Sabiedrība neizrāda ka viņai mūsu bērni būtu vajadzīgi!

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Es tā esmu nonākusi pie secinājuma ka ja man kādreiz būs bērni viņi sabiedrībai nemaz patiesībā nav vajadzīgi.

Paskatāmies, darbā ja tev ir bērni uz tevi darba devējs jau skatās ar skābu ģīmi kā uz kaut kādu problemātisku cilvēku. Atbalsts no valsts, ir vienkārši smieklīgs. Ja es nonākšu problemātiskā situācijā soc. Dienesti tikai noraustīs plecus. Iedos psihologu numuriņu parunāt zin.

Bet visiem ir skaidrs, ka vienīgais problēmu cēlonis kāds var būt jaunām ģimenēm ir tikai un vienīgi naudas trūkums psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda no tā ne silts ne auksts. Turklāt ja paskatās bērnu dārzu jautājumu tur atkal jāmaksā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ? Un tepat cosmo forumā palasi liela daļa tik brauc prom, kaut kur pašas kalifornijā, kaifo zem saules kamēr māte te Latvijā zin slimnīcā guļ, laika pat atbraukt ciemos nav. Bet kā mēs tak tev sūtām naudu, priecājies labāk.

Uz ceļiem attieksme cilvēkiem vienam pret otru ir pavācies malā tu mani, kavē man jāsteidzas zin. Gatavi pa trotuāru ar mašīnu braukt, lai apbrauktu viens otru, un jo lielāka mašīna jo krutāks Range Rovers jo vairāk var izrādīt savu es.Un ar elkoņiem visiem tik pa priekšu.

Šajā modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā visiem mīļākais teiciens ir nu katrs jau pats savs laimes kalējs. Nu tad lūk es arī pakalšu savu laimi nekad neapgrūtinot sevi ar bērniem, nākotnē būs mazāk mašīnu uz ielām mazāk sastrēgumu vairāk vietas pārējiem. Visi būs ieguvēji.
02.08.2013 14:15 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Atmetot likumdošanas nianses, es no sirds esmu pārliecināts, ka darba devēju izvairīšanās no jaunajām māmiņām nav diskriminācija. Uzskatu, ka diskriminēt nozīmē iedalīt cilvēkus pēc kaut kādiem parametriem, kurus tie ietekmēt nespēj (rases, piemēram) un atšķirīgi izturēties pret šīm cilvēku grupām Savukārt sievietes, manuprāt, var gan izlemt, kad un vai vispār dzemdēt. Ja izvēlas par labu bērnam, tad jārēķinās ar darba devēju attieksmi - viss ir godīgi. Turklāt ir arī visai objektīvi iemesli, kādēļ darbā jaunās māmiņas bieži strādā ar zemāku atdevi.
02.08.2013 16:03 |

Reitings 893
Margo, kas ir Klusais smaids? Es personu ar tādu vārdu nepazīstu. Mūsu uzņēmumā viss notiek, strikti ievērojot spēkā esošo likumdošanu. Jūs zināt Klusā smaida IP? Skaidrs, un IP piesaistīta kaut kādai Okartei un Okartes modemam, kuram identificēt īpašnieku nav iespējams? Man ļoti žēl, bet palīdzēt nespēšu - neko nezinu.
02.08.2013 16:06 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Klusie domās tā, kā tu, skaļie cīnīsies.

Es par sevi vispār neko neminēju, tas, ka cilvēki samierinās ar atteikumu un neiet karot un piedzīt kompensācijas, ir dzīves realitāte. Godīgi - nezinu, kā būtu ar darba atrašanu tajā pašā Rīgā pēc kareivīgas kompensācijas piedzīšanas, mazpilsētā, piemēram, tas ļoti samazina darba atrašanas iespējas. Nerunāju par sevi, filozofēju par un ap tēmu.
02.08.2013 16:07 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Turklāt ir arī visai objektīvi iemesli, kādēļ darbā jaunās māmiņas bieži strādā ar zemāku atdevi.

Tici vai nē, bet daudzas jaunās māmiņas strādā ar dubultu atdevi, atšķirībā no tevis. To, kā tu BEZBĒRNU RADĪJUMS strādā, mēs varam pārliecināties šeit. Dienu un nakti sēdi Cosmo forumā!
Nav brīnums, ka meklē bagātu sievu!
02.08.2013 16:07 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
KS, nāksies atkārtoties - nevienam absolūti neinteresē tavs diskriminācijas definīcijas skaidrojums, jo tu neesi persona, kas nosaka īsto diskriminācijas definīciju. Tikpat labi kāds var attaisnot izvarošanu ar to, ka, viņaprāt, sekss pret sievietes gribu nav vardarbība, jo sieviete procesa laikā neteica "es to negribu", bet tikai kliedza un centās izbēgt. Kas noregulēts ar likumu, tas arī ir un subjektīvajiem spriedelējumiem tur nav vietas.
02.08.2013 16:08 |

Reitings 893
Jā, Margo, un likumdošana, kā jau minēju, tiek strikti ievērota.
Savukārt Satversme man garantē tiesības brīvi paust savu viedokli, kuras arī izmantoju, skaidrojot, kas, manuprāt, uzskatāms par diskrimināciju.
02.08.2013 16:10 |

Reitings 1701
KS, nepaliec smieklīgs. Es, protams, nespēju uzzināt tavu IP un pēc tās tavu vārdu uzvārdu, tomēr policija likumīgi gan var. Un es zinu gadījumus no dzīves, kad tieši šādi izmeklētāji atrod sev jaunu darbiņu.
Lai nu kā - nav mana problēma, tikai no inteliģences tevī nav absolūti nekā.
02.08.2013 16:10 |

10 gadi
Reitings 5181
es no sirds esmu pārliecināts, ka darba devēju izvairīšanās no jaunajām māmiņām nav diskriminācija.

"Diskriminācja ir situācija, kad pret kādu indivīdu vai indivīdu grupu notiek atšķirīga izturēšanās vai attieksme...."

Kā jau minēju, ja vienīgas iemesls darba nedošanai ir tikai tas, ka šai sievietei ir nesen piedzimis bērns, tad tā ir diskriminācija. Pat tad, ja kā argumentu Tu saki/ raksti - "Paldies par Jūsu laiku, bet esam izvēlējušies citu kandidātu, kurš ieguvis augstāko izglītību." Sirds dziļumos Tu tik un tā pārkāp likumu. Bet publiski - Tu esi tīrs un nevainīgs.
02.08.2013 16:11 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Bet ir taču arī normāli darba devēji un labi, ka tā ... :)
Bet es par to , lai normāli cilvēki dibina uzņēmumus un ir priekšnieki. Vienmēr, jau var atrast darbaholiķi, kas no rīta līdz vakaram raksies papīros, bet ne vienmēr, tas ir labāk... Ir darba vietas , varbūt, ar nedaudz mazāku atalgojumu, bet toties ar cilvēcīgu attieksmi, mēs katrs varam saslimt negaidīti, vai mums var rasties nepieciešamība steidzīgi apmeklēt zobārstu, nomirt kāds radinieks un būs jādodas uz bērēm ....
Vecumdienās, ieguvēji būs tie kam būs bērni... ko Tev dos tavi miljoni, ja tā paīstam nebūsi nevienam vajadzīgs !?
02.08.2013 16:14 |

Reitings 893
KS, nepaliec smieklīgs. Es, protams, nespēju uzzināt tavu IP un pēc tās tavu vārdu uzvārdu, tomēr policija likumīgi gan var.

Protams, var noskaidrot IP adresi un modema IMEI kodu! Tikai nesaprotu, kāds labums no tā? Gan modems, gan SIM karte nav reģistrēti konkrētam abonentam un jau sen būs pazuduši bez pēdām. Jauns modems kopā ar SIM karti maksā Ls 9,99.
Esmu strādājis telekomunikācijās, tādējādi...

Kā jau minēju, ja vienīgas iemesls darba nedošanai ir tikai tas, ka šai sievietei ir nesen iedzimis bērns, tad tā ir diskriminācija.
Ja bērni dzimtu, neskatoties uz sievietes gribu, tad tā būtu diskriminācija manā izpratnē, taču šajā pasaulē sieviete pati izvēlas un plāno grūtniecību. Ja izdara izvēli, tad jārēķinās ar tās sekām, manuprāt.
02.08.2013 16:16 |

10 gadi
Reitings 5181
Protams, var noskaidrot IP adresi un modema IMEI kodu! Tikai nesaprotu, kāds labums no tā? Gan modems, gan SIM karte nav reģistrēti konkrētam abonentam un jau sen būs pazuduši bez pēdām.

A, Tu neesi padomājis, ka Tevi var atrast caur skolnieci? IP parasti saglabājas reģistrēšanās laikā. Sākumā šis profils bija meitenes, Tātad viņa reģistrējās visticamāk esot mājās, pie sava ģimenes locekļā datora. Un tad jau ātri varētu dabūt Tevi rokās, kamēr Tu vien sēdi un maini modemus.
02.08.2013 16:18 |

Reitings 1701
KS, dieva dēļ, neizrādi savu nezināšanu ar šo:
Protams, var noskaidrot IP adresi un modema IMEI kodu! Tikai nesaprotu, kāds labums no tā? Gan modems, gan SIM karte nav reģistrēti konkrētam abonentam un jau sen būs pazuduši bez pēdām. Jauns modems kopā ar SIM karti maksā Ls 9,99.
Esmu strādājis telekomunikācijās, tādējādi...
02.08.2013 16:19 |

10 gadi
Reitings 5181
Ja bērni dzimtu, neskatoties uz sievietes gribu, tad tā būtu diskriminācija manā izpratnē, taču šajā pasaulē sieviete pati izvēlas un plāno grūtniecību. Ja izdara izvēli, tad jārēķinās ar tās sekām, manuprāt.

Protams, Tu publiski esi joprojām tīrs un nevainīgs.
02.08.2013 16:20 |

Reitings 893
Margo, es būtu pilnīgi jucis, ja izmantotu sava darba datoru vai tīkla infrastruktūru tam, lai diskutētu kādā portālā.

dzosefine, jā, to meiteni noteikti var sameklēt. Un tālāk? Nedomāju, ka viņa pagaidām ir darba devēja statusā.
02.08.2013 16:23 |

Reitings 1701
KS, neviens tev neliek izmantot tavu darba datoru. Vienkārši var redzēt, ka tu neko nezini par policijas darbu.
02.08.2013 16:25 |

10 gadi
Reitings 5181
jā, to meiteni noteikti var sameklēt. Un tālāk? Nedomāju, ka viņa pagaidām ir darba devēja statusā.

Es runāju par to, ka nemaz tik grūti Tevi nav nedabūt rokās, tikai tāpēc, ka maini modemus.

Kā jau minēja Margo:
likums ir pārkāpts, tu taču pats to atzini. Tas ir tāpat kā ierakstīt forumā - hēei, es šodien izvaroju sievieti! Domā, ka forums ir tik anonīms?
02.08.2013 16:27 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Neesmu gluži politiķis, bet drīzāk dēvētu sevi par politiski apstiprinātu figūru.

Neesi Tu arī nekāda "figūra" - jēziņ, cik pretīgi izklausās šāds apzīmējums pārzinot terminoloģiju! :D
02.08.2013 16:30 |

Reitings 893
Es runāju par to, ka nemaz tik grūti Tevi nav nedabūt rokās, tikai tāpēc, ka maini modemus.

Manuprāt, neesmu pārkāpis neko, jo šeit raksta kāds, iespējams, tikai literārs, tēls.
Nav jau nekādas nepieciešamības mainīt modemus šobrīd. Tikai saku, ka vajadzības gadījumā šis modems kopā ar visu datoru pazustu.
"Dabūt rokā"? Jā, droši vien. Kaut ko pierādīt? Gandrīz neiespējami.

dzosefine, nekorekts salīdzinājums, jo diskriminācija (parasti) ir tikai administratīvs pārkāpums. Tas būtu līdzīgi, ja es rakstītu, ka braucu pa Jūrmalas šoseju ar 200 km/h. Diez vai tādēļ tiktu sāktas kriminālprocesuālās darbības.
02.08.2013 16:35 |

Reitings 1701
Starp citu, tu biji tas, kurš tik ļoti lielā cieņā ņēma izglītību, jautāja citiem, cik viņi klases pabeidza un vai tas gadījumā nebija Rīgas guļamrajonā? Jo tava terminoloģija diezgan ļoti pašam pieklibo. Piemēram:
Jā, Margo, un likumdošana, kā jau minēju, tiek strikti ievērota.

Vārds "likumdošana" šeit noteikti neiederas.
02.08.2013 16:38 |

Reitings 1701
P.S. Klusais Smaids, uz privātām vēstulēm neatbildēšu.
02.08.2013 16:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)