Sabiedrība neizrāda ka viņai mūsu bērni būtu vajadzīgi!

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Es tā esmu nonākusi pie secinājuma ka ja man kādreiz būs bērni viņi sabiedrībai nemaz patiesībā nav vajadzīgi.

Paskatāmies, darbā ja tev ir bērni uz tevi darba devējs jau skatās ar skābu ģīmi kā uz kaut kādu problemātisku cilvēku. Atbalsts no valsts, ir vienkārši smieklīgs. Ja es nonākšu problemātiskā situācijā soc. Dienesti tikai noraustīs plecus. Iedos psihologu numuriņu parunāt zin.

Bet visiem ir skaidrs, ka vienīgais problēmu cēlonis kāds var būt jaunām ģimenēm ir tikai un vienīgi naudas trūkums psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda no tā ne silts ne auksts. Turklāt ja paskatās bērnu dārzu jautājumu tur atkal jāmaksā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ? Un tepat cosmo forumā palasi liela daļa tik brauc prom, kaut kur pašas kalifornijā, kaifo zem saules kamēr māte te Latvijā zin slimnīcā guļ, laika pat atbraukt ciemos nav. Bet kā mēs tak tev sūtām naudu, priecājies labāk.

Uz ceļiem attieksme cilvēkiem vienam pret otru ir pavācies malā tu mani, kavē man jāsteidzas zin. Gatavi pa trotuāru ar mašīnu braukt, lai apbrauktu viens otru, un jo lielāka mašīna jo krutāks Range Rovers jo vairāk var izrādīt savu es.Un ar elkoņiem visiem tik pa priekšu.

Šajā modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā visiem mīļākais teiciens ir nu katrs jau pats savs laimes kalējs. Nu tad lūk es arī pakalšu savu laimi nekad neapgrūtinot sevi ar bērniem, nākotnē būs mazāk mašīnu uz ielām mazāk sastrēgumu vairāk vietas pārējiem. Visi būs ieguvēji.
02.08.2013 14:15 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Aha, palietoji sievu pats, aizdod draugam ;) un tā mēs likvidēsim bērnudārzos rindas, uzbūvēsim spēļu laukumus ar noapaļotiem stūriem, bāreņiem uzcelsim pilis un iekļūsim world's top news. Slimīgas idejas. piedod.
03.08.2013 14:58 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Principā piekrītu Melns viedoklim, tomēr šādām tādām valsts lietām būtu vajadzīgi nodokļi. Armija, valdība, policija, tieslietu struktūras taču finansējumu nevāks ar labdarības kastītēm pie kasēm veikalos.

Afganistānā, kura nu jau ir visu NATO nolikusi rāpus, nav valsts uzturētas armijas. Ir vīrieši, katram no kuriem mājās ir AKM vai RPG un kuri sapulcējas, lai lemtu, ko darīt, ārkārtas situācijās. Esmu pārliecināts, ka es un ļoti daudzi citi lieliski iztiktu bez tādas valdības, kāda tā mums ir. Arī ar policijas un tieslietu jautājumiem tur kaut kā galā ir tikuši un tiek.
03.08.2013 14:58 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Melns, es tādam brīvprātības principam mūsdienu sabiedrībā neticu - tiklīdz cilvēkam būs iespēja kaut ko vispār nemaksāt, viņš to nedarīs. Ja tagad Latvijas skolās ir vecāki, kas bērnam pat pusdienu naudu nevar iedot, tad kur vēl, ja skola vispār būtu par maksu;) Augtu diemžēl analfabētu bars, kas nevarētu vispār atļauties iet uz skolu.
03.08.2013 15:01 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Jo valsts attīstītāka, jo zemāka dzimstība.

Zema dzimstība nebūt nav attīstības rādītājs, tieši otrādi- zems dzimstības līmenis liecina par to ka kaut kas nav kārtībā un kārtībā kaut kas noteikti nav- kāda ir cilvēku auglība rietumos un kāda austrumos?
Saūda Arābija, AAE ir bagātas, attīstītas valstis ar augstu dzimstību. Kur tad ir sakars valst attīstībai ar zemu dzimstību?
03.08.2013 15:02 |

Reitings 24
Margo - Šitas jau ir vecs izdomā kaut ko labāku, lai mani aizskartu !
03.08.2013 15:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, es tādam brīvprātības principam mūsdienu sabiedrībā neticu - tiklīdz cilvēkam būs iespēja kaut ko vispār nemaksāt, viņš to nedarīs. Ja tagad Latvijas skolās ir vecāki, kas bērnam pat pusdienu naudu nevar iedot, tad kur vēl, ja skola vispār būtu par maksu Augtu diemžēl analfabētu bars, kas nevarētu vispār atļauties iet uz skolu.

Nu, nezinu! Pirms gadiem 120 tagadējās LV teritorijā mācības jau arī nebija bezmaksas, ja nu vienīgi, kamēr iemācījās lasīt, rakstīt un obligāto no bībeles. Neskatoties uz to, bija gan Kr. Valdemārs, gan Kr. Barons, gan Pumpurs, gan pārējie.
03.08.2013 15:05 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Melns, tava galvenā problēma ir tas, ka tu tik daudz salīdzini, bet salīdzināšana ne pie kā laba nenoved.
Piemēram, armija - tu saki, varam bez tās iztikt un aizsargāt valsti paši. Kas aizsargās? Tu, kurš bērnus māca absolūti nepatriotiskā garā? Puiši, kas labāk pavadīs kārtējo savu dienu troļļojot iekš Cosmo?
Izglītība pirms 120 gadiem bija pavisam cits stāsts. Tolaik varēja apmaksāt skolu, jo pa vasarām ganīja lopus vai pat varēja nemācīties, ja darbs saimniecībā tāpat bija. Kā tu vari šo situāciju pielīdzināt mūsdienām? Kurš mūsdienu cilvēks ies strādāt kaut kādus necilus darbus?

Kas attiecas uz reģionālām atšķirībām - tu uzskati, ka cilvēki ir vienādi, tikai vide citādāka. Lai tā būtu, bet to vidi nav iespējams mainīt tik viegli un ātri (divās paaudzēs? ha!). Visi paradumi utt. ir iesēdušies mums dziļi prātos. Bet uz laika atšķirībām - cilvēki attīstās, iespējams, ne tai labākajā virzienā, kļūst slinkāki, izlepušāki utt. Nevar to visu salīdzināt.
03.08.2013 15:13 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
equilius, tas ir labi, ka tu nevairosies.

:D :D :D +
03.08.2013 15:17 |

Reitings 3031
Afganistānā, kura nu jau ir visu NATO nolikusi rāpus, nav valsts uzturētas armijas. Ir vīrieši, katram no kuriem mājās ir AKM vai RPG un kuri sapulcējas, lai lemtu, ko darīt, ārkārtas situācijās. Esmu pārliecināts, ka es un ļoti daudzi citi lieliski iztiktu bez tādas valdības, kāda tā mums ir. Arī ar policijas un tieslietu jautājumiem tur kaut kā galā ir tikuši un tiek.

Es gan tā neteiktu, ja cilvēki nav sauzti tas vēl nenozīmē ka viņi kādu uz ceļiem nolikuši. Pasaules arēnā Afganistāna nav vērā ņemama, jo iztrūkst savas armijas un ir vāja ekonomika, divi faktori bez kuriem valstij globālā mērogā nav teikšanas. Mūsdienu pasaulē nevar pastāvēt valsts bez organizētas armijas. Paņemsim par piemēru Pakistānas Kašhmiru. Viņi ir neatkarīga teritorija, bet ja nebūtu Pakistānas paspārnē, Indija ne sekundi nevilcinātos un sagrābtu šo teritoriju, kaut arī viņiem ir sava armija, bet Indijai viņi nevarētu ilgi pretstāvēt.
03.08.2013 15:17 |

Reitings 24
Saūda Arābija, AAE ir bagātas, attīstītas valstis ar augstu dzimstību. Kur tad ir sakars valst attīstībai ar zemu dzimstību

Saūd Arābijā ir Islāms cita kultūra, tur jo kuplāka ģimene jo labāk un sievietes sēž mājās un auklē bērnus tas tā ir pieņemts .

Tas ir tāds faktoriņš, par kuru laikam neiedomājies pirms mest man virsū viegli apgāžamu faktoīdu.
03.08.2013 15:24 |

Reitings 3031
Augtu diemžēl analfabētu bars, kas nevarētu vispār atļauties iet uz skolu.

Mums starp 12 klasēm cauri gājušajiem ir sastopami ne mazums analfabētu. Lasīt un rakstīt prasme mūsdienās jau sen vairs nenozīmē alfabētismu.
03.08.2013 15:26 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, tava galvenā problēma ir tas, ka tu tik daudz salīdzini, bet salīdzināšana ne pie kā laba nenoved.
Piemēram, armija - tu saki, varam bez tās iztikt un aizsargāt valsti paši. Kas aizsargās? Tu, kurš bērnus māca absolūti nepatriotiskā garā? Puiši, kas labāk pavadīs kārtējo savu dienu troļļojot iekš Cosmo?
Izglītība pirms 120 gadiem bija pavisam cits stāsts. Tolaik varēja apmaksāt skolu, jo pa vasarām ganīja lopus vai pat varēja nemācīties, ja darbs saimniecībā tāpat bija. Kā tu vari šo situāciju pielīdzināt mūsdienām? Kurš mūsdienu cilvēks ies strādāt kaut kādus necilus darbus?

Kas attiecas uz reģionālām atšķirībām - tu uzskati, ka cilvēki ir vienādi, tikai vide citādāka. Lai tā būtu, bet to vidi nav iespējams mainīt tik viegli un ātri (divās paaudzēs? ha!). Visi paradumi utt. ir iesēdušies mums dziļi prātos. Bet uz laika atšķirībām - cilvēki attīstās, iespējams, ne tai labākajā virzienā, kļūst slinkāki, izlepušāki utt. Nevar to visu salīdzināt.

Salīdzināšana nav problēma. Es vēroju, kā dzīvo citi, un meklēju atbildes, kāpēc labāk vai sliktāk.
Kas aizsargās? Un Tu domā, ka tā armija, kura ir mums, uz kaut ko tādu ir spējīga? Man domāt, ka, neskatoties uz visiem zvērestiem, teiksim, Krievijas iebrukuma gadījumā, šī armija pārstās eksistēt kā organizēts spēks vienas diennakts laikā pēc tam, kad būsim sapratuši, ka nekāds NATO mums palīgā nenāks, tā kā aizsargāties (vai bēgt :-)) pašiem vien nāksies.
Par necilajiem darbiem. Nu, ļoti svētīgi būtu, ja katrs no mums aizdomātos par to, kam pa lielam ir vajadzīgs/noderīgs darbs, kuru es daru? Esmu pārliecināts, ka lielai daļai nāktu nepatīkamā atklāsme, ka tai dienā, kad es darbā neierastos, neviens tā pa īstam neko arī neievērotu. Tie nenovērtētie un necilākie darbiņi patiesībā arī ir tie, bez kuriem apkārtējie nevar iztikt, tāpēc arī tad, kad sistēma nebija nostādīta ar kājām gaisā, kā tagad, tie, no kuru darba apkārtējiem bija taustāms labums, varēja par savu izglītību samaksāt paši.
03.08.2013 15:27 |

Reitings 24
weee
equilius, tas ir labi, ka tu nevairosies.

03.08.2013 15:27 |

10 gadi
Reitings 1582
Pasaules arēnā Afganistāna nav vērā ņemama, jo iztrūkst savas armijas un ir vāja ekonomika, divi faktori bez kuriem valstij globālā mērogā nav teikšanas. Mūsdienu pasaulē nevar pastāvēt valsts bez organizētas armijas.

Es nezinu, kā būtu, ja būtu. Zinu tikai vienu. Afgāņi savā laikā ir nolikuši pie vietas gan angļus, gan krievus, gan tagad - visus kopā. Bez armijas. Es viņus apbrīnoju. Kaut mēs, latvieši, šinī ziņā tādi būtu!
03.08.2013 15:33 |

Reitings 3031
Saūd Arābijā ir Islāms cita kultūra, tur jo kuplāka ģimene jo labāk un sievietes sēž mājās un auklē bērnus tas tā ir pieņemts .

Tas ir tāds faktoriņš, par kuru laikam neiedomājies pirms mest man virsū viegli apgāžamu faktoīdu.

