšanu kāpņutelpās, liftos un vietās, kur tiešām cilvēkam nav iespējas izvēlēties) Bet logu uz 3 min var taču aizvērt, ja traucē.
11.08.2013 13:01 |

Reitings 299
Reģ: 03.04.2013
Es noteikti par "prieku" smekejosiem kaiminiem uz savu balkonu padedzinatu kadu gumijas gabalu!:)
11.08.2013 13:02 |

Reitings 298
Liene droši Ja pašai patīk gumijas aromāts un nokvēpis balkons :D Neviens tev neaizliegs, vienīgi, to var traktēt kā atkritumu dedzināšanu vai nesaskaņota ugunskura kurināšanu, kuri ir pretrunā, man liekas, ar visu pašvaldību saistošajiem noteikumiem :D jeb iespējams sods...
11.08.2013 13:07 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Pati esmu nu jau bijusī (paldies Dievam) smēķētāja, bet varu no pieredzes izstāstīt, ka ilgstoši mokos ar smaku savā tualetē, kura caur šahtu nāk no kaimiņa dzīvokļa, kurš smēķē. Lai arī tad pati vēl smēķēju, smaka bija tik neizturama, ka tualetē negājām, kad kaimiņš izlēma uzsmēķēt :D Cīņa, protams, šādos gadījumos ir bezspēcīga. Es gan gribētu, lai mazāk cilvēki viens otram sejā met likumu pantus, bet tīri cilvēciski viens par otru padomā- tas attiecas gan uz smēķēšanu, gan troksni utml. Nedari otram to, ko pats nevēlētos saņemt.
11.08.2013 13:24 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
man laikam tomēr ir paveicies:) pirms pusgada rakstīju un sūdzejos par begemotiem virs manis, nu jau tipina kā ezīši:D un smēķēšanas problēmu nav:)
11.08.2013 13:31 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Neprātīgs piekrītu tev,man arī rešņi besī,it īpaši autobusos,kad apsēžas man blakus un mani piespiež gandrīz pie stikla,bet tāpēc jau es neeju un neceļu traci uzreiz,jo saprotu,ka tusnim arī vajag piemest bulku. :D
Un tad jau sanāk,ka dzīvoklī drīkst dzīvot tikai nesmēķētāji,gan jau,ja smēķētājs cilpotu lejā pie kāpņutelpas durvīm smēķēt,tad būtu diskusija "Kaimiņš pīpē pie kāpņu telpas durvīm,gribu pakārties"
11.08.2013 14:59 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
.

Mani fascinē "māmiņas" un "tētuki",kas iet ar savām atvasēm pie rokas vai stumj ratiņus,un smēķē,vot šo es nemūžam nesapratīšu,kas tiem cilvēkiem galvā smadzeņu vietā,gribas iesplaut sejā !!!! Tas ir PRETIGI,labi tu necieni svešus cilvēkus un smēķē kur vien pagadās,bet ja tev sava bērna veselība ir pie dirsas... padibenes.

Un pēc tam bērns vēl visu savu bērnību pavada piesmēķētās virtuvēs un istabās. ..žēl vienkārši,bērnam jau nav izvēles,viņa vecāki izlēmuši viņa vietā bojāt viņam plaušas.
11.08.2013 16:01 |

Reitings 1873
Nazīc, tāpēc jau ir jāsmēķē tos 10m no durvīm, garām ejošajiem kaimiņiem nav jāiet caur dūmu mākoni.
11.08.2013 16:09 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Euphoria, un vēl jau ... mājdzīvnieki,kuriem jādzīvo piesmēķētās telpās.
11.08.2013 16:11 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Jā,sunīšus,kaķīšus man arī žēl :(
11.08.2013 16:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits