Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Mati vējā

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Čau, čau!
Man ir problēma ar matiem, kas mani sāk kaitināt. Mājās, matus izžāvējot, tie ir man pieņemami, bet, izejot ārā, vējā, tie sapinckājas, saplokot, nav vairs zīdaini un kupli, bet tādi kā pa šķipsnām sadalījušies. Izķemmējot, atkal viss ir ok, bet man nepatīk matus ķemmēt publiski (tas arī nav pieklājīgi) un tualete ne vienmēr ir pieejama.
Otra problēma, ka dažreiz mazgājot matus, pēc žāvēšanas tie īsti nemaz nešķiet izmazgāti. Ir tāda sajūta, ka tie ir taukaini jau atkal. Pieminēšu, ka daudz matu veid. līdzekļus nelietoju (dažreiz pret karstumu, vēl retāk līdzekli galiņiem), kā arī šampūnu un balzamu izskaloju rūpīgi. Un esmu ievērojusi, ka mazgājot laukos ar krāna ūdeni arī tur, tādas problēmas nav.
Ir kādi komentāri vai ieteikumi? :-/
28.07.2013 21:13 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man ir problēma ar matiem, kas mani sāk kaitināt. Mājās, matus izžāvējot, tie ir man pieņemami, bet, izejot ārā, vējā, tie sapinckājas, saplokot, nav vairs zīdaini un kupli, bet tādi kā pa šķipsnām sadalījušies. Izķemmējot, atkal viss ir ok, bet man nepatīk matus ķemmēt publiski (tas arī nav pieklājīgi) un tualete ne vienmēr ir pieejama.

Tu domā, ka pastāv kāds reāls risinājums?
Nu tu vari uzkonstruēt sev kupolu un pārvietoties tajā, lai nekāda vēja plūsma nepiekļūst matiem. Bet skaidrs, ka tas nav īpaši iespējami.
28.07.2013 21:15 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Pirmā problēma man arī ir. Tad nu es pūšu matos līdzekļus, kas matus padara ķemmējamus, no lētajiem Gliss Kur nav ne vainas un mati ilgāk saglabājās izķemmēti. No drusku dārgākiem, neesmu palikusi ne pie viena, tos mainu.
28.07.2013 21:18 |

Reitings 3431
womankind - Ir, ir risinājums. Man tiešam no līdzekļiem ilgāk turas efekts un tik ātri nesadalās pa šķipsnām.
28.07.2013 21:20 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
varētu līdzēt kāda matu laka, lai tie mati tik ļoti neizpūrst.
28.07.2013 21:25 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
1) Nekad nebiju uzskatījusi, ka izķemmēt matus ir nepieklājīgi. Protams, kafejnīcā pie galda to nedarīšu, bet kādā citā vietā - kāpēc ne? Es labāk izķemmēšu (ko daru ātri), nevis staigāšu ar sapiņķerētiem matiem.
2) Man arī tā bija. Es atradu citu šampūnu, kas der maniem matiem, un pārstāju lietot balzamiņus, eļļiņas, kondicionieriņus utt.
28.07.2013 21:28 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Jā, Womankind, paldies par kupola risinājumu - ģeniāli. Es, laikam, būvēšu skafandru.
Nightberii, ar matu lakām man ir īpaši sliktas attiecības, cik esmu mēģinājusi, tad tas ir vēl ļaunāk par vienkārši pinskainiem matiem, jo izķemmēt īsti arī nevar.
Margo, etiķete to īsti nepieļauj, un es arī to darot publiski jūtos neērti. Katram savas dīvainības. Līdz ar to es domāju par risinājumu, kas matiem līdz ķemmēšanas stāvoklim nemaz neļautu nonākt. Jo esmu taču redzējusi pa ielu ejam meitenes ar perfektiem matiem, kam ir līdzīga struktūru kā man.
Chocoloco - paldies! :) Tas Gliss kur matus netauko? Un kāds tieši tas līdzeklis izskatās?
28.07.2013 21:46 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
saloko matus un mazliet uzkasi pie saknēm, nekas nebūs jāķemmē, jo tā būs sava veida frizūra. vari pamēģināt sauso šampūnu, lai netaukojas.
28.07.2013 21:50 |

Reitings 3431
Par to laku varu piekrist, tad nepūkosies.. bet cik sapratu tā nav autores minētā problēma. Un es parasti iepūšu laku un tad uzreiz izķemmēju, tad pēc tam nav problēmas ar ķemmēšanu, bet to daru tikai tad, ja tos matus esmu iztaisnojusi ;)

Gliss Kur, ja nemaldos tad tieši šis līdzeklis. Bet ir vairāki paveidi, paskaties kurš apraksts labāk derēs taviem matiem :) Netauko, bet es arī nemaz nepūšu uz saknēm - tad jau īsti nav no kā taukoties.

