meitenes, ja jūs būtu padarījušas kādu darbiņu (1.augustā) un jums solītu algu ieskaitīt līdz 20. augustam, jūs vairāk sliektos uz to, ka būs tikai tajā 20tajā, vai ka varbūt būs pat otrajā?
Zinu, ka dumjšs jautājums, bet tomēr ;)
Es lieki nespriedelētu un necerētu neko saņemt ātrāk, kā tas 20.08. vai dažas dienas pirms. Lieki uztraukumi un pieviltas cerības ir tas, no kā izvairos pie pirmās izdevības.
Ja ceri saņemt jau 2.08. tad tu sev iespējams sagādā 18 vilšanās pilnas dienas. Kam tas vajadzīgs?
Man arī līgumā rakstīts, ka alga līdz 20.datumam. Parasti skatās kā sanāk grāmatvedei - viņai dažkārt kursi vai atvaļinājums - tad ieskaita ātrāk. Piem, šomēness 20.datums bija sestdiena. Algu pārskaitīja jau 4dien (18.datumā), lai 5dien visi būtu saņēmuši - arī tiem, kuriem ir cita banka nekā pašam uzņēmumam.
Bet 2.datumā nekad nav bijusi alga :D ja ir ātrāk nekā 20.datumā, tad max 3-4 dienas ātrāk.
sonāte - tā nu tajā darba pasaulē ir iekārtots.. mums algu ieskaita līdz 10.datumam.. un tas var būt no 3-10.datumam (ir pat bijis 12tajā) ... kā kuru mēnesi...kā vadība apstiprina algas un kā grāmatvede pacenšās...
Nu, atkarīgs no darba devēja. Manam puisim jau šodien algu ieskaitīja, lai gan pat mēnesis nav beidzies. Baigi labi sanāca, jo tieši naudu vajag dzīvokļa pirmajai iemaksai. :)
man līgumā rakstīts, ka līdz 5. datumam.
Vienmēr arī ir 5. datumā no rīta, ja 5. iekrīt nedēļas nogalē, vai svētkos, tad attiecīgi, izmaksā pērējā darba dienā.