Šāda kultūra ir ne tikai bagātās Islāma valstīs, bet arī nabadzīgās Āfrikas kristiešu valstīs.
03.08.2013 15:35 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Esmu daļa no sabiedrības, un man patiešām visus jūsu bērnus nevajag!
03.08.2013 15:38 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
equilius vai cik tu esi mīļa :D :D

Varam parunāt pēc paris gadiem, kad stāvēsi stabili uz savām kājām - un tici man, ja vēlēsies bērnu nelūkosies ne uz problēmām vai ko citu.
Vienkārši vieglāk ir ja viņu nav. Vari dzīvot tikai sev satraukties tikai un vienīgi par savu pakaļu.. Pēc taviem uzskatiem iznāk - lai valsts uztraucas par taviem bērniem. Tik pat labi, varu sūkstīties un pieprasīt, lai valsts uztraucas par manu auto un degvielas izmaksām :D :D

Bērns ir kas vairāk.... tā ir daļa no tevis un tavs turpinājums - līdz ar to materiālām lietām vietas nav.
Kā jau minēju mūs mūsu vecāki ir izaudzinājuši vēl lielākos mēslos - bet vai viņi sūkstījās? Nē viņi bija laimīgi un priecājās par mums, par to vienkārši ka mēs esam.
03.08.2013 15:42 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Man diemžēl pagaidām bērnu nav, bet nav tā ka es nevēlētos kādā brīdī un man ir svarīgāk atrast to cilvēku ar kuru es vēlētos radīt bērnu un kopā audzināt. Un gan jau es atrastu veidus, kā nodrošināt savam bērnam visu ko es vēlētos nodrošināt, jo tas būtu mans pienākums, mana atbildība, ne valsts....
03.08.2013 15:47 |

10 gadi
Reitings 1582
Viss?
03.08.2013 16:08 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Atlaišana bērna dēļ man gan šķiet kaut kas nepiedodams, it īpaši, ja cilvēks iepriekš savu darbu veicis labi un sniedzis ieguldījumu uzņēmumā.

Pilnīgi piekrītu - būtu muļķīgi atlaist labu darbinieku tikai piedzimušā mazuļa dēļ:
ja manā uzņēmumā strādātu grāmatvede, kas vairāku gadu laikā apliecinājusi sevi darbā, turklāt viņa būtu tiešām laba grāmatvede, tad es īpaši neiebilstu, ja viņa aizietu dekrētā. Es pat cerētu, ka no mājām pastrādātu, cik nu spētu. Jā, es uzskatu, ka sievietei iespējami ātri jāatriežas darbā pēc dzemdībām, lai nezaudētu kvalifikāciju un prasmes.

TOMĒR, man ļoti interesanti šķita Klusais Smaids argumenti. Tā kā es esmu 23 gadus veca jaunā mamma, no sākuma nedaudz "sapūtos", bet beigās jāatzīst, ka sava daļa taisnības tajā visā ir.

Pateicos!
Vēlos uzsvērt, ka nekādā veidā neesmu pret bērniem; domāju, ka arī es pēc gadiem sev vēlēšos ģimeni. Saku vien to, ka, manuprāt, cilvēka dzīvē visiem procesiem un attīstībai jānotiek noteiktā secībā - vispirms mēs taču mācāmies sākumskolā, nevis vidusskolā. Arī par ģimeni un bērniem uzskatu līdzīgi - vispirms cilvēkam (neatkarīgi no dzimuma) jāiegūst izglītība, jāatrod darbs, jāizveido karjera un jāiegūst stabilitāte un tikai pēc tam var sākt domāt par ģimenes dzīvi un bērniem, jo tie, kā zināms, ir liela atbildība.

Sievietei ar bērnu ir daudz grūtāk izsisties karjeras ziņā nekā tai kurai bērnu nav.
Pilnīgi piekrītu, bet, kā jau esmu daudzreiz uzsvēris, sievietēm neviens par varu dzemdēt nespiež. Kādēļ gan, cienījamās dāmas, vispirms neizveidot karjeru un tikai pēc tam neveidot ģimeni?

Taču mana priekšniece man pačukstēja, ka, kad atnācu uz darba interviju viņi domāja - ņemt vai nē dēļ bērna!!! mēs nolīgām auklīti, paši tikām galā, vecākus piesaistījām, tad vedām dārziņā privātajā. Dārziņš dārgs prieks. Darbā bija daudz pārmetumi, ja bērns saslima 1 reizi pusgadā un vajadzēja ņemt slimības lapu uz nedēļu, uzreiz šķībi skatieni.

Saprotams, arī es skatītos ļoti šķībi uz tādu darbinieci.
03.08.2013 19:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)