28.07.2013 21:56 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Switched on, tu perfekti aprakstīji to, kas kādu laiku vajā arī mani. Kad matus no rīta izfēnoju, iztaisnoju, tie tiešām ir nu ļoti forši, bet atliek iziet ārā (kaut 10 minūtes uz darbu) un atkal jau vairs nav tas .. nerunājot nemaz par to, ka kāda šķipsna jau atkal vairs nav perfekti taisna, bet tieši tas kā tu aprakstīji, ka prasās izķemmēt. Nu labi, ka pirms darba sākšanas varu sakārtoties. Tas pats ir pa ceļam uz lekcijām, kur jau vairs nav 10 minūtes, bet vairāk kā stunda. Godīgi sakot, domāju, ka šo problēmu risināt ir grūti, tāda matu struktūra. Bet ja iztaisnoju un palieku iekštelpās, tad mati bez visas ķemmēšanas ir perfekti vairākas stundas :)

Par otro - arī tas pats. Bet man tā nav katru reizi, bet periodiski, un ne visa galva šķiet pie saknēm tāda pataukaina, bet atsevišķi laukumiņi, bieži vairāk priekšpusē un/vai tajā it kā augstākajā punktā, nu pašā galvas viducī. Kāpēc? - Godīgi sakot, nezinu, kondicionieri pie saknēm nekad nelieku un šampūnu izmazgāju ļoti rupīgi .. bet nu tā kā mēnesī tā ir tikai dažas reizes (bet dīvainākais tas, ka pēc kārtas) tad kaut kā samierinos, tajās dienās sataisot astītē/copītē!
28.07.2013 22:04 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
tieši tādēļ es atmetu cerību labi izskatīties ar izlaistiem matiem un staigāju gandrīz tikai ar sīpoliņu. tu cilvēks centies un ņemies, un 3 min vējā viss sapiņķerējas, noplok un izskatās pēc salipušām ķeskām.
man ir ļoti plāni un mīksti mati. nezinu, ko pasākt, nogriezt īsus varbūt. vai poniju nogriezt. arī būs katru dienu jāveido.
28.07.2013 22:40 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man tava 1. problema ir tad, kad tikko matus izmazgaju un eju pusmitriem. atkartoti izkemmejot mati klust ok.
2. probl. varbut liec kondic. matu saknes?
28.07.2013 22:53 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Nestaigā ar izlaistiem varbūt? Tā reakcija taču ir normāla, mati beržas viens gar otru un tā kā salīp kopā, tas tā notiek visiem matiem. Būs vien jāķemmē, kas, starp citu, man tiešām nešķiet nepieklājīgi, ja vien kādam taisni virs zupas neķemmē. Tad atkal ir līdzekļi, kas matus padara vieglāk vai grūtāk ķemmējamus, bet nebūs tā, ka pilnīgi nav jāķemmē.

Otrā problēma - nomaini šampūnu, kondicionieri vai abus. Vnk paeksperimentē.
28.07.2013 23:30 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
1. problēma nav īsti novēršama, jo tā tas notiek ar visiem matiem, jautājums - kam ātrāk, kam lēnāk. tā kā pati staigāju pārsvarā izlaistiem, viļņainiem/lokainiem matiem, tad netraucē tā šķipsnās dalīšanās, kas nenotiek arī momentā .. bet, tā kā tāda lieta tomēr pastāv, matus taisnot ar taisnotāju izvairos, jo šķiet, ka tad tas skats ir pavisam bēdīgs.
2. nomaini kopšanas līdzekļus, ja tad nekas nemainās, pamēģini izmazgāt tikai ar šampūnu un nelikt ne lāses kondicioniera/matu maskas.
28.07.2013 23:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!